Benjamin Tahirović

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Re: Benjamin Tahirović

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 01 feb 2023, 22:16

Momak tek poceo igrati seniorski fudbal i ocekuju se neke vrhunske partije. I to na poziciji veznog.

Ohanite malo.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 01 feb 2023, 22:18

to je to od njega za ovu utakmicu
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 01 feb 2023, 22:20

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
01 feb 2023, 22:16
Momak tek poceo igrati seniorski fudbal i ocekuju se neke vrhunske partije. I to na poziciji veznog.

Ohanite malo.
Ja sam evo samo ocekivao da ne bude najgori na terenu :mrgreen:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 01 feb 2023, 22:21

harden je napisao/la:
01 feb 2023, 22:20

Ohanite malo.
Ja sam evo samo ocekivao da ne bude najgori na terenu :mrgreen:
Golman i Čelik su bili gori
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

marlostanf1eld
Kontakt:

Post Postao/la marlostanf1eld » 01 feb 2023, 22:21

Ohanite malo.
Ma pusti glupane, ne znaju ni kakav je mali profil igraca. Ocekuju da predribla dvojicu kroz sredinu i da pas na zicer.

Obicno nahajpaju nekog igraca i sami stvore sebi sliku u glavi kakav je i onda pljulju po istom kad nije kakvim su ga zamislili, a krivi su tu i mediji prije nekoliko dana objava “jedan od najvecih talenata evrope”. Pristojna karijera u ligama 5 je trenutno ono sto treba biti njegov cilj.
Zadnja izmjena: marlostanf1eld, dana/u 01 feb 2023, 22:23, ukupno mijenjano 2 puta.

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 01 feb 2023, 22:21

Daleko najgori na terenu, bas nikakve koristi ni prema naprijed ni u odbrani...igrace ovaj za nas 100%
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

lol89
Kontakt:

Post Postao/la lol89 » 01 feb 2023, 22:23

Zbog ovakvih debilski komentara tačno vi sad volio da mali izabere švedsku i da postane zvijezda ako ništa pola kao zlatan ibrahimovic

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 01 feb 2023, 22:26

lol89 je napisao/la:
01 feb 2023, 22:23
Zbog ovakvih debilski komentara tačno vi sad volio da mali izabere švedsku i da postane zvijezda ako ništa pola kao zlatan ibrahimovic
jadan, ne smije ga se kritikovati dusa
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 01 feb 2023, 22:50

Iz utakmice u utakmicu se pokazuje ono što sam govorio od samog starta ....nazalost.

Ubjedljivo najgori igrač na terenu, onako amaterski pas odigrati na zadnjeg igraca koji ima u blizini napadača a u sredini ti igrač ulazi u prostor - je najblaže rečeno fudbalski neinteligentno, bezmudo i amaterski. Onda onako na visoke loptee skače kao igrač od 1.92cm a lopta ode metar iza njega i pada na teren...pa mozes bar procijenit let lopte jbt.

I da... zaslužuje kritiku kao i svaki igrač u fudbalu nema mlad, tek poceo ovo, onoo posebno kada si igrač velikog kluba... vec ili si dobar ili si loš. Ili si za kritkiku ili za pohvalu.

A te price još je mlad, nadoci ce to samo kod nas u BIH ima i zato i jesmo na dnu i bicemo jos dugo izgleda.

Donekle, jedino opravdanje je sto je komplet ekipa katastrofa veceras i tesko je u takvom ambijentu istaknut se.

Može od njega nekad biti igrač možda ...ali igrač u kojeg se može pouzdati i da bude igrač u skladu sa najavama i pohvalama....nažalost to nikad.

A molim Boga da griješim.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 01 feb 2023, 23:07

Bit ce bolje, nek bude konstantan igrac Sassuola (oni su ga trazili na posudbu) i mi smo na konju realno.
Mada i ostali su veceras bili dno dna, nista se nije promijenilo ni njegovim izlaskom.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 01 feb 2023, 23:40

Fazon je što za reprezentaciju treba da igraju najbolji, a on trenutno nije najbolji. Svakako ga treba pozvati radi potencijala da nešto napravi jer mu je startna pozicija dobra, ali i dalje nema garancije da će on biti u budućnosti igrač za lige petice.

