Belgija-BiH/BiH-Belgija

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

BiH ce u Zenici:

1. Pobjediti
208
89%
2. Igrati nerijeseno
15
6%
3. Izgubiti
12
5%

Ukupno glasova: 235

starmo76
Kontakt:

Re: Belgija-BiH/BiH-Belgija

Post Postao/la starmo76 » 18 nov 2008, 12:10

belgija je morala da odigra utakmicu zivota sa spancima.znaju da su najbolji i dali su sve od sebe.protiv nas ce sigurno igrati opustenije.ne sumnjam u nasu pobjedu.imamo iskustva sa njima.

Lovac
Kontakt:

Post Postao/la Lovac » 18 nov 2008, 12:57

Ma one golove sto su im dali VIlla i Torres nasi ne bi nikada pogodili, jer njih dvojica su puno brzi od nasih napadaca, al eto imamo i mi nekih svojih prednosti u odnosu na Belgiju, iako ja mislim da oni imaju kvalitetniju ekipu, mi imamo onaj inat u sebi, i ne trebamo se opustat..Bod ko neboder ;)
Kad skontam nesto pametnije napisat cu

Ammim
Kontakt:

Post Postao/la Ammim » 18 nov 2008, 23:20

ultrasstyle_tz je napisao/la:
Ammim je napisao/la:Moje je misljenje da mozemo pobijediti Belgiju uz jednu ofanzivnu taktiku tj.Muslimovic i Dzeko naprijed ali treba puno lopti s krila pa bi tu Vladavic i Salihovic pojacani s Hrgovicem i Salihamidzicem odradili posao jer osim van Bytena nemaju visokog nazad.Sta mislite da se vidi s Hasanom da odigra bar ove dvije utakmice?Mozda bi mu se i otopilo oko srca pa zaigra :?:
ima Belgija visoku zadnju liniju Van Buyten,Kompani,Van den Bore,Vermalen,T.Simons...al sta sam primjetio da su ranjivi na duge lopte iza odbrane u prostor,bilo sa krila,bilo sa protivnicke polovice,tako im je Villa i dao go,a i Torres imao par sansi,znaci lopta u prostor iza odbrane,koja je malo sporija...u Belgiji bi trebao Ibisevic doc na svoje,protiv one odbrane a sa Salihovicem,Misimovicem,Bajramovicem?(ak se oporavi) iza mislim da im mora bar 2-3 puta pobjec,on ili Muslimovic
Nisu ostali jaki kao Van Buyten a vidjecemo kako ce Ibisevic sad protiv njega protiv Bayern.Ako ga Vedo ispreskace eto alternative u napadu.Samo sam cvrsto uvjeren da su Dzeko i Muslimovic puno jaci naravno ako dobiju dovoljno lopti.Villa jest klasa za sebe ali netreba zaboraviti da su nasi prilicno brzi a sem Vede su visi od 190cm.

Ammim
Kontakt:

Post Postao/la Ammim » 18 nov 2008, 23:23

Lovac je napisao/la:Ma one golove sto su im dali VIlla i Torres nasi ne bi nikada pogodili, jer njih dvojica su puno brzi od nasih napadaca, al eto imamo i mi nekih svojih prednosti u odnosu na Belgiju, iako ja mislim da oni imaju kvalitetniju ekipu, mi imamo onaj inat u sebi, i ne trebamo se opustat..Bod ko neboder ;)
Bod ko neboder ali sto ne uzeti tri ako se sve poklopi?

Lovac
Kontakt:

Post Postao/la Lovac » 18 nov 2008, 23:28

Ammim je napisao/la:
Lovac je napisao/la:Ma one golove sto su im dali VIlla i Torres nasi ne bi nikada pogodili, jer njih dvojica su puno brzi od nasih napadaca, al eto imamo i mi nekih svojih prednosti u odnosu na Belgiju, iako ja mislim da oni imaju kvalitetniju ekipu, mi imamo onaj inat u sebi, i ne trebamo se opustat..Bod ko neboder ;)
To se podrazumijeva, normalno da i ja kao i svi mi zelim 3 boda al eto, zelio sam i protiv spanije i turske al zelje su jedno, realnost drugo..

