22.05.2014: A-BiH vs U21 BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Claus
Kontakt:

Re: 22.05.2014: A-BiH vs U21 BiH

Post Postao/la Claus » 22 maj 2014, 19:53

Virtu4l je napisao/la:@Claus,

Ne možemo bez dva zadnja vezna na Argentinu, nema teorije. Ne može Bešić sam biti prva linija odbrane kad krenu Messi, Aguero i Di Maria. Potreban mu je još neko, zbog udvajanja. Posebno ako su po tvojoj formaciji Misimović i Pjanić ispred njega, bio bi još više na udaru.
Nigdje nisam napisao da bismo je koristili protiv Argentine. Za nas su puno važnije utakmice protiv Nigerije i Irana. :cool: Uostalom, zašto bismo stalno igrali u jednoj formaciji :?: Uvijek je dobro imati više opcija na stolu, shodno tome kako se zove reprezentacija preko puta. :zviz:

JackTheStripper
Kontakt:

Post Postao/la JackTheStripper » 22 maj 2014, 19:56

DonCorleone je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:@Claus,

Ne možemo bez dva zadnja vezna na Argentinu, nema teorije. Ne može Bešić sam biti prva linija odbrane kad krenu Messi, Aguero i Di Maria. Potreban mu je još neko, zbog udvajanja. Posebno ako su po tvojoj formaciji Misimović i Pjanić ispred njega, bio bi još više na udaru.
Pa dobro, povuci Pjanica na DM i eto postave, nije bukvalno mislio vjerovatno.

To ti je isto kada kupis BMW-a, a vozis ga ko ficu. Pjanic jednostavno nije onaj razbijac kojeg smo trazili i konacno dobili u obliku Muhameda Besica. Pjanic je kreativac, i kao takvog ga neiskoristiti maksimalno je grijeh. Besic je razbijac, Medunjanin veza izmedu napada i odbrane a Pjanic glavni kreator igre.

Pjanic da se suprotstavi Agueru i Messiju, ha ja. :roll:

Dva zadnja vezna u Besicu i Medunjaninu od kojih je ovaj prvi cisti razbijac a ovaj drugi veza odbrane i napada, jedan napadac (Dzeko) i to je to. Njemacka odbrana, Hajrovic i Lulic na bokovima, a spomenuti trojac u sredini.

Prve izmjene Salihovic, Visca, Ibisevic i to je to.
Zadnja izmjena: JackTheStripper, dana/u 22 maj 2014, 19:59, ukupno mijenjano 1 put.
Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
ne slomi ga, al zube polomi.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 22 maj 2014, 19:56

Virtu4l je napisao/la:
DonCorleone je napisao/la:Pa dobro, povuci Pjanica na DM i eto postave, nije bukvalno mislio vjerovatno.
Ni Pjanić mi tu ne ulijeva puno povjerenja, jedan ofanzivac mora na klupu, a defanzivac na teren. Hajrović je najbliži klupi, vidjet ćemo šta će se desiti u Americi, pa će situacija biti malo jasnija.
Naravno, ali imas Lulica i Kolasinca u igri prema pozadi koji mu mogu pomoci, a u igri prema naprijed bi dobio novu dimenziju, pogotovo u brzom prenosenju lopte prema napadacima, ali i sam dobro kazes, sacekajmo Obalu i Meksiko.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 maj 2014, 20:00

DonCorleone je napisao/la:Naravno, ali imas Lulica i Kolasinca u igri prema pozadi koji mu mogu pomoci, a u igri prema naprijed bi dobio novu dimenziju, pogotovo u brzom prenosenju lopte prema napadacima, ali i sam dobro kazes, sacekajmo Obalu i Meksiko.
Problem je Medunjanin, Pape mu beskrajno vjeruje, i ja ga cijenim, ali mislim da on nije ono što nam u ovom trenutku treba. Treba nam čovjek koji će čitati igru protivnika, presijecati napade i biti opasan iz drugog plana. Jbg, ja opisah Vidala, kojeg nažalost nemamo, ali Mume može odgovoriti takvom zadatku. Salihović isto tako, ali Sejo je kamikaza, ako ga ne ide, nayebali smo.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 22 maj 2014, 20:00

JackTheStripper je napisao/la:
To ti je isto kada kupis BMW-a, a vozis ga ko ficu. Pjanic jednostavno nije onaj razbijac kojeg smo trazili i konacno dobili u obliku Muhameda Besica. Pjanic je kreativac, i kao takvog ga neiskoristiti maksimalno je grijeh. Besic je razbijac, Medunjanin veza izmedu napada i odbrane a Pjanic glavni kreator igre.

