Rukometna reprezentacija BiH
Moderator/ica: Pasha
Re: Rukometna reprezentacija BiH
Ma sad nakon Eura je najbolja prilika za pravu smjenu generacija. Ostaviti mozda 2, 3 maksimalno igraca iz trenutnog sastava i graditi tim, da bi za nekoliko ciklusa imali solidan tim. Prvih nekoliko ne trebamo ocekivati niti stavljati pritisak tim igracima da se planiramo. Ali moramo istrazivati i ove mladje potencijalne igrace koji mogu igrati za nas. Ove Hamidovice, Hercege, Davidovice i ostale odyebati. Da su dobri ne bi se vukli po nasim ligama, eventualno Slovacka.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- VensanKasel
- Kontakt:
Yebote , tek sad vidim da su izgubili od Slovenije 3 razlikeEastwichTown je napisao/la: ↑13 jan 2024, 21:08Da nam je igrati kao Farska Ostrva , pred kraj 1. Poluvremena su u egalu sa Norveškom ...

Svaka im čast , realno ubili bi i nas

Kakvi su u košarci ?
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
To je to, sve rečeno, mada teško da će ovo pročitati bilo ko od ovih dežurnih stručnjaka i sveznalica što sad bacaju drvlje i kamenje po selektoru i igračima, isto kao da smo mi u najmanju ruku Island pa hej razbila nas Nizozemska 15 razlike, zamisli katastrofe u pmovisnik je napisao/la: ↑13 jan 2024, 20:29Loša utakmica, ništa nije štimalo od samog početka, slaba energija u odbrani, bezidejnost u napadu, čini se da su svu energiju, bar kad je u pitanju igra u odbrani,potrošili protiv Švedske.Tanak roster, koji jednostavno nema nikakvog ofanzivnog potencijala.Nema se tu ništa zamjeriti Smajlagiću, spominjati Šuman i slični, isto je godinama, nije do selektora, godine slabog rada u "bošnjačkim" klubovima, nepostojanje infrastrukture saveza/do skora nisu imali kancelarije i samo 2-3 uposlena/,odlazak srba i hrvata u komšiluk, staromodna vizija svih trenera u omladinskim selekcijama klubova....dovodi do ovakvog rezultata.Nema tu posebnog recepta, ako nemaš domaće kvalitete trenutno, naturalizuješ 2-3 beka, što je bar u rukometu lako, i igraš dok ne razviješ svoje igrače kroz omladinske selekcije.Tak su put prošli i Španija, Mađarska, Slovenija....svi su dovodili naturalizovane igrače i pravili rezultate, te za to vrijeme razvijali svoje.Imamo što imamo i to je očigledno nedovoljno da se ne sramotimo na prvenstvima, treba krenuti ispočetka ako za to u ovoj zemlji uopšte ima vizije i volje.

PS: Pipe mi malo nije jasan sa ovom izjavom o iskustvu i mladim igračima kojima će ovo prvenstvo značiti, isto kao da imamo 10 debitanata koji će narednih 10 godina igrati za reprezentaciju.
U realnosti imaš Hodžića, Perića i eventualno Faljića od ovih mlađih za koje možeš reći da bi za 2-3-5 godina trebali biti bolji igrači odnosno da su neki potencijal.
Mehmedčehajić i Muhović daj Bože da maknu dalje od naše lige, a ovog Majstorovića nisam ni gledao iskreno tako da ne mogu suditi. Ovi ostali su već u relativno ozbiljnim igračkim godinama i od većine njih nećemo imati neke koristi u budućnosti (govorim o prosječnim igračima poput Hercega, Mandića, Hamidovića i slično).
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- VensanKasel
- Kontakt:
Hercega ne zvati više , večeras u prvih 10 minuta 3 lopte gubi i to kao da je kadet , u odbrani igrač manje , trčkara po terenu ...DamirT je napisao/la: ↑13 jan 2024, 21:19Ma sad nakon Eura je najbolja prilika za pravu smjenu generacija. Ostaviti mozda 2, 3 maksimalno igraca iz trenutnog sastava i graditi tim, da bi za nekoliko ciklusa imali solidan tim. Prvih nekoliko ne trebamo ocekivati niti stavljati pritisak tim igracima da se planiramo. Ali moramo istrazivati i ove mladje potencijalne igrace koji mogu igrati za nas. Ove Hamidovice, Hercege, Davidovice i ostale odyebati. Da su dobri ne bi se vukli po nasim ligama, eventualno Slovacka.
Davidović pokušava , nije loš uopšte . Hamidović ima bombu u rukama , neka ga ...
-
- Kontakt:
Pa nemas sta puno ni mijenjati kad pola ekipe cine mladi momci.DamirT je napisao/la: ↑13 jan 2024, 21:19Ma sad nakon Eura je najbolja prilika za pravu smjenu generacija. Ostaviti mozda 2, 3 maksimalno igraca iz trenutnog sastava i graditi tim, da bi za nekoliko ciklusa imali solidan tim. Prvih nekoliko ne trebamo ocekivati niti stavljati pritisak tim igracima da se planiramo. Ali moramo istrazivati i ove mladje potencijalne igrace koji mogu igrati za nas. Ove Hamidovice, Hercege, Davidovice i ostale odyebati. Da su dobri ne bi se vukli po nasim ligama, eventualno Slovacka.
Hadzic, Muhovic, Knezevic, Hodzic, Faljic, Peric, Mehmedcehajic, Majstorovic su momci po 22-23 godine.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
A sad bez zajebancije jeste li se to vi nekim pobjedama nadali na ovom Euru? 

