FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Ma vratit će se oni..
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Baja opet zabio i postao najbolji strijelac turske lige u ovoj sezoni, nema bolje preporuke za prodaju nasih igraca od ovoga
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
- Neandertalac
- Kontakt:
Velika stvar! Nismo ni svjesni.irfo je napisao/la:Baja opet zabio i postao najbolji strijelac turske lige u ovoj sezoni, nema bolje preporuke za prodaju nasih igraca od ovoga
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Ne znam ja možda udaram kontru, ali mislim da je Brko dao Želji i više nego će mnogi ikada. Teško će ga biti stići, i po meni bi još dugo mogao ostati naš najtrofejniji trener i manager. Oko njegovog povratka imam veliku dilemu, i iskreno mislim da mi moramo dalje, na neki novi način, i ja ga ne bi vraćao u operativni dio upravljanja sportskim segmentom. U skupštini je svakako, cijenjen je autoritativan, nema dlake na jeziku, i ima pravo reći svoje mišljenje svakome. rezultati i titule su njegovi argumenti.
Mi Bosanci smo poznati kao inadžije i sujetni ljudi, i mislim da bi njegov povratak donio mnoge nove izazove u funkcionisanju kluba. Jeste da nije neko poređenje, ali pogledajte velike klubove i raspitajte se ko donosi odluke. Da li sportski direktor, trener, ili onaj kod koga je novčanik.
Amaru svu sreću života želim, ali mislim da i on mora dalje bez konstantnih i stalnih povezivanja sa Željom. Neka pokuša negdje u regiji malo, pa da nam on možda u budućnosti dođe u predsjedništvo ili i na samo čelo kluba....sada po meni nje vrijeme da ulazi u bilo kakav konkretan angažman u klubu.
Nemojte molim Vas ovo moje mišljenje doživljavati kao bilo šta negativno. Jednostavno imam neka iskustva u poslu, i na osnovu toga sam i formirao ovakvo mišljenje...
Mi Bosanci smo poznati kao inadžije i sujetni ljudi, i mislim da bi njegov povratak donio mnoge nove izazove u funkcionisanju kluba. Jeste da nije neko poređenje, ali pogledajte velike klubove i raspitajte se ko donosi odluke. Da li sportski direktor, trener, ili onaj kod koga je novčanik.
Amaru svu sreću života želim, ali mislim da i on mora dalje bez konstantnih i stalnih povezivanja sa Željom. Neka pokuša negdje u regiji malo, pa da nam on možda u budućnosti dođe u predsjedništvo ili i na samo čelo kluba....sada po meni nje vrijeme da ulazi u bilo kakav konkretan angažman u klubu.
Nemojte molim Vas ovo moje mišljenje doživljavati kao bilo šta negativno. Jednostavno imam neka iskustva u poslu, i na osnovu toga sam i formirao ovakvo mišljenje...
Nece, bar ne u ovom izdanju gdje crnjace i pljuju redom sve. Nece imati materijala.Rokoko87 je napisao/la:Ma vratit će se oni..
Mozda se vrate kao vatreni Zeljovci...
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!
- MocMahale444
**** te lipa, taman mu dao glas za forumasa godine
lesi tivra se home
Kako odbrana bolje izgleda bez Kosorica. Klupa aBd

