Svjetsko prvenstvo u rukometu 2013.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

19sioux89
Kontakt:

Re: Svjetsko prvenstvo u rukometu 2013.

Post Postao/la 19sioux89 » 18 jan 2013, 21:00

Jel mi moze neko rec jel igra veceras uopste Lindberg za Dansku ? Hvala unaprijed na odgovoru...
14/88

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 18 jan 2013, 21:02

Goluža kreten prvo uništava RK Zagreb zajedno s Gobcem a sada i repku. Usere su u svakoj važnoj utakmici, prvo protiv Srba na euru a zatim i protiv Francuza u Londonu
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

Rukomet do smrti
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet do smrti » 18 jan 2013, 21:09

19sioux89 je napisao/la:Jel mi moze neko rec jel igra veceras uopste Lindberg za Dansku ? Hvala unaprijed na odgovoru...
igra, sad je dao

Imam osjećaj da Makedonija dobija ovo
"Rukomet je danas najatraktivniji sport s loptom. Smatram ga perjanicom loptačkih sportova."

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 18 jan 2013, 21:15

Makedonci se ne boje Francuza... :)

nate
Kontakt:

Post Postao/la nate » 18 jan 2013, 21:17

maximusdecimus je napisao/la:Makedonci se ne boje Francuza... :)
a ovi danci zele izgubit.pa vidi se s kilometra..

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 18 jan 2013, 21:19

nate je napisao/la:
maximusdecimus je napisao/la:Makedonci se ne boje Francuza... :)
a ovi danci zele izgubit.pa vidi se s kilometra..
ako i žele, koja je svrha toga? taman da izgube 80 razlike ne mogu biti drugi :)

nate
Kontakt:

Post Postao/la nate » 18 jan 2013, 21:20

znam zato mi je i cudno..mislim da se odmaraju.. ;)

Rukomet do smrti
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet do smrti » 18 jan 2013, 21:22

nate je napisao/la:znam zato mi je i cudno..mislim da se odmaraju.. ;)
zamalo su ih Makedonci tukli u Srbiji ovi u zadnjoj sekundi pobijedili
"Rukomet je danas najatraktivniji sport s loptom. Smatram ga perjanicom loptačkih sportova."

Rukomet do smrti
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet do smrti » 18 jan 2013, 21:32

odoše Danci na plus 4...

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 18 jan 2013, 22:25

E jbg Crna Gora zijani..5 utakmica 5 poraza..ocekivao sam makar jednu pobjedu.

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 18 jan 2013, 22:44

Njemačka - Makedonija
Francuska - Island
Rusija - Tunis
Danska - Brazil

Jesu li to sad parovi osmine finala ove prve dvije skupine?
Najzanimljiviji par mi se čini Rusija - Tunis. Drago mi je da se Rusi polako vraćaju na scenu, nekoć velika rukometna sila, a zadnjih godina prosječna europska reprezentacija. Tunižani agresivni i čvrsti, na granici grubosti. Bit će to napeto.
Danci mi se čine kao jedini siguran par u četvrtfinalu. Sumnjam da će se Makedonci lako predati, moglo bi i to biti rutavo do samog kraja.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 18 jan 2013, 22:52

Ovo vezano za Omeyera, on nije branio u drugom poluvremenu vjerovatno jer je u prvom bio totalno slab. Nevjerovatno je malo šuteva odbranio, da sad ne gledam statistiku, po sjećanju ću reči 2 šuta.
Svakako da je Omeyer garant uspjeha često Francuza, a kad on zakaeže onda su tu problemi.
Samo interesantno kako je Francuska i fizički pala u drugom poluvremenu, čak je i njemači selektor u jednom time outu govorio: "Sad polako , strpljivo, oni su gotovi fizički....". Primjetilo se to, a naravno da je Njemačka tempo izdržala do kraja a igrala je odličnu odbranu. S tim da su možda još neki igrači kod Francuza bili ispod nivoa, jednim dijelom su ih Nijemci doveli do toga da budu slabiji, a drugim nisu baš ni imali dan i bilo je tu opuštanja.

Naravno da su sad Francuzi tek nabrijani, a K.O. faza je njima omiljena i tu će tek da igraju na visokom nivou. Danas je prvo poluvrijeme ove utakmice bilo na visokom nivou. Ali onaj Abalo je stvarno fantastičan (iako to i nije nešto novo :) ) kako je samo u jednom brzinskom napadu skočio, i kakav je to let bio i uz to šut u toj brzini. Najmanje jedan sam takav upamtio, iako je Abalo imao par tako dobrih poteza danas.

Njemačka bi sad morala proći osminu finala i ova pobjeda bi ih mogla dići, ali naravno planovi su više usmjereni za naredna prvenstva, iako do kraja je sve moguće. Svašta ova ekipa još može napravit, ali golmani i odbrana moraju biti na visini. S obzirom da se ovaj tim gradi i uigrava, ako im naleti crn dan, onda mogu i ispast nenadano, ali zato bi možda do kraja mogli i priredit neka čuda. Dosta je toga otvoreno.

