BiH - Lihtenstajn / BiH - Kipar

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

BiH - Kipar

Pobjeda
199
77%
Neriješeno
17
7%
Poraz
43
17%

Ukupno glasova: 259

Head
Kontakt:

Re: BiH - Lihtenstajn / BiH - Kipar

Post Postao/la Head » 19 avg 2014, 00:27

Adi_Zepce je napisao/la: Tko ce im pomoci?. Savez koji se nedavno spasio bankrota? ili drzava kojoj prijeti bankrot?. Jedini nacin je ulazak stranog kapitala, no mislim da nema previse "ludih" Malezijaca :D
Savez, zar nije bolje da je dio premija koje su dobili igraci ulozeno u domaci fudbal.
Drzavna televizija i ostale kuce koje se bore da otkupe turske, indijske serije umjesto da vrse prenos domace lige.
Sponzori, koje lovu dadose u SFF koji je sve samo ne festival filma, prije bih rek'o festival alkohola i narkica.
Sami ljudi, kojim je zanimljivije sjediti kuci i osipati drvlje i kamenje na domacu ligu a stadion ocima nisu vidjeli nikad.
Ovi navijaci Reala i Bayerna na baterije koji mastrubiraju ispred TV-a na poteze nekih igraca koji i ne znaju za njihove vukojebine.

Za pocetak i previse.
Zadnja izmjena: Head, dana/u 19 avg 2014, 00:28, ukupno mijenjano 2 puta.
1946

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 19 avg 2014, 00:28

Adi_Zepce je napisao/la:
calcio je napisao/la:Pretjerujete sa omalovazavanjem premijer lige. Ok je imati misljenje ali nazivati je sugavom a svrsavati na svakog igraca iz stranih liga, pa makar to bile trece lige.. :roll: .
A treba svrsavati na ligu cije timove izbacuju redovno Makedonci, Crnogorci, Slovenci. Zasto onda ne svrsavati na nase igrace iz tih ili jacih liga?. Hvala Bogu imamo ih. PL nije kvalitet, dokaz za to su i sami igraci koji mastaju da odu u Azerbejdzan ili sl.
Poziv evenutalno 1 igrac iz te lige treba dobivati, tek reda radi.
Ne trebate svrsavati na nasu ligu ali pokazite malo postovanja, nase je ipak. Ako sam sebe ne postujes nece te ni drugi postovati. Dokaz tome je sto nasi igraci idu u Pajkane a iz komsijskih liga idu u dobre klubove. Naravno, nije samo zbog toga sto oni postuju svoje lige a mi ne postujemo nasu, ali nije nemoguce da i to igra ulogu. Mi se slomismo trudeci se svima objasniti kako je nasa liga uzasna.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 19 avg 2014, 00:30

HariTz je napisao/la:
Adi_Zepce je napisao/la: Ovo je najgore kod nas Bosanaca. Normalno da se nece moci na dijsporu oslonjati dovijeka, ali sada se ne moze oslonjati ni igrace iz nasih klubova. Nema tu sistematskog kvalitetnog rada i jednostavno nema velike kvalitete u toj ligi. Igraci odlaze u austrijske drugoligase, klubove iz Litvanije, Poljske, Slovenije, Azerbejdzana, a prije toga su nastupali za vodece timove u ligi. Jadna li nam je majka budemo li se oslonjali na to. Poziv kazem treba dobiti jedan igrac, ali da nam repku cini vise igraca iz nase lige :crazy: :crazy:
Kod nas Bosanaca je najgore što svršavamo na Reale i Barcelone, a ne sjetimo se otići pogledati možda nekad na našim stadionima utakmicu. Svi kažu, pašnjaci, loša kvaliteta, pa možda kad' bi bio veći priliv novca, možda bi bilo napretka, ha? Našim klubovima se pomoći mora i to je tako.
Istina, igrači nam idu u Paykane, Sporove itd itd.. možda neki kvalitetan momak koji dobije sanšu u repki, možda ostvari dobar transfer, pa ode negdje u fin europski klub, čisto zbog par prijateljskih.
Slažem se u potpunosti da ne treba biti previše igrača (nekvalitetnih i nepotrebnih) ali ako zasluzuje njih 3 da odigraju barem prijateljsku, šta fali da se ti isti i nađu na spisku ? Budu li rinaKe, neće dobiti poziv, pokažu li se dobro, odlična situacija :)
Ja redovno odlazim na utakmice svog kluba iako igra kantonalnu ligu. Za ulaznicu izdvojim redovno 2km, ali koliko nas je takvih?. Mnogi vise vole otici u kafic, popiti pice i biti na wi-fi nego otici s rajom na nogometnu utakmicu. S toga, kada se sve sagleda nasem nogometu se ne pise jos u skoro vrijeme dobro.
@ Head
Za premije se slazem da je bolje da su ulozili u ligu, ali kasno je sada kada je vlak otisao pricati o tome. TV kuce nazalost imaju vise koristi od tih sund serija, te s toga o tome nije realno pricati. SFF je potpuno druga sfera i kakav god bio jedan je fin događaj koji se desi u BiH. Tada barem mediji nesto pozitivno kazu o nasoj zemlji ;)
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 19 avg 2014, 00:32

