Eredivisie

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Bertrand
Kontakt:

Re: Eredivisie

Post Postao/la Bertrand » 09 avg 2012, 01:50

http://www.goal.com/en/news/462/netherl ... eakingnews" onclick="window.open(this.href);return false;

Jedna vrlo dobra vijest za cjelokupnu ligu. Naime, Fox je otkupio prava za prijenos holandske lige pocevsi od sezone 2013/14.

Ono najvaznije:
The EMM has operated the television channel Eredivisie Live since its founding in 2008. Fox will now broadcast the Dutch league for 12 years, starting in 2013-14, paying an average of €80m to clubs per season, according to De Telegraaf.
Ako ne grijesim, 80m bi trebalo pripasti svakom klubu. Naravno, Ajax i ostali u vrhu bi trebali dobijati nesto vise dok ce drustvo u donjem dijelu nesto manje od 80.
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 10 avg 2012, 03:51

Bertrand je napisao/la:http://www.goal.com/en/news/462/netherl ... eakingnews

Jedna vrlo dobra vijest za cjelokupnu ligu. Naime, Fox je otkupio prava za prijenos holandske lige pocevsi od sezone 2013/14.

Ono najvaznije:
The EMM has operated the television channel Eredivisie Live since its founding in 2008. Fox will now broadcast the Dutch league for 12 years, starting in 2013-14, paying an average of €80m to clubs per season, according to De Telegraaf.
Ako ne grijesim, 80m bi trebalo pripasti svakom klubu. Naravno, Ajax i ostali u vrhu bi trebali dobijati nesto vise dok ce drustvo u donjem dijelu nesto manje od 80.
Dobra vijest ali nazalost ipak interesovanje van NL je slabo za Eredivisie sve dok budu talenti dobri odlazili maloljetni u Englesku mahom nema nista od Holandski klubova uz to i oni sa 18 19 koji odrade dobru sezonu i odose bilo gdje jer ima vise love.

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 10 avg 2012, 10:27

Ovo je super, samo je možda ipak malo predug ugovor. Ne znam samo za koje države prava pokriva Fox, kako to ide?
Za ovaj post iznad, interesovanje za ligu trenutno jeste slabo, ali se mora nešto desiti ovako da bi se to popularizovalo, dakle dok nema prijenosa naravno da nema ni gledaoca. Dosad je bilo malo televizija s prijenosima lige, ovako se valjda stvori neka publika pa kad ovaj ugovor istekne bude i veća potražnja. Samo ne treba puno više davati Ajaxu i ostalima u vrhu, tako rade Španci i Škoti pa im propadoše lige jer je gornja i donja polovina k'o nebo i zemlja.

Edit: Teška godina u Evropi za holandske klubove. Vitesse je već ispao, Feyenoord je ispao iz LP a vrlo lako bi mogao i iz EL, jer će mu protivnik u pretkolu biti neko iz grupe: Sporting, Bordeaux, Hapoel TA, Levante, Sparta Prag. AZ ima mogućnost da igra protiv Anžija, PSV protiv Dinama iz Moskve, valjda će se to zaobići.

Edit drugi: Tačno sam znao, Anži na AZ. Nije Anži još uvijek neka top klasa, nisu se ni nešto pojačali u odnosu na prošlu godinu kada su završili kao peta ruska ekipa, ali ipak će biti teško proći. Hajde vidjet ćemo...

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 10 avg 2012, 20:40

Snijders iz Willema II razvaljuje.
Edit: Završi utakmica 1:1. Baš sam pozitivno iznenađen novajlijama, simpatična ekipa, fin stadion, solidna publika, lijepa i otvorena igra... Šteta za primljen gol, ali mislim da mogu opstati u ligi. Sutra od tri utakmice dvije bi mogle biti zanimljive, RKC - PSV i Roda - Zwolle zbog drugog novajlije. Doduše, ja sutra pratim Čelik, Holanđane ako šta stignem, a kad razmislim možda bi mi pametno bilo ispratiti i PSG... svakako zanimljiv sportski dan za mene. :D

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 10 avg 2012, 23:36

Sto se tice EL i Holandski klubova mislim da Hereenveen prolazi dalje protiv ovi Norvezana onda PSV naravno protiv Zete Crnogorske koja izbaci Sarajevo :? Anzi Az ce biti zanimljiv okrsaj ali Kerimov ulaze pare i dove je Hiddinka a njemu odgovaraju Holandski klubnovi jer je upoznat u njihov stil igre i prati tako da je tu po meni fifty fifty Twente isto bi trebalo da ce izbacit Bursu Tursku ali i to moze biti tesko pa da i Bursa prodje, Feyenoord ima zasigurno isto tezak zadatak sa Ceskom Spartom Praag koja je cini mi se prije nekoliko godina eliminisala Ajaxa.

