RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
FK Corleone je ekipa za qurac,a ne za Evropu.Povraca mi se kada odem na utakmicu i gledam diktirani sastav i izgubljenog Ibru,a usa klosari posrani.
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Samo da nadodam...dolaze nam tri teške utakmice...bio bih zadovoljan sa tri boda,sa tri neriješene.
Nažalost,naši protivnici neće misliti tako,ići će na pobjedu.
Nažalost,naši protivnici neće misliti tako,ići će na pobjedu.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Vječno u našim srcima.
Tako je, poser.ite se svi po klubu. Bolan kako vas nije stid !?
Svi znamo da može i mora bolje, al čini se, da vama " realistima " nije bilo dovoljno 5 kola nove sezone da skontate koliko i šta možemo. I to stalno pominjanje diktiranja sastava, zbog toga nećete na tekmu.
Bolan ako vam se ne gleda, nemojte gledat' i fajrunt. Ja ću otići na tu svaku yebenu domaću utakmicu, taman bili u kantonalnoj. Yebeni net navijači. Ako vam treba razlog da dođete na tekmu, nemojte dolazit' nikako.
Svi znamo da može i mora bolje, al čini se, da vama " realistima " nije bilo dovoljno 5 kola nove sezone da skontate koliko i šta možemo. I to stalno pominjanje diktiranja sastava, zbog toga nećete na tekmu.
Bolan ako vam se ne gleda, nemojte gledat' i fajrunt. Ja ću otići na tu svaku yebenu domaću utakmicu, taman bili u kantonalnoj. Yebeni net navijači. Ako vam treba razlog da dođete na tekmu, nemojte dolazit' nikako.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
-
- Kontakt:
opet isto,,nakon datog gola ista taktika...moj ibro sta ti radis,,,pa nismo na prvom mjestu i skoro je kraj prvenstva a imamo 10 bodova prednosti ispred drugoplasiranog,,pa bog ga j..o vise dokle ces taktizirati sa sastavom,dokle ces vise postavljati igru kakvu postavljas?sta je bola vise koji k...c??
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Dobar si ti čovjek.Čak i psuješ nekako blago,sa stilom.zizu1991 je napisao/la:Tako je, poser.ite se svi po klubu. Bolan kako vas nije stid !?
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Vječno u našim srcima.
-
- Kontakt:
daj zizu drug ne zajebavaj molim te...ne mogu bez apaurina pogledati utakmicu kada igraju a ne kada slusam radio prenos..
Proći će i ovo, bolan, dođite radi prošlih vremena, radi onoga što je klub značio ! Ako ga mi među sobom ne cijenimo, ko će ga cijenit ? Shvatam da ima dosta stvari koje nerviraju, nerviraju i mene, al neću da pljujem po klubu, po igračima, budimo bolan uz njih, ko će ako nećemo mi ? !
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Bola Zizu ja sam 40 godina na Velezovim tekmama i mozda sam propustio 2 kad sam se zenio i kad mi je zena radjala ali nije to problem. Problem je Ibrina vagina taktika i vaginalno selektiranje ko ce igrati koju utakmicu. Svjedok si brate i protiv Slavije i protiv Olimpica sta se desavalo nakon naseg vodstva. E to nam druze svima smeta. A za odlaske na tekmu- prestat cu kad umrem
UEFA TEAM RANKING 1989
43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
Shvatam da je selekcija igrača kriva, rukovođenje ekipe, sve ja to vidim, al mrzim kada traže razlog za dolazak na utakmicu, mrzim kada kaže neću radi rezultata. Ako si radi rezultata došao, što se pobjedilo prošlo kolo ( bubam ), nemoj bolan dolazit' nikako. Ne trebaju nam navijači na baterije. Svi bi mi voljeli da je bolje, al mrzim one koji se priklanjaju kolektivu kada je uspjeh u pitanju, a kad " kola krenu niz brdo ", nigdje ih.
To me jednostavno izbaci iz takta.
-
- Kontakt:
niko ne voli velez vise od mene ali se moraju neke stvari reci kada ne stima,jednostavno mora..ako cemo do kraja prvenstva igrati ovako i biti zadovoljni sa bodom onda neka sve ide tri p...e materine...nesto ne stima u klubu a sta je to nemam pojma..
