EP u rukometu 2012

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Ko ce da osvoji EP ?

Hrvatska
46
21%
Francuska
55
26%
Nemacka
8
4%
Danska
42
20%
Srbija
34
16%
Norveska
1
0%
Svedska
1
0%
Island
2
1%
Spanija
20
9%
Ostali
5
2%

Ukupno glasova: 214

hodža
Kontakt:

Re: EP u rukometu 2012

Post Postao/la hodža » 19 jan 2012, 19:41

Ništa od Danaca na ovom prvenstvu :roll:
FORZA MARŠAL !!!

bazeni
Kontakt:

Post Postao/la bazeni » 19 jan 2012, 19:42

Danci tanki auuuuuuuuuuuuuuu izgubiše :o :o :? :cry: :roll: :(

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 19 jan 2012, 20:12

Nijemci lakse od ocekivanog dosli do pobjede protiv Svedjana i sada samo ostaje da se vidi koliko ce bodova prenijeti u drugi krug takmicenja. Danci su najvece razocarenje dosadasnjeg dijela prvenstva i u njih sam polagao jedine nade da mogu ugroziti Francuze, no izgleda oni to nisu u stanju kada nisu kompletni.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 19 jan 2012, 20:39

Naravno kao što sam rekla ,prije početka EP, što če dalje ići Njmeci i Francuzi favoriti pa to je red,rad i disciplina,iskustvo,borba,igra ,taktika ljudi znaju svoj posao !
Bit će i iznenađenja kao što smo vidjeli napeto sve zanimljivo,malo suci čudno suđenje ;)

Razbojnik
Kontakt:

Post Postao/la Razbojnik » 19 jan 2012, 20:45

Makedonci izgleda igraju jos jednu triler utakmicu.

Bila bi steta da ne prođu, 3 egala, pa barem da uzmu jednu pobjedu.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 19 jan 2012, 21:04

Njemačka danas odigrala odličnu utakmicu, posebno su Šveđane razbili u prvom poluvremenu i poslije u svom stilu održavali prednost i lagano završili utakmicu. Njemačka je nakon očajne prve utakmice, prelomila sve protiv Makedonaca i danas zaigrala kako zna i umije. Rekao sam na početku prvenstva da u ovoj njemačkoj reprezentacije puno manje individualnog kvaliteta nego što je prije bilo kada su tu bila svjetska imena. Međutim kada tim funkcioniše na pravi način, kada se svi bore onda to dobro izgleda, a Gensheimer je jedan bitan igrač, dok je i golman Heinevetter odradio sjajan posao. Sada su pred Njemačkom najveći ispiti a glavni im je cilj Olimpijada, a ova reprezentacija je ovaj put ispračena s manjim očekivanjima nego inaće...Ipak sad je sve moguće...

A utakmica Makedonija-Češka će izgleda do kraja biti tijesna...Dosta je tu borbe i pravi će triler biti, samo je pitanje dal će i Makedonci konačno nakon jednog od trilera izaći kao pobjednici.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Marokanac
Kontakt:

Post Postao/la Marokanac » 19 jan 2012, 21:47

Komentator BHTV prilikom prijenosa utakmice Češka-Makedonija kaže:"očigledna je namjera slovačkog igrača da nagazi Aluševskog" :lol: . Koji debil majko mila, nit se ispravi nit išta.
Utakmica za treće mjesto je zaista nepotrebna

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 19 jan 2012, 21:57

Ocito rukometnim vladarima odgovara Makedonija sto duze na prvenstvu,pune dvorane i ostalo sto vec ide,pa Makedonci su svih 60 minuta udarali Cehe,i sve bi to bilo ok,mogao bi neko reci uredu ljudi pustaju malo grublju igru da nisu na svaki iole ozbiljniji faul Ceha igraca iskljucivali na 2 minute.
I onaj sijedi Makedonski kloc umjesto da cuva unucice,iz frustracije sto mu Ceski golman 3 puta brani situacija 1 na 1(doduse slabo je sta drugo i odbranio) sasvim ocigledno namjerno ga napucaje sa 2 metra razdaljine u lice,ali naravno sudije nista ne sviraju.

I da,nekako sam mogao ovih dana prelaziti preko tako loseg grafickog pracenja utakmica da me ne bi zacudilo ni da vidim da je Narcis reprezentativac Svedske,ali ovako amatersko snimanje utakmice,pa pola golova nisam vidio kako treba zbog nepotrebnih replay-a,pa koga su to Srbijanci zaduzili za prenosenje utakmica :roll:
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Razbojnik
Kontakt:

Post Postao/la Razbojnik » 19 jan 2012, 21:58

NE bih se slozio da su nesto gurali Makedonce. Uostalom, protiv Njemacke im je ponisten regularan gol vrijedan jednog boda.

