FK Sloboda: Galerija

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

sloboda72
Kontakt:

Re: FK Sloboda: Galerija

Post Postao/la sloboda72 » 11 maj 2016, 22:52

FINALE KUPA BIH 2015/16,FK SLOBODA - FK RADNIK 1 : 1
STADION TUŠANJ, 11. 05. 2016. - 20:00 sati

Intoniranje Himne Države Bosne i Hercegovine.

Radnik ostvario povoljan rezultat na Tušnju Piše: E. Škorić 11.05.2016

Nogometaši Slobode i Radnika odigrali su na Tušnju prvu utakmicu finala Kupa BiH, a nakon 90 minuta igre rezultat je glasio 1:1. Sloboda je izgubila bitku za titulu, ostala joj je još bitka za Kup, ali sada crveno-crni nisu baš u dobroj poziciji. Radnik je uspio zabiti gol na Tušnju, ostati neporažen (1:1) i pred revanš je korak bliže trofeju. Prvi su gosti zaprijetili, kada je Beširović u četvrtoj minuti pucao preko gola domaćih. Obradović u 14. minuti ne uspijeva da zahvati loptu. U 18. minuti prvi ozbiljniji pokušaj Slobode, ali Efendićev udarac uz malo nesigurnosti brani Avdukić. Sloboda je stigla do vodstva u 37. minuti. Nakon akcije po desnoj strani, lopta dolazi do Samira Merzića, koji s vrha šesnaesterca trese mrežu komšija iz Bijeljine. Rezultatom 1:0 otišlo se na odmor. Mogao je Stjepanović u 42. minuti da udvostruči vodstvo domaćih, ali sjajno interveniše Nurković. Radnik je na početku drugog dijela imao veliku šansu, ali je Lazić bio neprecizan, a ranije je Obradović promašio loptu. Gostujući nogoemtaši šokirali su Tušanj u 56. minuti. Hodžić je ubacio, a Jakovljević lijepo pogodio za veliku radost Radnika, koji za sedam dana dočekuje crveno-crne u revanšu. Veliki problem za tim Husrefa Musemića predstavlja crveni karton Zajka Zebe, koji je u 90. minuti udario jednog igrača Radnika i neće igrati u revanšu. Inače, ni Radnik, a ni Sloboda ranije nisu osvajali trofej Kupa BiH. Radniku je ovo prvo, Slobodi treće finale.
slika
PEHAR ČUVAJU OMLADINCI.

slika

Sloboda stoje sa lijeva:Merzić, Krpić, Salihović,Kostić, Pirić, Zeba,
.........čuče sa lijeva:Stjepanović, Efendić,Mehidić,Ivetić i Ordagić.

slika

POZDRAV ZASTAVI BIH.
Stadion Tušanj.Igano pod refl.Gledalaca 8 000.sudije šehović 1,beljo, udovičić,peljto,skakić i obradović.

Sloboda - Radnik 1:1 (Merzić 37/ Jakovljević 56)

Sloboda: Pirić, Kostić, Salihović, Efendić, Krpić(Govedarica ), Zeba, Ivetić, Ordagić Ahmetović), Stjepanović, Mehidić, Merzić(Pršeš).

Radnik: Avdukić, Hodžić, Beširević, Jakovljević, Memišević, Lazić, Zeljković, Obradović, Maksimović, S. Jakovljević, Šećerović.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 05 nov 2018, 16:33, ukupno mijenjano 25 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 11 maj 2016, 23:11

Musemić: Mi u Bijeljinu nećemo otići da ležimo Piše: E. Škorić Danas, 22:44 Sloboda i Radnik večeras su na Tušnju odigrali 1:1 u prvoj utakmici finala Kupa BiH. Trener Slobode Husref Musemić je nakon utakmice rekao kako su gosti došli u Tuzlu s ciljem da provociraju. "Radnik nije napravio nijednu pravu šansu. Izgubili smo totalnu igru nakon primljenog gola, zatim povreda Ordagića... Bilo bi bolje da je ostalo 1:0, ali šta je tu je, ovaj rezultat nam daje da igramo", kazao je Musemić, dodavši: "Radnik je došao da nas provocira i malo su uspjeli na tome. Previše su ležali, folirali se, padali... Sudija je to tolerisao. Na kraju smo dobili neprimjerene scene za finale Kupa". "Pokušali smo u drugom dijelu da igramo kao u prvom. Evidentno je da smo dosta pali nakon gola, Radnik je u tom trenutku imao dominaciju", ističe Musemić. "Idemo da igramo u Bijeljinu, budite sigurni da nećemo ovako ležati", zaključio je Musemić.
MUSEMIĆ U ZVEZDINOJ ODORI.
slika
"Musemić: Mi u Bijeljinu nećemo otići da ležimo"

....................................................................

MUTNE RADNJE VAN TERENA
Zakulisane radnje: Pobjednik Kupa BiH već unaprijed određen?
12. 05. 2016 - 14:04

Tragom kuloarskih priča iz Krovne kuće bh. fudbala meč Sloboda - Radnik imao je i svoje treće poluvrijeme. Tuzlaci su dominirali u prvom poluvremenu tušanjskog dvoboja, te otišli na odmor s minimalnom prednošću. Prema prikazanom, još koja lopta je trebala završiti iza leđa Asmira Avdukića. U nastavku smo gledali potpuno drugu priču. Sloboda je djelovala bezvoljno, bez prave ideje, te Bijeljinci pred revanš imaju izuzetno dobrih 1:1.
Međutim, s pravom se postavlja pitanje zašto su domaći igrači bili itekako nervozni, te šta je natjeralo kapitena Zajku Zebu na crveni karton u finišu susreta. S pravom se postavlja pitanje zašto je kapiten baš sinoć zakazao, te se i eliminisao iz revanša onakvim potezom. Sloboda je već izborila plasman u Evropu i sada želi donijeti i trofej Kupa napokon u svoje vitrine. Ipak, nakon sinoćnjeg duela to će biti veoma teško.
Vidjelo se da su gosti imali i sudijsku pomoć, što ništa nije novo na premijerligaškim terenima. Navodno je iz manjeg bh. entiteta izvšen neviđen pritisak na čelnike Saveza da Radnik mora osvojiti Kup BiH i tako izboriti plasman na evropsku scenu.
Rudar iz Prijedora i Drina iz Zvornika siguran su putnik u niži rang, Slavija i Borac se također bore za opstanak, te u Republici Srpskoj ovu sezonu smatraju izuzetno neuspješnom na fudbalskom planu. Kada se uz to zna, da do sada niti jedan klub iz ovog entiteta nije osigurao plasman na evropsku scenu, zna se da se mora zadovoljiti i taj famozni "nacionalni ključ". Navodno su iz FS Republike Srpske ucijenili čelnike Saveza da Radnik mora izaći u Evropu, a u suprotnom bi imali pravu pobunu u klubovima. Naime, nezvanično saznajemo da bi mogla biti upitna i naredna sezona, odnosno učešće klubova iz ovog entiteta u Premijer ligi koja će brojati 12 klubova.
Sigurno je da su fudbalski čelnici manjeg bh. entiteta teško podnijeli i ispadanje svojih klubova u niži rang, te smatraju da sezonu mogu spasiti makar na ovaj način. Igračima Slavke Petrovića nema se ništa prigovoriti, osim pretjeranog izležavanja na travnjaku "Tušnja". Dali su sve od sebe da pokušaju doći do remija, a sada je nebitan način na koji su to i odradili. Ipak, u svjetlu ovoga može se posmatrati i nedavno prihvatanje Kosova u UEFA-ino članstvo, jer je poznato da čelnici FS RS već odavno teže ka tome da imaju svoju selekciju i učestvuju regularno u evropskim takmičenjima. To su sve podaci koji itekako zabrinjavaju...
Pitanje osvajača Kupa BiH uveliko se osluškuje i na Koševu, gdje bi veliki novci mogli otići u nepovrat ukoliko Sloboda ne osvoji najmasovnije bh. takmičenje. Naime, bordo tim je trenutno tek četvrti i ukoliko klub iz Bijeljine osvoji pehar, Sarajevo sigurno neće u Evropu, a ni Željezničar. Zato se na Koševu priželjkivala pobjeda Slobode koja ipak nije viđena, a s pravom se pitamo da li će odluka o pobjedniku biti donijeta van zelenih terena.
Mnogi se pitaju i da li je došlo do "džentlmenskog" dogovora kontraverznog alfe i omege Slobode, Azmira Husića, i predsjednika Radnika, Mladena Krstajića. Još uvijek u zaborav nije pala ni afera "punac", a nova je na pomolu na Tušnju. Možda je i ovo vid osvete čelnicima bordo kluba, koji su navodno odbili platiti obećane premije Tuzlacima još prošle sezone. Tako bi se premiranje protivničkih klubova žestoko moglo obiti o glavu timu s Koševa, te izazvati lavinu nezadovoljstva među navijačima.

slika
KLADIONICA 1:20
Niko ne može poricati da je Sloboda igrala veoma dobar i atraktivan fudbal za bh. prilike, te bila u samoj igri za oba trofeja do kraja. Međutim, nenadani kiks protiv Drine na domaćem terenu već tada je promovisao Zrinjski u novog prvaka. Nakon tog duela počele su sumnje u regularnost susreta, jer su Zvorničani zablistali baš u trenucima kada su bili siguran putnik u niži rang i kada su igrali veoma loše. Zlobnici će potvrditi da su u Slobodi taj meč odigrali za kladionicu, tj. da su navukli veliku svotu novca, pogotovo kada se zna kolika je kvota bila na goste iz Zvornika.
U ovome svemu imamo i nezadovoljstvo popularnih Fukara odnosom predsjednika Husića spram njih, te otvoreno negodovanje. Ovo je definitivno mogla biti Slobodina sezona iz snova, samo je pitanje da li će zaista do toga i doći. Svu snagu Tuzlaci su pokazali proteklog vikenda pregazivši prošlosezonskog prvaka, ekipu Sarajeva, sa čak 4:0. Nevjerovatno da tako dobar sastav olako prepusti bodove otpisanoj Drini, ali u Premijer ligi BiH sve je već odavno moguće.
S pravom se postavlja pitanje da li će o pobjedniku Kupa BiH biti odlučeno na zelenom terenu ili daleko, daleko van njega...Ipak, apsolutno je sigurno da kako god se ova priča okonča, uvijek će biti nagađanja da li je sve proteklo regularno ili ne.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 09 sep 2016, 13:29, ukupno mijenjano 13 puta.
Ja volim FK Tuzla City

DoeTz
Kontakt:

Post Postao/la DoeTz » 13 maj 2016, 15:18

2011-A GODINA, SLOBODA 0-0 SARAJEVO(KADETI) - NASTANAK EAST FRONTA.

slika
Znam te glumce jer mi smo kaskaderi.

