bit će kao i prošli put na eurosportu 2 najvjerovatnijeHarrison je napisao/la:Ljudi da vas pitam, ko ce prenositi utakmicu BiH-Turska, znam da prenosi BHT, ali nemam njihov prijem na satelitu. Danas sam gledao tekmu na armenskoj tv, pa me zanima hoce li neka turska tv prenositi ili neki sport klub?
BiH - Turska
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
- Fanaticosi_Medakovo
- Kontakt:
Re: BiH - Turska
Nama bi za Tursku jedan dobar DM razbijač valjao k'o budali šamar. Rahimić je manje više ok, ali Muratović je tanak za jednu Tursku...
Ne smijemo mijenjati Muratovića Pjanićem jer ćemo dobiti preofanzivnu formaciju, a alternativa nemamo. A vidjelo se šta dobijemo kada ofanzivca povučemo nazad (Salihović danas).
Bojim se da nam Arda ne da po pichki...
Ne smijemo mijenjati Muratovića Pjanićem jer ćemo dobiti preofanzivnu formaciju, a alternativa nemamo. A vidjelo se šta dobijemo kada ofanzivca povučemo nazad (Salihović danas).
Ko izgubi dobitak, dobije gubitak.
- ibrakadabra
- Kontakt:
Ocekujem tvrdu i ne bas lijepu utakmicu.Turci su poznati ko pogani igraci mislim da ce biti dosta zutih a mozda i neki crveni sjevne.Babayaro je napisao/la:Nama bi za Tursku jedan dobar DM razbijač valjao k'o budali šamar. Rahimić je manje više ok, ali Muratović je tanak za jednu Tursku...
Ulog je prevelik da bi se tek tako olako napalo iz svih raspolozivih sredstava.
Treba odigrati samo pametno.
Ma Ciro ce u Zenici vjrerovatno Misketa ubaciti umjesto Ibisevica i mozda Pandzu staviti na mjesto Jahica,a Jahica umjesto Vladavica..Moglo bi se tu nesto i iscaprkati 

Zadnja izmjena: delija, dana/u 06 sep 2009, 03:14, ukupno mijenjano 1 put.
Slažem se ja s tobom ali moramo priznati i to da nije ni Estonija više ona stara koju smo napucali 7-0ibrakadabra je napisao/la: Jer ko ti zabije sedam komada ,samo na spomen imena Bosana Estoncima se noge tresu.

Nego došlo je vrijeme da se naša repka pokaže od čega je satkana. Ovakve utakmice kao što je ova protiv turaka je pokazatelj i odlika čvrstih, jakih i kvalitenih reprezentacija. Ovo je za nas utakmica decenije. Nikada nismo ni bili u baražu a ono protiv Danske je ipak bilo za malo slabije takmičenje, ipak je ovo za svjetsko prvenstvo

Protiv turaka će biti pakleno u "šibici" Bilinom Polju, njima će naravno biti gore ali vidjet ćete da će biti oštrih startova i naboja na terenu. Turci su prgavi i pravo bezobrazni, sve će učiniti da ostvare svoj cilj. Ja se bojim incidenata jer kako tekma bude odmicala (a mi eventualno vodili) oni će biti sve nervozniji. (sjetite se šta su uradili švicarcima)
Ipak ja se nadam povoljnom rezultatu. POBJEDI! Stvarno ali samo mi je to u glavi - pobjeda!. Jer mi jednostavno moramo ovu šansu iskoristiti i prigrliti ono što nam se daje na tanjiru a to je - prednost domaćeg terena + vraćanje najboljeg igrača reprezentacije, kreatora igre! Ovo mi moramo uzeti i završiti posao prije reda, biti rahat posljednje dvije utakmice

