Druže to su dječija posla, ne donose se takve odluke tako lako.Goalgetter je napisao/la:Dzeko i Spaha su jedna klapa. Sta bude vazilo za jednog, tako ce i drugi. U to sam uvjeren.
Safet Sušić - Pape
Re: Safet Sušić - Pape
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Goalgetter
- Kontakt:
Sjecam se, prije nego sto cemo se plasirati na SP, skoro svi govorili su ''Eh da nam je samo na SP, pa makar se vratili sa 3 poraza kuci i 15 golova u mrezi'' ... a sad.bagrcavi je napisao/la:E jesmo mi blentav narod, tačno se ne znamo radovati i uživati u dobrim stvarima. Yebo mater da u čitavoj zemlji ne bude nezaposlen insan, da svi rade, da je standard ko u Švici, mi bi zaratili međusobno. Bože sačuvaj.

Vidjecemo, samo znam da ovo nece na dobro, i da ce biti neko iznenadjenje, kao sto je Pape najavio. Nimalo mi se ne svidja situacija.Virtu4l je napisao/la:Druže to su dječija posla, ne donose se takve odluke tako lako.Goalgetter je napisao/la:Dzeko i Spaha su jedna klapa. Sta bude vazilo za jednog, tako ce i drugi. U to sam uvjeren.
A za sve smo krivi mi,unosom nemira preko foruma,pljuvanja po Papetu bez razloga pa evo sad ovo sve kulminiralo.Forumi su zlo.
1946
Spaha je zvao selektora i Pape nije zlopamtilo (sjeti se Misimovica)..To mi daje nadu da ce se sve zavrsiti u najboljem interesu reprezentacije.Goalgetter je napisao/la:Ja se slazem ako on bude pravio scene, i bojkotirao ukoliko se jaro Ibricic ne bude pozvao, neka ostane kod kuce, kao sto si ti rekao, ako se podredi kolektivu.damir_82 je napisao/la:Ali samo onaj Spaha koji sebe podredi kolektivu i da 200% sebe na utakmici! Samo takav Spaha bi nam mogao biti kljuc uspjeha u Brazilu!Goalgetter je napisao/la:Lijepo. Bice veselo gledati Zukanovica, Bicakcica i Pandzu (mozda i Sunjica) u duelu protiv Mosesa, Emenikea,Uchea, Aguera, Messija...
On kakva god osoba bio, i koliko god ga vi htjeli predstaviti, on je najvazniji za nasu reprezentaciju uz Misimovica, Dzeku i Pjanica.
Ali ukoliko ga izostavi Pape, siguran sam da ce Spaha povuci i Dzeku sa sobom. Kako god, slijedi nam velika frka, a ovo nece na dobro nimalo.
Nije Pape ni zelio da ovo poprimi ove okvire (vidjeli su svi kako je branio Dzeku na press konferenciji, ali svjesno presucuju da bi se zaboravilo), a Dzeko mu je uzvratio javnim prozivanjem! Nije u redu!
Dodatno me brine misljenje onog dijela navijaca koji kazu da bi oprostili slanje Dzeke i Spahe na tribine nekom drugom selektoru, ali Safetu ne oprastaju ni plasman na Svjetsko prvenstvo!
- DonCorleone
- Kontakt:
To je odlika velikih naroda, mi smo u tom rangu, samo nas GDP hebebagrcavi je napisao/la:E jesmo mi blentav narod, tačno se ne znamo radovati i uživati u dobrim stvarima. Yebo mater da u čitavoj zemlji ne bude nezaposlen insan, da svi rade, da je standard ko u Švici, mi bi zaratili međusobno. Bože sačuvaj.

Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
Sta rec nego Safete budi covjek ako mozes i bjeziiii od nass !!!drummer je napisao/la:Bas ce nam biti JAOOO slazem se!!!dubrovnik je napisao/la: Susicu da si bogdo ovako pametno prije igrao gdje bi ti kraj bio. Ovako nakon ovog cestitam ti na pobjedi a nama jao sa tvojim nogometnim znanjem u Brazilu.
