Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

adnanhz
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la adnanhz » 06 jul 2012, 20:02

mnogo_smo_jaki je napisao/la:
adnanhz je napisao/la:
Sve se može normalno dogovorit,DOGOVORITI a ne kako samo jedna strana hoće!Izgleda da svi zaboravljaju da je ovaj savez stvoren kompromisom i dogovorom,gdje sve strane imaju svoja prava i obaveze.A neko ta prava hoće da ukine na mala vrata.
Ovdje najmanje ima kompromisa i dogovora a sporta pogotovo jer ovo je klasicno ucjenjivanje od strane celnika iz rs :roll:

Nije to ucjenjivanje,već je problem što na "mala vrata" se želi da se ukine mjesto RS-a u PL i nakon toga da se ukinu i entitetske lige,to je osnovni problem,a to je seldeći korak..Nisam ja za proširenje na 18 timova..nek ostane ovih 16 ili nek smanje usotaom na 12,ali da timovi iz RS-a imaju zagarantovano mjesto(Prvak lige RS).
To je to sto odma vasa prica ide na ukidanje rs saveza pa jos samo da kazete da je ovo korak ka ukidanju entiteta :lol: jednostavno vi gledate samo kroz politiku a sport i sportske radnike ne pita niko jer normalno misljenje je da ko god to pokaze i dokaze na terenu zasluzuje da igra premijer ligu pa bilo to 10 srpskih ili hrvatski ili bosnjackih klubova izvoli pa pokazi na terenu a ne za zelenim stolom al tesko da vi to mozete da skontate i shvatite :roll:
Mi se ne furamo mi smo furka.
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...

Gusar1995
Kontakt:

Post Postao/la Gusar1995 » 06 jul 2012, 20:04

treba nam UEFA neki ultimatum dati , jer inace nema nikakvih promjena ... zahvaljuci zna se kome

Mancini
Kontakt:

Re: Re:

Post Postao/la Mancini » 06 jul 2012, 20:10

Mancini je napisao/la:@mnogo smo jaki Kao prvo mnogo si smješan,kao drugo visoki predstavnik je potreban i u fudbalu iz jeđnostavnog razloga što se u ovoj državi jedino moglo riješiti uz asistenciju visokog predstavnika,kao treće ovi ''tvoji'' da su se pitali još bi se tri lige igrale ali želje su jedno a realnost je drugo.
Upravo tako,želje su jedno a realnost drugo..a realnost je da je ovaj savez zajednički savez i da svako ima pravo na svoje želje,ali da ih ne mora nužno ispuniti,jer se ne pita sam o krucijalnim pitanjima ,već ima i druga strana.
Možda ne shvataš?Jednostavno rečeno UEFA postavlja pravila ponašanja i tačka.Ako budu htjeli suspendovati će nas ako ne budemo poštovali pravila i neinteresuju ih naši ustavi i zakoni jer imaju svoja i gotova stvar! ;)
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 06 jul 2012, 20:16

„Mi iz FS RS smo za povećanje broja klubova u Premijer ligi BiH sa sadašnjih 16 na 18. Želimo da se stvori što više fudbalskih centara u BiH“
Plačem.
Hayley <3

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 06 jul 2012, 20:27

mnogo_smo_jaki je napisao/la: Nije to ucjenjivanje,već je problem što na "mala vrata" se želi da se ukine mjesto RS-a u PL i nakon toga da se ukinu i entitetske lige,to je osnovni problem,a to je seldeći korak..Nisam ja za proširenje na 18 timova..nek ostane ovih 16 ili nek smanje usotaom na 12,ali da timovi iz RS-a imaju zagarantovano mjesto(Prvak lige RS).
Pa sta ako se ukinu entitetski savezi i lige ?

Na kraju krajeva igra se liga Bosne i Hercegovine tako da i treba samo savez BiH, treba napraviti prvu, drugu, trecu i nize ... lige BiH i neka se svako izbori za najjacih prvih 12, tako i druge lige. I sta se vise ograđujete "srpski, hrvatski, bosnjacki" klub to ne postoji. Svi smo mi Bosanskohercegovacki timov jer dolazimo iz BiH i igramo ligu iste Bosne i Hercegovine.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 06 jul 2012, 20:38

Ma sve ove opstrukcije nisu ništa drugo do dokaz da su i oni u RS svjesni da sem Borca oni nemaju više niti jedan jedini klub vrijedan spomena. Po tradiciji i nekome renomeu uz njih bi još mogao biti Leotar. I to je sve.