Sloboda Tuzla !

⚒ WHU ! COYI !

AFCA !

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 14 maj 2016, 09:13

JASMIN DIVANEFENDIĆ, OSVAJAČ PEHARA "TEMPA" KAO
NAJUSPJEŠNIJI GOLMAN PRVENSTVA JUGOSLAVIJE 1978/79

OSAM GODINA ČEKANJA

Korpulentni čuvar mreže Slobode iz Tuzle , Jasmin Divanefendić, ubjedljivo je osvojio pehar koji naša redakcija, na kraju svakog fudbalskog prvenstva Jugoslavije,daruje"najuspješnijem golmanu" ,odnosno onom čuvaru mreže, koji odigra najveći broj utakmica a primi najmanje golova..
Golman tuzlaka je, na 28 utakmica, primio samo 15 golova i ubjedljivo završio sezonu na prvom mjestu.
Fudbalska karijeraJasmina Divanefendića je vrlo zanimljiva.Rođen je u Tuzli 26. maja 1953. godine.Počeo je u pionirima "crveno -crnih"1963 godine.Uskoro je prešao u juniorski timi postao reprezentativacBih. Sa 18 godina,1971. potpisao je prvi profesionalni ugovori postao prvotimac.
- Tada je na golu bio Meškovići ja sam bio na klupi za rezervne igrače.Po odlasku Meškovića u Hajduk, branio sam za prvi tim u alternaciji sa iskusnim Pendićem.Onda je angažovan Ranko Cakić i ja sam ponovo završio na klupi.Tek prošle sezone stao sam na gol, a ove postigao i punu afirmaciju.
-Očekujete li poziv selektora?
- Na tako nešto ne mislim.Pozivi su rezervisani za one iz većih klubova.
-Vi ste" najuspješniji golman" - a ko je, po vama bolji?
- Trenutno, mislim da je to čuvar mreže Crvene Zvezde i reprezentacije Aleksandar Stojanović
- Primili ste 15 golova .Da li ste neki mogli da odbranite?
- Kako da ne bar 4 ili 5 puta sam mogao bolje intervenisati.
- Šta vam je donijelo titulu?
- Dvije serije od po 5 utakmica u kojima nisam ni jednom savladan.Inače ni jednom nisam primioviše od dva gola. Drugo, mislim da Sloboda ima jednu od najboljih odbrana u zemlji i da su Hadžić, Verlašević i Mujezinović igrači reprezentativnog znamja.
- Ko vam je najveći rival?
- Pribojavao sam se Dragana Pantelićaiz Niša,koji je naglo izbio nadrugo mjesto.Ipak vjerovao sam u sebe i uspio. Kad pročitam ko je sve osvojio Tempov pehar- srećan sam što sam se našao u tom golmanskom društvu.
- Imate li nasljednika u Tuzli.
- Kako da ne.Mirza Hadžić je izvanredno talentovan mladi golman.Mislim da je bolji od svih ostalih iz njegove generacije.
- Kakvi su vam dalji planovi?
- Utakmica sa Napretkom u Tuzli bila mi je posljednja pod starim ugovorom.Odmah sam zaključio novi.Nemam razloga da idem iz Tuzle.
- A po završetku karijere?
- Završio sam avaišu pedagoškui sad sam upisao Visoku školu u Sarajevu.Možda ću ako bude prilike ići vani , ali egzistenciju za budućmost treba riješiti na vrijeme kroz školovanje.Od fudbala se ne može živjeti vječno.
- Završili ste sezonu na osmom mjestu.
- Da l, i lično sam zadovoljan.Imamo mlad tim i treba biti realan u procjeni naših mogućnosti. - Recite nam ,ko vam je najneugodniji napadač?
- Oni "anonimni". Jer,dok ja obraćam pažnju na provjerene "tobdžije" i golgetere , golove mi daju oni na koje ne računam.Tako me je iznenadio, ine samo mene, Zl. Vujović iz Hajduka.Sa njim nisam računao kao gol-geterom.No koliko taj momak vrijedi pokazao je već samim tim što je,za samo jednu sezonu, dospio do reprezentacije.
Na kraju razgovora, Divan efendić, najuspješniji golman ove sezone poželio je da mu pehar Tempa bude uručen u Tuzliprije početka utakmice sa nekim od klubova "velike četvorke". Želi da ga dobije u gradu u kojem je rođeni gdje je počeo(i kaže, završiće) fudbalsku karijeru.
JASMO INTERVENIŠE.
slika

JASMO SA EKIPOM.

slika

JASMIN DIVANEFENDIĆ U TIMU SLOBODE,Utakmica Partizan-Sloboda 2:2 , 21.03.1981

Konačni poredak najboljih golmana 1978/79.

.............................broj..........broj
Golman......Klub...... utakm.....prim. golova

1.DIVANEFENDIĆ - SLOBODA.........28..............15
2.PANTELIĆ - RADNIČK(N)............26..............23
3.STOJANOVIĆ - ZVEZDA.............33...............33
4.STINČIĆ -DINAMO ...................32...............33
5.AVRAMOVIĆ - RIJEKA...............32...............33
6.VUJAČIĆ - BUDUĆNOST (T)........33................36
7.SVILAR - VOJVODINA...............30...............34
8.MARIĆ - VELEŽ.......................25...............29
9.ŠAROVIĆ - ZAGREB..................34...............40
10.DUJKOVIĆ - OSIJEK................31...............37

.......................................................................................................................................
..........................................................sportski nedeljnik"TEMPO" , Beograd, juni 1979.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NIHAD MUJEZINOVIČ - LEPINA, NEPRELAZNI HALF

Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 05 nov 2018, 16:41, ukupno mijenjano 17 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 15 maj 2016, 09:57

TRENING U MEĐU.OŽJU PRED UTAKMICU 30. kola sezone 2015/16, ZRINJSKI-SLOBODA.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 15 avg 2016, 18:47, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 15 maj 2016, 19:26

..............DAN I DATUM ZA ISTORIJU FK SLOBODA TUZLA
ZAŠTITNI ZNAK EUROLIGE.
.........slika
15. MAJA 2016. 30. KOLO PL BIH , SEZONA 2015/16 ,......................NK ZRINJSKI - FK SLOBODA 2:1 (2:0).

Piše: M. Šljivak Jučer, 18:48 Nogometaši Zrinjskog pobijedili su Slobodu s 2:1 u posljednjem meču ove sezone i tako su trijumfalno potvrdili naslov prvaka. Lagano su Plemići stigli do tri nova boda čime su dodatno povećali prednosti na tabeli. Poveli su nakon sedam minuta igre. Nemanja Bilbija je pogodio za vodstvo od 1:0, da bi do kraja prvog dijela Petrak novim golom povećao prednost na 2:0. Nastavak donosi mirnu igru na obje strane. Pokušaja je bilo, ali velike želje da se ugroži protivnički gol nije bilo. Ipak, u 78. minuti Mersudin Ahmetović s penala pogađa za smanjenje rezultata na konačnih 2:1. Zrinjski je već ranije osvojio naslov prvaka, četvrti u povijesti kluba. Premijer liga,
Stadion pod Bijelim brijegom u Mostaru ,gledalaca 3 000.
Sudija, Zoran Grbić Prijedor.Pomoćnici Baković i Lazić, 4. Vljić, 5 i 6 Bandić i Gigović
30. kolo: Zrinjski - Sloboda 2:1 (Bilbija 7', Petrak 40', Ahmetović 78'p)

Zrinjski: Vasilj, Tomić, Čolić, Todorović, Stojanović, Mešanović, Petrak, Laštro, Katanec, Zakarić, Bilbija.

Sloboda: Muminović (Pirić), Salihović, Lakičević, Pršeš, Haurdić(Ćosić Meho), Ivetić, Sarić (Musić) ,Govedarica, Ahmetović, Todorović, Veselinović.

SLOBODA DRUGO MJESTO.