Nisam siguran da ce Safet isto tako uraditi nego ce,gotovo sam siguran,tjerati svoj inat i raditi sve ono sto ce nervirati Dzeku a bojim se i sve nas,dakle namjerno nece pozvati igrace zbog kojih se Dzeko i ostali bune(ako se uopste zbog toga bune ili ako se bune samo zbog toga)a hoce sve ove iz agencije(njih bi zvao svakako i bez ovih desavanja) i mi u Brazil idemo potpuno narusene atmosfere skoro sigurno osudjeni na teski debakl.
Sad trenutno tako stoje stvari i bojim se da se do Brazila nece promijeniti.
Prvo sam reko Zeljo pa tek onda Mati !!!!
Jbg, malo ste pretjerali sa pljuvanjem po selektoru. Sad bi trebali da uživate.bagrcavi je napisao/la:E jesmo mi blentav narod, tačno se ne znamo radovati i uživati u dobrim stvarima. Yebo mater da u čitavoj zemlji ne bude nezaposlen insan, da svi rade, da je standard ko u Švici, mi bi zaratili međusobno. Bože sačuvaj.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- DonCorleone
- Kontakt:
Ti se beli kreces van vremena i prostora, nesto kao Neo iz Matrixa.Head je napisao/la:A za sve smo krivi mi,unosom nemira preko foruma,pljuvanja po Papetu bez razloga pa evo sad ovo sve kulminiralo.Forumi su zlo.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
Pocetak kraja-mimo svakog postenog kriterija pozivanje bratica u reprezentaciju(i drugih igraca agencije)
Definitivna potvrda kraja-sukob sa Edinom Dzekom,sukob koji je javno,putem medija zapoceo selektor.
Definitivna potvrda kraja-sukob sa Edinom Dzekom,sukob koji je javno,putem medija zapoceo selektor.
Mozda si u pravu ali mozda i nisi vrijeme ce pokazat. Vidis kako se brzo Spaha povuko vjeruj mi da je podrzao Susica i u slucaju Hajrovic a ja osobno mislim da je to u redu. Da me krivo ne shvatis ja sam onaj koji bi najsretniji bio da odma Susicu vidimo ledja ali u ovom slucaju nije Dzeko u pravu. Da je rekao Susicu zamjeram sto ne zove Tankovica tj. ne ide po njega, Besica, Salatica... Ali Ibricic ako mu je razlog nije mu to u redu a Susica je na ovo potaknuo neki jaki igrac i mislim da je Dzeku najpametnije ako mu mi kao navijaci znacimo ista da se povuce iz ove svadje jer nam je on i ostali igraci jedina nada da uprkos Susicu ne budemo glavna sramota SP.drummer je napisao/la:Prividno izgleda da su Safet i njegova novinarska masinerija pobjedili ali daleko je to od pobjede.dubrovnik je napisao/la:Evo me da recem koju povodom ove nove situacije iz Avaza. Susic je danas tokom ove izjave postao prvi put pravi selektor otkad je kod nas u repki. Ovo je potez vrijedan divljenja. Ja ovog lika ne volim nimalo a na to me on natjerao. Na pocetku sam bio njegov veliki fan ali sve pogreske vezane za selektiranje igraca, ignoriranje talenata i lijenost su me odbile od njega. U isto vrijeme Dzeko je po meni najbolji nogometas na Balkanu i tvorac nogometnog cuda zvanog BIH. Ali nije Dzekovo da ovo radi ljudi ja mu to isto nikad ne bi dozvolio i on se mora vratiti u okvire i nastavit biti ono sto jest najbolji nogometas Balkana a ne zastitnik posrnulog Ibricica ili protivnik odlicnog mladog nogometasa kakav Hajrovic jest. Samo da znate da u igri oko Hajrovica Spaha nije Dzeku drzo ledja vec sasvim suprotno vjerujte mi ali necu o tome vise nista. Problem je sto ce ovaj potez koji je Susic sa Avazom maestralno odigrao kako mene tako i puno nas vratiti na njegovu stranu jer drugu poslije ovog interwieva ne mozemo ni imati jer ko goc dodje mjenjat Susica dogadjat ce mu se isto a to nije i ne moze biti uredu. Susicu da si bogdo ovako pametno prije igrao gdje bi ti kraj bio. Ovako nakon ovog cestitam ti na pobjedi a nama jao sa tvojim nogometnim znanjem u Brazilu.