calcio je napisao/la:
Adi_Zepce je napisao/la:
calcio je napisao/la:Pretjerujete sa omalovazavanjem premijer lige. Ok je imati misljenje ali nazivati je sugavom a svrsavati na svakog igraca iz stranih liga, pa makar to bile trece lige.. :roll: .
A treba svrsavati na ligu cije timove izbacuju redovno Makedonci, Crnogorci, Slovenci. Zasto onda ne svrsavati na nase igrace iz tih ili jacih liga?. Hvala Bogu imamo ih. PL nije kvalitet, dokaz za to su i sami igraci koji mastaju da odu u Azerbejdzan ili sl.
Poziv evenutalno 1 igrac iz te lige treba dobivati, tek reda radi.
Ne trebate svrsavati na nasu ligu ali pokazite malo postovanja, nase je ipak. Ako sam sebe ne postujes nece te ni drugi postovati. Dokaz tome je sto nasi igraci idu u Pajkane a iz komsijskih liga idu u dobre klubove. Naravno, nije samo zbog toga sto oni postuju svoje lige a mi ne postujemo nasu, ali nije nemoguce da i to igra ulogu. Mi se slomismo trudeci se svima objasniti kako je nasa liga uzasna.
Nemamo se sta truditi. Rezultati govore za sve. Konkretno nasi zapadni susjedi mogu reci da imaju vrlo dobru ligu. Njihovi timovi igraju redovno grupna natjecanja LP i EL, izbacuju respektabilne timove iz Njemacke, Izraela i sl, dok nasi gube od Makedonaca, Crnogoraca i sl. Koliko god netko pricao bajku o nasoj ligi, rezultat je taj koji na kraju ipak sve govori.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 19 avg 2014, 00:34

Sta si ti konkretno dao ovoj ligi da bi ocekivao neki rezultat?
Ides li na utakmice svog lokalnog kluba, pratis li desavanja cesto?
1946

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 19 avg 2014, 00:36

Head je napisao/la:Sta si ti konkretno dao ovoj ligi da bi ocekivao neki rezultat?
Naveo sam u postu iznad. U PL BiH nisam propustao domace utakmice NK Žepče, a danas sam redovan na njihovim utakmicama u kantonalnoj ligi. Cesto odem i na utakmice Proletera iz Teslica i sl. Dakle, gledam domaci nogomet ;)

www.valencia-balkan.net

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 19 avg 2014, 00:38

@Adi_Zepce
Naši zapadni susjedi se maltene kunu u svoju HNL ligu. Mi bi za početak mogli početi respektovati našu.
Okej, ideš ti, mada mi je malo čudno toliko priče protiv naše lige, ali ok, da je više takvih sa tvojim razmišljanjem bilo bi mnogo bolja situacija.
Muka mi je djevojki i momaka koji nose majce Neymara i Ronalda, gledaju u gradu Real vs Barca, a njihov sopstveni klub igra pred 50 gledalaca. Poražavajuće..
Već sam to spomenuo, ovo kad' (ako) se promjeni, naša liga će napredovati za 50 % u svakome pogledu ;)