Urbanovo = Prknovčići
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
A dzaba i ta bomba Hamidovica kad svaki 5-ti sut ide u gol. Prije toga ili visoko preko gola ili daj Boze da dobaci do golmana.VensanKasel je napisao/la: ↑13 jan 2024, 21:24Hercega ne zvati više , večeras u prvih 10 minuta 3 lopte gubi i to kao da je kadet , u odbrani igrač manje , trčkara po terenu ...DamirT je napisao/la: ↑13 jan 2024, 21:19Ma sad nakon Eura je najbolja prilika za pravu smjenu generacija. Ostaviti mozda 2, 3 maksimalno igraca iz trenutnog sastava i graditi tim, da bi za nekoliko ciklusa imali solidan tim. Prvih nekoliko ne trebamo ocekivati niti stavljati pritisak tim igracima da se planiramo. Ali moramo istrazivati i ove mladje potencijalne igrace koji mogu igrati za nas. Ove Hamidovice, Hercege, Davidovice i ostale odyebati. Da su dobri ne bi se vukli po nasim ligama, eventualno Slovacka.
Davidović pokušava , nije loš uopšte . Hamidović ima bombu u rukama , neka ga ...
Davidovic mi je ubjedljivo bio najgori na onom turniru prije EP-a. Protiv Sveda srednja zalost, a danas nisam ni gledao nesto puno, pratio tekstualno, pa ne znam kakav je bio.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Lik se već začešljava da će ostati selektor ,da će ovo gubljenje po 15 razlike biti dobra škola. Onaj tko ga je doveo nek mu uruči otkaz već u Mannheim
Daj onda te mladje brate dragi. Morat ce nekad poceti i oni preuzimati reprezentaciju, pogotovo sad kad su nam nosioci svi 30+. Dzaba ovo sto mi govorimo da nemaju pojma kad ih nismo ni vidjeli na djelu. Perica i Mehmedcehajica jedino, ovo ostalo udju nesto malo i izvede ih.19vendetta87 je napisao/la: ↑13 jan 2024, 21:25Pa nemas sta puno ni mijenjati kad pola ekipe cine mladi momci.DamirT je napisao/la: ↑13 jan 2024, 21:19Ma sad nakon Eura je najbolja prilika za pravu smjenu generacija. Ostaviti mozda 2, 3 maksimalno igraca iz trenutnog sastava i graditi tim, da bi za nekoliko ciklusa imali solidan tim. Prvih nekoliko ne trebamo ocekivati niti stavljati pritisak tim igracima da se planiramo. Ali moramo istrazivati i ove mladje potencijalne igrace koji mogu igrati za nas. Ove Hamidovice, Hercege, Davidovice i ostale odyebati. Da su dobri ne bi se vukli po nasim ligama, eventualno Slovacka.
Hadzic, Muhovic, Knezevic, Hodzic, Faljic, Peric, Mehmedcehajic, Majstorovic su momci po 22-23 godine.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- EastwichTown
- Kontakt:
Slovenija se cijelu utakmicu mučila ... ne vjerujem da su u košarci nešto dobri jer su im komšije (ako se to može reći za ostrvo) Island sa jedne , a Danska , Norveška , Švedska sa druge straneVensanKasel je napisao/la: ↑13 jan 2024, 21:19Yebote , tek sad vidim da su izgubili od Slovenije 3 razlikeEastwichTown je napisao/la: ↑13 jan 2024, 21:08Da nam je igrati kao Farska Ostrva , pred kraj 1. Poluvremena su u egalu sa Norveškom ...![]()
Svaka im čast , realno ubili bi i nas![]()
Kakvi su u košarci ?