-
- Kontakt:
evo malo se sleglo pa da koju i ja napisem iako znam da mozda vecina nece se slozit ili nece razumjet. odmah da kazem da sam vise razocaran bodom protiv supackog olimpika koji ovu ligu igra samo radi 6 bodova koje odmah uracunaju sar i zeljonego danasnjim bodom. ko kaze da cemo izgubit protiv borca zaswto smo svi pesimisti 15 dana prije tekme. Prije koju godinu smo unaprijed znali da gubimo u grudama posuju banovicima i ostalim zivopisnim selima a sad je bod koji je lako mogao biti i tri po izvjestaju malo. Moramo malo biti realniji imam i ja svoj sastav ali trener je tu i on najbolje zna ko je kakav u igri a i u glavi. Sto se tice navijaca i da smo pobijedili vise od 1000 protiv borca ne bi skupili garant, sramota je vidjeti ono iza gola fuj od sviju nas smijesna brojka. Jucer sam gledao uzivo sar protiv ovog supljeg kluba ni ime mu necu spomenut jer ono podhitno treba degazirat iz lige radi regularnosti trebali ste vidjet atmossferu od hordi koja za nas u ovom trenutku je misaona imenica pa taman mi sve pobijedjivali. E sad samo da vam par napomena dam sto se tice mladosti.
MLA SIR 00, MLA CEL 00 LEO MLA 11 SUP TIM MLA 21 U 95 Min dali gol i to poslije mrtve sanse mladosti, necemo valjda toliko poletit pa rec da smo bolji od sir i cel a u trebimju nikom nije lako igrat. I jos jedna njihova tekma MLA BOR 23 ,e vidi ovo to mi je odmah bilo sumnjivo jer borac nije talasika da primi za 20min dva gola a nije ni barca da uvali tri. Slucajno ovih dana naletim na tiket na borcevom forumu kvota iz keca u dvicu 32 frajer pogodio imate sliku pa pogledajte neka divllja kladionica da je drzave bilo bi hapsi ali ovdje moze sve. Dakle ako realno pogledas mi smo bili najblize pobjedi i mi smo ih jedinio nadigrali ali sreca je **** nadat se da ce nam se negdje nasmijesit mozda kad najmanje ocekivali samo naprijed bez malodusnosti i poznatog mostarskog pesimizma.
MLA SIR 00, MLA CEL 00 LEO MLA 11 SUP TIM MLA 21 U 95 Min dali gol i to poslije mrtve sanse mladosti, necemo valjda toliko poletit pa rec da smo bolji od sir i cel a u trebimju nikom nije lako igrat. I jos jedna njihova tekma MLA BOR 23 ,e vidi ovo to mi je odmah bilo sumnjivo jer borac nije talasika da primi za 20min dva gola a nije ni barca da uvali tri. Slucajno ovih dana naletim na tiket na borcevom forumu kvota iz keca u dvicu 32 frajer pogodio imate sliku pa pogledajte neka divllja kladionica da je drzave bilo bi hapsi ali ovdje moze sve. Dakle ako realno pogledas mi smo bili najblize pobjedi i mi smo ih jedinio nadigrali ali sreca je **** nadat se da ce nam se negdje nasmijesit mozda kad najmanje ocekivali samo naprijed bez malodusnosti i poznatog mostarskog pesimizma.
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA
Ne boli gubitak bodova koliko nacin od osno tim. bio sam prema ibri onako do danas al ovaj tim me vraca u najmracnije dane .. ubi svaku nadu .. dini savjet sine cuvaj noge nemoj vise onako srljat jer se to ne cijeni u danas .. previse odufaras !
