Grčka - BiH / BiH - Litvanija

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koliko ce bodova BiH osvojiti u ove dvije utakmice?

6
170
40%
4
219
51%
3
25
6%
2
1
0%
1
8
2%
0
5
1%

Ukupno glasova: 428

kristian
Kontakt:

Re: Grčka - BiH / BiH - Litvanija

Post Postao/la kristian » 13 sep 2012, 12:51

tako ste brujali i o sinanovicu a kad je pozvan i prihvatio poziv pa vidjeli da je tanak sad ga se ne moze rijesiti tako bih i za zukanovica kakav on gledao sam ga par puta , nista specijalno u belgijsku rep... ne bih mogao da udje u 50 kandidata ha ja igramo s ovim sto imamo ja licno se bojim samo da ne krenemo s jednim napadacem onda neka nam je bog na pomoci .

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 13 sep 2012, 12:54

Bice prilika protiv Grcke sigurno, sa ovakvim napadom i veznim redom bice par finih prilika. U ovim utakmicama je bitno da se prilike iskoristavaju, a ne da zavrsavaju nekim mlakim sutevima ili na trbinama. Ovo ce nam biti prvi pravi ispit u ovim kvalifikacijama i optimistican sam. Grci su nekako rutineri, i kada gube mogu uvijek 2-3 gola da daju, ali mozemo i mi. Ono sto svi znaju i slozit ce se, morace odbrana da bude na vrlo visokom kvalitetu.
Sport je lijek za tijelo i duh.

teferič
Kontakt:

Post Postao/la teferič » 13 sep 2012, 13:18

deenniiVCF je napisao/la:
HariTz je napisao/la:
dinoze je napisao/la:Gledam malo ove sve grupe, koga bi dobili u barazu. Vise me je strah nego u proslim kvalifikacijama u svakoj grupi su po dvije veoma jake i tradicionalne repke.
Pogotovo ona grupa sa Spanijom i Francuskom ko god u brarazu da bude od njih dvoje moras ispasti, ne trebas ni igrati.
Valjda izbjegnemo baraž, mada su Grci nafakali pravo :evil:
Samo da budemo nosioci tj da mozemo izbjeci npr portugal(koji uvijek lose igra kvalifikacije) ili francusku/spaniju
Ja u barazu trenutno nakon ove dvije utakmice kvalifikacije vidim
grupa:
A. Hrvatska
B.Ceska
C.Svedska
D.Rumunija
E.Norvska/Albanija
F.Portugal/Rusija
G.BiH
H.Crna Gora
I.Francuska

Definitivno u nosioce idu A.(HRVATSKA)F.(PORTUGAL/RUSIJA) I.(FRANCUSKA) .Ostaje jedno mjesto s time sto otpada najlosija drugoplasirana po meni E.(NORVESKA/ALBANIJA).Borba za 4-tog nosica ce biti izmedju
Ceske,Svedske,Rumunija,BiH,Crna Gora.Sad kak se gleda koificijent nemam pojma,isto ko i prosli baraz odjednom nosioc Irska :S
Ma ne kalkulišite bezveze, mi ako prvi ne budemo, u baražu idemo na portugal :mrgreen: . Tako da i nogama i rukama treba čupat da do toga ne dođe.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 13 sep 2012, 13:19

http://www.footballuser.com/522359/Cham ... nager_Team" onclick="window.open(this.href);return false;
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 13 sep 2012, 13:20

I meni je iskren da budem, jako glupo, pogotovo ove oscilacije na forumu, kako koja skupina forumaša dolazi, tako dolazi s drugom pričom.
Kakav crni baraž sada, i prognoziranje kvota i bi li bili nosioci ili ne nosioci, a samo dvije utakmice od njih deset ukupno odigrano :? apsurd da ne može biti veći :mrgreen:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

zicer
Kontakt:

Post Postao/la zicer » 13 sep 2012, 13:34

meni je drago sto cemo dvomec sa Grcima zavrsiti relativno brzo, vec u martu, tako da i ako bude negativan rezultat po nas, onda mozemo cekati neki njihov kiks u nastavku kvalifikacija! nema teze ekipe...napadaci su im na nivou neke ispod prosjecne ekipe, ali kolektivom se nadopunjavaju fantasticno! sve je ovo vec receno, tako da necu vise da palamudim. Jedva cekam utakmicu, pobjedom bi napravili fantastican posao, i x u Zenici s njima bi nam bio ko kuca!