VICEPRVACI DRŽAVE BOSNE I HERCEGOVINE U SEZONI 2015/16 I AKOBOGDA NASTUP U LIGI EVROPE 2016/17.
Potpuna tabela
1. ZRINJSKI......... 30... 21.. 6... 3... 69
2. SLOBODA........ 30... 19... 5... 6... 62 (Uspješnost 69 %)
3. ŠIROKI B......... 30... 18... 7... 5... 61
4. SARAJEVO....... 30... 18... 3... 9... 57
5. ŽELJEZNIČAR... 30... 16... 7... 7... 55
6. ČELIK............ 30... 12.. 10... 8... 46
7. RADNIK.......... 30... 13... 6... 11.. 45
8. OLIMPIC......... 30... 11... 6... 13.. 39
9. VITEZ............ 30... 11... 6... 13.. 39
10. MLADOST DK... 30... 10... 9... 11.. 39
......................................................
11. BORAC.......... 30... 10... 6... 14.. 36
12. SLAVIJA......... 30... 8... 11... 11.. 35
13. TRAVNIK........ 30... 8.... 5... 17... 29
14. RUDAR P........ 30... 5... 10... 15... 25
15. DRINA Z......... 30... 7.... 1... 22... 22
16. VELEŽ........... 30... 1.... 6... 23.... 9

slika
FK SLOBODA TUZLA - PROLJEĆE 2016.(trored)
Gornji red sa lijeva :Todorović,Stjepanović,Veselinović,Pršeš,Efendić, Zeba (kapiten),Ordagić, Haurdić, Sarić i Govedarica.
Srednji red sa lijeva:Lakičević,Mehidić,Škahić, Ahmetović,Hamzabegović, Pirić,Muminović,Krpić,Kostić ,Merzić, Mehmedagić.
Sjede sa lijeva:Musić,Altumbababić(maser),Seferović(kondicioni tr.),Spahić(pom.trener),Musemić(Šef stručnog štaba),Omerović(pom.trener),Dedić(trener golmana),Sabitović(glavni fizioterapeut),( Salihović ekonom),i Salihović.

slika

I TUZLANSKA ZVONA ZVONE DA POZDRAVE ŠAMPIONE

slika

ČESTITAM PREDSJEDNIKU HUSIĆU, ŠEFU MUSEMIĆU,IGRAČIMA, SLOBODAŠIMA I POSEBNO FUKARAMA.

.........................................................................................................................................................

slika

ČESTITKA IZ KRUŠEVCA OD BRATSKOG KLUBA NAPREDAK I "ČARAPANA"
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 05 nov 2018, 17:02, ukupno mijenjano 59 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 16 maj 2016, 13:25

Poznata službena lica za veliko finale Kupa BiH između Radnika i Slobode
SportAutor: Asim Šarić - 16. Maj 2016. 12:57

Fudbaleri Slobode u srijedu 18. maja gostovat će u Bijeljini na Gradskom stadionu, gdje će odigrati uzvratnu utakmicu velikog finala Kupa Bosne i Hercegovine sa ekipom Radnika.

U prvom susretu finala Kupa BiH, Sloboda je remizirala sa Radnikom na Tušnju, a rezultat je bio 1:1. Već u srijedu, Crveno – crni sa Tušnja imat će priliku da po prvi put u istoriji kluba osvoje naslov Kupa Bosne i Hercegovine.

U Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine delegirana su službena lica za veliko finale Kupa BiH.

Sudija: Ognjen Valjić (Banja Luka). Pomoćnici: Senad Ibrišimbegović (Travnik) i Dario Primorac (Ljubuški). Četvrti sudija: Zoran Grbić (Prijedor), a utakmicu će još nadzirati Vladimir Bjelica (Ist.Sarajevo) i Ilija Živković (Orašje).

Uzvratna utakmica finala Kupa Bosne i Hercegovine igra se u srijedu (18. maja) u Bijeljini na Gradskom stadionu sa po četkom u 17:00 sati.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 17 maj 2016, 14:33

Na prvoj donatorskoj večeri za “FK Sloboda” prikupljeno oko 130.000 KM .17.5.2016. u 12:44 Sinoć je u restoranu Zlatnik u Tuzli održano prvo donatorsko veče za FK Sloboda Tuzla. Donatrosko veče čiji su inicijatori bili Grad Tuzla i istaknuti privrednici sa područja grada, s ciljem prikupljanja novčanih sredstava djelomično je opravdalo očekivanja organizatora. Posebno treba istaknuti značajan broj kompanija koje nisu iz Tuzle, a čiji su predstavnici sinoć prisustvovali donatorskoj večeri i potpisivanjem Ugovora dali svoj doprinos evropskom putu Slobode. U ponudi su bila četiri paketa usluga u isnosima od 2.500, 5.000, 10.000 i 200.000 KM. Ukupna potpisana vrijednost svih ugovora između FK Sloboda i privrednih subjekata koji su uzeli učešće na donatorskoj večeri premašuje cifru od 130.000 KM. Najznačajniji iznos izdvojila je Mesna industrija Menprom koja će na račun Slobode uplatiti iznos od 11.000 KM dok će 1.000 KM manje (10.000 KM) za Slobodu izdvojiti kompanija Tom-Cat˝ d.o.o. Tuzla. Svoj doprinos dalo je i UG “Prijatelji FK Sloboda” sa donacijom od 2.500 KM. Gosti su također imali priliku za uspomenu kupiti i dres FK Sloboda sa potpisima svih fudbalera po cijeni od 100 KM. Predsjednik Slobode Azmir Husić u svom obraćajnu zahvalio se svim kompanijama koje su našle za shodno da se odazovu ovoj donatorskoj večeri i tako daju svoj doprinos kada je u pitanju stabilnost i funkcionisanje kluba sa Tušnja. “Svaka pomoć Slobodi je dobrodošla. Slijedi nam težak period za koji će biti potrebno dosta novca kako bi istrajali u našim planovima. Najveći teret je svakako reprogram duga prema Poreznoj upravi FBiH koji treba da plaćamo svakog 15-tog u mjesecu u iznosu od preko 194.000 KM” – kazao je predsjednik Husić uz konstataciju da novac koji je prikupljen na donatorskoj večeri od strane 30-tak kompanija cca 130.000 KM on lično toliko izdvaja svakog mjeseca za Slobodu. Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović također je iskazao zahvalnost svim biznismenima koji su se odazvali prvoj donatorskoj večeri za FK Sloboda. Drugo donatorsko veče zakazano je za večeras u restoranu “Lovac” u sklopu kompleksa Panonskih jezera u Tuzli od 19:00 sati., na kojem se očekuje dolazak i ostalih pozvanih privrednih subjekata, a posebno onih iz Grada Tuzle. Bit će to prilika za sve ostale privredne subjekte da se odazovu i daju svoj doprinos na putu stvaranja Evropske Slobode. Spisak svih privrednih subjekata koji su se odazvali ovoj akciji će biti objavljen poslije druge donatorske večeri.

slika
DRESOVI SAPOTPISIMA IGRAČA
slika
ALIĆ - KAURMA ,ZADNJI DESNO

2 FOTOSA SA DONATORSKE VEČERI.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 15 mar 2017, 15:39, ukupno mijenjano 9 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 17 maj 2016, 15:24

slika
SLOBODIN POZIV ZA DONATORSKU NOĆ.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 11 jun 2016, 19:23, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 19 maj 2016, 13:43

FINALE KUPA BIH 2015/16 REVANŠ UTAKMICA.................. .........FK RADNIK : FK SLOBODA 3:0 (1:0)

Trofej Kupa u Bijeljini Radnik ispisao historiju, Sloboda i osmi put ostala bez trofeja Piše: E.Škorić,18, 05. 2016

U Bijeljini je odigran revanš finala Kupa Bosne i Hercegovine, a Radnik je na kraju osvojio historijski trofej, pobijedivši goste s 3:0. Nakon 1:1 u Tuzli, borba u finalu Kupa nastavila se u Bijeljini, ali je Radnik zasluženo proslavio veliki uspjeh - trofej i plasman u Evropu. Izabranici Slavka Petrovića su dogurali do samog kraja, mada su ih mnogi davno otpisali. U petoj minuti je pao prvi pogodak na današnjem meču. Dušan Hodžić je s nekih 18 metara prizemnim udarcem matirao Pirića i to je bilo presudno za goste iz Tuzle, koji su jednostavno bezvoljno odigrali ostatak utakmice. U prvom dijelu jako loša utakmica, Radnik je bio bolji, Sloboda očajna, ali u nastavku su crveno-crni krenuli na sve ili ništa i dobili su - ništa. Husref Musemić je odmah na poluvremenu umjesto Krpića u igru poslao Ahmetovića. Upravo Musemić je zbog prigovora isključen u 53. minuti i to je samo dodatno otežalo Slobodi u nastavku utakmice. Sve je bilo riješeno u 64. minuti. Nakon ubačaja s desne strane iz slobodnog udarca, Obradović šutira, brani Pirić, no odbija loptu na glavu Memiševića, koji je bio precizan za 2:0. Konačnih 3:0 postavlja sjajni Memišević u 87. minuti nakon školske kontre domaće ekipe. Današnjom pobjedom Radnik je stigao do prvog trofeja u klupskoj historiji, Sloboda i u trećem finalu Kupa poražena, te će se na kraju zadovljiti samo Evropom, mada je u jednom trenutku bila blizu duple krune. Ovim uspjehom Radnika, Sarajevo je ostalo bez plasmana u Evropu.

Gradski stadin Bijeljina.Gledalaca 6 000.(1 000 NAVIJAČA SLOBODE)
Sudije:Valjić Ognjen(B. Luka), Ibrišimbegović(Travnik), Primorac(Ljubuški), Grbić(Prijedor), Bjelica (I.Sarajevo),Živković(Orašje)

Radnik - Sloboda 3:0 (Hodžić 5, Memišević 64, 87,)

Radnik: Avdukić, Hodžić, Beširević, Jakovljević, Memišević, Lazić, Zeljković, Obradović, Maksimović, S. Jakovljević, Šećerović.

Sloboda: Pirić, Kostić, Efendić, Krpić(Ahmetović, Ivetić, Sarić, Ordagić)Pršeš), Stjepanović, Mehidić, Veselinović(Govedarica), Merzić.
.................................................................