Crnogorci su malo neprijatno iznenadili jer su baš sve poraze doživjeli, ali nekako i igraju spor rukomet i mogla je atmosfera kod njih još malo bolja biti. Danas ih nisam gledao, nešto malo skroz, ali to su utisci iz prethodnih utakmica. A u toj ekipi sigurno ima kvaliteta, bar toliko da se po koja pobjeda mogla ostvarit. Ali ni ovi južnoamerikanci u ovoj grupi svakako nisu bili za odbacit.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Rukomet do smrti
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet do smrti » 18 jan 2013, 22:58

dubrava je napisao/la:Njemačka - Makedonija
Francuska - Island
Rusija - Tunis
Danska - Brazil

Jesu li to sad parovi osmine finala ove prve dvije skupine?
Najzanimljiviji par mi se čini Rusija - Tunis. Drago mi je da se Rusi polako vraćaju na scenu, nekoć velika rukometna sila, a zadnjih godina prosječna europska reprezentacija. Tunižani agresivni i čvrsti, na granici grubosti. Bit će to napeto.
Danci mi se čine kao jedini siguran par u četvrtfinalu. Sumnjam da će se Makedonci lako predati, moglo bi i to biti rutavo do samog kraja.
Ja mislim da je ipak Danska - Tunis. Žao mi je Tunižana 3 pobjede a tek četvrti u grupi, protiv Rusa bi to bila skoro egal utakmica ovako nemaju šansi

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 18 jan 2013, 23:03

Nešto kontam da bi meč fra-isl mogao biti zanimljiv.
Evo gledam sad, Srbija je prva u grupi sa bilo kakvom pobjedom u kojoj bi Slovencima dali 25+ golova.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 19 jan 2013, 00:31

alan_kardec je napisao/la:Nešto kontam da bi meč fra-isl mogao biti zanimljiv.
Evo gledam sad, Srbija je prva u grupi sa bilo kakvom pobjedom u kojoj bi Slovencima dali 25+ golova.
Ma ko će ga Vukoviću znati... On nađe način da useere.... Trebali bi dobiti, ali nisam siguran da hoće...
Što se Njemaca tiče sa njima se ništa ne zna... Vrlo lako mogu da izgube već u narednom kolu.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

nate
Kontakt:

Post Postao/la nate » 19 jan 2013, 00:34

Goluza je rekao da idu na pobjedu.Al ajd sta ces oni su preposteni.Sad cemo ako pobijedimo morat preko bjelorusije/s.arabije,francuske,danske i finale vjerovatno kontra domacina.zajebano i jako tesko.

Naravno da niko od favorita ne ispadne.Dobra stvar sto se tice anse pobjede je ta da bi mi u osmini finala igrali protiv slabog protivnika i mogli bi odmorit igrace dok francuzi moraju ici punom snagom na island.Nije to Island od prije, ali to je utakmica na ispadanje i svasta je moguce.

iskratel
Kontakt:

Post Postao/la iskratel » 19 jan 2013, 08:17

samoradnik je napisao/la:slovenac kakva su kod vas očekivanja od sutrašnje utakmice?! Šta javnost misli kakve su šanse? Znam da je vaš selektor prije početka najavljivao i medalju...
Ja ti mogu samo reči što če biti na ovom forumu poslije utakmice. Komentari slični ovome: Slovenci sretno pobijedili. Srbija bila bolja, ali suci sudili za Slovence. Suci ne bi smijeli suditi penal u poslijednih 20 sekundi za Slovence i izključiti Ilića, zato što je bio faul u napadu Žvižeja. Vuković napravio greško taktikom, inače bi pobjedili Sloveniju. Ako bi Stanić igrao, onda bi pobjedili bez problema. Ako, če Stanić igrati, onda če biti poraz zbog njegovih problema sa ledjima. Slovenija je prosječna momčad, slabija od Srbske i svako če je naguzit i biti sretan, što če je dobiti u 1/4 finalu. Evo, nešto u tom fazonu.

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 19 jan 2013, 11:41

iskratel je napisao/la:
samoradnik je napisao/la:slovenac kakva su kod vas očekivanja od sutrašnje utakmice?! Šta javnost misli kakve su šanse? Znam da je vaš selektor prije početka najavljivao i medalju...
Ja ti mogu samo reči što če biti na ovom forumu poslije utakmice. Komentari slični ovome: Slovenci sretno pobijedili. Srbija bila bolja, ali suci sudili za Slovence. Suci ne bi smijeli suditi penal u poslijednih 20 sekundi za Slovence i izključiti Ilića, zato što je bio faul u napadu Žvižeja. Vuković napravio greško taktikom, inače bi pobjedili Sloveniju. Ako bi Stanić igrao, onda bi pobjedili bez problema. Ako, če Stanić igrati, onda če biti poraz zbog njegovih problema sa ledjima. Slovenija je prosječna momčad, slabija od Srbske i svako če je naguzit i biti sretan, što če je dobiti u 1/4 finalu. Evo, nešto u tom fazonu.
Ja te nisam pitao kakvi će komentari biti na forumu,već kako javnost u Sloveniji gleda na ovu utakmicu?!

A realno je da je Srbija kvalitetnija reprezentacija (pa i bez već pominjanih Rnića,Manojlovića,Beljanskog) u ovom momentu, ali to ne znači da mlad i tim sa velikim potencijalom poput vašeg ne može pobjediti,ako pobjedite,prvi ću čestitati. Stanić je stvarno pod znakom pitanja....

iskratel
Kontakt:

Post Postao/la iskratel » 19 jan 2013, 12:14

Očekuje se pobjeda, ništa manje.

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 19 jan 2013, 12:28

Nadam se da ce Tunis daleko dogurat :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.