Francuska - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Elmar78430
Kontakt:

Re: BiH - Luxemburg / Francuska - BiH

Post Postao/la Elmar78430 » 08 sep 2011, 13:26

I koliko pozicija bih mogli skociti?

hroni
Kontakt:

Post Postao/la hroni » 08 sep 2011, 13:33

Elmar78430 je napisao/la:I koliko pozicija bih mogli skociti?
25 :mrgreen:

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 08 sep 2011, 13:33

Sad je stiska i vriska u glavi jarane...
Ali poslije utakmice sa Luxom 'će da bude oluja i tajfun...
Kako to sve preživjeti i doživjeti, na svakom ćošku mi se priviđaju lopta, stadion st dennis, narogušeni francuski igrači, nasmijani Džeko, sudija koji jedva čeka da da žuti karton nekom našem već kartoniranom igraču, Miske i njegovo slavljenje gola, mrtav ozbiljan Sajo, nasmijani Vedo i Sejo, smrknuti Zlatan koji pogledom poručuje da će poginuti za ovu zemlju, hladan kao špricer Pandža, Papac koji sigurno i mirno iznosi lopte iz našeg šesnaesterca pored Maloude i Valbuene, prečke i stative koje pogađaju Pjanić i Edin, očaj naših nakon istih, moje lupanje glavom o asfalt nakon istih - takođe, gol Benzeme kao nož u srce za pobjedu Francuza i naš očaj (svježe rane od Portugala)
...iz tarhane koju jedem iskače Sejina lopta iz slobodnjaka koja para Francusku mrežu u 78' minutu za 0:1, pa crveni nakon toga Spahića i opsada našeg gola duboko iza 94-95' minute, sekundi kao vječnost.. naš prolazak ... ili ipak ne, izjednačenja pa hajd opet u baraž jarane....
I kako to sve preživjeti braćo moja mila... svaki dan...
A kad se smislim da, ako izgubimo, opet dolazi baraž pa sve jovo nanovo.... uffffffff
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 08 sep 2011, 13:34

Ocekujem max. do 10-15 pozicija, mozda nesto manje-vise.

hroni
Kontakt:

Post Postao/la hroni » 08 sep 2011, 13:35

ramiral je napisao/la:Sad je stiska i vriska u glavi jarane...
Kako to sve preživjeti i doživjeti, na svakom ćošku mi se priviđaju lopta, stadion st dennis, narogušeni francuski igrači, nasmijani Džeko, sudija koji jedva čeka da da žuti karton nekom našem već kartoniranom igraču, Miske i njegovo slavljenje gola, mrtav ozbiljan Sajo, nasmijani Vedo i Sejo, smrknuti Zlatan koji pogledom poručuje da će poginuti za ovu zemlju, hladan kao špricer Pandža, Papac koji sigurno i mirno iznosi lopte iz našeg šesnaesterca pored Maloude i Valbuene, prečke i stative koje pogađaju Pjanić i Edin, očaj naših nakon istih, moje lupanje glavom o asfalt nakon istih - takođe, gol Benzeme kao nož u srce za pobjedu Francuza i naš očaj (svježe rane od Portugala)
...iz tarhane koju jedem iskače Sejina lopta iz slobodnjaka koja para Francusku mrežu u 78' minutu za 0:1, pa crveni nakon toga Spahića i opsada našeg gola duboko iza 94-95' minute, sekundi kao vječnost.. naš prolazak ... ili ipak ne, izjednačenja pa hajd opet u baraž jarane....
A kad se smislim da, ako izgubimo, opet dolazi baraž pa sve jovo nanovo.... uffffffff
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: hvala majstore

Mikado
Kontakt:

Post Postao/la Mikado » 08 sep 2011, 13:41

Goalgetter je napisao/la:
:o :shock: ehhh sviraci moji nema od toga nista...cuj 10-15 pozicija :lol: pa nisu bjelirusi i lux :mrgreen: spanija i hol..

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 08 sep 2011, 13:42

Mikado je napisao/la:
:o :shock: ehhh sviraci moji nema od toga nista...cuj 10-15 pozicija :lol: pa nisu bjelirusi i lux :mrgreen: spanija i hol..
Malo sam pretjero sa 15 pozicija :mrgreen: , ali 10 pozicija mozemo sigurno skociti na listi, kad vidim ko je ispred nas (tj. puno reprezentacija je napravila kikseve kao Slovacka, Slovenija itd. ), a mi ostvarili pobjede protiv Bjelorusa koji su bili dvije pozicije iza nas.
Zadnja izmjena: Goalgetter, dana/u 08 sep 2011, 13:46, ukupno mijenjano 2 puta.