GEST ZVEZDINIH NAVIJAČA: Musemić nije zaboravljen!
Nekadašnji igrač "crveno-belih", a danas trener Sarajeva dobio je posle ugradnje bajpasa poklone i poruku podrške od navijača iz Beograda
Nekadašnji igrač Crvene zvezde a danas trener Sarajeva Husref Musemić nalazi se na kućnom lečenju posle operacije srca i ugradnje bajpasa. Na adresu je dobio neočekivan poklon za brz oporavak, upravo od Zvezdinih navijača, koji su mu uputili i reči podrške
“Dragi naš Husrefe, ovaj mali poklon koji ti šaljemo je samo znak da te navijači Zvezde nisu zaboravili. Nismo zaboravili sve one golove koje si postigao za klub koji volimo, tvoju energiju i strast sa kojom si igrao za crveno-bele boje. Ali isto tako se nadamo da ni ti nisi zaboravio huk sa ‘Marakane’, kada se sa tribina orilo: ‘Husrefe, Husrefe’”, navodi se u pismu objavljenom na navijačkom forumu “crvenazvezdabeograd”.
“Bio si i ostao gospodin čovek. To što si o našoj Zvezdi uvek govorio lepo i sa poštovanjem, nikada nećemo zaboraviti. Zato, istog trenutka kada smo čuli da je tvoje zdravstveno stanje narušeno, odlučili smo da ti pošaljemo poklon kao znak pažnje i želje za tvoj brzi oporavak.
Nadamo se da će ti on probuditi i evocirati uspomene na srećne dane provedene u Beogradu i Zvezdi i dati ti snage da pobediš sve ono što te u ovom trenutku snašlo. Pobedi zbog sebe, na radost svih nas! Vole te tvoji Zvezdaši sa navijačkog foruma ‘Crvenazvezdabeograd’.”
Na zaista dirljiv gest navijača, Musemić nije ostao ravnodušan. Uz fotografiju sa poklonima, zahvalio se navijačima.
“Pre svega želim da se zahvalim svim navijačima Crvene zvezde na pruženoj podršci. Moja porodica i ja smo prijatno iznenađeni vašom brigom i pažnjom. Ovim gestom ste ponovo pokazali da ste veliki klub, veliki ljudi… Čast mi je da sam u jednom periodu svog života bio deo toga, a ovom vašom podrškom podsetili ste me da ću uvek biti jedan od VAS.
Hvala što niste zaboravili da sam iskreno i svim srcem igrao za crveno-bele. Zahvaljujem se na poklonima, iskreno sam dirnut. Pozdrav svim “delijama”!!!“, stoji u odgovoru Husrefa Musemića.
(Telegraf.rs)
MUSEMIĆ SA ZVEZDINIM" IKONAMA".
slika
"Musemić: Mi u Bijeljinu nećemo otići da ležimo"
................................................................................................................................
Crvena zvezda i Dragan Džajić poslali telegram Radniku
"Čestitam vam na uspjehu koji ste ostvarili i nadamo se da ćete nastaviti tako i u predstojećoj sezoni", stoji u telegramu Crvene zvezde u kojem se nalazila i čestitka jednog od najboljih jugoslovenskih fudbalera svih vremena. "Od srca vam čestitam na velikom uspjehu koji je ostvaren i nadam se da će dogodine biti osvojeno i prvenstvo", napisao je legendarni Dragan Džajić. Iz Radnika su se zahvalili svojim sportskim prijateljima i požljeli im mnogo uspjeha u predstojećim iskušenjima.
slika
DRAGAN DŽAJIĆ
.............................................................................................................................................
slika
HUSREF U STANIŠIĆU NA TURNIRU.
MUSEMIĆ: UVEK ĆU DOLAZITI NA TURNIR
25/05/2016
Husref Musemić je već postao standardan gost Turnira prijateljstva. Nekadašnji fudbaler Sarajeva i Crvene zvezde, a sada trener Slobode iz Tuzle, i ove godine je došao da uživo gleda utakmice najboljeg regionalnog turnira za igrače do 16 godina.
Pročitajte ceo intervju koji je Husref Musemić dao za naš sajt.
Već treću godinu zaredom dolazite na Turnir prijateljstva. Kakvi su vam sada utisci?
„Dolaziću uvek na ovaj turnir. Sam naziv vam govori puno – Turnir prijateljstva. Osim što ti momci žele da pokažu šta znaju u fudbalu oni žele i da se druže, da sklapaju nova prijateljstva koja će im sigurno mnogo značiti.“
Vi ste u prošloj sezoni napravili odličan rezultat sa Slobodom iz Tuzle osvajanjem drugog mesta u šampionatu Bosne i Hercegovine. Titula je ipak izmakla na samom kraju…
„Pa jeste izmakla, bilo je tu mnogo dobrih i loših stvari kao što je normalno u fudbalu. Mogli smo možda više da uradimo, ali i ovo što smo uradili je bilo dosta dobro. Imali smo preveliki broj utakmica u kratkom periodu i relativno mali igrački kadar. Mali fond igrača sam mogao da koristim i to je verovatno presudilo da dva kola pre kraja definitivno izgubimo trku za titulu.“
Sloboda je prešla dug put u prethodne četiri sezone. Od ispadanja iz lige 2012. godine, klub se sada borio za titulu. Šta se desilo u međuvremenu što je tako drastično popravilo stvari?
„Ja nisam bio u Slobodi kada je ispala iz lige, jer sam tu od pre godinu i po. U poslednje dve sezone, od kada tu novi predsednik, dosta se stvari popravilo na bolje. Investiran je novac i sve je podignuto na mnogo veći nivo. Jako mnogo je tu nekakvih repova bilo zbog loših poteza u ranijem periodu, tako da je bilo teško to sve očistiti. To smo uspeli, ima još stvari koje treba popraviti, ali potrudićemo se da naredne sezone budemo još bolji.“
Koji su sledeći potezi Slobode?
„Na primer, da pojačamo igrački kadar, da imamo više igrača na raspolaganju, jer ako mislimo da igramo na dva, odnosno tri fronta, onda moramo imati i veći broj igrača koji mogu taj ritam da podnesu. Jer, evo na primer, sada učestvujemo u evropskim ligama, imamo kup, imamo dosta utakmica, a teško je to izdržati sa 14-15 igrača.
Koji su planovi kluba za narednu sezonu?
„Želimo prvo malo da se odmorimo, da se što bolje pripremimo i da pokušamo da dovedemo igrače, koji će poboljšati kvalitet naše igre, a samim tim i rezultat.“

....................................................................

Poniženi navijači Slobode u Bijeljini 18.5.2016.

Sloboda gubi u Bijeljini Ni raspjevane Fukare ne pomažu Slobodi Piše: E. Škorić 18.05.2016

U Bijeljini se danas igra revanš finala Kupa Bosne i Hercegovine. Radnik nakon 45 minuta vodi sa 1:0 i juriša prema historijskom plasmanu u Evropu i prvom trofeju. U međuvremenu, navijači Slobode, popularne Fukare, na sve načine pokušavaju da razbude svoje igrače i da im pomognu da naprave čudo i da ipak u nastavku dođu do trofeja.

Pročitaj više na: http://sportsport.ba/tifo/ni-raspjevane ... odi/194867 Klikni da pogledaš

slika
slika
2 FOTOSA FUKARA IZ BIJELJINE.
............................................................................................
HLADAN DOČEK FUDBALERA SLOBODE IZ BIJELJINE NA TRGU SLOBODE U TUZLI
FOTOS NA SVEČANOJ BINI NA TRGU SLOBODE.
slika

Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 04 maj 2018, 22:46, ukupno mijenjano 43 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 22 maj 2016, 14:54

Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 15 avg 2016, 18:49, ukupno mijenjano 7 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 23 maj 2016, 20:30

ZAJKO ZEBA NAJBOLJI IGRAČ BH TELECOM PREMIJER LIGE BIH 2015/16

22.maj 2016
Manifestacija izbora najboljih pojedinaca ligaških takmičenja za sezonu 2015/2016. održana je večeras u hotelu „Terme“ na Ilidži.
Treneri i kapiteni klubova BH Telecom Premijer lige, glasali su za najboljeg igrače takmičenja 2015/16.

Za najboljeg igrača BH Telecom Premijer lige odabran je Zajko Zeba iz tuzlanske Slobode u konkurenciji Zvonimira Kožulja (Široki Brijeg) i Harisa Duljevića (Sarajevo).
Ofanzivni igrač Slobode nakon što je primio nagradu je izjavio: „Zahvalio bih se klubu i saigračima bez kojih ne bi bilo moguće dobiti ovo priznanje. Hvala i NS/FS BiH koji vodi takmičenje i čini da ono protekne u najboljem redu. Iznenađen sam i sretan zbog ove nagrade.“

ZEBA ZASLUŽENO PRIZNANJE 2 FOTOSA.
slika
slika
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 11 jun 2016, 19:30, ukupno mijenjano 2 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 23 maj 2016, 20:51

Azmir Husić: Šest igrača mogu potražiti nove klubove, stiže devet novih pojačanja.

Predsjednik FK Slobode Azmir Husić, gostujući na RTV7, izrazio je žaljenje zbog ne osvajanja titule, najavio je dolazak ukupno devet novih igrača u klub tokom pauze. Predsjednik Husić govorio je završenoj sezoni, planovima za narednu, novim pojačanjima Slobode, odnosu sa navijačima i udruženjem prijatelja FK Sloboda, o uslovima na stadionu, podršci grada i gradonačelnika Jasmina Imamovića. Pored navedenog Husić je istakao da je trener Musemić napravio spisak od šest igrača koji već sada mogu potražiti nove klubove, a da će na Tušanj doći ukupno devet novih igrača, od čega tri iz inostranstva i da će upravo ta pojačanja biti ekstra pojačanja jer takve igrače ne možemo pronaći na bh. tržištu. Bit će to igrači na pozicijima zadnjeg veznog, centralnog veznog i jedan špic igrač, otkrio je Azmir Husić. Sloboda je sezonu u Premijer ligi BiH završila na drugoj poziciji, dok je u finalu Kupa BiH poražena od Radnika iz Bijeljine. Klub izborio plasman u kvalifikacije za Evropsku ligu.