Dva zadnja vezna u Besicu i Medunjaninu od kojih je ovaj prvi cisti razbijac a ovaj drugi veza odbrane i napada, jedan napadac (Dzeko) i to je to. Njemacka odbrana, Hajrovic i Lulovic na bokovima, a spomenuti trojac u sredini.
Neces Pjanica a hoces Medunjanina, to je kao da vozis ficu a imas ficu :lol: .

Razbijac bi bio Besic, a Pjanic boxtobox igrac koji prenosi loptu. Aguero i Messi mijenjaju pozicije i nece stojati na jednom mjestu, prema tome ne treba o njima puno razmisljati, oni ce udarati sa svih strana.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 22 maj 2014, 20:01

Virtu4l je napisao/la:
DonCorleone je napisao/la:Naravno, ali imas Lulica i Kolasinca u igri prema pozadi koji mu mogu pomoci, a u igri prema naprijed bi dobio novu dimenziju, pogotovo u brzom prenosenju lopte prema napadacima, ali i sam dobro kazes, sacekajmo Obalu i Meksiko.
Problem je Medunjanin, Pape mu beskrajno vjeruje, i ja ga cijenim, ali mislim da on nije ono što nam u ovom trenutku treba. Treba nam čovjek koji će čitati igru protivnika, presijecati napade i biti opasan iz drugog plana. Jbg, ja opisah Vidala, kojeg nažalost nemamo, ali Mume može odgovoriti takvom zadatku. Salihović isto tako, ali Sejo je kamikaza, ako ga ne ide, nayebali smo.
I ja sam imao takav osjecaj da Pape ima veliko povjerenje u Medunjanina.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 22 maj 2014, 20:02

Virtu4l je napisao/la: Problem je Medunjanin, Pape mu beskrajno vjeruje, i ja ga cijenim, ali mislim da on nije ono što nam u ovom trenutku treba. Treba nam čovjek koji će čitati igru protivnika, presijecati napade i biti opasan iz drugog plana. Jbg, ja opisah Vidala, kojeg nažalost nemamo, ali Mume može odgovoriti takvom zadatku. Salihović isto tako, ali Sejo je kamikaza, ako ga ne ide, nayebali smo.
Dobro, postavlja se problem kako ubaciti Mireta, Misimovica, Besica i Salihovica. Neko mora na klupu.

JackTheStripper
Kontakt:

Post Postao/la JackTheStripper » 22 maj 2014, 20:03

DonCorleone je napisao/la:
JackTheStripper je napisao/la:

Dva zadnja vezna u Besicu i Medunjaninu od kojih je ovaj prvi cisti razbijac a ovaj drugi veza odbrane i napada, jedan napadac (Dzeko) i to je to. Njemacka odbrana, Hajrovic i Lulovic na bokovima, a spomenuti trojac u sredini.
Neces Pjanica a hoces Medunjanina, to je kao da vozis ficu a imas ficu :lol: .

Razbijac bi bio Besic, a Pjanic boxtobox igrac koji prenosi loptu. Aguero i Messi mijenjaju pozicije i nece stojati na jednom mjestu, prema tome ne treba o njima puno razmisljati, oni ce udarati sa svih strana.

Pjanic ima da crkne ukoliko bude igrao box-to-box, daj Boze da u njemu ima 40 kila. Onaj koji iznosi lopte iz meduprostora izmedu odbrane i sredine je Besic, Medunjanin ih proslijeduje naprijed Pjanicu koji uposljava Dzeku. Pogrijesno si me shvatio, ja hocu i Pjanica i Medunjanina.

------Pjanic----

--Besic---Medunjanin----

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 22 maj 2014, 20:04

Ne znam zasto Pjanic ne igra Medunjaninovu poziciju? Sad kad je Mume tu, Mume zadnji vezni, Pjanica na Medunjaninovu poziciju, ispred njih Misimovic.

