Liga BiH u malom nogometu/fudbalu

GG3
Kontakt:

Re: Liga BiH u malom nogometu/fudbalu

Post Postao/la GG3 » 07 okt 2025, 13:30

N3R3D je napisao/la:
07 okt 2025, 13:20
NazorUso je napisao/la:
06 okt 2025, 15:48
Bila je prica o u21 ligi. To bi mozda i najbolja opcija bila. Licno sam sudjelovao u izradi studije za tu ligu i moj prijedlog je bio da u u21 svaka ekipa moze imati max 3 u23 igraca. Da priliku dobiju igraci koji treniraju ali ne igraju za prvi tim.
Naravno, savez nije imao sluha.
Mislim da GFC ni ove sezone nece igrati juniorsku ligu, nego ce opet igrati Fair play ligu i sticati iskustvo.
To je stvarno dobra ideja za futsal, baš u tom periodu iz juniora do kraja u21 igrači bi se kalili i definitivno sticali nova vrijedna iskustva.

Mislim da je to top ideja, ali finansijski klubovi to ne bi mogli iznijeti.
Ma ako se igra isti dan kao utakmica Seniora, tako da se putuje skupa, Gdje je pomocni trener Seniora ujedno i trener te ekipe znaci imas Trosak za 10 osoba vise nego sad.

U austrijskog Prvoj Ligi ce to od iduce godine biti obaveza.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

N3R3D
Kontakt:

Post Postao/la N3R3D » 07 okt 2025, 13:34

GG3 je napisao/la:
07 okt 2025, 13:30
N3R3D je napisao/la:
07 okt 2025, 13:20
NazorUso je napisao/la:
Bila je prica o u21 ligi. To bi mozda i najbolja opcija bila. Licno sam sudjelovao u izradi studije za tu ligu i moj prijedlog je bio da u u21 svaka ekipa moze imati max 3 u23 igraca. Da priliku dobiju igraci koji treniraju ali ne igraju za prvi tim.
Mislim da GFC ni ove sezone nece igrati juniorsku ligu, nego ce opet igrati Fair play ligu i sticati iskustvo.
To je stvarno dobra ideja za futsal, baš u tom periodu iz juniora do kraja u21 igrači bi se kalili i definitivno sticali nova vrijedna iskustva.

Mislim da je to top ideja, ali finansijski klubovi to ne bi mogli iznijeti.
Ma ako se igra isti dan kao utakmica Seniora, tako da se putuje skupa, Gdje je pomocni trener Seniora ujedno i trener te ekipe znaci imas Trosak za 10 osoba vise nego sad.

U austrijskog Prvoj Ligi ce to od iduce godine biti obaveza.
E o tome nisam razmišljao, to je već odlična opcija.

Mukebir

Post Postao/la Mukebir » 07 okt 2025, 13:56

Propozicije Premijer futsal lige BiH sezona 2025/26...

Član 13 (dio):

"Za vrijeme odigravanja prvenstvenih utakmica u tehničkom prostoru ekipe na klupi se
mogu nalaziti slijedeće službene osobe:

- trener licenciran od strane NS/FS BIH (obavezan, obučen u odijelo s košuljom ili službenu
trenerku kluba),

- pomoćni trener licenciran od strane NS/FS BIH (obučen u odijelo s košuljom ili službenu
trenerku kluba),

.
.
.

Klub podliježe disciplinskim sankcijama ukoliko u zapisniku sa utakmice nema službenog
predstavnika i trenera."

Prema Comet sistemu stanje u klubovima je sljedeće:

MNK Bubamara Cazin:
Trener (B licenca) ✅
Pomoćni trener (C licenca) ❌

MNK Sloga Gornji Vakuf:
Trener (B licenca) ❌
Pomoćni trener (C licenca) ✅

FK Akademac Trebinje:
Trener (B licenca) ✅

HMNK Rama:
Trener (B licenca) ✅

FC Mostar SG:
Trener (B licenca) ✅

FK Željezničar:
Trener (B licenca) ❌

MNK Neimari Zenica:
Trener (B licenca) ❌

KMF Brod:
Trener (B licenca) ❌

FK Borac Banja Luka:
Trener (B licenca) ❌

GFC Sarajevo:
Trener (B licenca) ✅

Disciplinska komisija NFS BiH će na sjednici zakazanoj za 8.oktobar razmatrati ovo pitanje...?

@futsal_bosnaihercegovina 🇧🇦

Neko mi rece da je 500 KM do sad bila kazna ako trener nema licencu.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 07 okt 2025, 14:49

ferroviere87 je napisao/la:
07 okt 2025, 12:47
NazorUso je napisao/la:
Pa vi nemate volje da juniore imate, a eto kao imali bi volje za u21 ligu. Lafo savez nije imao sluha, a vi nemate juniore evo 3 godine :rol: :rol: :rol:
DamirT je napisao/la:
07 okt 2025, 12:44
Zar nije juniorska selekcija obavezna za sve u PL?
Nije
Imamo juniore ali se ne takmice u ligi 🤣 vidi, i meni je nelogicno da juniori GFC ne igraju ligu. Medjutim, iz kluba su "skontali" da im se financijski ne isplati, a i druge ekipe nemaju juniore, tako da se kazna ne placa... Sto se mene licno tice, ja vise u klubu nemam nikakvu funkciju, a da se pitam za bilo sta, borio bi se da se oformi juniorska selekcija i da igra sa svojim vrsnjacima.
Vasi to rade na vrhunski nacin. Pokupili su i ove godine 6-7 malaca, koje je Senad i ekipa gledali na turnirima. Vidim da su iz Sokolja uzeli nekoliko malaca.
Iz tig razloga, mislim da imate najveci potencijal u ligi. Potpis ugovora na 5 godina sa tim malcima sve govori.
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: GG3 i 1 gost.