Moj osvrt na neke "Husićeve observacije".
Husić duguje objašnjenje i izvinjenje svim navijačima SLOBODE zbog poraza od Drine i Radnika.
Na stranu što ne pokazuje obzir prema "Fukarama" koji su vjerno cijelu sezonu,kući i na strani bodrili SLOBODU.
U Travniku su bili izloženi neviđenom teroru: kamenovanju autobusa a zatim udaranju pendrecima , bokserima i nogama od strane policije SBK.Ti navijači su išli u Travnik nakon "cirkus- utakmice" protiv Drine na Tušnju.Ja osobno što sam vidio u Bijeljini ,tu ponižavajuću utakmicu za nas Slobodaše ,neću je zaboraviti dok sam živ.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 15 avg 2016, 18:50, ukupno mijenjano 3 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 23 maj 2016, 21:27

PERICA IVETIĆ ĆE UVIJEK BITI JEDAN OD NAS,
UZ ZEBU, NAJBOLJI IGRAČ SLOBODE
PERICA IVETIĆ 2 FOTOSA.(sa amblemom i u prodoru)
slika
slika
Perica Ivetić za SportSport.ba "Zatečen sam odlukom, nisam to zaslužio" ........................................................................... .... Piše: A. Pašić Danas,23.5. 2016 16:29 Iz Slobode su danas otkrili da u narednoj sezoni neće računati na sedmoricu fudbalera, među kojima je i iskusni Perica Ivetić. Bivši mladi reprezentativac naše zemlje na veliko iznenađenje bh. javnosti 'prekrižen' je od strane trenera Husrefa Musemića i kao slobodan igrač će na ljeto potražiti novu sredinu, a u izjavi koju je dao za SportSport.ba nije krio da je razočaran. "Zatečen sam odlukom trenera i ljudi u klubu. Mislim da sam bar zaslužio da mi kažu to u oči kao čovjeku i igraču koji je na svakom treningu i utakmici davao maksimum. Časno i pošteno sam donio dres Slobode, a ovakvo nešto nisam zaslužio. Ovo je pokazatelj da nije slučajno sve što nam se dešava u Bosni i Hercegovini", izjavio je iskusni Ivetić na samom početku razgovora. Ivetiću je ugovor sa Slobodom isticao za mjesec dana, ali... "Moj ugovor i dalje važi, ali svojom odlukom su jasno dali do znanja da na mene ne računaju. Ne znam šta se promijenilo u zadnjih 15 dana. Bio sam na razgovoru sa predsjednikom i saopšteno mi je da sam među tri-četiri fudbalera koja će dobiti nove ugovore i da ću biti u klubu sve dok on bude tu", kaže Ivetić i potom dodaje: "Tada sam također lično rekao da neću ostati u klubu ako ne izborimo Evropu jer ću to smatrati ličnim neuspjehom. Nije me zanimao lični interes, već da ekipa u tom trenutku izbori Evropu i da poslije kao ljudi porazgovaramo." Ivetić se zahvalio navijačima na velikoj podršci. "Hvala navijačima na svemu. Oni znaju sve, njih ne može niko lagati i zna se dobro ko je i šta je bio Perica Ivetić u Slobodi. Od jutros sam dobio stotine poruka podrške i to mi znači mnogo. Nadam se da ću pronaći što prije novi klub jer iza sebe imam dobru sezonu. Svojim bivšim saigračima želim sve najbolje, a Tuzla će mi nedostajati jer je to najdraži grad do sada u kojem sam igrao i u srcu mi je odmah do moje Banja Luke", podvukao je Ivetić na kraju razgovora.

Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_fudbal/zatecen- ... zio/195418
slika
PERICA IVETIĆ SA SINOM U NARUČJU SLUŠA HIMNU I POZDRAVLJA ZASTAVU BIH[/size]
"Moj ugovor i dalje važi, ali svime ovim su jasno dali do znanja da na mene ne računaju. Kažem, opet me sve iznenađuje jer mi je predsjednik rekao da sam među 3-4 igrača koja su iznijela najveći dio protekle sezone, da sam jedan od najzaslužnijih i da ću ostati u klubu dok je on tu. Predsjednik je karakteran čovjek, odgovoran i od riječi i malo me razočaralo to što je informaciju da sam višak prije meni samom saopštio portalima. Ja sam istakao da bi ostao u slučaju izlaska u Evropu i da bi lako dogovorili nastavak saradnje, jer mi nije bio toliko važan lični interes."
.................................................................................................
.......................................................................................

slika
PERICA IVETIĆ SA DJETETOM U NARUČJU.

11.maja 2016 , Prva finalna utakmica Kupa BIH SLOBODA-RADNIK 1:1 (1:0)
PERICA IVETIĆ SA SINOM U NARUČJU SLUŠA HIMNU I POZDRAVLJA ZASTAVU BIH

-- Nije tajna da su problemi na relaciji ,igrači Musemić otpočeli kada je Husref doveo kondicionog trenera iz Sarajeva ,izvjesnog Seferovića. Stariji igrači među kojima i Ivetić odmah su mogli usporediti novajliju sa prethodnim kondicionim trenerom Nedimom Omerovićem.Nisu shvatali niti prihvatili metode novog trenera.Husrefu je to bilo krivo proradila je njegova sujeta.Počeo je je da traži zamjenskog lijevog beka na opšte čuđenje javnosti.I ostali igrači ušli su u otvoreni ili tihi sukob sa Musemićem a vezano za metode novog kondicionog. Iz dana u dan dolazile su vijesti o novim povrijeđenim igračima što je samo davalo za pravo momcima kontra Musemića.Jedan prvotimac će uskoro priznati "da za razliku od jesenjeg dijela, kada su imali snage da poslije odigrane utakmice igraju odmah i novu, sada padaju vać u prvom pluvremenu".Sezona je završena na mučan način i gorkog ukusa.Pitanje je da li treba dovoditi novih devet igrača ili se zahvaliti Seferoviću.Ugovori su istekli:Kostiću,Sariću, Mehmedagiću, Ahmetoviću i Ivetiću.Mogu otići kad hoće.Ivetić je želio ostati u Slobodi i Tuzli to mi je i lično potvrdio.On je porodičan čovjek ,pogledajte to dijete u njegovom naručju,on je otac tog maksuma.Ne znam kako to na život gledaju Musemić i Husić, ali ovo tjeranje Perice Ivetića nije u duhu dobre tradicije FK Sloboda niti grada Tuzle.Tako se ne postupa sa ljudima mladi gospodine Husiću, niti napuhani stručnjače Musemiću.Ivetić Pero je zaslužio veliko hvala a ne ovaj neljudski postupak.Možete se vi puhati vašim novcem koliko hoćete, ali gaziti ljude ne možete.Kao član Skupštine FK Sloboda i kao običan čovjek dižem glas protiv tjeranja Perice Ivetića iz Slobode.Takva Sloboda nam ne treba.Ovdje je na prvom mjestu uvijek bio čovjek ,pa onda sve ostalo.Husrefe Musemiću tebe su otjerali iz Sarajeva u trenutcima tvoje borbe za zdravlje i za život, to kod njih može. Azmire Husiću, pogledaj ovo dijete u naručju svog Oca Perice , pogledaj dobro, prije nego ga otpustiš.To što ti radiš nije ni ljudski ni po Božijem.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 05 nov 2018, 17:08, ukupno mijenjano 34 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 24 maj 2016, 16:59

................................................................................30.12.2015.Klix ba
"Musemić u Slobodu dovodi kondicionog trenera Almira Seferovića
Šef stručnog štaba tuzlanske Slobode Husref Musemić najavio je da će za proljetni dio prvenstva pojačati sve segmente ekipe kako bi pokušali osvojili prvu titulu prvaka BiH u svojoj historiji."

..........................................................................................................................................
09.01.2016
Almir Seferović nosi Sarajevo u srcu, ali želi titulu sa Slobodom: Teško je kad te otjeraju na pravdi Boga.

.........................................................................................................................................

