NFL

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Taktičar
Kontakt:

Re: NFL

Post Postao/la Taktičar » 30 avg 2010, 00:06

Eh, nakon malo kombinatorike i razmišljanja dođoh do zaključka da bi se play off mogao razviti ovako:

NFC:
Arizona gubi u Dallasu, a Chicago na Soldier Fieldu poražava omražene rivale. Onda Bearsi putuju u New Orleans i tu im se završava sezona, dok Favre i co. opet pobijeđuju Dallas, samo ovaj puta na domaćem terenu. U reprizi prošlogodišnjeg konferencijskog finala reprizira se i rezultat. New Orleans je opet u SB-u.

AFC:
San Diego biva poražen u Baltimoreu, a Cincinnati u New Englandu. Onda u Indianapolisu gledamo još jedan veliki sudar Coltsa i Patriotsa gdje Coltsi pobijeđuju, a iz sudara čeličnih odbrana u New Yorku kao pobjednik izlazi Baltimore. Ravensi su sada puno opsasniji u napadu nego ranije i zato konačno dobijaju Coltse u Indianapolisu i prolaze u SB.

Super Bowl 2011: New Orleans-Baltimore, finale koje priželjkujem. Subjektivan? Možda malo, ali obje ekipe apsolutno imaju kvalitet da se tamo nađu. A pobijediće ona ekipa koja uspije nametnuti svoj stil igre.
"Float like a butterfly, sting like a bee"

randy_moss
Kontakt:

Post Postao/la randy_moss » 31 avg 2010, 00:40

Taktičar je napisao/la:U doigravanje prolaze:

NFC:
New Orleans i Minnesota; wild card: Dallas, Arizona, Green Bay i Chicago.

AFC:
Indianapolis i NY Jets; wild card: San Diego, Baltimore, New England i Cincinnati.

randy_moss naše prognoze glede ko prolazi iz AFC-a se razlikuju samo u tome što ja imam Jetse a ti Houston. A što se tiče NFC-a razlika je što ti umjesto Chicaga i Arizone imaš San Francisco i Philadelphiu. Znači imamo 9 od 12 istih timova. Znači li to da imamo slična gledišta ili je ova sezona prilično predvidljiva što se tiče kvaliteta klubova?

U pogledu na doigravanje se razlikujemo jer ti navijački pristrasno predviđaš da titula dolazi u New England. Ja ću svoje viđenje doigravanja dati u narednom postu.

dok god patriotsi za qb imaju bradya, a jetsi sancheza, pitanje pobjednika divizije prolazi kroz Foxborough. Jetsi nece ni do Wildcarda jer su precijenjeni na svakoj skoro poziciji, dok Revis pocinje osjecati miris dolara.
SuperBowl Champions 2001, 2003, 2004, 2014

EdinTM87: "Cinjenica je da (Jamie Collins) D'Qwell Jacksonu ne moze pertle vezat po segmentu sposobnosti na poziciji LB."

Posljednji put kada je Indianapolis pobijedio New England: 15. Novembar 2009.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 31 avg 2010, 04:27

Nisam nista na tv gledao ova zadnja dva dana sto se tice Briggsove povrede... dali je nesto pisalo na NFL.com ?...znam da se radi o zglobu i nadam se da nece propustiti neku utkamicu, jer on nam je vala sve u ekipi...prije svega nije igrac koji zeli novac to je i dokazao, kada je mogao otici gdje je god pozelio, kada su mu Bearsi okrenuli ledja.Ipak ostao je tu za manje love, jer zeli ovdje zavrsiti karijeru.Tako da bi mi bas bilo zao da je povreda neka ozbiljna.

Vjerujem da ce Bearsi popraviti ucinak iz pripremnih utakmica, i da ce konkurisati za play off.....nisu ni drugi bog zna cvijetali u ovim pripremnim utkamicama, mnogi favoriti su gubili, a vidjeli smo nasta je licio Dallas,Colts i td
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 31 avg 2010, 13:26

SaltCityAttack je napisao/la:Nisam nista na tv gledao ova zadnja dva dana sto se tice Briggsove povrede... dali je nesto pisalo na NFL.com ?...znam da se radi o zglobu i nadam se da nece propustiti neku utkamicu, jer on nam je vala sve u ekipi...prije svega nije igrac koji zeli novac to je i dokazao, kada je mogao otici gdje je god pozelio, kada su mu Bearsi okrenuli ledja.Ipak ostao je tu za manje love, jer zeli ovdje zavrsiti karijeru.Tako da bi mi bas bilo zao da je povreda neka ozbiljna.