To će samo vrijeme pokazati, ne uspije svaki mladić koji debituje sa 19 za velike klubove. Isto tako, nije ni svaki mladić koji veže 2-3 loše utakmice na startu karijere automatski za otpisa.

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 02 feb 2023, 03:15

Pa niko nikad nije rekao da Tahirovica odmah treba staviti u prvu postavu. Hadziahmetovic, Pjanic i Krunic ne bi trebali doci u pitanje i tesko je bilo kojeg od njih istisnuti iz prvih 11. Medjutim, mi s klupe imamo samo Prcica koji konstantno igra na solidnom nivou. Evo Besic je uvezao 3 utakmice po 90 minuta, sto je bila rijetkost dosad jer je obicno bio na prosjeku od nekih 50-60' po mecu. E sad, da li je to tako jer im fale neki igraci ili je stvarno popravio svoju igru i postao nezamjenjiv - ne mogu reci jer ne pratim Ferencvaros. Pjanicev rok trajanja je pri kraju - odnosno, upitno je da li i sad zasluzuje prvu postavu. I sam Faruk je rekao da je nivo treniranja u Emiratima tanak, a Miralem zbog kartona ionako nije igrao duze od mjesec dana. Osim toga, po njegovim objavama na drustvenim mrezama se lahko da zakljuciti da mu je fudbal postao sporedna stvar u zivotu. Krunic je stalno nesto povrijedjen, a i kad je zdrav ne pruza neke Bog zna kvalitetne partije u reprezentaciji (+ uskoro ulazi u 4. deceniju zivota). Dovoljno razloga da se ovi novi momci ne smiju ispustiti.

boatenkk
Kontakt:

Post Postao/la boatenkk » 02 feb 2023, 05:49

nema od taheta nista.. pizda.. odsjekla mu se noga sinoc na mecu.. ali boli ga ona stvar.. pare idu

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 02 feb 2023, 09:50

@ghuraba, Besic je uvezao 7 utakmica po 90 minuta :)
Bas sam ga gledao u novembru prije pauze zbog SP I bio je motor ekipe, vjerovao ili ne. Cak sam pisao o tome. Ovo nakon pauze ga nisam gledao ali vidim da su minute tu. Moguće da hvata kontinuitet i da se vraća u formu te da će nam ipak koristiti.

@brigada, ne možeš Tahirovica toliko kriviti za prvi gol. Malo pretjeruješ, jos od prvog dana.

Ja lično nemam jos uvijek neko mišljenje. Nit sam vidio nešto pozitivno u njegovoj igri a niti vala nesto aman negativno.
Mlad, uskočio iznenada u ekipu kakva je Roma, igra na osjetljivoj poziciji i igra na sigurno.
Kad pogledam onog Cristantea da se desetljećima vucara po Romi, onda pomislim da bi i Tahirovic mogao uspjeti.
Ovako na prvu zbog visine djeluje kao profil igraca Rahimica, Matica, Fabinha, Busquetsa...eh sad do kojeg nivoa nivoace Tahirovic ići, teško je bilo sta kazati. Mozda do Palerma i Ascolija, a možda ipak se bude vrtio oko ovog nivoa kao i Cristante, a mi ćemo biti zadovoljni i Empolijem :)
Nisu ni nabrojani (Matic, Busquets, Fabinho,Rahimic...) u njegovim godinama bili na nekom većem nivou.

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 02 feb 2023, 10:33

@ hurem Najveći krivac za prvi gol je upravo on, pogledaj snimak utakmice malo bolje vidjet ces, onaj Kumbule je ispao žrtva i to niie prvi put da se dešava jos protiv Milana je imao dvije katastrofalne greske kod njihovog posjeda isto kod dodavanja ali na njwgovu sreću tad to nije kažnjeno.

Još sinoc mu je u sredini drugi igrač ulazio u prostor gdje je bilo prostora za neku pplukontru a on omogucuje kontru protivnickim igracima svojim glupim dodavanjem na zadnjeg igraca odbrane.