Otkrio je da mu je Sarajevo i dalje u srcu i kako se nada da će jednog dana ponovo raditi na našem najvećem stadionu, te da protiv ovog kluba nikada neće reći ništa ružno.
– Simpatije prema Sarajevu ostale su stoposto i to se nikada neće promijeniti. Gledajući sa ove tačke, ne znam da li ću Sarajevu ikada moći vratili onoliko koliko je ono meni dalo kroz afirmaciju. Naravno, i ja sam Bordo klubu dao dosta kroz dvije i po godine, koliko sam tu proveo. Žao mi je što je sve ovako ispalo i što odlazim sa nekom gorčinom. Teško je kad te neko na pravdi Boga otjera ili skloni.
– I dalje volim taj klub. Oni imaju odličnu organizaciju, odličnu upravu, koja je samo poštovala odluku novog šefa.
Dolaskom nove struke, njegovo ime i rad ostali su potcijenjeni s obzirom na to da kruže priče kako je igrače ostavio totalno nespremne, te da je sa njima katastrofalno radio.
Seferović tvrdi da je smiješno pričati da Sarajevo ne može igrati tri utakmice u sedam dana.
Iako će srcem uvijek biti vezan za Sarajevo, svoj posao shvata itekako ozbiljno, te će učiniti sve kako bi sa novom ekipom ponovio rezultate kakve je imao u Sarajevu.
– Sarajevo je klub koji ima kompletnu aparaturu, sve moderne sprave, kakve možete vidjeti širom Evrope. Sve što se vani koristi, Sarajevo ima u svom vlasništvu – kazao je Seferović i otkrio kako je Edin Rustemović trenutno najspremniji igrač u Bordo ekipi.
(A. Mehanović/****/Foto: K. Softić)
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 14 dec 2017, 16:10, ukupno mijenjano 10 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 24 maj 2016, 19:11

......................................Crveno - crni na međunarodnoj sceni

............................slika............................slika

.................................LAS PALMAS - SLOBODA.................................. SLOBODA - LAS PALMAS
AMBLEMI

DVOMEČ PROTIV LAS PALMASA
Svoj najveći uspjeh FK Sloboda Tuzla je zabilježila u sezoni 1976/77. Predvođeni sjajnim Hukićem, Hadžićem, Gecom, Šećerbegovićem, Sarajlićem, Kovačevićem, Ibrićem i ostalim, Crveno-crni su zauzeli treće mjesto, odmah iza Crvene Zvezde i Dinama. Sloboda je u toj sezoni iza sebe ostavila velike timove ex Ju fudbala kao što su Partizan, Rijeka, Hajduk, Vojvodina, Budućnost. Osvajanjem visoke treće pozicije Sloboda je ostvarila i mogućnost igranja u Kupu UEFA. Prema mnogim analizama tuzlanskih, ali i ex Ju sportskih i fudbalskih poznavaoca upravo ta ekipa Slobode iz 1996/77 jeste najbolja generacija našeg kluba. Mnogi su ga nazivali najjačim timom u zemlji, bez obzira što su Tuzlaci osvojili treće, a ne prvo mjesto.

U toj zlatnoj generaciji Slobodinog tima igrali su istinski asovi i majstori kao što su: Mustafa Hukić, Fuad Mulahasanović, Dževad Šećerbegović, Mersed Kovačević i drugi. Bila je to generacija u kojoj su nastupali uglavnom fudbaleri odrasli na Tušnju ili iz okoline Tuzle. Prije toga tadašnji trener Josip Duvancić Mićo stvarao je tim nekoliko sezona, a onda je prešao u Hajduk što je takođe bilo veliko priznanje da trener iz Slobode pređe da vodi jednu od ekipa velike četvorke. Treće mjesto i plasman u kup UEFA Tuzlaci su osvojili kada im je trener bio Duvančićev učenik Đorđe Gerum. Trener Gerum koji je još tada dobro poznavao trenerski posao, iskoristio je sve ono sto je pružala ova zaista sjajna generacija u kojoj je navala, ipak bila mnogo bolji dio tima. Početnu euforiju su malo pokvarile vijesti iz Ciriha, gdje je obavljen ždrijeb Kupa UEFA. Sloboda je za protivnika dobila Las Palmas iz istoimenog grada na Kanarskim otocima. "Union deportivo", kako se uz ime grada zvao klub u to vrijeme predstavljao je vrlo jaku ekipu u španskoj ligi pa je Las Palmas i prije susreta sa Slobodom proglašen favoritom. Trener je bio veliko ime Munjoz - čovjek koji je dugo vremena uspješno vodio Real iz Madrida i reprezentaciju Španije. Uz Munjoza s ekipom je radio i Betankur . Potvrda kako je bio jak tim Las Palmasa iz tog perioda došla je kasnije te sezone kada se Las Palmas sastao sa slavnom Barselonom u finalu Copa del Reya (Kup španskog kralja). Istina, izgubili su tu utakmicu 3:1, ali su za Barselonu tada igrali dva holandska Johana, Krojf i Neskens, poznati kao Holanđani totalnog fudbala. Uz jaku ekipu domaćin je imao i jos jednog veoma jakog igrača – publiku, poznatu Torcidu sa Kanara.
....................................................................................................

...............................................Trenerski duel: Gerum - Munjoz

slika

........................................................................................................................................

slika

Đorđe Gerum u društvu Radeta Zalada ,(bivši golman Partizana i Eskišehirspora), prati utakmicu beogradskih niželigaša(2010 godine).
Geruma i Zalada veže boravak u Turskom ligašu Eskišehirsporu u sezoni 1986/87.
Gerum je bio trener Eskišehirspora a Zalad golman istog kluba.
Iz tog vremena je i kratki video prikaz sa utakmice:
Eskişehirspor - Galatasaray 1-1
http://www.macanilari.com/getir.php?fid ... &cmd=video - klikni da pogledaš.
Sezona 1986-1987. 28.12.1986, 1. Liga Turske 19.kolo. Eskişehir ,stadion Atatürk.

U istoj sezoni(1986/87),Gerum je uspio eliminisati Galatasaraj u četvrt-finalu Kupa Turske.
18.03. 1987. Eskişehirspor - Galatasaray 3:0
01. 04.1987. Galatasaray - Eskişehirspor 0:0
Trener Galatasaraya je bi čuveni Jupp Derwall bivši selektor Zapadne Njemačke.
Za Galatasaray su igrali : Dževad Prekazi,Zoran Simović i Mersed Kovačević.
..................................................................................................................

slika
Đorđe Gerum u društvu Ostojić Miloljuba iz trenerske organizacije Srbije.
Đorđe Gerum je jedna od osoba koje su obilježile 60-te i 70-te kada je tuzlanski nogomet u pitanju. U Tuzlu je došao početkom 60-tih kao pojačanje iz Zrenjanina. Posljednju aktivnu sezonu je odigrao 1971/72. U sezoni 1976/77 je naslijedio Miću Duvančića na mjestu trenera FK Sloboda. Upravo u toj sezoni Sloboda je ostvarila svoj najviši plasman u Ex-Ju prvoj saveznoj ligi osvajanjem trećeg mjesta. Slobodu je vodio u dvomeču sa UD Las Palmas u kupu UEFA. Od 1992. god. živi i radi u Srbiji.

Miguel Munoz je bio poznati španski igrač, trener i menadžer. Karijeru je počeo u Rasingu, nastavio u Selti iz Viga, ali je većinu nogometnog života proveo u Real Madridu, prvo kao igrač a potom i kao trener. Trener je još bio i u Granadi, Herculesu i UD Las Palmasu. Vrhunac karijere mu je šestogodišnje vođenje reprezentacije Španije sa kojom je bio 1982.god. na SP-u. Umro je u Madridu 1990. godine.
....................................................................................................

Union de portivo-Las Palmas - Sloboda Tuzla 5:0

slika

AMBLEM

14.septembar 1977.g Stadion: Insular, Las Palmas - Španija Gledalaca 25.000.

Sudija: Antonio Luis (Portugal)

Strijelci:1:0 Macijel 12.m.(P), 2:0 Huani 22.m, 3:0 Morata 69.m, 4:0 Morata 78.m, 5:0 Horhe82.m

UD Las Palmas: Karnevali, Martini, Fernande (Estazi), Filipe, Feliks, Macijel, Brindizi (German), Morate, Horhe, Huani.

Sloboda Tuzla: Cakić, Jovičić, Miličić, Mujezinović, Verlašević, Alibegović, Jašarević, Mulahasanović, Geca, Hukić, Šečerbegović (Kovačević).

Prva utakmica se igrala u Španiji, 14.septembra 1977.godine. Sloboda je na utakmicu otputovala avionom od Beograda preko Zagreba, zatim Ciriha, Madrida do Las Palmasa. Ipak, mnogi će se sjetiti i problema na koji je naš tim naišao prilikom dolaska u Las Palmas. U glavnom gradu Španije Madridu, tog ponedjeljka poslije podne Tuzlaci nisu mogli na vrijeme nastaviti let prema Las Palmasu, zbog štrajka jednog dijela osoblja na aerodromu. Nakon dugog čekanja i zamora ekipa iz Tuzle je nastavila let iz Madrida prema Kanarskim ostrvima i tek dva sata iza ponoći stigla na aerodrom u Las Palmasu. Pehovi pri dolasku u Las Palmas su se nastavili i na utakmici. Već u 12.minuti je portugalski sudija dosudio sumnjiv jedanaesterac za domaćine. Macijel je bio siguran ua vodstvo 1:0. Do kraja poluvremena vodstvo Španaca je povisio Huani. Sloboda je u drugom poluvremenu zaigrala puno bolje. Oni koji su gledali prenos kažu da je Sloboda stvarala šanse, a Las Palmas postizao pogotke. Nažalost, posljednjih 20 minuta naše igrače je stigao umor te su domaći zabilježili uvjerljivu pobjedu sa dva gola Morata i jednim Horheom. Krajnji poraz od 5:0 sigurno nije bio pravi omjer snaga na terenu, a neko objašnjenje za Slobodin pad u samom finišu utakmice se sigurno mogu tražiti u tremi i neiskustvu naših fudbalera.

slika

fudbaleri slobode na aerodromu

.............................................................................................

Sloboda Tuzla - Union deportivo Las Palmas 4:3

slika
AMBLEM

28.septembar 1977.g Stadion: Tušanj, Tuzla - Jugoslavija Gledalaca: 12.000

Sudija: Michal Jursza (Čehoslovačka)

Strijelci: 0:1 Morete 15.m., 1:1 Geca 37.m., 1:2 Maciel 45.m., 2:2 Kovačević 52.m., 3:2 Kovačević 53.m., 4:2 Mulahasanović 66.m., 4:3 Morete 82.m.

Sloboda Tuzla: Divanefendić, Hadžić, Alibegović, Verlašević, Jovičić, Jašarević, Mulahasanović, Hukić, Kovačević, Geca, Šećerbegović.

UD Las Palmas: Carnevali, Marrero (Estévez), Díaz, Martín, Hernández, Fernández, Páez, Marrero, Maciel, Morete, Brindisi (Dévora).