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 13 sep 2012, 13:41

Ova kombinacija što je @gringo postavio nije loša... rizično je ubacivati stopera neigranog u tandem sa Spahom ali moglo se i to izvesti (slučaj Jahić - iako je već imao prilike igrati za repku - nikada na stoperu)

Ovdje se vidi pokušaj ostvarivanja trke na terenu - Zahirović i Salihović - trkači koji bi mogli zajedno sa Lulom i Stevijem parirati Grčkom veznom redu. I po meni je puno da protiv Grčke igraju zajedno Pjanić i Miske jer je to jedna izuzetno tvrda i jaka reprezentacija - tenkovi u srednjem redu i tenkovi nazad.

Izbacivanjem jednog napadača izgubili bi presing na njih ali opet smo svjesni kako su Češka i Portugal onomad bili popušlić sabijajući Grke nazad i plaćali ceh kontrama i visokim loptama.

Eh sad se vraćamo na Papetovo mišljenje i ono stručnog štaba - ne mijenja se ekipa kada joj ide dobro i koliko se mi ovdje gložili i svađali 98% je da će ista ekipa istrčati i protiv Grka.

Možemo ostati neporaženi biće nam možda lakše tamo nego kući... samo da ne izgubimo, u najgorem slučaju sposobni smo vratiti se nakon ponora (gubili smo od Rumunije pa dobivali Albaniju..). Imamo jači mentalitet sada.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

hordas_Bec
Kontakt:

Post Postao/la hordas_Bec » 13 sep 2012, 13:46

zizu1991 je napisao/la:I meni je iskren da budem, jako glupo, pogotovo ove oscilacije na forumu, kako koja skupina forumaša dolazi, tako dolazi s drugom pričom.
Kakav crni baraž sada, i prognoziranje kvota i bi li bili nosioci ili ne nosioci, a samo dvije utakmice od njih deset ukupno odigrano :? apsurd da ne može biti veći :mrgreen:

vala svaka ti dala jarane, neka si im reko....stvarno su vise dosadni, mi ako u ovoj skupini ne zavrsimo na prvom mjestu, onda i ne zasluzujemo svjetsko prvenstvo......i sta ste se svi ukakili, pobjeda u grckoj i pobjeda protiv litvanije, i to solidno! zivi bili pa vidjeli!

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 13 sep 2012, 13:50

Za mene će baraž ovaj put biti veliki neuspjeh, očekujem, mislim i želim da ćemo biti prvi.

realan_coek
Kontakt:

Post Postao/la realan_coek » 13 sep 2012, 14:01

Ne razumijem stvarno sto gurate pjanića van i ubacujete trkače pa nemože grčku nadrčat ni rep sastavljena od atletičara, sto neznači da su najjača rep. svijeta. Sta vam je sto moramo igrat po njihovim "pravilima" kad smo tehnički 3 puta jači treba spustit loptu i pustit ih da trče i molit boga da dzeko i vedo nece gadjat tribine. U svakom slučaju imam povjerenje u SAFETA sta god da odluči to je najbolja varijanta jer nemozemo mi sa foruma znati stanje u repki bolje od njega.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 13 sep 2012, 14:21

hordas_Bec je napisao/la:
zizu1991 je napisao/la:I meni je iskren da budem, jako glupo, pogotovo ove oscilacije na forumu, kako koja skupina forumaša dolazi, tako dolazi s drugom pričom.

vala svaka ti dala jarane, neka si im reko....stvarno su vise dosadni, mi ako u ovoj skupini ne zavrsimo na prvom mjestu, onda i ne zasluzujemo svjetsko prvenstvo......i sta ste se svi ukakili, pobjeda u grckoj i pobjeda protiv litvanije, i to solidno! zivi bili pa vidjeli!
Ma iako srce kaze da, pamet mi kaze da tesko mozemo proci Grcku. Do sada smo u kvalifikacijama gubili bodove kod bezveznih ekipa tipa Albanija i Rumunija. A sada kao odjendom prolazimo bez problema ekipu koja je prosla grupu na prvenstvu i usput onako naguzila Ruse. Treba nam yebena sreca. Ko se jednom oprzi u i jogurt puse, pa tako da je logicno da malo gledamo baraz za koji imamo vece sanse nego za prvo mjesto. Prednost Grcke je upravo ta da ih svi podcjene i onda im oni zabiju gol i daju im lagano mahanje.
I nemojte zaboravati Slovacku, pogotovo utakmicu tamo.