@ edit: još nisu poklekli protiv Norveške 39 min 17:17
džango s vogoscom bi bolje prosao.Raonffa je napisao/la: ↑13 jan 2024, 21:23To je to, sve rečeno, mada teško da će ovo pročitati bilo ko od ovih dežurnih stručnjaka i sveznalica što sad bacaju drvlje i kamenje po selektoru i igračima, isto kao da smo mi u najmanju ruku Island pa hej razbila nas Nizozemska 15 razlike, zamisli katastrofe u pmovisnik je napisao/la: ↑13 jan 2024, 20:29Loša utakmica, ništa nije štimalo od samog početka, slaba energija u odbrani, bezidejnost u napadu, čini se da su svu energiju, bar kad je u pitanju igra u odbrani,potrošili protiv Švedske.Tanak roster, koji jednostavno nema nikakvog ofanzivnog potencijala.Nema se tu ništa zamjeriti Smajlagiću, spominjati Šuman i slični, isto je godinama, nije do selektora, godine slabog rada u "bošnjačkim" klubovima, nepostojanje infrastrukture saveza/do skora nisu imali kancelarije i samo 2-3 uposlena/,odlazak srba i hrvata u komšiluk, staromodna vizija svih trenera u omladinskim selekcijama klubova....dovodi do ovakvog rezultata.Nema tu posebnog recepta, ako nemaš domaće kvalitete trenutno, naturalizuješ 2-3 beka, što je bar u rukometu lako, i igraš dok ne razviješ svoje igrače kroz omladinske selekcije.Tak su put prošli i Španija, Mađarska, Slovenija....svi su dovodili naturalizovane igrače i pravili rezultate, te za to vrijeme razvijali svoje.Imamo što imamo i to je očigledno nedovoljno da se ne sramotimo na prvenstvima, treba krenuti ispočetka ako za to u ovoj zemlji uopšte ima vizije i volje.![]()
PS: Pipe mi malo nije jasan sa ovom izjavom o iskustvu i mladim igračima kojima će ovo prvenstvo značiti, isto kao da imamo 10 debitanata koji će narednih 10 godina igrati za reprezentaciju.
U realnosti imaš Hodžića, Perića i eventualno Faljića od ovih mlađih za koje možeš reći da bi za 2-3-5 godina trebali biti bolji igrači odnosno da su neki potencijal.
Mehmedčehajić i Muhović daj Bože da maknu dalje od naše lige, a ovog Majstorovića nisam ni gledao iskreno tako da ne mogu suditi. Ovi ostali su već u relativno ozbiljnim igračkim godinama i od većine njih nećemo imati neke koristi u budućnosti (govorim o prosječnim igračima poput Hercega, Mandića, Hamidovića i slično).