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 11 avg 2012, 13:48

Šteta za Alkmaar, jer su dobili daleko najtežeg protivnika u izvlačenju...time je, vjerovatno, uništena šansa da ponove sjajnu prošlu sezonu iz ovog natjecanja...da je to onaj prošlosezonski tim sa Rasmusom Elmom, Holdenom, Poulsenom i Klavanom, možda bi se i moglo nešto napraviti na uigranost momčadi, ali ovako to izgleda strašno teško...
Ostali klubovi ne bi trebali imati problema da prođu u grupnu fazu ovog natjecanja...
Možda bi Feyenord mogao imati problema zbog slabe realizacije, koja ih je i izbacila iz kvalifikacija za ligu prvaka, ali će to Koeman, bar se nadam, popraviti do ovog sraza sa Česima...velika je stvar za ovaj klub što su uspjeli naći zamjenu za kapitena Vlaara i dovesti Mathijsena, koji će sigurno pomoći ovoj neiskusnoj momčadi...šteta što ga se nije dovelo i prije ovog dvomeča protiv Ukrajinaca...
Joint_fc

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 11 avg 2012, 20:11

Iznenadjenje :mrgreen:
slika
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 11 avg 2012, 20:46

Sudija diskutabilnom odlukom poništio gol van Bommela za 3:3... Meni žao PSV-a, čitam kako bi mogli doživjeti sudbinu Feyenoorda ako opet ostanu bez dodatnih sredstava kroz LP. A bez jakih PSV-a i Feyenoorda, teško će biti i nekog napretka za ligu.

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 12 avg 2012, 12:55

Bertrand je napisao/la:http://www.goal.com/en/news/462/netherl ... eakingnews

Ono najvaznije:
80 miliona ukupno za sve klubove po sezoni. Najvise ce dobiti Ajax, Feyenoord, PSV, Twente i AZ. Ostali nesto manje. Kompletan ugovor sa Fox-om je vrijedan okruglo milijardu eura za 12 sezona.
010 ISN'T JUST A CODE

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 12 avg 2012, 14:43

Feyenord slavio kod Utrechta 1-0
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 12 avg 2012, 17:47

Evo ajax gubi od az na svom terenu 1:2 dobro bi bilo da ovako ostane uzmimo u obzir da je psv izgubio sinoc.

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 12 avg 2012, 18:32

Odigrano prvo kolo, bilo je neobicnih rezultata, najvece iznenadjenje poraz PSV kod Waalwijka, pa pobjeda NEC kod Heerenveena, ADO Den Haag otkinuo bod u Arnhemu kod Vitessea kao i AZ u Amsterdamu.
Najubjedlliviji je bio Twente.

1. kolo: 11/12.08.2012.
Willem II-NAC Breda..................1:1
RKC Waalwijk-PSV Eindhoven.......3:2
Roda JC-FC Zwolle....................1:1
Heracles-VVV Venlo...................1:1
FC Utrecht-Feyenoord................0:1
FC Twente-FC Groningen............4:1
Heerenveen-NEC......................0:2
Vitesse-ADO Den Haag...............2:2
AFC Ajax-AZ Alkmaar................2:2
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 12 avg 2012, 19:10

Twente dobro ušlo u prvenstvo, nadam se da će nastaviti s pobjedama i dalje
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 13 avg 2012, 00:52

I Feyenoord je pobjedio i to na teskom gostovanju Utrecht je poznat po tome kao neugodan domacin i uvijek dobro igra protiv veliki ekipa.

Tek je ovo pocetak mislim najvece iznenadjenje RKCova pobjeda pa tu i tamo x u Amsterdamu kao i ova pobjeda NECa ali kazem pocetak je vidjecemo sta ce se sve izdesavat realno je mozda po papiru da PSV osvoji sampionat kada bi se gledao kadar igraca i njihova cjena.