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Zizu druze ma to je samo tersanje pojedinaca. Svi mi zivimo za Velez i vikend da ga gledamo i bas suprotno. Sjeti se druge lige i naseg inata gdje je prosjek kuci bio 2-3 milje a u gostima nas je islo od 300 do 3000. Svi mi Lezve volimo isto ali jbga moramo tersat pa nismo iz Jara i Pologazizu1991 je napisao/la:Shvatam da je selekcija igrača kriva, rukovođenje ekipe, sve ja to vidim, al mrzim kada traže razlog za dolazak na utakmicu, mrzim kada kaže neću radi rezultata. Ako si radi rezultata došao, što se pobjedilo prošlo kolo ( bubam ), nemoj bolan dolazit' nikako. Ne trebaju nam navijači na baterije. Svi bi mi voljeli da je bolje, al mrzim one koji se priklanjaju kolektivu kada je uspjeh u pitanju, a kad " kola krenu niz brdo ", nigdje ih.
UEFA TEAM RANKING 1989
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
-
- Kontakt:
Tako je, u drugoj ligi bili najjači u državi, ugurali Velež u premier ligu, i šta bi sad? Gdje zapelo? Gdje su ta raja? Čekaju grupnu fazu lige prvaka pa da dođu iza gola ili uopšte na stadion.NeretvanskaPastrmka je napisao/la: Zizu druze ma to je samo tersanje pojedinaca. Svi mi zivimo za Velez i vikend da ga gledamo i bas suprotno. Sjeti se druge lige i naseg inata gdje je prosjek kuci bio 2-3 milje a u gostima nas je islo od 300 do 3000. Svi mi Lezve volimo isto ali jbga moramo tersat pa nismo iz Jara i Pologa
-
- Kontakt:
Tako je zizu brate neki dan sam s tobom imao zestoku duskusiju ali sad se u svemu slazem s tobom. Za mene jedini kiks je bod protiv kluba zvanog nikogovnovici ili ova vjestacka tvorevina ubacene samo da smeta drugima a da guzu stave kad dolaze sar i zeljo pogledaj im rezultate zadnjih godina pa ce vam svima biti jasno. Jucer 3000 dusa i zamislite slovom i brojem nijedan za njih da navija a kad sar zavali go pola njihive klupe dize ruke pa onda ko linafo za vugla se fataju,imao sam jedan san da lete ovi goskovi gabele posuje i sva izmisljena lutajuca imena iz ove lige a imam i san da ovo nikogovnovici lete prvom prugom tamo gdje im je i mjesto na prugu kao skretnicari da pravi timovi znaju gdje trebaju ici. dakle nepadajte u malodusnost kao sto nam netreba ni da padamo u ekstazu samo mirno stabilizirat klub ove godine izmirit dugove i biti spreman za povratak u vrh ali dugotrajno.zizu1991 je napisao/la:Tako je, poser.ite se svi po klubu. Bolan kako vas nije stid !?
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
CA koliko dugo cekat? Evo brate 47 kuka cekam puta 3 kutije cigara-pa neznam brate!!! Ugla
vnom slazem se s tobom za sarajevsku muzaru ali ima jos jedan kvaziklubic kojeg si zaboravio. Kako je mlad jos nije matursko vece docekao

UEFA TEAM RANKING 1989
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
Samo ovo prvo da kazem.
Sto se tice odlaska na (barem domace utakmice)tu ne smije biti nikakvog opravdanja(za onoga ko se iole smatra nekim Velezovim tifozom)za ne dolazak na utakmice.Da pecene kokosi padaju ,ako se igra utakmica tada pravi tifoz mora ici i podrzati svoj klub.Usput ako neke stvari ne valjaju treba tako sa tribina vrsiti pritisak na trenera,upravu,igrace da se popravi ono sto nevalja.Nista se nece popraviti nedolaskom na tribine.
Druga stvar.Danas smo izborili mrsav bod ako ce mo se boriti za sam vrh,ovo se danas moralo dobiti
.Istina nekad se potpeti pa ne mozemo gola dati,pa se nadam da je to jedna nasa takva utakmica kad nismo mogli postici pobjednicki gol(reklo bi se eto da smo stvorili dosta sansi).Mene vise brine sastavljanje prvog tima,mora se prestati praksa povlastenih igraca,i igranje onih koji su objektivno slabiji od nekoga ko je na klupi
.Takav nacin rada odvraca publiku sa stadiona i stvara lose raspolozenje medju igracima.