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 19 avg 2014, 00:41

Adi_Zepce je napisao/la:
Head je napisao/la:Sta si ti konkretno dao ovoj ligi da bi ocekivao neki rezultat?
Naveo sam u postu iznad. U PL BiH nisam propustao domace utakmice NK Žepče, a danas sam redovan na njihovim utakmicama u kantonalnoj ligi. Cesto odem i na utakmice Proletera iz Teslica i sl. Dakle, gledam domaci nogomet ;)
Odlicno, takvi ljudi nam trebaju. Ja idem na utakmice i imam vjeru u ovaj nas fudbal.
Vise volim gledati Sarajevo Leotar pod kisobranom nego Real Barsa na 3D televizoru.
Ne mozemo ocekivati neki napredak ako sami ne pocnemo cijeniti ovu ligu i nase igrace. Bas ces ostvariti napredak pred 200 ljudi koji te gledaju, a od tig 200, barem pola te ismijava sto igras fudbal u BiH.

Moramo vise cijeniti ono sto je nase, to je kljuc svega. Vidite engleze, oni cijene svoju ligu i svoje igrace, pa obicnog engleza koji obecava nesto nece prodati za manje od 20 miliona funti. Stadioni su puni, zato im je liga rasadnik talenata i najjaca liga na svijetu.

Ne moze se kukati, govoriti da liga ne valja i nista ne ciniti da se poboljsa ista.
Da se pita vecina sa ovog pdf oni bi ugasili domacu ligu.
1946

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 19 avg 2014, 00:41

HariTz je napisao/la:@Adi_Zepce
Naši zapadni susjedi se maltene kunu u svoju HNL ligu. Mi bi za početak mogli početi respektovati našu.
Okej, ideš ti, mada mi je malo čudno toliko priče protiv naše lige, ali ok, da je više takvih sa tvojim razmišljanjem bilo bi mnogo bolja situacija.
Muka mi je djevojki i momaka koji nose majce Neymara i Ronalda, gledaju u gradu Real vs Barca, a njihov sopstveni klub igra pred 50 gledalaca. Poražavajuće..
Već sam to spomenuo, ovo kad' (ako) se promjeni, naša liga će napredovati za 50 % u svakome pogledu ;)
Druze, da li bi se mi kleli u svoju ligu da nas jedan tim izbaci jednog Stuttgarta, odigra nerijeseno protiv Betisa, Lyona, kao sto je uradio hrvatski viceprvak. Nas prvak bude nagazen od Izraelaca, dok NK Split olako s njim izađe na kraj. Ja sam samo objektivan. Volio bih i ja naravno da je nasa liga vrhunski jaka, ali nije i zbog toga mi kao navijacu reprezentacije smeta da se s istom povezuje (ili dobije poziv) 3-4 ili vise igraca iz nase lige.

www.valencia-balkan.net

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 19 avg 2014, 00:42

Pa i nasim klubovima vrlo malo fali da naprave taj zadnji korak, udju u grupne faze. Nekoliko puta su jednom nogom bili tamo. A najteze je napraviti taj prvi korak. Nesto slicno kao nasa reprezentacija i prvenstva. Koliko nam je trebalo da se kvalifikujemo, koliko smo puta bili na dohvat.. Kvalitet smo uvijek imali ali imali smo i neki mentalni blok, cini mi se. Konacno smo ga razbili. Sto se tice nasih klubova, istina da zaostajemo, ali neki od vas pretjeruju. Koliko sam puta cuo onu laz da smo najslabija liga u Evropi, cak i mediji su to pisali. A to je laz.