Nikad ni jedan trener nije pobjedio svlacionicu.
Bio je pregrub,neko ga je mozda dobro i nasavjetovao da iskoristi zvizduke i nezadovoljstvo javnosti Dzekinim pristupom utakmici i da ga oplete.To je sada otvoreni sukob koji se,poznavajuci nas,moze zavrsiti samo na jedan nacin-da jedan od njih napusti reprezentaciju.
Ako je zaista tako a bojim se da je bas dotle doslo onda je jasno ko gubi,gubi selektor milion posto.
Za primjer ponavljam,istu stvar je pokusao Ćiro Blazevic,krivicu za ispadanje u barazu svaliti na Misketa a sebe oprati,nije mu proslo,Miske je ostao a Ćiro otisao.Nista drugacije nece biti ni ovaj put,jedino sto je problematicno sto je Ćiro,uvidjevsi da se preracunao,vidio da je izgubio i dostojanstveno se povukao.Nisam siguran da ce Safet isto tako uraditi nego ce,gotovo sam siguran,tjerati svoj inat i raditi sve ono sto ce nervirati Dzeku a bojim se i sve nas,dakle namjerno nece pozvati igrace zbog kojih se Dzeko i ostali bune(ako se uopste zbog toga bune ili ako se bune samo zbog toga)a hoce sve ove iz agencije(njih bi zvao svakako i bez ovih desavanja) i mi u Brazil idemo potpuno narusene atmosfere skoro sigurno osudjeni na teski debakl.
Sad trenutno tako stoje stvari i bojim se da se do Brazila nece promijeniti.
- DonCorleone
- Kontakt:
Njemacka kritikuje ELF nakon slabe predstave i pobjede protiv Chile-a, a mi smo pretjerali u kritici nakon debakla i katastrofalne igre protiv Egipta. I onda naletimo na ELF i ljudi nas nabubaju 5:0 i svi kazu pa normalno, to je Njemacka, mi smo slabi, pa naravno da smo slabi kada razmisljamo tako kako razmisljamo.
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 08 mar 2014, 22:39, ukupno mijenjano 1 put.
Zašto misliš. Evo ja sam ga branio do prije neki dan (doduše, nisam ja oćenito nešto aktivan) ali poslije ovoga intervjua Avazu, apsolutno sam protiv njega, čovjek je uspio da uništio duh ove reprezentacije. Halo bolan, shvatate li vi šta pišete, Edin Džeko i Emir Spahić su neprijatelji ove reprezentacije, ljudi oko kojih se ova reprezentacija okupljala, stvarala, ljudi koji emocijom nose ovu reprezentaciju, i onda dođe Pape i popiša se na njih. Ma ne bih ja da sam na njihovom mjestu više zaigrao za reprezentaciju. **** svjetsko, **** sve..........nek igraju oni koje pape odabereVirtu4l je napisao/la:Jbg, malo ste pretjerali sa pljuvanjem po selektoru. Sad bi trebali da uživate.bagrcavi je napisao/la:E jesmo mi blentav narod, tačno se ne znamo radovati i uživati u dobrim stvarima. Yebo mater da u čitavoj zemlji ne bude nezaposlen insan, da svi rade, da je standard ko u Švici, mi bi zaratili međusobno. Bože sačuvaj.
Ko god misli da ce ovo izaci na dobro, nema veze sa zivotom. Pa dvije najbitnije karike u ekipi, koje vuku skoro pa sve konce, su dobro zakrvile sa nasim 'strucnjakom'. Meni je covjeka fakat zao, ali sam je kriv, jer je sav ovaj belaj upravo on dozvolio. Njegov autoritet vise ne postoji. Lijepo se Pape zahvali za suradnju i razligu. Povedi i Rin Tin Tin-a sa sobom. Nek' ti je sa srecom 

"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."
