Neandertalac je napisao/la:Drugo jutro kako se budim ko' lampa. Moj, naš, Željo je opet na pravom putu. Pregažen lider i aktualni prvak, ni sudija im nije pomogao. Klasična dominacija Velikog nad Malim uz svo dužno poštovanje prema njihovom radu i uspjesima.
Da malo izanaliziramo ove moje riječi.
Sportski uspjeh. Neka se svako od vas zapita čemu ste se najviše obradovali u zadnje dvije sezone. Pobjedama vs pitara, ova sada protiv Zrinjskog ili "najavama", saopštenjima, farbanju reflektora, raskifima ugovora, dovođenju igrača, medijskom ratu, obećanjima, sankcijama, najavama rata... Ima ova lista još dosta stavki.
Da neko ne izvuče iz konteksta par navedenih pa mi se nakači na kosti, pričam striktno o klubu i šta je njegova svrha.
Željezničar je najveći i najtrofejniji klub!
Navijači kluba žele da čitaju kako je Željo pomeo Zrinjskog, pregazio Mladost u gostima, Čelik, napunio do vrha mrežu Viteza kući, kako je Željo prvi, kako je osvojio titulu, kup, duplu!
To je Željo! Željo to treba da bude! Uvijek.
Zahebi ove trivijalne, nebitne, apokaliptične stvari. Ne forsirajte ih, ne priželjkuje, ignorišite, ne dajte raznoraznim anonimusima i papcima publicitet, njima je svaki dobar pa i negativni a nama nije, MI imamo tradiciju, ime, brend, ugled. Mi smo iznad tih gluposti, tj Klub.
Uzrok i posljedice. Rješenje problema.
Uprava. Došli i vidjeli kako stoje stvari u administraciji. Vidjeli da ima bruka loših stvari koje Željo sebi ne smije i ne može dopustiti. Krenuli u sređivanje tog dijela. Odradili vrlo dobar posao. Zašto? Pa jer se razumiju u tu problematiku, školovani za to, znaju šta im je činiti.
Kapa dole.
Dalji korak je bio sportski segment. Eh tu dolazimo do uzroka. Pored sve volje, Želje, dobre namjere da se tu nešto napravi evidentno je da Neznaju šta im je činiti. Pokušali ali nije to to. Šteka.
Ovde se treba zaustaviti sa pričom, doveli ovoga, platili ovome, ovaj menager, doveo Miske i bla bla, bla bla.
Nebitno.
Šta uraditi da bude bolje?
Za mene a i vjerujem većinu plavih navijača, rješenje je vrlo jednostavno i pred nosom.
Amar Osim!
Ko će znati bolje od čovjeka koji ima titula više od skoro svih klubova pojedinačno, od čovjeka koji je vezan za Želju genima, tradicijom, ljubavlju!?
Ne postoji bolji!
Kako?
Vrlo jednostavno. Dvije stvari.
Prva. Znanje, ugled, moć, renome, ime, veličina, institucija.
Ne može Amaru niko govoriti šta da radi! Šuti, gledaj i uživaj. Daš mu sportski segment i zdravo, kraj priče. Ne da mu neko drugi postavlja " scoute " itd, eć da ih on postavlja. Sportski segment, njegova pravila.
Kako ćete se dogovoriti za budžet, funkcioniranje itd to nas navijače ne interesuje, iza zatvorenih vrata to završite.
Druga. Novac.
Pustite se priča, ljubav, dokazivanje, dobrobit itd.
Ima li iko u klubu da mu je dao više od Amara? Nema!
Znate li za koliko je Amar radio ovde a za koliko radi vani?
Ukratko, vani za sezonu uzme kao ovde za deset, dvadeset, trideset. Toliko o ljubavi. On je IME, ima svoju cijenu. Za one koji govore gdje bio vani. Stidite se.
Ukratko, koliko ima trener sadašnji. Toliko. Ok. Gdje si bio prije, koga si vodio, šta si osvojio? To i to. Aha.
Amar jer je deset puta bolji, imat će toliko. Ne možeš ga degradirati pa mu ponuditi dvicu' a tamo neko, "malo" više... Ne ide. Lupam sada, veze nemam koliko bi tražio uopšte ali iz mog ugla nrp, i 20 milja je malo za ono što dobiješ.
Kako do ove fuzije, toliko priželjkivane od velike većine? Da fuzije a ne jeste li za ovoga ili za onoga. Zahebi to.
Željo je bitan. Vi jeste ok, legenda i sposoban čovjek. Ali Željo je iznad vas!
Dogovorite se, odrasli ste ljudi.
Iza zatvorenih vrata!
Nemojte da vam ego, sujeta, želja za liderstvim bude na prvom mjestu u pregovorima. Ubacite malo vrlina, skromnosti, odricanja, žrtve, zarad dobrobiti kluba.
Za kraj, vjerujem da bi u budućnosti sa ovakvim snagama realno mogli do, prvo; dominacije u domaćem prvenstvu pa kasnije do iskoraka u evropskom takmičenju. Toliko iščekivanom.
Nije sve rečeno u ovom postu, ima još i o ovome bi se dalo pričati. Pozitivno u dobronamjernih atmosferi. Navijači, prvi ja pa ostali, 'memli' i 'sunčana' strana, spustite malo loptu.
Znam da "svi" čitate.
Željo iznad svega!
Željezničar za život cijeli!
Bravo svaka cast, potpisujem sve. Ovako bi trebao da razmislja svaki zeljovac. Spustiti ego, predrasude, zamjerke itd, sve u cilju jacanja kluba na svim nivoima