Vjerujem da ce Bearsi popraviti ucinak iz pripremnih utakmica, i da ce konkurisati za play off.....nisu ni drugi bog zna cvijetali u ovim pripremnim utkamicama, mnogi favoriti su gubili, a vidjeli smo nasta je licio Dallas,Colts i td
Nije ništa pisalo o njegovoj povrijedi kada sam ja pregledao vijesti pa pretpostavljam da nije ništa ozbiljno u pitanju. I ja, kao što pokazah u svojoj prognozi, vjerujem u dobru sezonu Bearsa, ali nikako da randy_mossa uvjerimo u to :)

randy_moss
Kontakt:

Post Postao/la randy_moss » 01 sep 2010, 00:33

Pat Kirwan
Lots of hype surrounding Jets, and some deserved. But they got rid of a few leaders and are putting more weight on Mark Sanchez to throw.
Prediction: 8-8, third in AFC East
Jason La Canfora
Big names, but few in primes. Don't like the Darrelle Revis situation, or Alan Faneca leaving. Remember, they only went 9-7 in '09.
Prediction: 8-8, third in AFC East

Jedina dva normalna pisca na nfl.com. Sve ostalo, da Bog sacuvaj. Jetsi 12-4. Skacem sa najblize zgrade ako budu imali 12 pobjeda.

9-7. I TO SA POKLONIMAAAAA!!!!!!!!

EdinTM87: "Cinjenica je da (Jamie Collins) D'Qwell Jacksonu ne moze pertle vezat po segmentu sposobnosti na poziciji LB."

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 01 sep 2010, 02:21

Taktičar je napisao/la:
SaltCityAttack je napisao/la:Nisam nista na tv gledao ova zadnja dva dana sto se tice Briggsove povrede... dali je nesto pisalo na NFL.com ?...znam da se radi o zglobu i nadam se da nece propustiti neku utkamicu, jer on nam je vala sve u ekipi...prije svega nije igrac koji zeli novac to je i dokazao, kada je mogao otici gdje je god pozelio, kada su mu Bearsi okrenuli ledja.Ipak ostao je tu za manje love, jer zeli ovdje zavrsiti karijeru.Tako da bi mi bas bilo zao da je povreda neka ozbiljna.

Nije ništa pisalo o njegovoj povrijedi kada sam ja pregledao vijesti pa pretpostavljam da nije ništa ozbiljno u pitanju. I ja, kao što pokazah u svojoj prognozi, vjerujem u dobru sezonu Bearsa, ali nikako da randy_mossa uvjerimo u to :)

oj brate prvo moramo popraviti onaj odbranbeni 3th down :? lose ono izgleda evo 3 sezone uzasno... nema dileme sto se tice runing beckova, oni se pored nase odbrane tesko mogu naigrati, pa bio to i 3th down, ali zato i onaj najlosi karibal qoterbecka u nfl uvjek pronalazi rupu u nasoj odbrani u tom 3th downu..... Nadam se da ce ovaj rookie Major Write pokriti tu supljinu koja traje par godina i nadam se da ce povratnik u ekipu Haris biti onakav kakvog smo ga imali 2006 kada smo igrali super bowl, nakon koje je otisao u Panterse
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

sandiegochargers
Kontakt:

Post Postao/la sandiegochargers » 01 sep 2010, 21:02

jedva cekam da pocne sezona

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 01 sep 2010, 21:34

Evo danas gledam izjavu Martza i Cutlera koja me malo moze malo i opustiti pred pocetak sezone, s obzirom da sam bio zabrinut , nakon ove tri prijateljske utkamice.Martz, kaze kako je rekao Cutleru da sve svoje greske koje je pravio ranije u karijeri ispuca u ove tri prijateljske utakmice.Navodno trazio je od njega, da radi ono sto je zapravo Cutler radio ranije i da ustvari se uvjeri gdje je to on zapravo gijesio...u slijedecoj utkamici ce od njega traziti ono sto sapravo rade na treningu ove godine i vidjet ce se kako ce to ici.Izgleda da ce takav sistem igrati samo jedan qouter, a da ce ostatak utakmice dobiti Colins kojeg su uzeli prije par dana za drugog quoterbecka, s obzirom da se Hanie povrijedio.

