Razumijem, nisam ga nesto primjetio zato pitam
Transferi, igrački kadar - FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: Transferi, igrački kadar - FK Željezničar
- Bersaga
- Kontakt:
U ovoj sezoni Anes Vazda je upisao ukupno 25 nastupa, 24 u ligi i 1 u kupu. Nije se upisivao u listu strijelaca i asistenata. Ukupno je na terenu proveo 1657 minuta.
Evidentno je da je stagnirao ove sezone, budući da je u sezoni 2019/20 imao 19 nastupa u ligi uz učinak od 4 gola i 1 asistencije te 2 nastupa u kupu gdje je upisao 1 gol i 1 asistenciju.
Evidentno je da je stagnirao ove sezone, budući da je u sezoni 2019/20 imao 19 nastupa u ligi uz učinak od 4 gola i 1 asistencije te 2 nastupa u kupu gdje je upisao 1 gol i 1 asistenciju.
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.
uz tebe sam ja,
gdje god ti da zaigraš.
Nema razloga da ga postavljam ali nek' se nađe

- Bersaga
- Kontakt:
@Braco šta kažeš za Jovana Blagojevića? Jedini razlog zbog kojeg bih se dvoumio su godine (33) ali mislim da bi mogao još 2 godine odigrati na dobrom nivou. Redovno je igrao u drugoj Turskoj ligi, a Ankaraspor je ispao. Ili recimo Seid Behram. Prešao u Wigan iz naše kadetske selekcije i vrlo dobar je bio u Veležu ali ga je ova povreda usporila dosta.
uz tebe sam ja,
gdje god ti da zaigraš.
uz tebe sam ja,
gdje god ti da zaigraš.
Može Blagi dati ruke u našoj ligi ali nešto sumnjam da će se kod nas vraćati. Plus ne znam koliko nam je više pametna ta politika vraćanja povratnika pogotovo od 33 godine. Uzeo je sigurno solidne pare u Turskoj, sumnjam da bi pred kraj karijere dolazio u Želju da uzima dosta manje pare plus je upitno koliko će biti redovne. Malo dijete ima, treba razmišljati i o porodici pogotovo jer neće još dugo igrat.Bersaga je napisao/la: ↑06 jun 2021, 13:11@Braco šta kažeš za Jovana Blagojevića? Jedini razlog zbog kojeg bih se dvoumio su godine (33) ali mislim da bi mogao još 2 godine odigrati na dobrom nivou. Redovno je igrao u drugoj Turskoj ligi, a Ankaraspor je ispao. Ili recimo Seid Behram. Prešao u Wigan iz naše kadetske selekcije i vrlo dobar je bio u Veležu ali ga je ova povreda usporila dosta.
Behram samo 8 utakmica od prve minute odigrao u posljednje 2 godine, od toga svih 8 u sezoni 19/20. Dvije teške povrede iza njega. Desna noga mu je potpuno beskorisna. Nisam siguran da je' toliki talenat da je vrijedan rizika. Dosta je tanji nego prije.
- Bersaga
- Kontakt:
Muharem Ćivić? Primarna pozicija lijevi bek, može pokriti i štoperske pozicije. 28 nastupa ove sezone za Velež i Krupu. Mi smo trenutno na jednom lijevom beku a to je Luka Malić. Za Šehića se još ništa ne zna, Ćivić ima slobodne papire.
uz tebe sam ja,
gdje god ti da zaigraš.
uz tebe sam ja,
gdje god ti da zaigraš.
Nezvanično pripreme počinju 14.6
Rodjeni su pitarske picke!
Trener je najbitnija osoba u ovom trenutku, od njega treba sve da krene, prema boljem nadamo se. Spominje se Edis. Iskreno, volim njegovu srčanost i pobjednički duh i mentalitet, ali mi je ohladio kada je bio pomoćnik pokojnom Odi, i o glavi mu radio. A sa druge strane nije 92 da treba neko negdje "ginuti", jer mnogi i to spominju. Kako Braco spomenu Nalića, složio bi se da bi vjerovatno "na nož" bio dočekan, i teško da bi zadobio povjerenje i ekipe i navijača. Zadnjih dana se i Cviko spominje, ali prosto ne mogu da vjerujem da nam je on ozbiljna opcija.
U principu nama treba trener koji u ovom momentu može biti kvalitetan autoritet ekipi koju ćemo imati slijedeće sezone, trener koji mora fizički maksimalno spremiti ekipu, jer to je najvažnija stvar u nedostatku kvaliteta, i ekipi gdje disciplina i angažovanje moraju biti neupitni. Koliko će realno kvaliteta biti tu prisutno, teško je u ovom momentu reći, ali mi bodove možemo i moramo na trku, presing i disciplinu osvajati. U svim ostalim opcijama biće rezultatskih izazova, i automatski loše atmosfere, i sve ostalo što ide uz to. E sada ko su takvi treneri? Iskreno od naših, mislim bosanskih ja ih fakat nešto ne prepoznajem. Možda Nalić, ali kada bi fakat svi stali uz njega, a znamo kako je nama ugoditi...
U principu nama treba trener koji u ovom momentu može biti kvalitetan autoritet ekipi koju ćemo imati slijedeće sezone, trener koji mora fizički maksimalno spremiti ekipu, jer to je najvažnija stvar u nedostatku kvaliteta, i ekipi gdje disciplina i angažovanje moraju biti neupitni. Koliko će realno kvaliteta biti tu prisutno, teško je u ovom momentu reći, ali mi bodove možemo i moramo na trku, presing i disciplinu osvajati. U svim ostalim opcijama biće rezultatskih izazova, i automatski loše atmosfere, i sve ostalo što ide uz to. E sada ko su takvi treneri? Iskreno od naših, mislim bosanskih ja ih fakat nešto ne prepoznajem. Možda Nalić, ali kada bi fakat svi stali uz njega, a znamo kako je nama ugoditi...
Opet se spominju tandem Smajić - Topić ...
Već su se ranije spominjali, evo sada opet ponovo.
Već su se ranije spominjali, evo sada opet ponovo.
Puleni počeli opasno izbacivati highlightse iz ove sezone, valja nekom drugom maglu prodat