lesi tivra se home

Kako odbrana bolje izgleda bez Kosorica. Klupa aBd

1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
- Neandertalac
- Kontakt:
Pošteno, ne bilo dobro da svi isto mislimo. Uvijek treba jedan, dva, pet tasova na vagi da drže balans.Monci je napisao/la:Ne znam ja možda udaram kontru, ali mislim da je Brko dao Želji i više nego će mnogi ikada. Teško će ga biti stići, i po meni bi još dugo mogao ostati naš najtrofejniji trener i manager. Oko njegovog povratka imam veliku dilemu, i iskreno mislim da mi moramo dalje, na neki novi način, i ja ga ne bi vraćao u operativni dio upravljanja sportskim segmentom. U skupštini je svakako, cijenjen je autoritativan, nema dlake na jeziku, i ima pravo reći svoje mišljenje svakome. rezultati i titule su njegovi argumenti.
Jednoumlje, nije dobro.
Zato sam ja za Amara.
Znam da mu niko ne može nametati mišljenje a svi znamo da je sposoban.
Znamo da nam nešto fali pa da nas krene, ja vidim njega kao kotačić koji fali.
Uz svo dužno poštovanje, ljudi koji "drže" Željin novčanik, u sportskom dijelu ne postoji bolja osoba od Amara u cijeloj BiH. Sa njim bi bili dosta bolji.
A da možemo bez njega, pa naravno, koga nema bez njega se može. Samo šta dobijamo a šta gubimo.
Zaboraviti tenzije, zakopati sjekire, spustiti ego na zemlju, prestati se inatiti, zbog kluba i zbog nas navijača!
Sreća, ima malo "pametnijih" od nas ovde koji ovako razmišljaju.
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
- MocMahale444
Nisi ozbiljan sigurnoaleksandar_veliki je napisao/la:Da me ko pogresno ne shvati, mislim da je Zeljo "mali" za Amara.

- Neandertalac
- Kontakt:
Auu. Aco. Detaljnije to malo. A od mene;MocMahale444 je napisao/la:Nisi ozbiljan sigurnoaleksandar_veliki je napisao/la:Da me ko pogresno ne shvati, mislim da je Zeljo "mali" za Amara.
Klub iznad svega!!!
Iznad Amara!
Iznad Misimovica!
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Pocetak gradnje istocne tribine je veliki trenutak za sve navijace Zeljeznicara. Pogotovo one sa Grbavice, koji su u ratu gledali svojim ocima kako stadion gori u plamenu, sa prozora svojih soba gledali i plakali.... Ne mozes ti to rjecima opisati, pogotovo ovoj djecurliji sto misle da je isto imati i ne imati stadion dostojan ugleda, tradicije i imena Zeljeznciara. Doskora je stadion izgledao ocajno, prava sramota za klub takve tradicije. Razne uprave su dolazile i odlazile ali niko nista nije uradio po pitanju infrastrukture, zasto? jer to nije nimalo lako! lakse je dici kredit, uzeti pare od banke, nakupovati igraca ,osvojiti koji trofej i ostati duzan na sve strane, a stadion iz godine u godinu je bivao sve jadniji i jadniji, domace utakmice smo igrali na Kosevu, i kakva je tu logika!??? umjesto da se paralelno radilo i na rezultatu i na infrastrukturi, do sada bi imali sigurno izgradjen stadion i mogli bi se samo fokusirati na rezultat... u danasnjem vaktu nije lako graditi bilo sta, i normalno je da ova uprava ma kako se zvala, briga me to, zasluzuje priznanje i cestitke, na velikoj hrabrosti, umjecu, i konacno su krenuli sa price na djela, tacnije drugi su pricali, a ovi bar rade, njihove rezultate vidi svako ko dodje na Grbavicu i gleda utakmicu, stadion nam vise nije peksav, da Bog sacuva. U medjuvremenu pametno odraditi januarski prelazni rok, dovesti 3-4 provjerena i ciljana pojacanja i Evropa nece izostati, ali ovaj put na renoviranoj i usminkanoj Grbavici a ne na tudjem stadionu kao ranijih godina! Samo hrabro u inat svima..
- MocMahale444
Svi znamo da Amar zna fudbal ali da je Zeljo "mali" za Amara
pa nije dosao iz EPL ili serie a 