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 08 sep 2011, 13:43

Edo_77 je napisao/la:Neko je postavljao link ranking liste za Evropske timove, po kojem bi se trebala naci seedning za baraz? Zna li neko gdje je taj link?
Brojace se FIFI-na, odnosno UEFI-na Rang-Lista. Nova lista (gdje ce biti dodani bodovi za 2 pobjede protiv Bjelorusije) ce biti objavljena 21. Septembra.
Gdje se moze naci sadasnja UEFina rang lista, ne Fifina, nju znam? Neko je ovdje stavljao UEFinu listu, nemogu da je nadjem?

vuneni
Kontakt:

Post Postao/la vuneni » 08 sep 2011, 13:43

ramiral je napisao/la:Sad je stiska i vriska u glavi jarane...

prejako

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 08 sep 2011, 13:44

Edo_77 je napisao/la:
Edo_77 je napisao/la:Neko je postavljao link ranking liste za Evropske timove, po kojem bi se trebala naci seedning za baraz? Zna li neko gdje je taj link?
Brojace se FIFI-na, odnosno UEFI-na Rang-Lista. Nova lista (gdje ce biti dodani bodovi za 2 pobjede protiv Bjelorusije) ce biti objavljena 21. Septembra.
Gdje se moze naci sadasnja UEFina rang lista, ne Fifina, nju znam? Neko je ovdje stavljao UEFinu listu, nemogu da je nadjem?
http://de.fifa.com/worldfootball/rankin ... nking.html

Evo ovdje imas FIFI-nu. Vise toga imas odmah da izaberes i kontinentalne, tj. UEFA.

vOluMme
Kontakt:

Post Postao/la vOluMme » 08 sep 2011, 13:47

Ide l' ko na utakmicu u Francusku sa Centrotransom?

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 08 sep 2011, 13:47

Edo_77 je napisao/la:
Uh baš se umorih dok nađoh
Izvoli
http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Dow ... WNLOAD.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 08 sep 2011, 13:47

Goalgetter je napisao/la: http://de.fifa.com/worldfootball/rankin ... nking.html

Evo ovdje imas FIFI-nu. Vise toga imas odmah da izaberes i kontinentalne, tj. UEFA.
Hvala druze. Al nije ta. Neko je postavljao ovdje ima UEFA svoju, po njoj su sastavljali sesire za izvlacenje. Neki dan je neko ovdje stavljao, i malo nam fali da udjemo u drugi sesir.

qayxsw
Kontakt:

Post Postao/la qayxsw » 08 sep 2011, 13:48

Kad vidim ove jadne zemlje ispred nas smuči mi se

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 08 sep 2011, 13:50

hilmo je napisao/la:Uh baš se umorih dok nađoh
Izvoli
http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Dow ... WNLOAD.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Zahvaljujem.....TA 8-)

Mikado
Kontakt:

Post Postao/la Mikado » 08 sep 2011, 13:52

@Golgetter

Jesu oni ispred nas ali za nekih 100, 200 bodova, cini mi se da ima brdo takvih repki, mislim da samo Belgiju mozemo preskociti od Euro zemalja, jer su oni blizu po tim bodovima :mrgreen:
Normalno svaki kiks uzima im se bodovi, ali sad da cemo mi preci Slovacku i Sloveniju.. itd :roll: ako ti nije tesko sad naci zadnju UEFA o FIFA bodovnu tabelu od 10 pozicije..

nero.piroman
Kontakt:

Post Postao/la nero.piroman » 08 sep 2011, 13:53

na uefinoj listi cemo skociti 5,6 mjesta, a na fifinoj ok 10-tak, neka moja procjena
Tko želi nešto naučiti, nači će način; tko ne želi, naći će izliku.

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 08 sep 2011, 13:57

I prosle i ove kvale osigurlai baraz prije poslednjeg kola. Ove kvale mozemo biti i prvi. Prosle kvale ostavimo jednu Belgiju 10 bodova, pobjedimo ih oba meca, ove kvale oni opet 3-4 mjesto. I kako mogu na toj je8enoj listi biti ispred nas??????? :twisted:

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 08 sep 2011, 13:58

@Mikado ..

Da, ali tih 200 bodova, to nije nikakva prednost, kad pogledas nacin bodovanja :

Znaci imas formulu : P = M * I * T * C * 100

M - Rezultat utakmice

3 za pobjedu
1 za remi
0 za poraz

I - Vaznost utakmice

U ovom slucaju je 2,5 za kvalifikacije za EURO

T - Jacina protivnika

Faktor 200 minus pozicija tima na Rang Listi i to podjeljeno sa 100

C - Jacina kontinentalnog saveza

U ovom slucaju UEFA, koeficijent je 1.00

Mikado
Kontakt:

Post Postao/la Mikado » 08 sep 2011, 13:59

Edo_77 je napisao/la:
hilmo je napisao/la:Uh baš se umorih dok nađoh
Izvoli
Zahvaljujem.....TA 8-)
Pa ova Slovacka je daleko ispred nas :mrgreen: sa 3 pobj. smo isred njih jesmo malo sutra :lol:
( 11 ) France 30,788
( 12 ) Slovakia 29,828
( 13 ) Denmark 29,599
( 14 ) Czech Republic 28,702
( 15 ) Republic of Ireland 28,476
( 16 ) Ukraine 28,029
( 17 ) Israel 28,016
( 18 ) Turkey 27,495
( 19 ) Serbia 27,255
( 20 ) Norway 27,098
( 21 ) Slovenia 26,392
( 22 ) Switzerland 26,194
( 23 ) Bosnia and Herzegovina 25,718

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.