Danas su bili jednostavno bolji od Jiche. Pardon, Ceske.

bazeni
Kontakt:

Post Postao/la bazeni » 19 jan 2012, 22:03

je li sad ovako??????????
Njemačka 4
Srbija 4
Poljska 2
Švedska 1
Makedonija 1
Danska 0

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 19 jan 2012, 22:16

Razbojnik je napisao/la:NE bih se slozio da su nesto gurali Makedonce. Uostalom, protiv Njemacke im je ponisten regularan gol vrijedan jednog boda.

Danas su bili jednostavno bolji od Jiche. Pardon, Ceske.
Pregledom snimaka utvrđeno da se nije radilo opšte o golu. Protiv Nijemaca Makedonci opšte nisu imali loše suđenje, iako su to neki drugačije vidjeli, jer Nijemci su imali i brojna isključenja a bilo je par odluka o probijanju koja su išla prije kontra Nijemaca nego kontra Makedonaca.
Makedonija je večeras zasluženo slavila protiv Čeha, bili su borbenij, srčaniji , brži, a Kiro Lazarov je dobio ovaj duel sa Jichom. Inace Makedonija je odigrala 3 trilera u ovoj grupi i zaslužila je da na kraju prođe, jednostavno su dali sve od sebe, a i uvijek su vjerovali u sebe. Ipak nakon što dvije utakmice budu tijesne i osvojite samo jedan bod, nije onda lako odigrat ovako, pobijedit i proći dalje. To govori o jakoj psihi makedonske reprezentacije. Zbog Jiche mi je žao što su Česi ispali, ali nakon sjajnog starta na prvenstvu, odlične predstave protiv Nijemaca, mnogo su toga prokockali u ove dvije preostale utakmice.
Inaće sad Srbija i Njemačka s maksimalnih 4 boda, a Danska bez i jednog ide u naredni krug. Nevjerovatno. Nekako mislim da će Srbi i Nijemci proći, faktički bi još samo jedna pobjeda i jedne i druge mogla odvest dalje.
Za sad jako tijesno prvenstvo, Francuska će bar po imenima, individualnom kvalitetu ostati favorit broj jedan, oni se tek lagano zagrijavaju, ali dal će baš osvojit to ćemo još vidjet. Uzbuđenja očigledno neće manjkat. Nasuprot :lol: :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 19 jan 2012, 22:24

bazeni je napisao/la:je li sad ovako??????????
Njemačka 4
Srbija 4
Poljska 2
Švedska 1
Makedonija 1
Danska 0
Upravo tako. Sa Nemcima igramo za mesto #1 i polufinale.
Danci ce, i ovakvi kakvi su, verovatno dobiti sve tri do kraja, tako da nama ostaje da moramo da dobijemo Nemce.
Makedonce mozemo da ne dobijemo, ali je ta opcija jedino moguca ako se budemo zezali kao veceras.
Svedi su mi najveca enigma. Naizgled su slabi, ali s obzirom da mi ne znamo da igramo sa njima, dajem vece sanse njima nego Nemcima da nas zeznu za bodove.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 19 jan 2012, 22:39

Ne kažem su Makedoncima sudije pomogle ,ali se mora stati sa ovim olakim isključenjima i pustati da se igra odbrana ,ova isključenja za svaki kontakt su preseravanje ;)

Večerašnje utakmice Makedonci i Česi prvo poluvrijeme za kladionice ,drugo za prolaz maestralna odbrana 3:2:1 ,Jicha odsječen ,Kiro i Temelski u elementu i Makedonci idu dalje sasvim zasluženo,nekog će mlatnuti i u Beogradu sigurno,tako da za njih odlično 10 mjesto ;)

Srbi i Slovaci odigrali za kladionicu i još jedan dokaz da je rukomet na niskim granama ,postaje preofirno sa ovim X-ovima.