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 18 avg 2012, 22:10

PSV razbio Rodu 5:0, Twente pogotkom Fera slavio kod NAC-a, derbi trenutno ograju Feynoord i Heeenven, sredinom 2.poluvremena nema još golova
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 19 avg 2012, 23:21

Jeste vi primijetili manje publike na stadionima? Ja jesam na pojedinim utakmicama, i provjerio sam brojeve, i recimo neki klubovi su u prvoj utakmici na svom stadionu imali manju posjetu nego što im je bio minimum prošle sezone.

Druga stvar što mi onako pade napamet... Zna l' ovdje neko holandski jezik? Nešto me zanima Vitesse, odnosno hoću da pitam, oglašava li se Jordania u medijima išta povodom kluba? Ja sam se nadao da će Vitesse postati šesti jaki klub u prvenstvu što bi stvari učinilo još zanimljivijim, ali evo ove godine se prvi put kvalifikovali u Evropu pa nijedno jedino pojačanje. Doduše vidim da su nakon ispadanja besplatno doveli nekog matorog Švabu iz Salzburga, ali ako će im takva biti "pojačanja"...

Ali dobro. Kompletirano je i drugo kolo prvenstva. Rezultati su sljedeći:

PSV - Roda JC 5:0
NAC Breda - Twente 0:1
PEC Zwolle - Vitesse 0:1
VVV - Utrecht 1:3
Feyenoord - Heerenveen 1:1
Groningen - Willem II 1:1
ADO Den Haag - RKC Waalwijk 2:2
AZ - Heracles 3:1
NEC - Ajax 1:6

Izgleda da je PSV pročepio, doduše i nije neki protivnik. Twente sam odgledao, imali su nekih mrtvih prilika koje su propustili, ali srećom nije im se obilo o glavu. Feyenoord sam stigao pogledati samo dramu u zadnjih 15-tak minuta, i tu mi je Heerenveen izgledao kao solidna ekipa s glavom i repom, doduše malo je škripala odbrana, ali ipak me čudi kako im se desio onaj kiks protiv NEC-a.
Ove godine bi se trebala voditi borba između PSV-a, Twentea i Ajaxa za titulu, a za opstanak ima 5-6 ekipa, bit će haos dole. :)

underPFC
Kontakt:

Post Postao/la underPFC » 19 avg 2012, 23:46

Fantastična partija Ajaxa :) Uspeo sam odgledati dobar deo meča i stvarno su odlični spremni i pokazali neke stvari,nadam se da će na kraju sezone slaviti....

p.s. Komične su mi holandske grupe (čast onim najvećim).... danas sam se baš smejao videvši onaj trans (trans niđe veze) u prevodu " nije zločin gledati fudbal" :)
BORBA ZA PRAVDU! PRAVDA ZA GROBARE!

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 20 avg 2012, 09:11

Izjava ti je nidje veze, bolje da nista nisi pisao. Na osnovu jednog transparenta ti donio zakljucak o cijeloj ligi :lol:
010 ISN'T JUST A CODE

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 20 avg 2012, 22:41

underPFC je napisao/la:Fantastična partija Ajaxa :) Uspeo sam odgledati dobar deo meča i stvarno su odlični spremni i pokazali neke stvari,nadam se da će na kraju sezone slaviti....

p.s. Komične su mi holandske grupe (čast onim najvećim).... danas sam se baš smejao videvši onaj trans (trans niđe veze) u prevodu " nije zločin gledati fudbal" :)
Po meni je vise slabost bila NEC-a onolika pobjeda a sada vidjecemo dalje dali je Ajax bas uzeo formu, sve se vise pise o theo janssenu kako bi mogao otici u vitesse.

underPFC
Kontakt:

Post Postao/la underPFC » 21 avg 2012, 12:45

RK Gradacac je napisao/la:Izjava ti je nidje veze, bolje da nista nisi pisao. Na osnovu jednog transparenta ti donio zakljucak o cijeloj ligi :lol:
Ok tvoj stav... Ne pričam na osnovu pomenutog transa (koji bi svugde u navijačkom svetu izazvao brutalno smejanje)već uopšteno govorim.... Ima tu naravno i odličnih grupa,ali većina je otprilike kao lutkarsko pozorište....

Što se ove sezone tiče Ajax,Twente,PSV su glavni favoriti,tu su i uvek nepredviđeni AZ,Feyenoord,pa i Groningen,Hereenven.
BORBA ZA PRAVDU! PRAVDA ZA GROBARE!

Odgovori

Natrag na “Ostale lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.