grujic je izmislio rukomet glede davidovica il kako se vec preziva

ja sam bolji od hercega iako ne treniram vec 15 godina

ne diraj muhovica i mehmeda č, to su damirovi i irfanovi puleni.
hrvatska je bila zadnja ba EP-u prije nego sto su poceli da budu svjetska rukometna sila, znaci moguce je, ALI se treba razviti strategija i uhvatiti se posla...eh u to kod nas nevjerujem, nazalost...
ps: sa ovih nekoliko mladjih solidnih igraca (hodzic, faljic, peric, knezevic, majstorovic, lukic, haseljic, vuksic, mozda klis i jozinovic ...) uz 2-3 starija (braca buric i panic) mozes uz 4-5 naturalizovanih (pogotovo minimum 3 nova beka) imati solidnu ekipu.
koliko para I TRUDA toliko muzike...
ps: sa ovih nekoliko mladjih solidnih igraca (hodzic, faljic, peric, knezevic, majstorovic, lukic, haseljic, vuksic, mozda klis i jozinovic ...) uz 2-3 starija (braca buric i panic) mozes uz 4-5 naturalizovanih (pogotovo minimum 3 nova beka) imati solidnu ekipu.
koliko para I TRUDA toliko muzike...
Eh jbg sad kad sa vidio da im je Nermin Niksic drzao motivacijski govor prije tekme, sve mi je jasno.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
- legenda reala
- Kontakt:
Ima li ista kvalitetno u nasoj ligi ili su svi suteri ala Hamidovic, na mene je utisak ostavio srednji bek Leotara ne znam mu ime
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
- EastwichTown
- Kontakt:
Vladimir Stanković , bio na širem popisu Crne Gorelegenda reala je napisao/la: ↑13 jan 2024, 22:00Ima li ista kvalitetno u nasoj ligi ili su svi suteri ala Hamidovic, na mene je utisak ostavio srednji bek Leotara ne znam mu ime
Pipe stvarno djeluje malo pogubljeno, ni sjenka onog lika koji je vodio Bosnu, čini se nekad na time outu da ne zna ni koji je koji igrač, ters je to lik, to ga je i koštalo značajnije trenerske karijere, kod njega nema sredine ili napravi tim ili igrači puknu pod njegovim drilom, tip kao Duško Ivanović u košarci.U pravi si u pogledu igrača na koje se može računati u budućnosti, Faljić, Hodžić, Perić, pa i Mehmedčehajić/mi godinama ne igramo na krila tako da je teško procjeniti koliko neko može ako ima dva uskakanja na utakmici/, tu su još Haseljić, Đurđević, Vukšić, možda Čolaković iz Krivaje, ako se promjeni selektor, Klis iz Zagreba/mada tamo nikako ne igra/, ja bih zvao i malog Hadžića iz Pelistera, Petrovića također iz Pelistera/pod uslovom da nije "prorodni" srbin/.Sve u svemu, nemamo opcija na sve tri vanjske pozicije, u iole jačoj evropskoj selekciji Panić,Herceg i Davidović bi bili treće napadačke opcije, znači treba "izmisliti" 3 vanjska igrača, da li probati nagovoriti Vistiropa, Hrstića, Pavlovića...ili naturalizovati neke strance kao nekad Zorana Martinovića, Damira Radončića, izmislit nekog "Rutenku" al za to treba barem malo para, ako se ima vizije može se doći i do para.Raonffa je napisao/la: ↑13 jan 2024, 21:23To je to, sve rečeno, mada teško da će ovo pročitati bilo ko od ovih dežurnih stručnjaka i sveznalica što sad bacaju drvlje i kamenje po selektoru i igračima, isto kao da smo mi u najmanju ruku Island pa hej razbila nas Nizozemska 15 razlike, zamisli katastrofe u pmovisnik je napisao/la: ↑13 jan 2024, 20:29Loša utakmica, ništa nije štimalo od samog početka, slaba energija u odbrani, bezidejnost u napadu, čini se da su svu energiju, bar kad je u pitanju igra u odbrani,potrošili protiv Švedske.Tanak roster, koji jednostavno nema nikakvog ofanzivnog potencijala.Nema se tu ništa zamjeriti Smajlagiću, spominjati Šuman i slični, isto je godinama, nije do selektora, godine slabog rada u "bošnjačkim" klubovima, nepostojanje infrastrukture saveza/do skora nisu imali kancelarije i samo 2-3 uposlena/,odlazak srba i hrvata u komšiluk, staromodna vizija svih trenera u omladinskim selekcijama klubova....dovodi do ovakvog rezultata.Nema tu posebnog recepta, ako nemaš domaće kvalitete trenutno, naturalizuješ 2-3 beka, što je bar u rukometu lako, i igraš dok ne razviješ svoje igrače kroz omladinske selekcije.Tak su put prošli i Španija, Mađarska, Slovenija....svi su dovodili naturalizovane igrače i pravili rezultate, te za to vrijeme razvijali svoje.Imamo što imamo i to je očigledno nedovoljno da se ne sramotimo na prvenstvima, treba krenuti ispočetka ako za to u ovoj zemlji uopšte ima vizije i volje.![]()
- Pensioner26
- Kontakt:
-
- Kontakt:
5 najbolji selektora svijeta da dodju mi u skorijoj buducnosti nista ne mozemo napraviti, nista. Godine nerada, nakaradnog saveza i sistema dolaze na naplatu. 4 do 6 godina rada u omladinskim kategorijama, vece ulaganje u rukomet, bolji rad u kadetskim, juniorskim reprezentacijama tek onda se moze ocekivati bolja situacija.
Ma rad u klubovima je bitniji od mladji kategorija. Ako klubovi dobro rade bit ce i mlade kategorije i seniori dobri.bordobijeli je napisao/la: ↑13 jan 2024, 22:475 najbolji selektora svijeta da dodju mi u skorijoj buducnosti nista ne mozemo napraviti, nista. Godine nerada, nakaradnog saveza i sistema dolaze na naplatu. 4 do 6 godina rada u omladinskim kategorijama, vece ulaganje u rukomet, bolji rad u kadetskim, juniorskim reprezentacijama tek onda se moze ocekivati bolja situacija.
Ako se ne ulaze u klubski Sport, i ne stvaraju se kvalitetni i spremni igraci nema ni od repke nista.
Zadnja izmjena: GG3, dana/u 13 jan 2024, 22:54, ukupno mijenjano 1 put.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
- VensanKasel
- Kontakt:
Ovo je lažna slika , niđe veze .
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.