A rješenje je i više nego jednostavno - klubovi koji su za normalnu ligu neka formiraju Udruženje ligaša i neka naprave dva nivoa takmičenja sa X brojem klubova. U rukama Saveza treba da ostane treći nivo takmičenja, pa neka tamo Borac, Slavija, Leotar i ostala buranija ganja svoje kvote.

PL BiH -1
Kontakt:

Post Postao/la PL BiH -1 » 06 jul 2012, 21:16

Pojedinim srbima bosanski a i srbijanskim je stalo do unistenja svega u BiH od sporta, kuluture, istorije do drzave. Ali nije stari narod glup bio ne kaze se dzaba: "Ko drugom jamu kopa sam u nju upada." Ovo ce biti samo kontraproduktivno FS RS. Vec se uzima u razmatranje suspenzija FS RS. Moguce je da FIFA i UEFA dadnu zeleno svijetlo NS BiH da iz takmicenja izbace timove iz RS ili da ih FIFA i UEFA suspenduju.

Ovo sad vec prelazi u provokaciju. Ovo nije odluka organa FS RS ovo je odluka Milorada Dodika i to znaju iz FIFE i UEFE a licno im je to i danas receno. Oni su toga svjesni. Pa cemo vidjeti. Neka se ne kofrce ovi iz RS i neka ne misle da je ovo ne moguce jer se u razmatranje uzima da se suspenduje FS RS i da se i njima uvede komitet za normalizaciju.

Pametan ce shvatiti poruku u ovome. Poruka je da (opet su stari rekli): "Vuk dlaku mijenja ali cud ne" pametan ce shvatiti. Ratovima vise nemogu i nece moci, politicara pravih nemaju ostali su jos ovi posljednji trzaji. Dodik ce zavrsiti u vili na Dedinju a narod, sport, kulutura i penzioneri ce ispastati gore nego danas.

Ali eto veca je sadisfakcija mrziti muslimane i hrvate nego pogledati oko sebe. A takva ih je politika dovela pogledajte do cega. Od onolike Jugoslavije (vladali su srbi njom) izgubili su i Sloveniju i Hrvatsku i BiH i CG i Kosovo a ni Vojvodina nije daleko. Zamisli da izgubis sve to i da ti sadisfakciju prestavlja par hiljada kvadratnih metara koje si dobio u BiH. A izgubio sve sto si imao doveo svoj vlastiti narod na rub propasti. I u BiH srusenoj, pokoljenoj napacenoj ljudi bolje zive nego u toj Srbiji koja je uzrok svemu ovome.

BiH ce opstati uprkos tome sto Dodik lozi javnost u RS da nece. Opstat ce i nogomet u BiH i sport u globalu ali nece opstati oni koji to zele unistiti. Nisu opstali ni jaci od Dodika. Najjaceg su ubili u zatvoru ko najzadnje pasce ostali su silu zamjenili zatvroskim celijama i sad se neko treba bojati ovih bez zuba.

Ruzno je sto se i bez rata pokusava zavaditi narod. Ali Bosnjaci/muslimani su danas mnogo pametniji. Jaci nikad ne prijeti, jaci uvijek suti. Pa vi skontajte ko prijeti danas.

A nogomet ce se igrati u BiH to zapamtiti i vi forum huligani a i politicari koje birate.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 06 jul 2012, 21:24

@PL BIH-1

Koji si broj na oktobarskom listiću da te zaokružim? :D
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 06 jul 2012, 21:25

ovi iz fsrs Nisu normalni. yebem im mater nenormalnu i njima i 18 klubova!
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 06 jul 2012, 21:31

Nek se gone u 3 pm, koji cigani da Bog da Bog da im za lijeka trebalo fuj

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 06 jul 2012, 22:12

icetea01 je napisao/la:
čamac je napisao/la:Stani ovako:

1 kolo: Željo - Čelik
12 kolo: Čelik - Željo
23 kolo: Željo - Čelik (ako nakon 22 kola Željo bude bolje plasiran od Čelika)

E sad mi dalje nije jasno:

Ako je recimo 2 kolo bilo Velež - Željo gdje se igra 24 kolo ako je recimo Željo bio bolje plasiran od Veleža.