Pjaniceva pozicija u reprezentaciji je i dalje nedefenisana, jednostavno ga svuda nadjes na terenu, kad i sam ne zna sta igra.

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 22 maj 2014, 20:05

Salihovic, Spaha, Bico i Mujdza , Mume i Seo ispred njih, Miske, Pjana, Lulic i u spicu Dzeko

Mjera
FORZA MARŠAL !!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 maj 2014, 20:05

DonCorleone je napisao/la:Aguero i Messi mijenjaju pozicije i nece stojati na jednom mjestu, prema tome ne treba o njima puno razmisljati, oni ce udarati sa svih strana.
Od njih znamo šta da očekujemo, nema tu ništa novo, ako ih krene, džaba nam i četiri zadnja vezna. Kad nas nabiju u kazneni prostor, gledaćemo reprizu Mestalje, što se vrlo lako može desiti.

@Hodža, ja bih samo zarotirao Sea i Seja.
Voli te tvoje Sarajevo.

IronMany
Kontakt:

Post Postao/la IronMany » 22 maj 2014, 20:06

Forumski strucnjaci postavljaju taktiku prema ekipi koju ne mozemo pobijediti, a usput su izgleda upisali po 3 boda protiv Nigerijaca i Irana..

Niko ziv otkako smo se plasirali, nije niti jednom postavio cini mi se ni sam sebi pitanje, kakvu postavu imaju Nigerijci ili Iran.

Po strucnjacima sa foruma, mi bi prosli ko bosi kroz trnje. Pripremaju se i razglabaju strucnjaci striktno za Argentinu, a tamo neku Nigeriju ili pak Iran, ma ko njih yebe. Treba ba Messija i Di Mariju zayebat, sa drugima cemo lahko.
:lol:

Kako bi o vama ispusili samo tako....

Sreca pa ima Safet i njegov strucni stab tu. :kafa:
Never forgett that football is not just a game of the individual skills of players. It's about the teamwork and love for your country, especially in the world cup!

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 22 maj 2014, 20:08

Ja licno mislim da ce Safet neovisno o Izetu krenuti u ovoj formaciji:

---------------Begovic------------------
-Mujdza----Bico---Spahic--Kolasinac-
-----------Besic--Medunjanin---------
-----Pjanic---Misimovic----Lulic-----
-----------------Dzeko-------------------

Ovo je poznavajuci Papeta i njegovo vjerovanje Medunjaninu i izjave da ce Besic cuvati Messija, kao da ne moze zamisliti formaciju bez Kolasinca 99 % formacija protiv Argentine. Imacemo tri dizelasa u prvih 11 i nisam za to da igramo ovako, ali mislim da je to gotova stvar.
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 22 maj 2014, 20:10, ukupno mijenjano 1 put.

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 22 maj 2014, 20:10

.
Zadnja izmjena: PerryFred, dana/u 13 mar 2020, 21:20, ukupno mijenjano 1 put.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 maj 2014, 20:12

IronMany je napisao/la:Niko ziv otkako smo se plasirali, nije niti jednom postavio cini mi se ni sam sebi pitanje, kakvu postavu imaju Nigerijci ili Iran.
Kako ti to znaš kad si se registrovao na forum prije dvadesetak dana? Ili si jedna od reinkarnacija odbjeglih sinova.

Ima poseban dio foruma gdje se piše o našim protivnicima na SP ;)
Voli te tvoje Sarajevo.

JackTheStripper
Kontakt:

Post Postao/la JackTheStripper » 22 maj 2014, 20:12

:puke: :puke:
IronMany je napisao/la:Forumski strucnjaci postavljaju taktiku prema ekipi koju ne mozemo pobijediti, a usput su izgleda upisali po 3 boda protiv Nigerijaca i Irana..

Niko ziv otkako smo se plasirali, nije niti jednom postavio cini mi se ni sam sebi pitanje, kakvu postavu imaju Nigerijci ili Iran.

Po strucnjacima sa foruma, mi bi prosli ko bosi kroz trnje. Pripremaju se i razglabaju strucnjaci striktno za Argentinu, a tamo neku Nigeriju ili pak Iran, ma ko njih yebe. Treba ba Messija i Di Mariju zayebat, sa drugima cemo lahko.
:lol:

Kako bi o vama ispusili samo tako....