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 18 nov 2008, 23:30

Ammim je napisao/la:
ultrasstyle_tz je napisao/la:
Ammim je napisao/la:Moje je misljenje da mozemo pobijediti Belgiju uz jednu ofanzivnu taktiku tj.Muslimovic i Dzeko naprijed ali treba puno lopti s krila pa bi tu Vladavic i Salihovic pojacani s Hrgovicem i Salihamidzicem odradili posao jer osim van Bytena nemaju visokog nazad.Sta mislite da se vidi s Hasanom da odigra bar ove dvije utakmice?Mozda bi mu se i otopilo oko srca pa zaigra :?:
ima Belgija visoku zadnju liniju Van Buyten,Kompani,Van den Bore,Vermalen,T.Simons...al sta sam primjetio da su ranjivi na duge lopte iza odbrane u prostor,bilo sa krila,bilo sa protivnicke polovice,tako im je Villa i dao go,a i Torres imao par sansi,znaci lopta u prostor iza odbrane,koja je malo sporija...u Belgiji bi trebao Ibisevic doc na svoje,protiv one odbrane a sa Salihovicem,Misimovicem,Bajramovicem?(ak se oporavi) iza mislim da im mora bar 2-3 puta pobjec,on ili Muslimovic
Nisu ostali jaki kao Van Buyten a vidjecemo kako ce Ibisevic sad protiv njega protiv Bayern.Ako ga Vedo ispreskace eto alternative u napadu.Samo sam cvrsto uvjeren da su Dzeko i Muslimovic puno jaci naravno ako dobiju dovoljno lopti.Villa jest klasa za sebe ali netreba zaboraviti da su nasi prilicno brzi a sem Vede su visi od 190cm.
ma i Vedad je 189cm :) ..al on puno vise radi bez lopte,u prostoru,ne mora on dat go al Van Buyten ga sigurno nece uvijek moc zaustavit bez faula,past ce sigurno 2-3 puta u zoni suta,a svi znamo sta to znaci(Misimovic Salihovic :D )..dok Dzeko i Muslimovic vise idu na duel igru,kontakt igru gdje cemo tesko dobit neki faul,prije kontrafaul na autoritet Van Buytena
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Ammim
Kontakt:

Post Postao/la Ammim » 18 nov 2008, 23:42

Nadam se da ce ga Vedo izvozati ko Subotica.Bas sam se nauzivao gledajuci kako mu protura loptu kroz noge.

Ammim
Kontakt:

Post Postao/la Ammim » 18 nov 2008, 23:44

Lovac je napisao/la:
Ammim je napisao/la:
To se podrazumijeva, normalno da i ja kao i svi mi zelim 3 boda al eto, zelio sam i protiv spanije i turske al zelje su jedno, realnost drugo..
Ja te proglasio pozitivcem a ti sad o realnosti da te nije Ciro razocaro?

Lovac
Kontakt:

Post Postao/la Lovac » 18 nov 2008, 23:49

Ammim je napisao/la: Ja te proglasio pozitivcem a ti sad o realnosti da te nije Ciro razocaro?
Ma nije me razocarao, ja zelim sve najbolje svojoj repki normalno, nego sam razocaran sto nemamo nikako zadnje linije, zato kazem bit ce guravo..

sukisp
Kontakt:

Post Postao/la sukisp » 18 nov 2008, 23:56

Nesto me Hoffenhaim jako podsijeca na BIH repku odbrana u ku.rcu ali zato sredina i ofanziva jedu malu dijecu.
Samo razlika je sto Ciro jeli ode na stranu boji se i svoje sijenke a ovaj Ralf udara sa tri spica orilo gorilo :lol:

Ammim
Kontakt:

Post Postao/la Ammim » 19 nov 2008, 00:06

Lovac je napisao/la:
Ammim je napisao/la: Ja te proglasio pozitivcem a ti sad o realnosti da te nije Ciro razocaro?
Ma nije me razocarao, ja zelim sve najbolje svojoj repki normalno, nego sam razocaran sto nemamo nikako zadnje linije, zato kazem bit ce guravo..
Pa pogledaj ovako za dvadesetak sati cemo biti mirniji.Nikad nam odbrana nije bila jaka strana pa se nadati da nas sad malo sreca prati.Ako se Ciro odluci za ofanzivnu taktiku no sikiriki bice golova.Kad se Spaha vrati a do proljeca ce se nesto valjda naci i za nazad bicemo mi beton.Zato samo pozitiva jer ja se pravo da ti kazem bojim samo saveza

Ammim
Kontakt:

Post Postao/la Ammim » 19 nov 2008, 00:12

sukisp je napisao/la:Nesto me Hoffenhaim jako podsijeca na BIH repku odbrana u ku.rcu ali zato sredina i ofanziva jedu malu dijecu.
Samo razlika je sto Ciro jeli ode na stranu boji se i svoje sijenke a ovaj Ralf udara sa tri spica orilo gorilo :lol:
E moj prijatelju ima Ralf iza sebe masineriju trenera ko blata za napadace za vezne a o parama da ne govorim.Dalje on ti je nova skola trenera a nasi su jos uvijek staromodni zamisli da mi imamo njega za trenera pa ne samo kvalifikacije nego bi se mi mjesali s najjacima ali sta ces takva nam drzava sve politika konstruise.