Za prvu utkamicu Chicag Bearsa protiv Detroita sve su ulaznice rasprodane vec...ovdje je jako tesko doci do ulaznica sto se tice Bearsa...kako god da igraju stadion je uvjek pun, bez obzira bili oni konkurenti za play off ili ne

edit: ipak Martz danas kaze da Cutler nece nikako igrati u slijedecoj utakmici
Zadnja izmjena: SaltCityAttack, dana/u 03 sep 2010, 03:39, ukupno mijenjano 1 put.
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

D1n0
Kontakt:

Post Postao/la D1n0 » 03 sep 2010, 02:25

ZA KOGA NAVIJATE??

JA SAM CHARGERS ;) Volim i malo Vikings zbog Jared Allen ;)
DIRK NOWITZKI!!!

NBA Champion
NBA Finals MVP
NBA Regular Season MVP
10 x All Star
4 x NBA All-First team
FIBA World Championship MVP
Eurobasket MVP

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 03 sep 2010, 05:33

SaltCityAttack je napisao/la:Evo danas gledam izjavu Martza i Cutlera koja me malo moze malo i opustiti pred pocetak sezone, s obzirom da sam bio zabrinut , nakon ove tri prijateljske utkamice.Martz, kaze kako je rekao Cutleru da sve svoje greske koje je pravio ranije u karijeri ispuca u ove tri prijateljske utakmice.Navodno trazio je od njega, da radi ono sto je zapravo Cutler radio ranije i da ustvari se uvjeri gdje je to on zapravo gijesio...u slijedecoj utkamici ce od njega traziti ono sto sapravo rade na treningu ove godine i vidjet ce se kako ce to ici.Izgleda da ce takav sistem igrati samo jedan qouter, a da ce ostatak utakmice dobiti Colins kojeg su uzeli prije par dana za drugog quoterbecka, s obzirom da se Hanie povrijedio.

Za prvu utkamicu Chicag Bearsa protiv Detroita sve su ulaznice rasprodane vec...ovdje je jako tesko doci do ulaznica sto se tice Bearsa...kako god da igraju stadion je uvjek pun, bez obzira bili oni konkurenti za play off ili ne

Hm, ne mogu tvrditi da je sve ovo izrečeno u svrhu opravdanja za počinjene greške, ali najviše mi na to liči.
Inače jesi li gledao ijednu tekmu Bearsa uživo na Soldier Fieldu?

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 03 sep 2010, 05:38

D1n0 je napisao/la:ZA KOGA NAVIJATE??

JA SAM CHARGERS ;) Volim i malo Vikings zbog Jared Allen ;)
Od nas koji se ovdje redovno dopisujemo sandiegochargers kao što mu ime samo govori navija za San Diego, randy_moss navija za New England, SaltCityAttack za Chicago, ja za Baltimore, a edina za Bretta Favrea :)

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 03 sep 2010, 07:41

Taktičar je napisao/la:
SaltCityAttack je napisao/la:Evo danas gledam izjavu Martza i Cutlera koja me malo moze malo i opustiti pred pocetak sezone, s obzirom da sam bio zabrinut , nakon ove tri prijateljske utkamice.Martz, kaze kako je rekao Cutleru da sve svoje greske koje je pravio ranije u karijeri ispuca u ove tri prijateljske utakmice.Navodno trazio je od njega, da radi ono sto je zapravo Cutler radio ranije i da ustvari se uvjeri gdje je to on zapravo gijesio...u slijedecoj utkamici ce od njega traziti ono sto sapravo rade na treningu ove godine i vidjet ce se kako ce to ici.Izgleda da ce takav sistem igrati samo jedan qouter, a da ce ostatak utakmice dobiti Colins kojeg su uzeli prije par dana za drugog quoterbecka, s obzirom da se Hanie povrijedio.