Sreca pa ima Safet i njegov strucni stab tu. :kafa:

Tesko nama s strucnjakom koji vodi bratica i druge antitalente poput Hadzica i Vrsajevica.Tesko nama s strucnjakom koji je sam po sebi hodajuca kontradikcija. A da o medijskim istupima, taktickom neznanju, naivnoscu i tvrdoglavoscu ne govorim. Tesko nama s selektorom koji ne prati igrace po Europi, tesko nama s selektorom koji trenira u raspaloj Hrasnici, a trening centar mu zjapi prazan.

Tesko nama s selektorom koji igra bez zadnjeg veznog i s Vedom na krilu. Isti si ko strucnjak svoj veleshtovani, samim time sto vec unaprijed upisujes poraz, iako se utakmica jos nije ni odigrala.

Da je selektor kako treba, i da radi po zakonima fizike, logike i matematike, Nigerija i Iran bi se podrazumijevali kao pobjede. Ovako nam i u tim utakmicama ne gine pusiona.

:puke: :puke: :puke: :puke: :puke: :puke: :puke: :puke: :puke: :puke: :puke:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 maj 2014, 20:14

JackTheStripper je napisao/la::puke: :puke: :puke: :puke: :puke: :puke: :puke:
Zar ti ne bojkotuješ reprezentaciju i SP? Ili si prekinuo bojkot, a ja to nisam upratio.
Voli te tvoje Sarajevo.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 22 maj 2014, 20:15

DonCorleone je napisao/la:Ja licno mislim da ce Safet neovisno o Izetu krenuti u ovoj formaciji:

---------------Begovic------------------
-Mujdza----Bico---Spahic--Kolasinac-
-----------Besic--Medunjanin---------
-----Pjanic---Misimovic----Lulic-----
-----------------Dzeko-------------------

Ovo je poznavajuci Papeta i njegovo vjerovanje Medunjaninu i izjave da ce Besic cuvati Messija, kao da ne moze zamisliti formaciju bez Kolasinca 99 % formacija protiv Argentine. Imacemo tri dizelasa u prvih 11 i nisam za to da igramo ovako, ali mislim da je to gotova stvar.
+1
Mada nije ni losa ideja od Goalgettera ( ako sam ga skonto ). Da igra Pjanic umjesto Medunjanina na DM. A Hajrovic umjesto Pjanica na desnom krilu.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 22 maj 2014, 20:16, ukupno mijenjano 2 puta.

JackTheStripper
Kontakt:

Post Postao/la JackTheStripper » 22 maj 2014, 20:15

Virtu4l je napisao/la:
JackTheStripper je napisao/la::puke: :puke: :puke: :puke: :puke: :puke: :puke:
Zar ti ne bojkotuješ reprezentaciju i SP? Ili si prekinuo bojkot, a ja to nisam upratio.

Ja sam rekao vec u uvodnom postu te sada vec nepostojece teme da sam razmatrao takvu opciju. Neki su onda to intepretirali kao da cu bojkotirati SP.

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 22 maj 2014, 20:16

Goalgetter je napisao/la:Ne znam zasto Pjanic ne igra Medunjaninovu poziciju? Sad kad je Mume tu, Mume zadnji vezni, Pjanica na Medunjaninovu poziciju, ispred njih Misimovic.

Pjaniceva pozicija u reprezentaciji je i dalje nedefenisana, jednostavno ga svuda nadjes na terenu, kad i sam ne zna sta igra.
Bravo, to je otprilike ova druga formacija: http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... 8#p3404998" onclick="window.open(this.href);return false;
Ova prva u tom postu je više razbijačka.

Pjanić se ubio za povučenog plejmejkera, što bi Talijani rekli regista. I u Romi igra povučenije, nije desetka. Miske uopće nije za staro željezo, nego se guranjem na istu poziciju on i Pjana međusobno guše... Medunjanin na klupu, pa nek' uleti u zadnjih 30 minuta kad se Miske umori.

............................Džeko
Lulić.................Misimović............Hajrović
......................Bešić....Pjanić
Kolašinac....Spahić....Bičakčić.....Mujdža
..........................Begović

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.