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 19 nov 2008, 00:16

Nije ni Belgija neka toliko "dobra" ekipa. Sjetite se samo kada smo ih pobijedili 1-0 u Zenici 2005. godine i tako sprejcili njihov nastup na SP 2006. :twisted:

sukisp
Kontakt:

Post Postao/la sukisp » 19 nov 2008, 00:23

Tarik14 je napisao/la:Nije ni Belgija neka toliko "dobra" ekipa. Sjetite se samo kada smo ih pobijedili 1-0 u Zenici 2005. godine i tako sprejcili njihov nastup na SP 2006. :twisted:
Ma koji nastup ...ljudi nisu mogli sastaviti kraj sa krajem :roll:I takvi nas razvalili sa 4-1 a mi ko biva najacu repku tada imali :lol:
Ali sad je druga prica-jest da nemaju defanzivce iz Zvijezde Gradacca ili Slobode ali eto imaju ,,neke,,iz Bajerna,Manchestera C-jelde nemaju sansi :roll:

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 19 nov 2008, 03:08

Belgija ima dobru odbranu (Kompany, Van Buyten) i dobar napad (Sonck, Buffel, Fellaini) ali vezni red im nije nesto poseban a pogotovo golman.

Beca-25
Kontakt:

Post Postao/la Beca-25 » 19 nov 2008, 09:26

Za Tarika:Da si gledao njihovu utakmicu protiv Spanaca na bi tako govorio,jer najbolji dio tima im je bila sredina (Felaini.i Van de Bore), a golman je branio fantasticno, cak im je i ponisten cist gol, tako da ja ne vjerujem u nesto pozitivan rezultat tamo, a pogotovo ne sa ovom formacijom i pozicijama pojedinih igraca.

majestic
Kontakt:

Post Postao/la majestic » 19 nov 2008, 11:16

Ja sam gledao nekoliko utakmica evertona i onaj felaini je igracina. On ima svu slobodu u igri,i u evertonu i u repki, nesto kao i gerard. Tesko ce nasa obrana izaci na kraj s njim. Nama ce belgijanci utrpati 3 gola i to sve ce zabiti glavom. Ja mislim da u evropi niko nema nize odbrane od nas.

Lovac
Kontakt:

Post Postao/la Lovac » 19 nov 2008, 11:23

majestic je napisao/la:Ja sam gledao nekoliko utakmica evertona i onaj felaini je igracina. On ima svu slobodu u igri,i u evertonu i u repki, nesto kao i gerard. Tesko ce nasa obrana izaci na kraj s njim. Nama ce belgijanci utrpati 3 gola i to sve ce zabiti glavom. Ja mislim da u evropi niko nema nize odbrane od nas.
I ja sam gledao utakmicu, jest onaj felaini dobar, nije istina da su nam niski igraci u odbrani, naprotiv svi su skoro visoki, barem ovi s kojima sad raspolazemo, Mravac - visok, Damjanovic - visok, Berberovic ima visine dobre, al eto opet smo losi u skok igri, to smo pokazali protiv Turske kada su nam "mali" turci uvalili 2 gola glavom..

Valjda je ciro to skonto, i mozda ce malo poraditi na tome..

majestic
Kontakt:

Post Postao/la majestic » 19 nov 2008, 11:32

Lovac je napisao/la:
majestic je napisao/la:Ja sam gledao nekoliko utakmica evertona i onaj felaini je igracina. On ima svu slobodu u igri,i u evertonu i u repki, nesto kao i gerard. Tesko ce nasa obrana izaci na kraj s njim. Nama ce belgijanci utrpati 3 gola i to sve ce zabiti glavom. Ja mislim da u evropi niko nema nize odbrane od nas.
I ja sam gledao utakmicu, jest onaj felaini dobar, nije istina da su nam niski igraci u odbrani, naprotiv svi su skoro visoki, barem ovi s kojima sad raspolazemo, Mravac - visok, Damjanovic - visok, Berberovic ima visine dobre, al eto opet smo losi u skok igri, to smo pokazali protiv Turske kada su nam "mali" turci uvalili 2 gola glavom..

Valjda je ciro to skonto, i mozda ce malo poraditi na tome..
Dobro,ali Damjanovic nije igrac koji igra na stoperskoj poziciji,i ako on u nasoj repki to dobro radi. Ja mislim da najbolji stoperski par u nasoj reprezentaciji bio bi Spahic-Mirvic. Svi znamo kakav je spahic igrac,za repku bi dao sve,a Mirvic je fakat korpulentan,tesko da bi ga ko u obrani nadskocio. Zao mi je sto Salihovic mora igrati u obrani, a znamo koliko je dobar u napadu.

Lovac
Kontakt:

Post Postao/la Lovac » 19 nov 2008, 11:38

Dobro, to stoji, to je tvoje misljenje i ja to postujem, po meni najbolji stoperski par trenutno su Spahic-Nadarevic, desni bek Berberovic ili Jahic, lijevi bek Papac ili Hrgovic, boljih nemamo u ovom trenutku..

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.