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 19 avg 2014, 00:53

Nasi klubovi trebaju malo mrdnuti g.zicom a ne samo cekati da ih neko drugi pogura.Za pocetak nek poprave bar terene,sramota je na kakvim livadama se igra.Tad ce i igracima biti lakse i igra ce bit gledljivija.To nije puno para.
Kad vidim one rupe pred golom zlo hoce da mi dodje.Onda se mogu nadati i da prodaju igrace za pristojne pare i da poneki zaigra i u reprezentaciji.

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 19 avg 2014, 00:56

Rusilac je napisao/la:Nasi klubovi trebaju malo mrdnuti g.zicom a ne samo cekati da ih neko drugi pogura.Za pocetak nek poprave bar terene,sramota je na kakvim livadama se igra.Tad ce i igracima biti lakse i igra ce bit gledljivija.To nije puno para.
Kad vidim one rupe pred golom zlo hoce da mi dodje.Onda se mogu nadati i da prodaju igrace za pristojne pare i da poneki zaigra i u reprezentaciji.
Ako poprave travnjake naši igrači će se prodavati bolje? :crazy:
Odakle pare da se to napravi ? i jeste to puno para, napravi računicu pa vidi koliko je ;)

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 19 avg 2014, 01:00

Sto da prave kad nece niko da ih gleda. Evo Sarajevo napravilo iskorak sa malo stranog kapitala, izbacilo dvije respektabilne ekipe i kad se ovdje napise da se treba zvati njihov najbolji igrac dodje se na udar pojedinaca koji te ismijavaju. Za par dana nas klub igra sa jedim od najvecih njemackih timova, ekipom koja ima reprezentativca svijetskih prvaka, igraca koji je bio u prvih 11 u finalnoj utakmici. Sve to sa mizernim ulaganjima i opet to pojedini ismijavaju. Sarajevo nema budjet ni 3 miliona eura a igra u play offu protiv ekipe koja ima budjet preko 50 ali to je neuspijeh, ne treba stimulisati igrace ipak oni nisu nista postigli. Pa jedna Rijeka ima veci budjet nego svi premijerligasi zajedno pa tek prosle sezone udjose u grupnu fazu, Sarajevo prije pola godine dobi nesto love i evo odmah rezultat..
Ali uvijek je komsijina trava zelenija...
1946

Unknown Genius
Kontakt:

Post Postao/la Unknown Genius » 19 avg 2014, 01:00

Kad možemo očekivati taj spisak? Nisam u toku...
Moje ime ovdje od sad znači pravda.

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 19 avg 2014, 01:03

HariTz je napisao/la:
Rusilac je napisao/la:Nasi klubovi trebaju malo mrdnuti g.zicom a ne samo cekati da ih neko drugi pogura.Za pocetak nek poprave bar terene,sramota je na kakvim livadama se igra.Tad ce i igracima biti lakse i igra ce bit gledljivija.To nije puno para.
Odakle pare da se to napravi ? i jeste to puno para, napravi računicu pa vidi koliko je ;)
Prati malo,dobar teren-bolja igra,los teren-nema igre,tu se ni odlicni igraci ne snalaze dobro.Ako mislis da je to nevazno u zabludi si.
Kazem za pocetak,to je za igru najvaznije,ne mora svako graditi potpuno novi teren,moze ga bar drzati u pristojnom stanju,ravnog i travnatog.Primjer nek im bude opcina Zenica.

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 19 avg 2014, 01:07

Rusilac je napisao/la:
HariTz je napisao/la:
Prati malo,dobar teren-bolja igra,los teren-nema igre,tu se ni odlicni igraci ne snalaze dobro.Ako mislis da je to nevazno u zabludi si.
Kazem za pocetak,to je za igru najvaznije,ne mora svako graditi potpuno novi teren,moze ga bar drzati u pristojnom stanju,ravnog i travnatog.Primjer nek im bude opcina Zenica.
Bilino polje je renovirano zbog reprezentacije, a ne Čelika, i eto Čelik igra na tom stadionu, jel' igraju bolje? jesu li napravili iskorak? Nisam rekao da je nevažno, nego to ne uvjetuje bolje transfere i veće prihode.. Za veće prihode trebaju jos veći rashodi da se uloži i sredi ;)
A što bi to i radili, kad' ih slabo ko i prati?