Nista nije crno ili bjelo kako to odredjeni postovi predstavljaju...Sigurno da smo mogli bolje i ubjedljivije protiv Jermenije ali tri boda su zapisana, sigurno da bi DZeko i Ibisevic mogli po 2 gola davati ali ne moraju ako to drugi rade...mora li bas salihovic igrati beka...da li je Pjanic bas samo zamjena za Misimovica ili zasluzuje mjesto pored njega...koliko ce biti poboljsanja potrebno u srijedu da dodjemo do povoljnog rezultata?? Da li su Turci tako samopouzdani nakon rahljave pobjede nad estoncima?? Koliki je Ciro ekspert ili sarlatan? U srijedu na vece cemo imati dosta odgovora..Sve u svemu nasi Ljiljani su skupili 15 bodova a ako se nevaram u proslim kvalifikacijama od 96 nismo imali toliko ni nakon 10 utakmica...ponos, strah, neizvjesnost, optimizam, kompleks, sreca i oprez su osjecaji koje bi svaki bh navijac trebao da ima u ovom trenutku..
- ibrakadabra
- Kontakt:
Karte za Tursku su na crni oko 100 KM,poslije danasnje pobijede mislim da idu na 150KM
Možemo slobodno reći da nas napokon poštuju neki kao fudbalsku ekipu. Sudije su počele normalne da sude. Imamo par sjajnih pojedinaca, respektabilnu ekipu. Hvala Bogu da možemo napokon da nešto uradimo u nekim kvalifikacijama.
U vezi Turske vidim 2 veoma slbe tačke u našoj repki. Kao prv Desni bek, tamo će najvjerovatnije igrati Sanel, a u Turske Ardu Turan, momak će mu raditi šta go poželi jer je Sanel zaista slab u defenzivi na toj poziciji, druga slabost je livei bek, Sejo nije nikako za te pozicije, možda bi čak bolje bilo da se tu Hrgović stavi jer će nam prijetiti tu i Kazim, Sanli Tuncay te Hamit Altintop koji ima top u nozi. Mora Nemanja da se čuva tih dalekometnih šuteva.
Mislim da će utakmice biti veoma zanimljiva , puna borbe, poteza i ako Bog da naših golova.
U vezi Turske vidim 2 veoma slbe tačke u našoj repki. Kao prv Desni bek, tamo će najvjerovatnije igrati Sanel, a u Turske Ardu Turan, momak će mu raditi šta go poželi jer je Sanel zaista slab u defenzivi na toj poziciji, druga slabost je livei bek, Sejo nije nikako za te pozicije, možda bi čak bolje bilo da se tu Hrgović stavi jer će nam prijetiti tu i Kazim, Sanli Tuncay te Hamit Altintop koji ima top u nozi. Mora Nemanja da se čuva tih dalekometnih šuteva.
Mislim da će utakmice biti veoma zanimljiva , puna borbe, poteza i ako Bog da naših golova.
Dobar jutarRz88 je napisao/la:Možemo slobodno reći da nas napokon poštuju neki kao fudbalsku ekipu. Sudije su počele normalne da sude. Imamo par sjajnih pojedinaca, respektabilnu ekipu. Hvala Bogu da možemo napokon da nešto uradimo u nekim kvalifikacijama.

Pa jesili ti uopste gledao,slusao,cuo sta je Hrgovic ucinio prosle hefte u svom klubu.
Sva sreca haman da je Ciroslav makar cuo za to,a ne kao ti.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
Nisam nažalost čuo. Ne mogu na sve strane hehe. Okej, ne mora on igrati, neka Sanela stavi kao lijevoga beka, tamo je dosta bolji od desnoga. S lijeva mu prijete Sanli, Kazim i Hamit, mislio samo Sanli je dosta prodoran, ali on u Turske igra većinom napadača pa se rijetko desno prebacuje. Ja se više bojim naše pozicije desnoga beka, jer Turan Arda je igračina.
a sta je bilo sa hrgovicem , nisam bas u toku ? bas me iznenadilo sto ga nema , a tako pompeznonajavljivan 

"My lands are where my dead lie buried" Chief Crazy Horse
.................................................supic
...............jahic..........................nadarevic......................spahic
ibricic...........................................................................................salihovic
.......................................rahimic...................pjanic
........................................................miske............................................................
...................................dzeko...............................ibisevic...............
kad bi bilo ovako, sta bi bilo
- kako god bolji smo defanzivno od wolfsburga
...............jahic..........................nadarevic......................spahic
ibricic...........................................................................................salihovic
........................................................miske............................................................
...................................dzeko...............................ibisevic...............
kad bi bilo ovako, sta bi bilo