Poslije 14 dana odigran je revanš u Tuzli gdje je i pored visokog poraza u Španiji prepuni Tušanj dočekao igrače Slobode i Las Palmasa, a među 12.000 gledalaca bio je i stotinjak navijača Las Palmasa. Sloboda je od početka utakmice držala čvrsto konce igre u svojim nogama i napadala, ali su ipak gosti došli do vodstva nakon početničke pogreške Verlaševića koji je napadaču Las Palmasa poklonio loptu pred svojim golom. Poluvrijeme je završilo rezultatom 2: 1 za goste, da bi do kraja Sloboda briljantnom igrom u nastavku došla do pobjede 4:3.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 05 nov 2018, 17:36, ukupno mijenjano 68 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 27 maj 2016, 16:49

MALKOČEVIĆ PUCA ISTORIJSKI PENAL U VISOKOM 1999.

Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 10 dec 2016, 00:15, ukupno mijenjano 6 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 28 maj 2016, 15:53

UČEŠĆA FK SLOBODA TUZLA U INTERTOTO KUPU

...............1978, GRUPA - 8(Napomena Sloboda je u sezoni 1977/78 bila 6. na tabeli Jugo-lige).

24. 06. 1978 IT kup ,Natanija(Izrael) :................MAKABI - SLOBODA 2:2
Strijelci: 0:1 Kovačević (14), 0:2 Kovačević( 57), 1:2 O.Mahnes (60), 2:2 Levi (74).

02. 07. 1978 IT kup ,Boras (Švedska) :.................ELFSBORG - SLOBODA 1:0
Strijelac : K. Anderson (60).

08. 07. 1978 IT kup ,Lilestrem (Norveška):............LILESTREM - SLOBODA 1:3
Strijelci: 0:1Kovačević (22), 1:1 Doken (41), 1:2 Dijamant (72), 1:3 Hadžić (88).

15. 07. 1978 IT kup,Tuzla (Jugoslavija)................SLOBODA- ELFSBORG 3:2
Strijelci: 1:0 Mujezinović (32), 2:0 Kovačević (36), 2:1 Helkvist (37),
...........2:2 Bergrn( 71), 3:2 Džafić (74).

22. 07. 1978 IT kup, Tuzla( Jugoslavija)...............SLOBODA - LILESTREM 2:1
Strijelci: 0:1 Hansen (21), 1:1 Alibegović (65), 2:1 Sarajlić (89).

slika

Alibegović, trenutak prije postizanja izjednačujućeg gola za Slobodu

29. 07. 1978 IT kup , Tuzla (Jugoslavija)..............SLOBODA - MAKABI 2:2
Strijelci: 1:0 Kovačević (3), 1:1 O. Mahnes (31), 1:2 Lali( 47),2:2 Sarajlić( 74).

.......................TABELA -GRUPA -8

1.MAKABI............6......3.......3.......0.......(16:8)...........9

2.SLOBODA..........6......3.......2.......1.......(12:9)...........8

3.ELFSBORG.........6.....2........2.......2.......(11:15).........6

4.LILESTREM........6......0.......1.......5........(6:13).........1

slika
sarajlić postižegol za 2-2protiv makabija

Intertoto-Cup Sieger 1978-Pobjednici po grupama.

1. Grupa.... MSV Duisburg... Bundesrepublik Deutschland
2. Grupa... Slavia Prag ... Tschechoslowakei
3. Grupa... Hertha BSC ... Bundesrepublik Deutschland
4. Grupa... Eintracht Braunschweig ... Bundesrepublik Deutschland
5. Grupa... Malmö FF... Schweden
6. Grupa .. Lokomotíva Košice... Tschechoslowakei
7. Grupa... 1. FC Tatran Prešov... Tschechoslowakei
8. Grupa .. Maccabi Netanja... Israel
9. Grupa... Grazer AK ... Österreich

TAKMIČENJE SE ZAVRŠILO GRUPNOM FAZOM,NIJE SE IŠLO DALJE.

............................................................................................................................................................................

UČEŠĆA FK SLOBODA TUZLA U INTERTOTO -KUPU

.................1983 , GRUPA - 5(Napomena Sloboda je u sezoni 1982/83 bila 6. na tabeli Jugo-lige).

02. 07. 1983 IT kup , Tuzla (Jugoslavija)...SLOBODA - WAKER-INSBRUK 2:1

09.07. 1983 IT kup , Bratislava(Češkoslovačka)........INTER - SLOBODA 2:1

16. 07. 1983 IT kup , Tuzla (Jugoslavija)................SLOBODA - INTER 2:0

23. 07. 1983. IT kup ,Insbruk (Austrija).................WAKER - SLOBODA 1:2

27. 07. 1983. IT kup , Tuzla (Jugoslavija)...............SLOBODA - HONVED 1:0

30. 07. 1983. IT kup, Budimpešta(Madžarska)..........HONVED - SLOBODA 2:2

..................................TABELA - GRUPA - 5

1.SLOBODA.............6..........4..........1..........1........(10:6)..........9

2.HONVED..............6..........2..........2..........2.........(10:8).........6

3.INTER.................6..........2..........1.........3..........(8:11).........5

4.WAKER...............6...........2..........0.........4..........(9:12)........4

Intertoto-Cup Sieger 1983 - Pobjednici po grupama.

1. GRUPA... Twente... Netherlands
2. GRUPA... Young Boys...Switzerland
3. GRUPA... Pogoń Szczecin...Poland
4. GRUPA... Maccabi Netanya...Israel
5. GRUPA... Sloboda Tuzla... Yugoslavia
6. GRUPA... Bohemians Prague...Czechoslovakia
7. GRUPA ...IFK Göteborg...Sweden
8. GRUPA ...Hammarby...Sweden
9. GRUPA.. Videoton..Hungary
10 GRUPA... Vítkovice...Czechoslovakia

TAKMIČENJE SE ZAVRŠILO GRUPNOM FAZOM,NIJE SE IŠLO DALJE.
............................................................................................................................................................................

UČEŠĆA FK SLOBODA TUZLA U INTERTOTO KUPU

.............2003 ,(Napomena: Sloboda je u sezoni 2002/03 bila 6. na tabeli P L Bosne i Hercegovine).
slika
EKIPA SLOBODE PRED UTAKMICU PROTIV 1. KOLA IT- KUPA PROTIV AKUREJRIJA(ISLAND)
Stoje sa lijeva: Muslimović(kap.),Mitrović,Crnogorac,Kuduzović,Sarajlić, A. Mešanović
čuče sa lijeva: Nikolić, A.Joldić, Okanović, S.Hadžić i Jusufović.
IT kup 2003, 1. kolo: FK SLOBODA TUZLA - KA Akureyri (Island) 1:1 (0:0)
Tuzla, 21.06. 2003. Stadion Tušanj. Gledalaca 8 000. Sudija Berjozka (Ukrajina)
Strijelci:1:0 Muslimović (77 -11m), 1:1 Hriginson (78).

SLOBODA: MITROVIĆ,JUSUFOVIĆ (BAJROVIĆ),MUSLIMOVIĆ,CRNOGORAC,KUDUZOVIĆ,HADŽIĆ,
............NIKOLIĆ,SARAJLIĆ,OKANOVIĆ (BRĐANOVIĆ), A.JOLDIĆ, A.MEŠANOVIĆ, Trener Malkočević.

KA Akureyri: BISKOV,EJRIKSON,GUDBJORNSON,MARTIN(STAJNGRIMER),MILIŠIĆ,HARTVIG,
..............GUNARSON,TENDEN (HRINGSON),SIGBJORNSON,PALSON,BIRGISON,Trener Orginson.

.........................................................................................................................................

IT kup 2003, 1. kolo(Revanš): KA Akureyri - FK SLOBODA 1:1 (0:1) ( PENALI: 3:2 ZA SLOBODU).
Akureyri, 28. 06. 2003. Stadion Akureyri. Gledalaca 1 000. Sudija Louri (Vels)
Strijelci: 0:1 Crnogorac (27), 1:1 Sigbjornson (61)
Iz penala za Slobodu:Nikolić,Muslimović, Okanović.(Nisu iskoristili:Bajrović, Crnogorac)

KA Akureyri:BISKOV,EJRIKSON,GUDBJORNSON,MARTIN,MILIŠIĆ, ORLIGSON,GUNARSON,
..............TENDEN,SIGBJORNSON,TALMASIN,(HRINGSON),HARTVIG (CIGARSON),Trener Orginson.

SLOBODA: DEDIĆ,NIKOLIĆ,MUSLIMOVIĆ,CRNOGORAC,BAJROVIĆ,KUDUZOVIĆ,A.JOLDIĆ(DELIĆ),
............KREŠIĆ(JUSUFOVIĆ),OKANOVIĆ,HADŽIĆ, A.MEŠANOVIĆ,Trener Malkočević.

......................................................................................................................

slika

Nusret Muslimović, kapiten Slobode, u duelu sa Leurentom Delorgeom iz Liersa tokom prve utakmice IT-Kupa na Tušnju. Belgijanac je u duelu sa legendarnim "Nućetom" ostao bez kopačke.

IT kup 2003, 2. kolo: FK SLOBODA - K. Lierse SK (Belgija) 1:0 (0:0)

Tuzla, 05.07. 2003. Stadion Tušanj. Gledalaca 9 000. Sudija Briakos (Grčka)
Strijelac, Kuduzuvić (90)

SLOBODA: DEDIĆ,JUSUFOVIĆ,MUSLIMOVIĆ,CRNOGORAC,KUDUZOVIĆ,BAJROVIĆ,
.........A.JOLDIĆ(KREŠIĆ),SARAJLIĆ(BRĐANOVIĆ),HADŽIĆ,OKANOVIĆ(TOMIĆ),A.MEŠANOVIĆ,Trener Malkočević.