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 19 avg 2014, 01:14

Kazem da niko nema pravo traziti da ga neko drugi gura a da pri tome sam nista ne radi.Zasto bi reprezentacija pomagala klubovima koji sami sebi ne pomazu?
Publika ce doci kad bude imala sta vidjeti,jasno kao dan.
Sto se tice BP na tom stadionu su sve premijerligaske utakmice gledljive za razliku od recimo njive u Lukavici i mnogih drugih.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 19 avg 2014, 01:44

Head je napisao/la:Savez Belgije je prije jedno 10 godina kreno u misiju poboljsanja domace lige iz koje ce se crpiti igraci za repku. Tako su svim ekipama dali neka pravila kojih ce se pridrzavati, od pocetnog treniranja u mladjim katerogrijama na terenu 5 vs 5 do toga da sve ekipe igraju napadacki, i formacijski 4-3-3. Kao plod toga imamo danas respektabilnu repku koja je medju najboljim u svijetu. Eto belgijanci su talentovaniji od nas, jesu al u qrcu. Samo treba imati viziju i raditi sa domacom djecom na pravi nacin, a ne zapostaviti ligu kao sto sad radi savez.
+ 100 miliona eura ;)
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

sanlituncay
Kontakt:

Post Postao/la sanlituncay » 19 avg 2014, 02:03

Consigliere je napisao/la:
Head je napisao/la:Savez Belgije je prije jedno 10 godina kreno u misiju poboljsanja domace lige iz koje ce se crpiti igraci za repku. Tako su svim ekipama dali neka pravila kojih ce se pridrzavati, od pocetnog treniranja u mladjim katerogrijama na terenu 5 vs 5 do toga da sve ekipe igraju napadacki, i formacijski 4-3-3. Kao plod toga imamo danas respektabilnu repku koja je medju najboljim u svijetu. Eto belgijanci su talentovaniji od nas, jesu al u qrcu. Samo treba imati viziju i raditi sa domacom djecom na pravi nacin, a ne zapostaviti ligu kao sto sad radi savez.
+ 100 miliona eura ;)
100 milona je ništa,koliko se milijardi pokralo poslije rata pa do sad :D
U ovo vrijeme kad 200 ljudi dnevno ostaje bez posla, međugorske suvenirnice i Dinamo su puni ko brod!

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 19 avg 2014, 10:05

Uzalud vi tu palamudite, ali sve dok nam je ekonomija u hali, dok imamo pola miliona nezaposlenih i dok imamo najniži standard Europi, nogometni stadioni se neće puniti. Treba shvatiti da danas nije baš jednostavno izdvojiti 2,3 ili 5, 10 maraka da odeš gledati utakmicu. Većini ljudi ti novci trebaju za golo preživljavanje. Nogometna utakmica je luksuz koji sebi mnogi jednostavno ne mogu priuštiti.

Znam, sada će neki reči nešto tipa: "Kako mogu sjediti u kafiću, a ne ići na utakmicu?" Ti ljudi vjerojatno nebi išli na utakmice ni da imaju više sredstava. Jednostavno ih to ne zanima i to se mora poštovati.

Voljeli bi mi svi da su naše tribine pune i da naši klubovi igraju kvalitetan nogomet. Ali bez zdravih temelja, a ti temelji su ekonomski zdrava država, budemo čekali još dugo na takvo nešto. Mnogi nas porede sa Hrvatskom i pitaju se kako oni to mogu. Shvatite da je Hrvatska uređena zemlja, gdje se zna ko je za što zadužen. Kod nas se to ne zna. Administracija jede preko 60% GDP-a ali ništa ne vraća nazad. Naravno da i u Hrvatskoj ima truleži i korupcija, ali ni približno kao kod nas. Plus što oni imaju tri puta veći standard nego mi. Zbog toga im je liga kvalitetnija, zbog toga više ljudi dolazi na stadione, zbog toga je lakše doći do sponzora i zbog toga su budžeti klubova veći.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”