Ako je u Mostaru (jer kao Željo ne može dva kola za redom biti domaćin) onda je to niđe veze sistem jer mogao je umjesto Veleža biti Široki i ni kriv ni dužan imati protiv Želje utakmicu više kući (iako je recimo bio slabije plasiran od Želje nakon 22 kola)
Ako opet važi pravilo ko je bolje plasiran nakon 22 kola onda bi to značilo da onaj ko bude prvi nakon 22 kola igra slijedećih 11 kola kao domaćin što je još veća budalaština.

Ima li ko da ovo konta jer bojim da oni što o ovome budu odlučivali ne kontaju ni oni pa ne kažu nismo mi ovako mislili kad se krene igrati.
Mah pravi se jednostavno novi raspored nakon 22.kola. To sto npr. Zeljo igro Celikom u prvom i 12. kolu, nemora znaciti da mora igrati i u 23.

Jednostavno, Zeljo ako je zavrsio na prvom mjestu, igra protiv ekipa koje su zavrsile na 2. - 7. mjestu tabele kod kuce, a logicno onda u gostima protiv onih koju su zavrsili na 8. -12. pozicije tabele. Znaci: 6 utakmica kod kuce, 5 u gostima.
Hvala na objašnjenju. Tek sad skont'o, ali svakako od toga nema ništa.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 06 jul 2012, 22:51

@mnogo_smo_jaki

Iz RS-a bi bio minimalno jedan klub. Ko vam je kriv ako stalno zadnja zavrse vasa dva kluba ? Kako moze bit vas 1 klub tako moze biti vasih 10 klubova. Al to je onaj kukavicluk iz drugog entiteta. Zao mi je mladih naraštaja u tom entitetu cime im sve tove glavu. To ti je isto kad pile hranis koncentratom pa ono nicemu ne valja. Ima jedan klip na youtubu O, srbine bojis li se istine (Izvinjavam se normalnim ljudima drugog naroda poput Devila i Tribaliana koji su iz druge drzave ,al se njihovi "nevidljivi dvolicni dusmani" kite njihovim perjem).

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 06 jul 2012, 22:58

Imam neki osjecaj da bi se ovo moglo sve prebaciti na udruzenje klubova , mislim na ligaska takmicenja i da se izdvoje u novi savez.
Tj. da bi tako nesto mogla odraditi uefa i fifa i na kraju da izvise ovi politicari iz rs-a.
Pri tome kontam da bi Borac i jos poneki klub imao muda da se odupre politicarima i da bi se normalno formirala ta liga 12. tj otpali bi klubovi koji su najslabiji uz one koji istupe i ti sto istupe bi veoma lako mogli zijaniti licencu i ugasiti se.
Sve mi mirise na ovakav rasplet.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 06 jul 2012, 23:33

Može li se formirati takmičenje bez ovig "stručnjaka" iz RS?Taman napraviti ligu 10 sa klubovima iz Federacije.Prođe mi život dok se oni dogovore, retardinjosi jedni.Sa kim živim u državi majko moja, najgore što sami sebe i svoj narod lažu.
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !

VAM
Kontakt:

Post Postao/la VAM » 06 jul 2012, 23:42

mujoisuljo je napisao/la:Može li se formirati takmičenje bez ovig "stručnjaka" iz RS?Taman napraviti ligu 10 sa klubovima iz Federacije.Prođe mi život dok se oni dogovore, retardinjosi jedni.Sa kim živim u državi majko moja, najgore što sami sebe i svoj narod lažu.
Ne može se napraviti.Pusti ovog gore,sto citira Aliju 92. godinei njegovog retardiranog sina 20 god.kasnije.Da se ne ide dalje u off,kratko i jasno opet ce usljediti sankcije i to je to,na zalost
Republika Srpska le,Borac dolazi iz nje,za nju bori se i pobjeđuje,Borac Banjaluka le ale... Naš klub, naš grad,samo nama pripada,samo Borac u Evropi neka Srpskom odzvanja...