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 13 sep 2012, 14:29

Moja zelja je ili prvi ili treci...
Ne bih vise podnio nikakve montirane baraze.... :(
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 13 sep 2012, 14:31

zizu1991 je napisao/la:@ Bosniacum Lilicum, idi nas svih obveseli, zamijeni Sušića ako Boga znaš :lol:
a tebi nije placeno da izgiravas dvorsku ludu na ovom forumu. Nije grijeh biti nekada i offline

maxuz baxuz je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la:Bas smijesno ubacivati u vatru stopera koji nije odigrao niti 1 minut za BiH :lol: A sve lafo neki strucnjaci po forumu. Jos toliko forsiraju formaciju s 1 spicem, a to je trenutno nemoguce. Ni Stevanovic nece poceti od prve minute, budite uvjereni u to ;)
Ja imam osjecaj da ce identicna 11-orka istrcati protiv Grcke, sto po meni i nije lose.
ni ja nemam nista protiv te formacije i pocetnih 11, ali selektorova je zadnja, ipak je Grcka jaci protivnik :)
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 13 sep 2012, 14:39

Bosniacum Lilium je napisao/la: a tebi nije placeno da izgiravas dvorsku ludu na ovom forumu. Nije grijeh biti nekada i offline
Ko ti je to rekao da mi nije plaćeno, imaš li dokaze da nije ?
Šta si se ti našao pametan praviti, koja je svrha foruma nego da se iskaže mišljenje, a mi smo ovce, a ti čoban pa da nam put pokažeš, malo se presaberi.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 13 sep 2012, 15:14

zizu1991 je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la: a tebi nije placeno da izgiravas dvorsku ludu na ovom forumu. Nije grijeh biti nekada i offline
Ko ti je to rekao da mi nije plaćeno, imaš li dokaze da nije ?
Šta si se ti našao pametan praviti, koja je svrha foruma nego da se iskaže mišljenje, a mi smo ovce, a ti čoban pa da nam put pokažeš, malo se presaberi.
pasa moj, sad si pojeo svoje go*no. Ja sam iskazao misljenje, nisam te ni spomenuo, a ti si mi rekao da zamijenim selektora :roll: Ja nikom nista ne govorim za tudja misljenja. Koji si ti idol :lol: :ugeek: :ugeek:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 13 sep 2012, 15:19

Pa rekao si da svako piše formacije i forsira onu s jednim špicom na prošloj listi, napravi me slijepim.
I svi su lafo stručnjaci, pa sam zato napisao post tipa kada ti znaš, idi Sušića zamijeni pa nas obveseli, koji si ti bolid. :mrgreen:

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 13 sep 2012, 16:20

Fudbalski savez Grčke odlučio je kako će 12. oktobra u sklopu trećeg kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. godine Bosnu i Hercegovinu ugostiti na Georgios Karaiskakis stadionu u Atini.

Zmajevi protiv Grčke na jednom od 28 najkvalitetnijih europskih stadiona!

slika

Stadion Karaiskakis napravljen je još davne 1895. godine za potrebu Olmpijskih igara, a prvi put je korišten godinu poslije, kada je i zvanično otvoren. Ime nosi po jednom od najvećih grčkih vojskovođa Georgisu Karaiskakisu.

Danas ovaj stadion koristi Fudbalski klub Olimpijakos, a njegova posljednja rekonstrukcija 2004. godine koštala je vrtoglavih 60 miliona eura, dok je stadion zvanično u vlasništvu Olimpijskog komiteta Grčke.

Upravo nedavna renovacija obezbjedila je Olimpijakosu nastupe na stadionu koji prema UEFA-inim kriterijima zadovoljava najviši standard, te zvaničnu ocjenu od pet zvjezdica, što ujedno predstavlja maksimalan rejting koji u ovom trenutku u Europi zadovoljava samo 28 stadiona.

To i ne čudi obzirom da tribine kapaciteta većeg od 32.000 gledatelja mogu biti ispražnjene za svega sedam minuta, kao i da stadion posjeduje mnogobrojne pogodnosti po najmodernijim standardima, kao što je 2.500 parking mjesta, posebne VIP lože, najsavremenija sala za press konferencije, mnogobrojne prodavnice, restorani itd... ( reprezentacija . ba )

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 13 sep 2012, 16:27

Ako se ne varam ovo je stadion od Olimpiakosa, ima da bude zestoka utakmica. 8-)
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

kastel
Kontakt:

Post Postao/la kastel » 13 sep 2012, 16:30

Ovaj stadion haman ko bilino polje :D

Rahman
Kontakt:

Post Postao/la Rahman » 13 sep 2012, 16:47

Napad je najbolja odbrana, napasti ih u Grckoj 8-)

Ovaj mali Stevanovic ce biti osvjezenje, ima da pravi dar-mar po boku, obavlja i def.. zadatak dobro :) samo da ne bude povreda..
slika

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.