Ne bih se slozio sa tobom sto se tice igranja i iskustva. Siguran sam da Del Pieru ne predstavlja nikakav problem to sto on ne igra vecinu tekmi jer je i on sam svjestan da ne moze izdrzati taj tempo a nije se ni zalio na to, naredne sezone bi definitivno cak i igrao vise nego ove jer igramo LP tako da bi on vjerovatno igrao sve tekme u kupu i ulazio sa klupe u nekim tekmama LP i lige. Njegovo iskustvo bi itekako dobro doslo ovom Juventusu i ima znacajnu ulogu u igri jer sam vidjeo nebrojeno puta da mladi igraci prave glupe greske u kljucnim momentima i tako kostaju svoj tim prolaza. Moze imati veliki uticaj na ekipu i moze biti velika pomoc cak i sa klupe. Ja sam itekako za ostanak Del Piera i mislim da je skroz pogresna odluka ako se ne produzi ugovor.Oxygen je napisao/la:On će biti peti napadač ako ostane, pa i danas je praktično 4-5 opcija u napadu.
On može pomoći,može odigrati ovako role od po 20-30 minuta,ali da li će on to željeti,ovu je godinu proveo na klupi,sumnjam da želi još jednu.
Mi imamo dovoljno zreo tim za LP,da budem iskren,iskustvo jeste bitno naravno,ali nikada mi nije igrala značajnu ulogu priča o tome kako neki igrač nema iskustva u LP,ili imaš kvalitet ili nemaš.
Dakle,jedina dilema je želi li Alex istu rolu kao i ove godine,a ne pita se ni on toliko ako znamo da je Agnelli već najavio njegov odlazak.
Kad smo kod Alexa,još dva nastupa mu nedostaju do 700 mečeva u dresu Juventusa,a 13 golova do brojke 300!
@delpiero20
Sljedece sezone mi nikako ne mozemo biti slabiji ako dode par kvalitetnih igraca, iako nemamo poraza ovi nerjeseni rezultati su nam isto kao porazi jer ce nas oni kostati scudetta. Medutim vec prvo pojacanje sto se spominje taj Asamoah iz Udinesea bar po imenu nije neko pojacanje za mene ali moram priznati da nisam pratio njegove partije tako da vjerovatno grijesim.
Pozdrav novom clanu sa zakasnjenjem