I jos jedna stvar,"pastvko" ,eto ti nisi iso na utakmicu kad si se zenio,a ja sam i to iznvjerio,i ostavio sam mladu samu i otiso na utakmicu,a da nije pojma imala gdje sam
(doduse to je bio drugi dan svadbe kada je i dalje masa raje i rodbine festala, svirala,igrala i pjevala,i kad su vidjeli da me nema svi se dali u potragu za mladozenjom,niko nije znao gdje sam,a on fino kidno pod BB na utakmicu ,sjecam se tada dobili Celika 2:0,**** me se za svadbu kad Velez igra)
(toliko o dolasku i nedolasku na utakmice)
FORZA VELEZ
Sto se tice odlaska na (barem domace utakmice)tu ne smije biti nikakvog opravdanja(za onoga ko se iole smatra nekim Velezovim tifozom)za ne dolazak na utakmice.Da pecene kokosi padaju ,ako se igra utakmica tada pravi tifoz mora ici i podrzati svoj klub.Usput ako neke stvari ne valjaju treba tako sa tribina vrsiti pritisak na trenera,upravu,igrace da se popravi ono sto nevalja.Nista se nece popraviti nedolaskom na tribine.

Druga stvar.Danas smo izborili mrsav bod ako ce mo se boriti za sam vrh,ovo se danas moralo dobiti

I jos jedna stvar,"pastvko" ,eto ti nisi iso na utakmicu kad si se zenio,a ja sam i to iznvjerio,i ostavio sam mladu samu i otiso na utakmicu,a da nije pojma imala gdje sam

FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Rodjak
a malo je i meni falilo. Da je bila Zvezda ili Dinamo a ne Spartak iz Subotice utekao bi i ja
jbte i izgubi Velez tada 1:2. Sjeban bio citavu svadbu 

UEFA TEAM RANKING 1989
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
Nema tu puno pametovanja. 1-1 idemo dalje dolazi nam Borac koji neugodan ali kojeg nekako uvijek bar dos ada uspjevamo dobiti kuci. Moglo je danas i bolje ali je moglo i gore. Ima jos utakmica i ima jos mnogo toga da se igra.
Ne treba odma da sahranjivamo igrace i trenere.
Mi lagano zauzimamo sredinu tabele i ako uspijemo biti stabilni tu bez vecih kikseva to ce biti odlicno u odnosu kako je do sada bilo. Spustite malo lopticu dole. Ne moze se nista preko noci.
Iskreno 3 boda bi nam lijepo sijela ali hajmo se okrenuti utakmicama kuci. Treba stisnuti i konacno dobiti i ove ekipe iz gornjeg dijela tabele. Sarajeva nismo dobili zadnjih 3-4 godine kuci. Treba sada ekipu spremiti i pokusati izvuci maximum iz ove dvije utakmice.
Ne treba odma da sahranjivamo igrace i trenere.
Mi lagano zauzimamo sredinu tabele i ako uspijemo biti stabilni tu bez vecih kikseva to ce biti odlicno u odnosu kako je do sada bilo. Spustite malo lopticu dole. Ne moze se nista preko noci.
Iskreno 3 boda bi nam lijepo sijela ali hajmo se okrenuti utakmicama kuci. Treba stisnuti i konacno dobiti i ove ekipe iz gornjeg dijela tabele. Sarajeva nismo dobili zadnjih 3-4 godine kuci. Treba sada ekipu spremiti i pokusati izvuci maximum iz ove dvije utakmice.
Mladost i Velež remizirali u sjajnom meču, eurogol Kostića
Autor: Adnan Pločo
Datum: 2013-09-01 18:16:13
Danas su svoj susret šestog kola PLBiH odigrali Mladost iz Velike Obarske i mostarski Velež. Mladost u ovoj sezoni nije ostvarila niti jednu pobjedu imali su 3 remija i dvije pobjede prije ovog meča.Konačan rezultat bio je 1:1.
Velež predvođen trenerom Ibrom Rahimićem je ušao u ovaj meč, kao blagi favorit, zbog dobrih igara u novoj sezoni, te omjera od dvije pobjede, dva remija i jednog poraza u novoj sezoni, u odnosu na novog premijerligaša koji je do sada bio tvrd protivnik za sve svoje rivale.