Igrač koji odigrava pas drugom igraču na metar-dva od i to vecinom nazad u odbranu tu nema igrača nikad. Igrač koji ne smije odigrati na rizik bar jedan pas kojim bi se vidjelo da ima petlju i ideju a ionako grijesi i kod sigurnih dodavanja - tu nema ni karaktera a Bog zna najbolje ni igrača.

Neka se zahvali Bogu što ga Mou zavolio iz nekih razloga i ako uspije sta u karijeri njemu moze zahvalit...jer meni igrač od 1.90 koji bi dvaputa na sredini skočio u prazno na visoku loptu nikad više meni ne bi zaigrao u timu.

Hitno s klupskim psihologom razgovor ili s nekim iskusnijim igračem da ga nauci kako treba igrat momak od 20 god i kakvim samoppuzdanjem. Ukoliko nesto je promjeni do kraja sezone nikad igraca od njega. A danas sutra i da zaigra za nekog fenjeraša Serie A ...sta ces od takvog igrača to ti dođe na isto kao danas npr Cimirot ili truhli Krunic...dovoljno da ostanemo nivo Gruzije.

Nema niti jednog segmenta igre da bih rekao tu je dobar i obecava, bice to bolje....ama bas nistaa.

Sreća u nesreci je da Mume opet dolazi u staru formu bar igrač koji zna neàto, pokušava nekad i ppgreši ali bar trudi se,
...pa Mume je sa 20 god bio Zidan lično i za Tahira i za Huseinbašića to se vidjelo i po igri i karakteru a radi se otprilike o istom profilu igrača.. ali eto nazalost ppvrede su ucinile svoje.

Daleko od toga da sam hasum Tahiru da Bog da on bio Zidan uskoro ali....

Možda sam najviše bio od svih za ppziv njemu i Denisu ali nakon ovakvih partija ne bih riječi rekao Rukfasu da ih ne pozove jer nit su se pokazali a kamoli dokazali.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 02 feb 2023, 10:33

unitarista je napisao/la:
01 feb 2023, 22:14
marlostanf1eld je napisao/la:
01 feb 2023, 22:10
unitarista je napisao/la:
01 feb 2023, 22:09
Neće biti tragedija ako odabere Švedsku.
Ja sam najveća pe der čina svih vremena
Vidi, u pravu si.
:rol:
naprijed rejal

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 02 feb 2023, 11:47

Imajednabrigada je napisao/la:
02 feb 2023, 10:33
@ hurem Najveći krivac za prvi gol je upravo on, pogledaj snimak utakmice malo bolje vidjet ces, onaj Kumbule je ispao žrtva i to niie prvi put da se dešava jos protiv Milana je imao dvije katastrofalne greske kod njihovog posjeda isto kod dodavanja ali na njwgovu sreću tad to nije kažnjeno.

Još sinoc mu je u sredini drugi igrač ulazio u prostor gdje je bilo prostora za neku pplukontru a on omogucuje kontru protivnickim igracima svojim glupim dodavanjem na zadnjeg igraca odbrane.

Igrač koji odigrava pas drugom igraču na metar-dva od i to vecinom nazad u odbranu tu nema igrača nikad. Igrač koji ne smije odigrati na rizik bar jedan pas kojim bi se vidjelo da ima petlju i ideju a ionako grijesi i kod sigurnih dodavanja - tu nema ni karaktera a Bog zna najbolje ni igrača.

Neka se zahvali Bogu što ga Mou zavolio iz nekih razloga i ako uspije sta u karijeri njemu moze zahvalit...jer meni igrač od 1.90 koji bi dvaputa na sredini skočio u prazno na visoku loptu nikad više meni ne bi zaigrao u timu.

Hitno s klupskim psihologom razgovor ili s nekim iskusnijim igračem da ga nauci kako treba igrat momak od 20 god i kakvim samoppuzdanjem. Ukoliko nesto je promjeni do kraja sezone nikad igraca od njega. A danas sutra i da zaigra za nekog fenjeraša Serie A ...sta ces od takvog igrača to ti dođe na isto kao danas npr Cimirot ili truhli Krunic...dovoljno da ostanemo nivo Gruzije.

Nema niti jednog segmenta igre da bih rekao tu je dobar i obecava, bice to bolje....ama bas nistaa.