-
- Kontakt:
Valjda me aco ne banuje , al amar veci klub od zelje ne moze vodit !
- Neandertalac
- Kontakt:
Naravno da je jasnije, nisi trebao tako u samom startu, ima i drugih fraza.aleksandar_veliki je napisao/la:Znao sam da ce ovo "mali" izazvati polemiku i da necu biti shvacen. "Mali" sam mislio u nekom odnosu Amar kao trener i Zeljo kao klub koji igra u Premijer ligi. Covjek po prirodi ide za izazovom, kakav Amar izazov ima u Zelji. Uzeo sve sto se moglo uzeti, rekordi neki postavljeni. Jednostavno mislim da je on kao trener prerastao Zelju. Nadam se da je sad jasnije.Neandertalac je napisao/la:
Auu. Aco. Detaljnije to malo. A od mene;
Klub iznad svega!!!
Iznad Amara!
Iznad Misimovica!
Željo je iznad pojedinaca. I to mora SVIMA da bude jasno.
Ambicije. Vidi ambicije, sa ovom upravom bi imao sve što nije prije, ne bi morao misliti o svemu, trošiti se na što strana.
Ja vidim budućnost ovako;
Bez Amara, nastavlja se priča, Željo ostaje brend, gradit će se i dalje ali u sportskom dijelu nećemo biti tako uspješni.
Sa Amarom, jedna nova dimenzija, nešto što nikada do sada nismo imali, dva betona koji znaju šta rade, svako u svojoj struci. Čak i europska takmičenja su moguća.
Opet, možda ja griješim, ali za dominaciju totalnu u našoj ligi sam sto posto siguran.
Ne treba izmišljati toplu vodu...
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
- MocMahale444
Aco trola malo, stvarno me nekad sokiras s takvom pricom. Mozda sto si ti vezan s sportom zbog biznisa pa nemas ljubavi prema nekom klubu. Ti sigurno drugacije gledas na te stvari. Samo grdno se varas da je Zeljo mali za Amara.
Nije realno pricati da Amar bude trener dok Petrovic reda pobjede i rusi Zrinjski u Mostaru. Ne mozes covjeku reci sad da vise nece biti trener i imenovati Amara. Ako zeli Amar moze biti SD jer nam to fali,a moze pomoci.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
- MocMahale444
- Neandertalac
- Kontakt:
Mislim da grijesis. Amar sa ovom upravom bi imao itekako izazova da ponovo sjedne na klupu. Jer po prvi put Zeljo ima jaku administraciju koja moze dosta stvari ispuniti sto prije nije bilo moguce a da Amar ne poseze za svoj dzep. A sa boljim igracima mislim da bi Amar itekako bio zagrijan da pokusa nesto uraditi u Evropi.aleksandar_veliki je napisao/la:Mahalac ti mene neces da shvatis. Stvarno mi se cini nekad da me namjerno uvlacis na teren u kojem se bolje snalazis. Amar sa Zeljom u Premijer ligi osvojio "milion" trofeja, srusio milion rekorda. Moze li vise od toga? Ne moze? Zato sam rekao da je on u ovom trenutku prevazisao Zelju, odnosno da je Zeljo za njega "mali". U tom kontekstu, a ne trebam trositi rijeci za objasnjavanje da je Zeljo kao Zeljo veci od svakog pojedinca. Ne samo Zeljo, nego Sarajevo, Zrinjski, Sloboda, Celik... Naravno da ne treba zaboraviti i da je Amar Zelji donio ono da bude najtrofejniji. Koliko je zapravo Zeljo osvojio trofeja, a da Amar nije dio njih?MocMahale444 je napisao/la:Aco trola malo, stvarno me nekad sokiras s takvom pricom. Mozda sto si ti vezan s sportom zbog biznisa pa nemas ljubavi prema nekom klubu. Ti sigurno drugacije gledas na te stvari. Samo grdno se varas da je Zeljo mali za Amara.
- Neandertalac
- Kontakt:
Bravo. Po meni, iskorak u europsko takmičenje, danas, iz ove lige, bio bi ravan nekim prijašnjim uspjesima, velikim.
Jednostavno to je san svih nas...
Jednostavno to je san svih nas...
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
sta to znaciNeandertalac je napisao/la:Mogu li ja najaviti; pola janjeta?
![]()

NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
Trenutno korisnika/ca: Proximic, Tatamata1946 i 32 gosta.