U prvih 15-tak minuta susreta nije bilo izglednijih prilika, niti većih uzbuđenja. Igra se uglavno odvijala na sredini terena, uz blagu incijativu gostiju. U 20. minuti šutirao je Zelić, ali lopta odlazi preko gola Oštrakovoća.
Samo nekoliko trenutaka kasnije sjajna akcija Veleža. Okić je prošao nekoliko igrača, uposlio Maletića, koji šutira, ali je odbrana Mladosti izbacila loptu u korner u posljednjem trenutku.
Nakon sedam izvedenih kornera u prvih pola sata utakmice, Velež je terensku incijativu krunisao u 33.minuti. Danijel Majkić se najbolje snašao u jednoj gužvi pred golom domaćina, i neometan zatresao mrežu domaćih.
Odmah nakon vodećeg gola Rođeni su mogli udvostručiti prednost. Naime dupli pas su odigrali Maletić i Ćemalović, a ovaj drugi je sjajno šutirao, ali golman Mladosti je odbranio njegov udarac. Nakon toga Maletić dobro šutira ali promjene rezultata nije bilo. Igači Mladosti su izgledali bezidejno i nisu imali niti jednu šansu za gol, niti su ozbiljnije ugrozili gol Oštrakovića.
Do kraja prvog poluvremena, nije bilo promjene rezultata, tako da se na odmor otišlo pri vodstvu gostiju od 0:1.
U drugom poluvremenu na terenu smo gledali sjajan meč. Nakon sedam minuta domaći su izjednačili. Nakon sjajnog prodora po desnoj strani Vasić je ubacio, a u šesnaestercu gostiju najbolje se snalazi Kostić, koji je bio okrenut leđima prema golu, prihvatio loptu, okrenuo se i majstorski pogodio mrežu Oštrakovića.
Odmah nakon toga sjajna prilika za goste. Ćemalović je bio u odličnom solo prodoru. Prošao je tri igrača Mladosti, izašao oči u oči sa golmanom Bojanom Tripićem, ali je iskusni golman Mladosti odbranio njegov udarac. Nakon toga Zvonić se našao u šansi ali nije uspio zatresti mrežu domaćina.
U nastavku drugog poluvremena Mladost je propustila dvije sjajne prilike. Prvo je Kostić nakon asistencije Nikolića loše šutirao, da bi nakon toga poslije jednog kontra napada Vasić sjajno uposlio Kostića, koji je ponovo loše šutirao a Oštraković odbranio njegov udarac.
Velež je sjajnu priliku imao u 75. minuti, Jusufbašić je šutirao iz slobodnjaka a Tripić loptu izbacio u korner. Nakon toga Maletić je dobro šutirao ali nije bilo promjene rezultata.
U 85. minuti sjajna prilika za Velež. Ševko Okić je izašao sam oči u oči sa golmanom Tripićem, pokušao da ga lobuje ali je lopta otišla pored gola.
Do kraja susreta obje ekipe su propustile po jednu priliku ali se rezultat nije mijenjao tako da je susret završen 1:1.
Mladost - Velež 1:1
Stadion: Gradski stadion Bijeljina, Gledalaca: 700, Sudija: Irfan Peljto (Sarajevo), Strijelci: 0:1 Majkić 33.min., 1:1 Kostić 52. min.
MLADOST: Tripić, Hodžić, Zelić, Ramić, Trifković, Krezović, Kostić, Komarčević (Đurđević), Novaković, Vasić, Jevtić.
VELEŽ: Oštraković, Zvonić, Majkić (Kodro), Zolj, Okić, Ćemalović (Jusufbašić), Hebibović, Merzić, Letić, Rašević (Ramović), Maletić.
Autor: Adnan Pločo
Datum: 2013-09-01 18:16:13
Danas su svoj susret šestog kola PLBiH odigrali Mladost iz Velike Obarske i mostarski Velež. Mladost u ovoj sezoni nije ostvarila niti jednu pobjedu imali su 3 remija i dvije pobjede prije ovog meča.Konačan rezultat bio je 1:1.