Evo njegovi highlightsi iz Krupe
@braco kakvo mišljenje imaš o Cviki kao potencijalnom treneru ?
Iskreno nemam nikakvo mišljenje o njemu kao treneru zato što nisam upućen u njegov rad. Sumnjam da je iko na svijetu gledao drugu kinesku ligu, pogotovo neke slabije ekipe koje je tamo vodio.
Ako mu je jedina referenca što je "Željovac" onda mi je to glupo. Sumnjam da oni koji će ga izabrat znaju koji stil igre gaji i slično. A i on ima samo 2 godine iskustva kao prvi/glavni trener neke ekipe, a 50 mu godina. Mada ako ćemo pošteno ni Nalić nije bolji po tom pitanju. Sablja bar u kontinuitetu radi, svake sezone je neđe, drugo što Sablja isto ima neke mane.
Tek sam sad upratio vijesti od danas, koliko vidim i avaz i ss.ba i ** su objavili da je Cviko najbliži da postane naš novi trener. Izgleda da je to "done deal".
Izgleda da Azmir ima krticu u našem klubu koga god mi želimo i pokušamo dovesti odmah se povezuje i sa TC.
Nek' se nađe na temi. Iskreno igrač od 33 godine , povratnik i u padu forme mi ne zvuči privlačno. Plus vjerovatno nije jeftin i pare moramo preusmjerit na druge pozicije.Tuzla City ostaje bez iskusnog napadača?
Tuzla City će u novu sezonu vjerovatno ući bez Voje Ubiparipa, iskusnog napadača.
Nakon informacija da su Sulejman Krpić i Elvis Mehanović pred ulaznim vratima Tuzlaka, jasno je da se u napadu pojavila poprilična gužva, a ona bi mogla biti riješana rastankom sa Vojom Ubiparipom.
Tridesettrogodišnji napadač je ove sezone odigrao 29 utakmica, postigao je sedam golova, ali prvi dio sezone je za njega bio mnogo bolji, nego nastavak. Od dolaska Husrefa Musemića nije uspio da se upiše u strijelce, a prednost u vrhu napada su nekada dobijali i fudbaleri kojima centralni špic nije prirodna pozicija.
Evo izgleda Graovac, Krpić i Mehanović u TC
U Tuzlu su doputovali Sulejman Krpić i Elvis Mehanović, a saradnju sa ekipom koju vodi Husref Musemić trebao bi brzo da dogovori i Daniel Graovac
Emil Velić
Velić nakon odlične polusezone za SC: Ponude iz BiH i inostranstva, ove sedmice razgovori sa Grcima
Istina, imam još godinu dana važećeg ugovora sa Xanthijem. Teško je bilo šta planirati, pogotovo u ovom poslu, jer se sve može promijeniti preko noći. Bilo je kontakata od klubova iz Turske, Austrije, konkretne ponude su stigle iz BiH, Slovenije, Srbije… Međutim, svakako će zadnju riječ imati Xanthi, sa kojim ću ove sedmice obaviti razgovor, te će biti slika mnogo kristalnija u vezi moje budućnosti”.
Zato sto covjek nije vizionar uopste, evo godinama je tu i nikad nisam cuo jednog nepoznatog igraca koji je dosao u Tuzla City i napravio boljeg igraca od njega nego kad je dosao. Vecinom su to igraci koji su vec poznati, koji zadrze isti nivo igre, ili kao vecinom padnu u formi. Kao sto je neko rekao, nije isto igrati za Zelju i takve timove. Zeljo ti da vjetar u ledja, napravis iskorak, i mozes opet preci u jacu ligu gdje se bolje zaradjuje.
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 07 jun 2021, 18:39, ukupno mijenjano 1 put.
Na njega su 'oko bacili' Borac i Zrinjski, ali on će ostati u Željezničaru
Ukucajte umjesto zvjezdica ovo

https://www.****/sport/nogo ... ru/195031/
Ukucajte umjesto zvjezdica ovo

https://www.****/sport/nogo ... ru/195031/
Zadnja izmjena: braco, dana/u 07 jun 2021, 18:35, ukupno mijenjano 1 put.
Nego sta mislite o Milanovicu? Cini mi se da smo i mi onda bili zainteresovani za njega prije nego sto je Hadzic otvorio kesu i presao u Sarajevo.
Trenutno korisnika/ca: F1921B, Google Adsense [Bot], Zeljinodijete1921 i 75 gostiju.