Njemci danas odigrali kao u stara dobra vremena ,krila povukla Genshaimer i Grotzki kao nekad Krečmer i Kerman ;) :D Za ove pobjede dosta zasluga ima i selektor koji je stisnuo hrabrosti i glavne zvjezde tima poslao na klupu (Hens ,Glandorf)shvatio da s njima neće imati puno koristi,a Kaufman,Cristopherson,Pfhal ,Has koriste svoju šansu sjajno i vode Njemačku do polufinala vjerovatno ;)
Švedi danas nisu bili pretjerano raspoloženi osim Larholma ,najbolji igrača do sada Kim Anderson i Nicklas Ekberg podbacili i to je jedan od razloga poraza .Nisu ni igrali toliko loše koliko je Hainveter skidao sve moguće i nemoguće ,oni jednostavno zadnjih desetak minuta nisu mogli postići gola ,čovjek ,brani sedmerce ,šuteve s krila ,šuteve bekova ,ma sve je poskidao i odveo Njemačku dalje ;) Bojim se da kod Njemaca ne dođe do svađe u svlačionici Hens nije zadovoljan nimalo :roll:

Danci podbacili skroz ,vidi se da tu nešto ne štima ,i Vilbek se uvjerio da mu fali srednjak pa je pozvao Speleberga ,ali možda je već kasno ,vjerovatno i jeste .
Po meni uz nedostatak srednjaka ,najveći problem je loša forma glavnih igrača Hansena ,Egerta ,Lindberga ,Sondegarda koji imaju šut nešto preko 30% za ovakav kalibar igrača to je premalo .
Landin takođe nije na svom nivou ,tako da teško će biti u nastavku ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Henry
Kontakt:

Post Postao/la Henry » 19 jan 2012, 22:40

Hoce li sutra Hvati,Spanci i Francuzi dobiti?
Modra boja na bijelome platnu šest ljiljana vezenih u zlatu.To je zastava nasa bosanska!

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 19 jan 2012, 22:42

;) Pu, Srbi me oboriše..... ;) :x

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 19 jan 2012, 22:49

Pa ne igrajte ovo prvenstvo ,vidite da se pola igra za kladionice ,nemožeš pogoditi .
Odigraš 1 dođe 2 ,odigraš 2 dođe X ,odigraš X dođe 1 itd
Odigraš igrača over on ostane na klupi.
Odigraš under on do poluvremena prebaci itd
I šta čovjek da igra ,ništa ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 19 jan 2012, 22:52

Igrati kontrahendikepe. Samo Poljska razvalila svog protivnika i to je to. Ostali su se svi zadržali unutar margina hendikepa. Eh, da ne kvarim ovu temu kladioničarskim savjetima, stvarno sam iznenađen igrom Danske. :( Dobro, mogu oni ugledati polufinale, al' valja zapeti kao nikad. Sad se baš ne smiju okliznuti. Do sada su to i mogli raditi, al' u naredne 3 utakmice ne smiju. Volio bih samo da Francuzi ne uzmu. Dosadili su mi. :lol:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

LjumanM95
Kontakt:

Post Postao/la LjumanM95 » 19 jan 2012, 23:00

Bravo za Makedonce, napokon da upišu pobjedu, a baš sam mislio da će opet u posrnuti u triler završnici. No, eto na njihovu sreću nisu to uradili. Kakvu samo atmosferu prave njihovi navijači :o , svaka im čast. Ne možeš izgubiti da yebe rak raka. :D Zanimljiv je ovaj remi Srbije sa Slovacima, ko bi to očekivao od ekipe koja razbije jednu Poljsku i sasvim dobro odigra protiv jednih Danaca. Eh, te kladionice... :lol:
Danci su nafakali vjerujem da će se oni nekako progurati u slijedeće 3 utakmice, tako da u polufinalu i ne bi trebalo biti nekih neočekivanih reprezentacija, možda 1, ali možda. Francuzi bi i ovo "trebali" uzeti, ne vidim ko im može skinuti skalp. Ali sve u svemu biće zanimljivo do kraja u to nema sumnje, do sada smo vidjeli da svako svakog može pobijediti, a to daje još jednu dozu uzbuđenja i zanimljivosti.
Ja pogođen nisam, ni umro ni pao, samo sam morao skočiti dole, nastaviću tačno tamo gdje sam stao, izroniće stari za one što ga vole... FKBB 1947