K. Lierse SK: VAN DER STRATEN,ŠASEN,(DE LONGE),FASOTE(ŠTIMERMANS),VIL,IMČIOT,
...........DE ROK,HUJSEGENS,FRIGAR,KULIER,KRASON (SELS),KACIĆ,Trener Ferera Emilio.

IT kup 2003, 2. kolo(Revanš): K. Lierse SK -FK SLOBODA TUZLA 5 : 1 (0 : 1)

Lirs ,12. 07. 2003. Stadion Van der Poten. Gledalaca 7 000.Sudija Konstantin(Rumunija)
Strijelci:0:1 A. Joldić (1), 1:1 Knok( 46), 2:1 Hujsegens (55), 3:1 Kone (78),4:1 Šasen (85 - 11m),5:1Kone(90).

K. Lierse SK: VAN DER STRATEN,ŠASEN,VIL,KRASON(ŠTIMERMANS),KACIĆ,HUJSEGENS,
..............NIKOLOVSKI(FASOTE),SELS(KONE),DE LONGE,KNOK,DE ROK,Trener Ferera Emilio.

SLOBODA: DEDIĆ,VIDIĆ,MUSLIMOVIĆ,CRNOGORAC,KUDUZOVIĆ,BAJROVIĆ,A.JOLDIĆ,
...........SARAJLIĆ,HADŽIĆ(KREŠIĆ),OKANOVIĆ(BRĐANOVIĆ),A.MEŠANOVIĆ,Trener Malkočević.

slika
FK SLOBODA na stadionu u Lirsu( Belgija) ; K. Lierse SK -FK SLOBODA TUZLA 5 : 1 (0 : 1) ,12. 07. 2003. Stoje s lijeva: dr.Salković,Bajrović, Crnogorac,Kuduzović,Dedić,A. Mešanović, Muslimović(kap.),Šehović(predsjednik),
čuče s lijeva:Sarajlić, A.Joldić,Okanović,S.Hadžić,Vidić i trener Malkočević.

slika
MOMENAT SA UTAKMICE SLOBODA - LIRS 1:0
slika

Alen Mešanović ,slika sa utakmice protiv Lirsa u Tuzli 05.07. 2003.

...................................................................................................................

UČEŠĆA FK SLOBODA TUZLA U INTERTOTO -KUPU

.................2004(Napomena: Sloboda je u sezoni 2003/04 bila 5. na tabeli P L Bosne i Hercegovine).

NAPOMENA: SLOBODA JE 2004 GODINE BILA DOMAĆIN NA STADIONU U UGLJEVIKU. STADION TUŠANJ NIJE ISPUNJAVAO UEFA USLOVE.PRIJE TAKMIČENJA POSTAVLJENE SU NOVE STOLICE SA NASLONIMA ALI NI TO NIJE BILO DOVOLJNO.

U PRVOM KOLU SLOBODA JE IGRALA PROTIV PUBLIKUMA IZ SLOVENIJE I PROŠLA U DRUGO KOLO.(1:2) i ( 1:0)

IT -KUP: NK CMC PUBLIKUM CELJE - FK SLOBODA TUZLA 2 : 1
Celje , 29,06.2004.Stadion Športni Park.Gledalaca 1 500.Sudija :Vaicka (Bjelorusija)
Strijelci: 1:0 Baldovaliev 41, 2:0 Vršić 57,2:1 Vojvodić 58.

CMC PUBLIKUM:Šeliga, Šnofl,Kelhar, Budimir,Brumen, Sešlar,Lungu,
Plastovski,Baldovaliev(Helbl),Kvas, Vršić, Trener Matković Ivan.

SLOBODA: Mitrović, Jusufović(Bajrović),Muslimović,Crnogorac, Kuduzović,Hadžić,
Nikolić,Sarajlić,Okanović(Brđanović),Joldić, Vojvodić, Trener Malkoćević Sakib.

........................................................................................................................................

slika

IT :KUP: FK SLOBODA TUZLA - NK CMC PUBLIKUM CELJE 1:0
Ugljevik, 27,06. 2004.Gradski stagion.Gledalaca 2 000.Sudija Mikolajevski (Poljska).
Strijelac: 1:0 Sarajlić (3).

SLOBODA:Dedić, Nikolić, (Kudizović),Lamešić,Crnogorac, Čović, Bajrović,
Novaković (Delić),Sarajlić,Okanović,Vojvodić(Borić),Hadžić. Trener Nalkočević Sakib.

CMC PUBLIKUM:Šeliga,Šnofl,Kelhar,Brumen,Helbl (Stromajer),Gobec,Lungu,
Sešlar, Vršić,Plastovski(Urbanić),Kvas,Robnik, Trener Matković Ivan.

....................................................................................................................................

......................................................................................................................

U DRUGOM KOLU SLOBODA JE IGRALA PROTIV SPARTAKA IZ SLOVAČKE I ISPALA IZ TAKMIČENJA. (1:2 i (0:1)

IT: KUP , FC SPARTAK TRNAVA - FK SLOBODA TUZLA 2:1
Trnava 03.07. 2004.Stadion Antona Malatinskeho.gledalaca 3 500.Sudija:Nalbandijan (Armenija)
Strijelci: 1:0 Kopunek 46, 1:1 Lamešić 78, 2:1 Fal 79.

SPARTAK TRNAVA:Čeh,Fal,Polovka,Kopunek,(Hrabar),Stana,Hodur,
Duriš,Šimko,Ujlaki,Husar(Musarik).Kris, Trener Vukušić Jozef.

SLOBODA:Dedić,Nikolić,Lamešić,Kuduzović,Bajrović,Čović,Sarajlić,
Hadžić,Vojvodić,Okanović (Delić),Novaković.Trener Malkočević Sakib.

..................................................................................................................................

IT: KUP :FK SLOBODA TUZLA - FC SPARTAK TRNAVA 0:1
Ugljevik 10.07.2004.Gradski stadion,gledalaca 2 500.Sudija:Malkolm (Sjeverna Irska).
Strijelac: 0:1 Šimko 73.

SLOBODA:Dedić,Nikolić, Lamešić,Kuduzović,Bajrović,Čović(Čokić),Novaković (Borić),
Sarajlić,Okanović (Rekić),Hadžić,Brčinović,Trener Malkočević Sakib.

SPARTAK TRNAVA:Čeh,Hrabal,Stano,Kris(Masrik),Gašparik,Ujlaki,
Šimko,Fal,Hodur(Husar),Duriš,Kopunek,Trener Vukušić Jozef.

slika
Lamešić u utakmici protiv Spartaka.(Ugljevik)

slika
FUKARE IZ TUZLE I GRAČANICE ZAJEDNO U UGLJEVIKU

..................................................................

UEFA Intertoto kup je bivše klupsko europsko nogometno natjecanje koje je vodila UEFA od 1961.
Izvorno je bilo uvedeno u ljetnom razdoblju, iz razloga što nije bilo nogometnih natjecanja, i sukladno tome, što je iznimno osiromašivalo kladioničarsku ponudu. Stoga je utemeljen taj kup, kao međunarodni kup sportskih kladionica, čime bi se obogatila ponuda sportskih događaja u razdoblju između završetaka nacionalnih prvenstava, kao i međunarodnih i nacionalnih kupova. Odatle i "toto" u nazivu ovog kupa.
Napomena 1.- :OD 1961-1967 Intertoto kup se igrao po kup sistemu i dolazilo se do finala i jednog pobjednika. ............................................................................... Napomena 2.-:OD 1967-1994 Intertoto kup je od igran po grupama -dvokružno i završavao se na nivou grupa.Nije se išlo dalje do jednog pobjednika. Napomena 3.-:OD 1995-2008 Intertoto kup se ponovo počeo igrati po kup sistemu ,2 utakmice.(kući i na strani).
Tim sistemom išlo se do finala i dobijao se pobjednik Intertoto kupa.Pobjednik je sticao pravo
na direktno učešće u 1. kolu kupa UEFA.

Intertoto se također zvao i Međunarodni nogometni kup (1961.-1967., eng, International Football Cup), kao i Rappan Kup, po jednom od svojih osnivača - Karlu Rappanu.
Na zasjedanju UEFA-e 25. rujna 2008., predstavljena je Europska liga, novi format Kupa UEFA-e, te je ukinut Intertoto kup.

......................................................................

FK SLOBODA je igrala 1970. godine mini turnir Balkanskog kupa kako slijedi.

15. 04. 1970. Sloboda - Partizani Tirana 1:1
10. 06. 1970. Sloboda - FC Universitatea Rumunija 2:2
17. 06. 1970. FC Universitatea - Sloboda 1:1
01. 07. 1970. Partizani - Sloboda 1:2

TABELA GRUPE
1. PARTIZANI..........4.......2.....1.....1.......4:3.......5
2. SLOBODA ..........4........1....3.......0......6:5.......5
3. UNIVERSITATEA....4.......0.....2.....2.......3:5.......2

slika

...................................................."Oslobođenje", 16. aprila, 1970 godine
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 05 nov 2018, 18:10, ukupno mijenjano 152 puta.
Ja volim FK Tuzla City

TzXHc
Kontakt:

Post Postao/la TzXHc » 28 maj 2016, 16:03

Da bi proći makar jedno pretkolo
Slobodo ti si moja ljubav, moja radost, sreća, moja bol...

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 31 maj 2016, 16:31

Kako je Hatunić napucao Nikića.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 15 avg 2016, 18:52, ukupno mijenjano 2 puta.
Ja volim FK Tuzla City

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: VivaLaLiberta i 5 gostiju.