Hm, ne mogu tvrditi da je sve ovo izrečeno u svrhu opravdanja za počinjene greške, ali najviše mi na to liči.
Inače jesi li gledao ijednu tekmu Bearsa uživo na Soldier Fieldu?

jesam brate dvije utakmice..jedna je bile u pripremnom dijelu kada sam tek dosao u Chicago iz BiH...tada su bearsi igrali 3 sata od Chicaga odnosno u Springfield -Champaign ili na Illinois univerzitetu, jer Slodier field u Chicagu se tada rekonstruisao, tako da je Chicago te dvije sezone odigrao na stadionu gdje igra Illinois..kod mene inace rodica je studirala na tom univerzitetu, pa nam je ona uzela tamo ulaznice i tako da sam tu ih prvi put gledao i fakticki se upoznao sa ovim sportom.... jedna protiv Miamia 2006 u regularnom dijelu sezone i izgubili su tu utakmicu jednu od rijetkih te godine.Taylor ih je pojeo na terenu te godine, mislim da je napravio i interception i cak je napravio poslije toga TD... ovdje je tesko brate naci ulaznice za Bearse ...teskom mukom ces naci neko mjesto da ces biti zadovoljan polozajem, a naranvo i cijenom....U chicagu ti je lakse kupiti preko interneta od nekih ljudi koji imaju sezonske karte i kada ne mogu otici na utkamicu oni preko facebooka na temi Chicago bearsa slaju ponude da kupis od njih.Uglavnom za ovu sezonu je skoro sve rasprodano i vjerovatno cu pogledati jednu utakmicu ove sezone i vdjet cu to da kupim preko onih sto prodaju na facebook....inace redovno odem gledam Bullse,Blackhawkse i Cubse tu je nesto lakse naci ulaznice... evo naprimjer za prvi trening Blackhawksa dvorana je rasprodana preko 22.000 je prodato... znaci i za njih cak ne mozes naci ulaznicu za trening :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

sandiegochargers
Kontakt:

Post Postao/la sandiegochargers » 03 sep 2010, 11:47

blago teby salty :D

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 03 sep 2010, 22:34

Salty postavi nam koju sliku ovdje kad budeš gledo neku tekmu da pokušamo malo osjetiti atmosferu.

sandiegochargers
Kontakt:

Post Postao/la sandiegochargers » 04 sep 2010, 09:59

slazem se

sandiegochargers
Kontakt:

Post Postao/la sandiegochargers » 04 sep 2010, 14:49

ljudi sta mislite za otvaranje sezone i tekmu new orleans - minesotta? ja bi volio da se vikingsi revansiraju ali igrace bez dva najbolja recivera sidneya ricea i percya harvina. ja mislim da ce im za pobjedu trebati utakmica bez greske bretta favrea i jedno 120+ jardi adriana petersona.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 04 sep 2010, 18:00

sandiegochargers je napisao/la:ljudi sta mislite za otvaranje sezone i tekmu new orleans - minesotta? ja bi volio da se vikingsi revansiraju ali igrace bez dva najbolja recivera sidneya ricea i percya harvina. ja mislim da ce im za pobjedu trebati utakmica bez greske bretta favrea i jedno 120+ jardi adriana petersona.

kao navijac Bearsa naravno da ocekujem da Now Orleans dobije, ali bice dobra tekma i krajnje neizvjesna kao i prosle godine u play offu
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 04 sep 2010, 20:21

Favre se praktično nije pripremao sa ekipom i fale mu glavna 2 WR-a, tako da će napad Vikingsa biti prilično oslabljen. Očekujem zato pobjedu Saintsa, ali u jednoj uzbidljivoj završnici jer ipak Vikingsi imaju i puno drugih kvaliteta.

randy_moss
Kontakt:

Post Postao/la randy_moss » 05 sep 2010, 01:47

Morace odbrana da istupi i da (bar) jedan turnover vrati za TD. Ovako Favre nema bas puno solucija u napadu. Shiancoe, Berrian i pridoslica Cammarilo (mislim da se ovako pise). 120 yardi Petersona je otprilike dovoljno za 2 TD, Favre za 1, i sta dalje?

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 05 sep 2010, 01:49

Kako sam uzeo Arenasport paket sredinom godine od ove sezone imam priliku gledati NCAA evo upravo pocinje Oregon-TCU.

p.s Kada pocinje NFL sezona?
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.