KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

Sapce
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la Sapce » 16 jul 2008, 15:26

pomalo mi je sumnjivo sto je bremer tako rano doputovao u sarajevo. cak ga je docekao abaz. postoji li mogucnost da bosna i s njim pregovara ili je fakat toliko skup ili nepotreban ako potpise bailey?

BrigateBL
Kontakt:

Post Postao/la BrigateBL » 16 jul 2008, 15:29

okko njega vlada neka konfuzija.. na ruskim sajtovima je prvo pisalo da je produzio sa Spartakom a na drugima pise da prelazi u drugi tim stvarno ne znam sta je istina
NISU NAS SLOMILE OVE TESKE GODINE...

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 16 jul 2008, 16:18

Sapce je napisao/la:pomalo mi je sumnjivo sto je bremer tako rano doputovao u sarajevo. cak ga je docekao abaz. postoji li mogucnost da bosna i s njim pregovara ili je fakat toliko skup ili nepotreban ako potpise bailey?
on je oko 3 puta skupli od bb
a ja sam procitao negdje da je on presao u Triumph ili kako vec, gdje igraju askrabic i slokar
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 16 jul 2008, 16:20

bremer je preskup za kk bosnu!!!KK bosna nece daleko sa novim trenerom..

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 16 jul 2008, 22:56

Ovo komentiranje oko bremera je doista smiješno.
Čovjek vrijedi doista puno za trenutni buđet Kk Bosne, tako da je njegov angažman i jako skup i po meni u ovom momentu nepotreban. Rješenje je po meni ostanak BB koji je daleko jeftiniji igrač koji u ovom momentu za KK Bosnu odlično rješenje i forsiranje dva odlična pleya na toj poziciji ,Pašalića i Čamdžića , tokom ove NLB sezone i nadam se da sa kvalitetnim radom mogu dostići nivo Gordića koji je dobio i iskoristio istu takvu šansu u Budučnosti.
Također, dobra vijest je i ostanak Ikonića (ipak je Bosna veči klub od Heliosa, a platežno tu negdje u ovj sezoni) i tu također imamo dva mlađa igrača,Šehovića i Majstorića koji sigurno posjeduje vanserijski talent i sjajne fizičke predispozicije(precizan šut sa distance,odličan ulaz,sjajan odraz,borbenost) , tako da je pozicija 2 pokrivena.
Na trici imamo Vučurovića, doista je sjajan šuter, tu je i Đurasović,nadam se da i Bavke neće otići, a mislim i da bi Prašović bio dobar izbor, osobito što nije stranac , a ipak posjeduje precizan šut.
Na 4 imamo Hajrića i eventualno Bavketa.
Na 5 pored Zimića i Klinca treba dovesti PF ili C od 206-210cm, amer ili neko sa prostora ex Yu.
Ono oko dolaska Iranca koji je 218cm visok i 23god star,po meni nije neostvarivo, jer bi ipak ovdje imao 26 mečeva NLB Lige koja je među 3-4 lige najjače lige(Španija,Rusija,Italija) jer ipak u imamo 4 jaka kluba iz Srbije,2 iz CRO i Olimpija, ai i ostali ove sezone osim Krke i Heliosa su jaki.
Također on ipak igra u puno slabijoj ligi i sami klubovi u Aziji su na ipak puno slabijem nivou nego Kk Bosna u ovom momentu, tako da bi zasigurno profitirao u igračkom smislu.
I sam podatak da je trebao doći na probu u Partizan ipak govori da nije u ovom momentu NBA potencijal.
Također nije zanemariv podatak da su Iranci veliki vjernici a po ispovjesti muslimani, te da bi sa te strane puno lakše išla aklimatizacija u Kk Bosni i Sarajevu nego u Partizanu odnosno Beogradu, samo se sjetite da Iranci imaju obavezu da nikad ne nastupaju protiv Izraela, te da njihova federacija ima jak upliv u odabir klubova u koji idu njihovi igrači.
A ovo oko Toromana, možda su ljudi mislili da je turčin porijeklom obzirom na prisustvo Otomanske imperije od preko 5 stoljeća na balkanu i bivšoj YU, posebno zato što je to jako često prezime u Turskoj. ;) 8-)