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 06 jul 2012, 23:53

VAM je napisao/la:
mujoisuljo je napisao/la:Može li se formirati takmičenje bez ovig "stručnjaka" iz RS?Taman napraviti ligu 10 sa klubovima iz Federacije.Prođe mi život dok se oni dogovore, retardinjosi jedni.Sa kim živim u državi majko moja, najgore što sami sebe i svoj narod lažu.
Ne može se napraviti.Pusti ovog gore,sto citira Aliju 92. godinei njegovog retardiranog sina 20 god.kasnije.Da se ne ide dalje u off,kratko i jasno opet ce usljediti sankcije i to je to,na zalost
Zašto da mi trpimo sankcije radi toga???Haj mi reci jedan realan razlog?
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !

ŠB.TRN
Kontakt:

Post Postao/la ŠB.TRN » 07 jul 2012, 00:15

Zna li netko odakle UEFI pravo da ona određuje koliko ce nasa liga imati klubova.Kakve sankcije o cemu pricate.Pa samo na nama vrse neke pokuse,kako na drzavi tako vidimo i u sportu.Ja bih volio da je u ligi 12 klubova i bila bi puno kvalitetnija a po klubovima vjerujem i bolja od svih u okruzenju,kad bi se gledao prosjek!!

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 07 jul 2012, 00:23

ŠB.TRN je napisao/la:Zna li netko odakle UEFI pravo da ona određuje koliko ce nasa liga imati klubova.Kakve sankcije o cemu pricate.Pa samo na nama vrse neke pokuse,kako na drzavi tako vidimo i u sportu.Ja bih volio da je u ligi 12 klubova i bila bi puno kvalitetnija a po klubovima vjerujem i bolja od svih u okruzenju,kad bi se gledao prosjek!!
Nema pravo da odredjuje koliko ces klubova imat ali ima pravo da ti odredi okvirni izgled statuta tj da moras igrat po njihovim pravilima, a ovo smanjenje je bilo u korist poboljsanja fudbala u drzavi, a ovi opstruisu na sve nacine pa i tim nebuloznim zahtjevima. I uefa se moze upetljat na zahtjev komiteta i u ovo pitanje kao i svako vezano za fudbal.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

Vamos
Kontakt:

Post Postao/la Vamos » 07 jul 2012, 00:28

Znaci da postoj cak i mogucnost da neki od nasih klubova koji sada prodje u daljnje evropsko takmicenje, budu suspendovani. Ako ne to, onda sigurno je opet sve upitno za slijedecu sezonu i nastup klubova u Evropi.

Svake godine isto. Ovo vise nije normalno. Stvarno su neophodni drasticni rezovi i promjene. Bolje i to nego strijepnja svake godine hocemo li biti suspendovani ili ne.

ŠB.TRN
Kontakt:

Post Postao/la ŠB.TRN » 07 jul 2012, 01:09

propuh je napisao/la:
ŠB.TRN je napisao/la:Zna li netko odakle UEFI pravo da ona određuje koliko ce nasa liga imati klubova.Kakve sankcije o cemu pricate.Pa samo na nama vrse neke pokuse,kako na drzavi tako vidimo i u sportu.Ja bih volio da je u ligi 12 klubova i bila bi puno kvalitetnija a po klubovima vjerujem i bolja od svih u okruzenju,kad bi se gledao prosjek!!
Nema pravo da odredjuje koliko ces klubova imat ali ima pravo da ti odredi okvirni izgled statuta tj da moras igrat po njihovim pravilima, a ovo smanjenje je bilo u korist poboljsanja fudbala u drzavi, a ovi opstruisu na sve nacine pa i tim nebuloznim zahtjevima. I uefa se moze upetljat na zahtjev komiteta i u ovo pitanje kao i svako vezano za fudbal.
Što se Hrvatskoj ne miješaju kad skraćuju ili prosiruju ligu.Mi smo im pokusni kunici i nista vise.Kakva drzava takva i liga.Ne pita se nitko nista.Prvi sam za ligu 12 ,al ne moze nista na silu.Kad nam drzava nije normalno ustrojena,za ocekivati je da nece ni nogomet tako lako.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.