Velež predvođen trenerom Ibrom Rahimićem je ušao u ovaj meč, kao blagi favorit, zbog dobrih igara u novoj sezoni, te omjera od dvije pobjede, dva remija i jednog poraza u novoj sezoni, u odnosu na novog premijerligaša koji je do sada bio tvrd protivnik za sve svoje rivale.
U prvih 15-tak minuta susreta nije bilo izglednijih prilika, niti većih uzbuđenja. Igra se uglavno odvijala na sredini terena, uz blagu incijativu gostiju. U 20. minuti šutirao je Zelić, ali lopta odlazi preko gola Oštrakovoća.
Samo nekoliko trenutaka kasnije sjajna akcija Veleža. Okić je prošao nekoliko igrača, uposlio Maletića, koji šutira, ali je odbrana Mladosti izbacila loptu u korner u posljednjem trenutku.
Nakon sedam izvedenih kornera u prvih pola sata utakmice, Velež je terensku incijativu krunisao u 33.minuti. Danijel Majkić se najbolje snašao u jednoj gužvi pred golom domaćina, i neometan zatresao mrežu domaćih.
Odmah nakon vodećeg gola Rođeni su mogli udvostručiti prednost. Naime dupli pas su odigrali Maletić i Ćemalović, a ovaj drugi je sjajno šutirao, ali golman Mladosti je odbranio njegov udarac. Nakon toga Maletić dobro šutira ali promjene rezultata nije bilo. Igači Mladosti su izgledali bezidejno i nisu imali niti jednu šansu za gol, niti su ozbiljnije ugrozili gol Oštrakovića.
Do kraja prvog poluvremena, nije bilo promjene rezultata, tako da se na odmor otišlo pri vodstvu gostiju od 0:1.
U drugom poluvremenu na terenu smo gledali sjajan meč. Nakon sedam minuta domaći su izjednačili. Nakon sjajnog prodora po desnoj strani Vasić je ubacio, a u šesnaestercu gostiju najbolje se snalazi Kostić, koji je bio okrenut leđima prema golu, prihvatio loptu, okrenuo se i majstorski pogodio mrežu Oštrakovića.
Odmah nakon toga sjajna prilika za goste. Ćemalović je bio u odličnom solo prodoru. Prošao je tri igrača Mladosti, izašao oči u oči sa golmanom Bojanom Tripićem, ali je iskusni golman Mladosti odbranio njegov udarac. Nakon toga Zvonić se našao u šansi ali nije uspio zatresti mrežu domaćina.
U nastavku drugog poluvremena Mladost je propustila dvije sjajne prilike. Prvo je Kostić nakon asistencije Nikolića loše šutirao, da bi nakon toga poslije jednog kontra napada Vasić sjajno uposlio Kostića, koji je ponovo loše šutirao a Oštraković odbranio njegov udarac.
Velež je sjajnu priliku imao u 75. minuti, Jusufbašić je šutirao iz slobodnjaka a Tripić loptu izbacio u korner. Nakon toga Maletić je dobro šutirao ali nije bilo promjene rezultata.
U 85. minuti sjajna prilika za Velež. Ševko Okić je izašao sam oči u oči sa golmanom Tripićem, pokušao da ga lobuje ali je lopta otišla pored gola.
Do kraja susreta obje ekipe su propustile po jednu priliku ali se rezultat nije mijenjao tako da je susret završen 1:1.
Mladost - Velež 1:1
Stadion: Gradski stadion Bijeljina, Gledalaca: 700, Sudija: Irfan Peljto (Sarajevo), Strijelci: 0:1 Majkić 33.min., 1:1 Kostić 52. min.
MLADOST: Tripić, Hodžić, Zelić, Ramić, Trifković, Krezović, Kostić, Komarčević (Đurđević), Novaković, Vasić, Jevtić.
VELEŽ: Oštraković, Zvonić, Majkić (Kodro), Zolj, Okić, Ćemalović (Jusufbašić), Hebibović, Merzić, Letić, Rašević (Ramović), Maletić.
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.