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 17 jul 2008, 08:41

ars01 je napisao/la:
Također, dobra vijest je i ostanak Ikonića (ipak je Bosna veči klub od Heliosa, a platežno tu negdje u ovj sezoni) i tu također imamo dva mlađa igrača,Šehovića i Majstorića koji sigurno posjeduje vanserijski talent i sjajne fizičke predispozicije(precizan šut sa distance,odličan ulaz,sjajan odraz,borbenost) , tako da je pozicija 2 pokrivena.
dodzem jutros na posao i poslje otvaranja uobicajenih aplikacija, otvorim opet po obicaju nekoliko stranica na iternetu da vidim sat ima novo, pa procitam da ars hvali sehovica, kontam nije mi dobro i ipak ovo sto spavam po 3-4 sata zadnja 2 mjeseca utice na mene
pa ljepo odem po kafu, popijem je kontam razbudio sam se odoh opet pogledat, kada opet isto
pa ja onda odradim nekoliko zadataka na poslu koji se moraju odmah ujutru uraditi pa opet bacim pogleda, KADA ONO OPET IST
prema tome donesem zakljucak da ce danas cuskije padati ili biti smak svjeta jer je ars hvalio sehovica za kojeg se prosle godine toliko nagovorio i nikada nije prezalio sto ga nismo "trade-ovali" sa gordicem (ko bilo ikakve sanse) i koji je po njemu krao vrjeme mladzima
hajde da i to vidim prije smrti
ars01 je napisao/la:
Ono oko dolaska Iranca koji je 218cm visok i 23god star,po meni nije neostvarivo, jer bi ipak ovdje imao 26 mečeva NLB Lige koja je među 3-4 lige najjače lige(Španija,Rusija,Italija) jer ipak u imamo 4 jaka kluba iz Srbije,2 iz CRO i Olimpija, ai i ostali ove sezone osim Krke i Heliosa su jaki.
za covjeka se ozbiljno interesuju neki NBA i velik EL klubovi radi cega je on odbio jedan EL klub koji je prosle godine upao u 1/4 finale EL i bio uvjerljivi sampion iste lige koju ars pominje i koji je u svjetu poznat po stvaranju veoma kvalitetnih centara i naravno mozda on ipak dodze u bosnu
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 17 jul 2008, 11:56

Bailey navodno odbio ponudjeni ugovor... to je sranje

bosanac
Kontakt:

Post Postao/la bosanac » 17 jul 2008, 12:01

Sapce je napisao/la:Bailey navodno odbio ponudjeni ugovor... to je sranje
nije covjeku atraktivna nlb liga...malo levatski...al dobro...hvala mu uglavnom za sve sto je uradio...

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 17 jul 2008, 15:34

fiftisent je napisao/la:
Sapce je napisao/la:Bailey navodno odbio ponudjeni ugovor... to je sranje
odakle je informacija?
iz avaza, a istinita je, kao fol nece da igra nlb hoce neki eurokup, sigurno je dobio finu ponudu od jedne takve ekipe
najvjerovatnije od petka trazimo novog pleja, jer ce mu nasi direktno poslat ponudu ne preko menagera koji je ovo rekao, pa ce ga cekati do petka, ako odbije ja bi volio vidjeti nesovica, ali to svi znaju koji mene znaju :D

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 17 jul 2008, 18:54

nerminh74 je napisao/la:
ars01 je napisao/la:
dodzem jutros na posao i poslje otvaranja uobicajenih aplikacija, otvorim opet po obicaju nekoliko stranica na iternetu da vidim sat ima novo, pa procitam da ars hvali sehovica, kontam nije mi dobro i ipak ovo sto spavam po 3-4 sata zadnja 2 mjeseca utice na mene
pa ljepo odem po kafu, popijem je kontam razbudio sam se odoh opet pogledat, kada opet isto
pa ja onda odradim nekoliko zadataka na poslu koji se moraju odmah ujutru uraditi pa opet bacim pogleda, KADA ONO OPET IST
prema tome donesem zakljucak da ce danas cuskije padati ili biti smak svjeta jer je ars hvalio sehovica za kojeg se prosle godine toliko nagovorio i nikada nije prezalio sto ga nismo "trade-ovali" sa gordicem (ko bilo ikakve sanse) i koji je po njemu krao vrjeme mladzima
hajde da i to vidim prije smrti
ars01 je napisao/la:
za covjeka se ozbiljno interesuju neki NBA i velik EL klubovi radi cega je on odbio jedan EL klub koji je prosle godine upao u 1/4 finale EL i bio uvjerljivi sampion iste lige koju ars pominje i koji je u svjetu poznat po stvaranju veoma kvalitetnih centara i naravno mozda on ipak dodze u bosnu
STVARNO SAM SE DOBRO NASMIJAO, ŠTO ČEŠ DA NEMA TEBE, morao bih tražiti neke komedije da me nasmiju, ipak te je lijepo imati za virtualnog poznanika , pa čak i prijatelja. :) :lol: ;)

