Postao/la Neandertalac » 25 nov 2016, 14:00
Najveći klub u BiH. Kao takav sve što radimo i što se dešava je na jednom nivou koji je za ostale nezamisliv. Pa i ova previranja. Interes javnosti za ovu kašu koju smo moram naglasiti sami skuhali je nezapamćen. Redom, navijači našeg kluba, gradski rivali, ostali klubovi i njihovi simpatizeri, svako na svoj način osluškuje i komentariše, likuje ili iz puke znatiželje, svojstvene nama sa ovih prostora jer volimo nos zabiti gdje mu nije mjesto zaboravljajući pri tome naše sopstvene probleme, limite, kvalitete, veličinu. Nek komšiji crkne krava.
Da se vratimo na početak zarad navijača kojima plavo nije u srcu, najveći i najtrofejniji klub u BiH.
To su činjenice!
Eh sada malo o nama samima. Kako smo uopšte došli u ovu situaciju?
Odgovor na ovo pitanje se krije u nekoliko faktora ali onaj najbitniji po meni leži u ovoj rečenici;
Kada bi nam Bog dao izbor da se mijenjamo za "pamet" niko se zamijenio ne bi!
Mi sve znamo i mi smo u svemu najpametniji. Tako npr živimo u državi gdje najviše funkcije obnašaju neuki ljudi, podobni a ne sposobni, u državi gdje je lični interes, promocija pojedinaca ili grupa bitniji od interesa društva, gdje se radi kile mesa zakolje slonče.
Preneseno na naš klub imamo bankare koji su umislili da mogu biti menadžeri, trgovce koji žele biti sportski direktori, raznorazne anonimusa koji bi "zaklali" klub radi sitnog šićara, navijače koji ne znaju Bil" pi*ali il' s*ali a nosevi u svemu što ih ne bi trebalo interesovati ili u nečijim gu*icama, podobni manipulaciji, glupi ko qurac.
Najgora sorta su mi Hrasno i Hrasnići koji na tako perfidan i degutantnan način hraču po klubu, jadno se okrećući kako vjetar puše čime pokazuju karakter žohara sposobnog da preživi sve nedaće ali nesposobnog da evoluira u čovjeka već za života ostane žohar. Slina.
Šta činiti. Za prolivenim mlijekom ne vrijedi plakati. Puno pogrešnih poteza povučenih u prošlosti oko kojih se sada lome koplja, puno prigovaranja, etiketiranja, puno negativne, kontraproduktivna atmosfere a sve to u konačnici nanosi štetu samim akterima.
Za sve njih me iskreno zaboli qurac! Ako čitate, zapamtite, nebitni ste. Ovo vam nije privatna prćija, babovina, niste kupili klub niti ćete to ikada moći!
Dat vam je na korištenje da ga učinite boljim a u međuvremenu ste debelo skrenuli sa puta, zanijeli se ličnim osjećajima a ljubav prema klubu koristite na način da sebe reklamirate!
Gadite mi se!
Ono što je bitno da ne činite dobro za klub!
Izvinite sjesti mudraci, treneri, menageri, trgovci, bankari, članovi skupštine ili upravnih odbora, bivši i sadašnji, pa pronađite modus na koji ćete vratiti klub na prave tračnice, izvolite dogovoriti se kako da štetu koju ste nanijeli sanirate a buduću spriječite! Vi ste tu da pomognete klubu pa vas molim da se još jednom dobro zamislite i razmislite jeste li bitni VI ili Željo!
Željezničar za život cijeli!
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!