Sreća u nesreci je da Mume opet dolazi u staru formu bar igrač koji zna neàto, pokušava nekad i ppgreši ali bar trudi se,
...pa Mume je sa 20 god bio Zidan lično i za Tahira i za Huseinbašića to se vidjelo i po igri i karakteru a radi se otprilike o istom profilu igrača.. ali eto nazalost ppvrede su ucinile svoje.

Daleko od toga da sam hasum Tahiru da Bog da on bio Zidan uskoro ali....

Možda sam najviše bio od svih za ppziv njemu i Denisu ali nakon ovakvih partija ne bih riječi rekao Rukfasu da ih ne pozove jer nit su se pokazali a kamoli dokazali.
I ti sad malo seres kad moram tako reci, prije 20ak dana pricas kako ih treba u prvu postavu, a Pjanica i Krunica izbaciti, u zvijezde ih ukivao, te pljuvao savez sto ih ne moli i ne ide im na noge, a sad odjendnom ne valja nijedan i nisu za reprezentacije. Denis igra 40 minuta prosjecno, lik zabio 3 gola i asistenciju (golove sa prijateljskih i iz europe i ne racunam), ali cim odigrao slabiju utakmicu protiv Bayerna, odmah je ka.rina i nije za reprezentaciju. Nama Bog ne bi udovoljio, stvarno smo pogan kao narod i nacija.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 02 feb 2023, 11:54

Samo luda osoba je mogla ocekivati da ce nam nedokazani igraci odmah uletiti u prvih 11. Sta fali za pocetak da budu na klupi, i ulaze na utakmicama po otprilike pola sata? Sve zavisi od rezultata na utakmici naravno. To je mozda moglo da su pozvani prosle kvalifikacije, za SP. Tad nismo imali pritiska nikakvog, drugo je sto su novinari nabili pritisak da moramo otici na SP. Da su se tad ovi momci poceli uvoditi, sad smo mogli govoriti o tome da igraju u prvih 11. Ovako trenutno tesko odmah da mogu upasti
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 02 feb 2023, 11:58

@brigada, najveći krivac je Kumbula zbog reakcije kao da je pjetlic a ne igrač Rome. U trenutku pasa prema Kumbuli protivnički igrač je bio 10 metara udaljen. Benjo je vratio loptu pod pritiskom a Kumbula je trebao prvom odigrati desno ili lijevo a ne da stopa loptu.
Ima naravno i Benjaminove krivice ali najveci krivac je Kumbula zbog amaterske greške (i molim te čitaj amaterske jer to i jeste)
Milion puta se stoperi nadju u težim situacija prilikom povratnog pasa pa reaguju normalno. Samo Kumbula, Mancini i Maguire ne znaju.
Da je bila obrnuta situacija, da je Kumbula vratio loptu Tahirovicu koji se zadesio na stoperskoj poziciji, ti bi tada pogotovo okrivio Tahirovica.

Sto se tice mog stava općenito na dosadašnju igru i mogućnosti Tahirovica, to sam rekao u prethodnom postu.
Za sada neutralan.

Sto se tice poziva...od prvog momenta svi pišu da ga treba pozvati zbog kaparisanja.
S dr.strane, Huseinbasica zoveš da ima određenu ulogu vec u prvim utakmicama. Bilo to 30 ili više minuta, nebitno.
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 02 feb 2023, 12:01, ukupno mijenjano 1 put.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 02 feb 2023, 11:59

DamirT je napisao/la:
02 feb 2023, 11:54
Samo luda osoba je mogla ocekivati da ce nam nedokazani igraci odmah uletiti u prvih 11. Sta fali za pocetak da budu na klupi, i ulaze na utakmicama po otprilike pola sata? Sve zavisi od rezultata na utakmici naravno. To je mozda moglo da su pozvani prosle kvalifikacije, za SP. Tad nismo imali pritiska nikakvog, drugo je sto su novinari nabili pritisak da moramo otici na SP. Da su se tad ovi momci poceli uvoditi, sad smo mogli govoriti o tome da igraju u prvih 11. Ovako trenutno tesko odmah da mogu upasti
Kako ces ih uvoditi u kvalifikacijama za SP, kad su obojica tek ove sezone poceli igrati profesionalni fudbal?
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Jegres, zastitaIdentiteta i 30 gostiju.