Ovdje je poslije majstorića opis u jednini i odnosi se na dotičnog igrača koji je 90god i posjeduje sve navedene atribute.
O ŠEHOVIĆU nisam napisao ni riječi niti u pohvalnom niti u osporavajućem tonu,već kao o igraču koji igra istu poz 2 kao i Ikonić i Majstorić.
Tvoj osnovni nedostatak je slabo razumjevanje GRAMATIKE,TAKO DA MISLIŠ DA SAM HVALIO ŠEHOVIĆA, iako je svakome kome zna te osnovne postulate je jasno da se to odnosi samo i isključivo na Majstorića.
Ipak si trebao i treći put PROŠETATI, AL' pošto ni poslije tog puta ti ne bi bilo jasno, ipak bi morao konsultirati prof bosanskog za tačno promišljanje. :lol:
Što se tiče Iranca MOLIM te navedi koji NBA KLUBOVI ILI EURO LIGAŠI SU ZAINTERESIRANI. ;) , MANI ŠUPLJE.

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 17 jul 2008, 22:56

fiftisent je napisao/la:
ars01 je napisao/la: Što se tiče Iranca MOLIM te navedi koji NBA KLUBOVI ILI EURO LIGAŠI SU ZAINTERESIRANI. ;) , MANI ŠUPLJE.
Za tri-četiri dana rerezentacija Irana igraće svoje prve utakmice na NBA Summer League. Dobili su poziv da učestvuju jer imaju dosta nepoznatu, ali jako zanimljivu ekipu. Taj Iranac kojeg bi ti doveo na probu u Bosnu je jedan od tri najjača igrača iranske reprezentacije. Dobrim igrama pobudili su interes čitave NBA lige i sad su tamo na probi ;)

i nemoj molim te da za koji dan negdje iskopaš izvještaj kako su iranci izgubili 30 razlike od nekog kluba na ljetnjoj ligi. to uopšte nije poenta, i normalno je da se u takvim uslovima iranci koji nisu nikad napustili svoju zemlju neće baš najbolje snaći... to je ono što se i očekuje i niko ih ne zove da bi pobjeđivali.
na toj ligi učestvuje i Bavke već treću godinu i još sijaset drugih igrača koji NIKADA NEĆE dospjeti do NBA kluba.
Valjda se držiš Kubertenovog načela važno je učestvovati.
Dobro za amaterizam ,al' sportaši ipak žive od bavljenja sporta, tako da je to malo demode... :) ;) :roll:
Al' ja još ne saznah' imena tih vajnih NBA klubova... :lol: :?: :idea:

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 18 jul 2008, 09:16

fiftisent je napisao/la:s tobom ne vrijedi počinjati diskusiju.

ok. nikome nije interesantan, ti si ga otkrio.
čestitam, predlažem te za novog sportskog direktora.
ma djabe vodis raspravu sa osobom koja se hvata kao pijan plota neke gluposti pa sa njom non stop nastavlja, a dovoljno je pitati bilo kojeg forumasa bosne kakvu je pljuvacku kampanju vodio protiv suada sehovica, a onda odjednom promjeni plocu i prosipa suplju i laze kako ga je uvjek gotivo, od sada njegove postove stavljam na ignore

bosanac
Kontakt:

Post Postao/la bosanac » 18 jul 2008, 10:02

ars01 je napisao/la: Dobro za amaterizam ,al' sportaši ipak žive od bavljenja sporta, tako da je to malo demode
jesi ono ti nesto spominjo gramatiku???? :roll:

paradox
Kontakt:

Post Postao/la paradox » 18 jul 2008, 11:22

Bosnas
Kontakt:

Post Postao/la Bosnas » 18 jul 2008, 14:16

imal kakvih novosti u vezi baylija, znal se nesto o sljededecim pojacanjima ko bi treba doci...