Don't raise your voice, improve your argument.
Bgm Spahic selektoru uputio izvinjenje, vjerovatno ce i Edin, ja bi to nazvao krajem pocetka.drummer je napisao/la:Pocetak kraja-mimo svakog postenog kriterija pozivanje bratica u reprezentaciju(i drugih igraca agencije)
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Laž. Sukob je počeo Edinov otac, nastavio ga Edin putem FB, a Pape im je samo odgovorio, kao i uvijek - BRUTALNOM ISTINOM.drummer je napisao/la:Definitivna potvrda kraja-sukob sa Edinom Dzekom,sukob koji je javno,putem medija zapoceo selektor.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ja ne mislim da spadam u grupu pljuvača selektora a la gringo, velez_mostar i slični. Kritikovao jesam, ali sve sa razlogom i uvijek argumentovano. Kao i ostale koji su zaslužili kritiku.Virtu4l je napisao/la:Jbg, malo ste pretjerali sa pljuvanjem po selektoru. Sad bi trebali da uživate.bagrcavi je napisao/la:E jesmo mi blentav narod, tačno se ne znamo radovati i uživati u dobrim stvarima. Yebo mater da u čitavoj zemlji ne bude nezaposlen insan, da svi rade, da je standard ko u Švici, mi bi zaratili međusobno. Bože sačuvaj.
A ovo gore što sam napisao ne odnosi se samo na ovo oko reprezentacije, nego općenito na sve što se dešava u našoj državi.
DRUG NEBI TI PUNCA
Jedna od tih karika je nazvala selektora u četvtrak i uputila mu izvinjenje. Obično se ljudi ne izvinjavaju ako nisu krivi.kokakolas je napisao/la:Ko god misli da ce ovo izaci na dobro, nema veze sa zivotom. Pa dvije najbitnije karike u ekipi, koje vuku skoro pa sve konce, su dobro zakrvile sa nasim 'strucnjakom'.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- legenda reala
- Kontakt:
Opet okrećeš priču sa stvarnih problemaVirtu4l je napisao/la:Jbg, malo ste pretjerali sa pljuvanjem po selektoru. Sad bi trebali da uživate.bagrcavi je napisao/la:E jesmo mi blentav narod, tačno se ne znamo radovati i uživati u dobrim stvarima. Yebo mater da u čitavoj zemlji ne bude nezaposlen insan, da svi rade, da je standard ko u Švici, mi bi zaratili međusobno. Bože sačuvaj.
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Koliko god vi pljuvali po igracima, ja cu ih dizati u nebesa. Upravo su oni ti, koji su nam donijeli toliko radosti i koji su jedina svijetla tacka ove nam drzave. Vas 'strucnjak' ce otici u zaborav, a reprezentacija ostaje zauvijek 

"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."
Onako iskreno,da li zaista mislite da bi nam svima dobro doščo da pape ode???Sa ekipom je već 2 ciklusa,zna i slabosti i prednosti ove repke,i najvažnije ko bi došao???Slažem se sa onima koji kažu da smo ipak mi navijači otišli predaleko sa pljuvanjem....Mislim da će se kada dođe do pravih priprema za SP ipak prvi igrači prihvatiti posla,uozbiljiti i početi raditi kako treba.Naravno Pape snosi najveću odgovornost,rastjerati očeve,ljubavnice,kurvice,sponzoruše,tetke i nane oko sebe i oko repke.Mi navijači ne trebamo zazivati sva moguća zla ,nego bi i mi trebali malo spustiti loptu,okrenuti se pravom navijanju,a ne da zbog 50 eura koliko košta karta da ljudimo psujemo sve po redu.OK ,zviždati,izreći nezadovoljstvo ali je poznato da mi to neznamo...kod nas ili si heroj ili daj čakiju...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.