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 19 jan 2012, 23:02

Rezultatski totalno nebitna utakmica,na kraju se zavrsila totalno nebitno,jer se njen rezultat nece pamtiti.21:21 na kraju u utakmici gde smo odigrali dva totalno razlicita poluvremena.U utakmici gde smo Slovake limitirali na samo 6 poena u prvom poluvremenu,ali im zato u drugom dali sve da pogadjaju pa su nekad u prvih 10 minuta drugog dela imali kao za celo prvo golova.Rotirao je Vukovic selekciju,priliku za vise minuta imao je Manojlovic koji je odlicno odigrao pocetak utakmice razdelio nekoliko asistencija,nekoliko odlicnih poteza,pa je pored svojih zadataka u odbrani sto ga je krasilo u prve dve utakmice imao priliku da upise i koji statisticki podatak po pitanju golova i asistencija.Na golu je stajao Marjanac i kako je krenuo mislio sam da ce zajebati Stanic,ali ipak iako je bio mozda i ponajbolja karika naseg tima, tri sedmerca skinuo,nije to bilo dovoljno da animira ekipu da iako nebitna utakmica ostvare jos jednu pobedu.Rajko je konacno proradio,kako se i ocekivalo u nebitnoj utakmici i sa 5/5 bio nas najbolji igrac u polju.Steta sto to ne moze ponoviti kada treba.Od ostalog treba jos samo da spomenemo da je Kostadinovic postigao svoj prvenac na nekom velikom takmicenju,drago mi je zbog momka,bice on odlican rukometas.
Na kraju steta sto se nije doslo do pobede ali ipak ja sam prezadovoljan kako je odradjena grupna faza ali mislim da svi to i moraju biti.

Zbog vaterpola,u Pionir sam stigao tek na poluvremenu utakmice Danska-Poljska.Ono sto sam video u drugom poluvremenu je strasno lose izdanje Danaca koji su se totalno raspali,najlosije poluvreme na prvenstvu sigurno od njih,a bgm imali su ih,narocito protiv Slovacke drugi deo.Na nekih 20 minuta do kraja Danci imaju +4 i u tim momentima ima li su sve,ali onda neobjasnjivo padaju u igri te Poljaci preko veceras sjajnih Tkacika i M.Jureckog prave 4:0.E onda zadnjih 10 minuta poljski show.Na golu fenomenalni Martin Vihari spusta rampu i neovlastene osobe ne pusta prema svome golu,skidajuci svakakve suteve,zicere,a u napadu 3 gola postize Robert Orzehovski sto bi rekli lik iz sene i na minutu do kraja Poljaci imaju gol prednosti i Dance u napadu.A u tom napadu se dize atmosfera na terenu i na klupi Danaca,Hansen se dize,ali mete ispred sebe i sudije odmah sviraju probijanje nakon cega Vilbek skace i urla uz aut liniju,ali to ne pomaze jer Jurecki jos jednom pogadja za 2 razlike na 30 sekundi do kraja,za neocekivani prenos Poljaka u 2 krug.
Treba reci jos jednom SRAMNO ponasanje Landina bas kao i u mecu protiv Srbije,koji je ovaj put jedno 3-4 puta sa jasnom namerom gazio protivnika verovatno zato sto je bez njegove dozvole lezao u njegovom sestercu. :oops: Naravno sudije to opet nisu videle.Bas me zanima da to nije neko novo pravilo,da Landin ima pravo udarati i gaziti koga stigne dok ostali nemaju. :roll:

Ne svidja mi se ovaj poraz Danaca nikako.Sada ce krenuti price kako je Srbija imala laku grupu,kako su Poljaci totalno podbacili u onom mecu,kako su Danci u kanalu,kako ovaj uspeh nije tako veliki koliko se prica. :mrgreen:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 19 jan 2012, 23:05

Kako mi je drago zbog Makedonaca.Svaka im cast ,a posebne pohvale na racun njihovih navijaca.Pravda je zadovoljena bar djelimicno...
Bice gutavo do kraja i svi ce imati sansu da prodju dalje ,cak i otpisani Danci,jer je veoma moguce da Srbi mlatnu Njemce vec u narednom kolu jer odmah se sastaju,i time rjese jednog ucesnika polufinala a onda nastaje pravi pakao u borbi za drugu poziciju.Isto se desava i ako Njemci pobjede samo sto ce se onda Srbija boriti za drugo mjesto.Bice odlicne i neizvjesne tekme do samog kraja.
E sutra bi se moglo nesto vise keša baciti na kladionicu.Odigracu na Hrvate ,Francuze ,Islandjane i Spance pa sta god bude...
Jbg znam da je lako poslije bitke biti general ali zar nije bilo malo rizicno igrati na Srbe kad se znalo da im ne treba i kad su najavljivali drugi sastav odmah poslije tekme sa Dancima.Pogotovo kad je kvota 1.15 ....Iskreno da imam priliku i ja bi to nastimao....
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.