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 18 jul 2008, 15:27

nerminh74 je napisao/la:
fiftisent je napisao/la:s tobom ne vrijedi počinjati diskusiju.

ok. nikome nije interesantan, ti si ga otkrio.
čestitam, predlažem te za novog sportskog direktora.
ma djabe vodis raspravu sa osobom koja se hvata kao pijan plota neke gluposti pa sa njom non stop nastavlja, a dovoljno je pitati bilo kojeg forumasa bosne kakvu je pljuvacku kampanju vodio protiv suada sehovica, a onda odjednom promjeni plocu i prosipa suplju i laze kako ga je uvjek gotivo, od sada njegove postove stavljam na ignore
Nisu ovo predjednički ili parlamentarni izbori pa da VODIM PRLJAVU KAMPANJU,jednostavno čovjek(Šehović) je igrački limitiran i tu nisam ni za jotu promjenio mišljenje. Naravno da ga ni sada ne gotivim, ali može poslužiti kao,za sada, druga opcija za poz.2, a nadam se da će brzo majstorić preuzeti tu poziciju rezervnog beka-šutera kroz igre u NLB-u. Šehović je pod ugovorom još godinu-dvije , pa u tom kontekstu nije loše imati ga,bolje on nego Panić ili Tomović, premda je i on stranac(CG), pa je uvijek ,posebno sa gledišta BiH košarke ,forsirati perspektivnog juniora tipa Majstorića,Anđelića ili Marića .
Nego , da se, što ti reče:djabe vodis raspravu sa osobom koja se hvata kao pijan plota , podsjetiš, koji NBA klubovi se interesiraju za Iranca,znam da si jako informiran i sam u postovima to ističeš,a nisu mu trenutno MENAĐER što znači da ti neće prpasti dil, tako da moš' reći koji klubovi su u opciji. ;), živo me interesira.

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 19 jul 2008, 09:27

Bosnas je napisao/la:imal kakvih novosti u vezi baylija, znal se nesto o sljededecim pojacanjima ko bi treba doci...
Bailey definitvno otišao, traži se novi pley.
Vučurović potpisao na dvije godine.
Izvor "Avaz" od 19.07.2008.

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 21 jul 2008, 08:02

fiftisent je napisao/la:
ars01 je napisao/la:
Nego , da se, što ti reče:djabe vodis raspravu sa osobom koja se hvata kao pijan plota , podsjetiš, koji NBA klubovi se interesiraju za Iranca,znam da si jako informiran i sam u postovima to ističeš,a nisu mu trenutno MENAĐER što znači da ti neće prpasti dil, tako da moš' reći koji klubovi su u opciji. ;), živo me interesira.
pošto si vrlo naporan, evo ti prva rečenica sa izvještaja sa prve utakmice irana u americi:

SALT LAKE CITY, UT July 19, 2008 - Day two of the Rocky Mountain Revue opened with a exchange of gifts at half court before the game, Iranian key chains for Dallas hats. Iran came out swinging and had the largely pro-Iranian crowd going bananas early with a 6-0 run, four of which came from Hamid Ehadadi. Ehadadi is the focal point of the Iranian attack and this revue is a showcase of sorts for him to perhaps make an NBA roster as a free agent.

jel sad shvataš da možda i nisi bio u pravu?
Koliko vodim ti pod MOŽDA smatraš nekog ZA NBA IGRAČA.
jOŠ NE VIDJEH KOJI SU KLUBOVI U OPTICAJU.
Tih trenutno ima preko 150-200 koji nastupaju na NBA SUMMER LEAGUE, VIDI:http://www.nba.com/summerleague2008/players.jsp
Mnogi nastupaju za slavne NBA klubove na ovoj ljetnoj ligi, a da nikada neće ni primirisati tim istim klupama u utakmicama NBA sezone.
samo se sjeti Lancea koji je poslije prošlogodišnjih nastupa odbio odnosno odlučio da se tamo više ne pojavljuje, jer od tih 200-njak igrača vrlo,vrlo malo dobije angažman, te utakmice više služe za draftovane igrače kao prva iole jača provjera kvaliteta.Pogledaj rostere tih ekipa i valjda ćeš se prosvjetliti. SRETNO!

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 21 jul 2008, 22:19

jeste zapeli za tog iranca,tema je kk bosna!!Summer camp je za levate ,rookies, rezervne igrace tokom sezone..

BrigateBL
Kontakt:

Post Postao/la BrigateBL » 25 jul 2008, 12:01

Evo uprava je brzo pronasla zamjenu za Bavcica.
Ivan ivanovic je dobra zamjena
NISU NAS SLOMILE OVE TESKE GODINE...

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.