Nije ovo lose ,ni bojim se Pjanica u defanzivi...On je igracina ,jako ga cijenim,igrac je publike ali defanziva mu je slabija strana ....Bojim se da bi se naprimali s tom formacijom...dzenidm je napisao/la:.................................................supic
kad bi bilo ovako, sta bi bilo- kako god bolji smo defanzivno od wolfsburga
I ja sam gledao,no ne mogu da uvezem sta pricaju..Kao sto rece samo se osvrcu,Dzeko,Ibisevic,Misimovic i sl...Ma boje se oni nas,znaju oni da Bosnje imaju srce....mostar_mo je napisao/la:Knele je napisao/la:Arda Turan, inače moj dobar prijatelj, reče mi da će bez ikakve muke savladati BiH, te da već sada u taboru Turaka vlada nezapamćena atmosfera. Jedva čekaju da ponovo dođu u Zenicu i dokažu BiH ko je u ovom trenutku sposobniji za SP.
Eh, Turan, to je tvoje mišljenje, ali bojim se da ćeš SP gledati na onom LCD tv-u što ti je Fatih Tekke kupio za rođendan.
gleadao sam i ja te neke izjave na TRT-u , imali su neku emisiju posvecenu kvalifikacijama ...Hasan SaS im bio gost ....ne kontam Turski al onako facom su mi izgledali zabrinuto, spominju stalno Misimovica , Dzeku , Ibisevica ali i Ibricica te Rahimica ..
Re: BiH-Turska
Tursku treba na kulturan nacin ugostit,nece njima smetat nase zvizdanje njihovoj himnoj ,a to netreba nikako ni nama,na teren kad se izadje treba da zvoni sve kad imaju loptu,,,,ipak se bojim veliki su oni ratnici,oni ce krv da dadnu u srijedu,daj boze da rano povedemosakho je napisao/la:he kralju morali su ti oduzet transparent kada si ga donio minut prd pocetak tekme a to tako neide kod njeihElddar je napisao/la:Ne trebamo zaboraviti sta su oni nama uradili u Istanbulu.
Oduzeli su nam transparente, zastave, cak i transparent "SREBRENICA" im je zasmetao.
Toliko o "bratstvu"!
Treba im izvizdati himnu, docekat ih kao da dolaze u Grcku!
Toliko...![]()
svi koji su donijeli ranije transpaernt i bio je!ako mislis na ovu zadnju tekmu??
Idemo dalje.
Turci su pokazali dosta slabosti, ne vidim zasto bi ih se bojali. Nalaze se u ocajnoj situaciji, nemaju nikakav izbor osim da napadnu, bas me zanima kako ce se provesti tim koji nas napadne svim silama, a kod nas u timu Misimovic, Ibricic, Dzeko i Ibisevic, opasni da opasniji ne mogu biti. Odbrana ce biti na mukama, tako da ce svi osim Dzeke i Ibisevica imati dosta defanzivnih zadataka. Volio bih da u ekipi imamo igraca kao sto je Mladen Bartolovic, ultra brz igrac koji zna povuci ubojit kontra napad, ali na zalost, takvog nemamo. Iz prekida mozemo puno toga napraviti i siguran sam da cemo bar jednom pogoditi iz prekida.
Bitno je da ne izgubimo, pobjeda bi rijesila sve dileme, ali poraz bi nas vratio na pocetak kvalifikacija, dok bi nam remi dao veoma realne sanse da se nadjemo u barazu.
Okanite se diskusija o sastavu, ovaj bi trebao ovo, onaj bi trebao ono, jasno je kao dan da ce igrati i Supic i Ibricic, jer su ljudi zasluzili. Nemojte ih odmah na vjesala, a nije im ni sudjeno, sacekajte losu partiju pa onda pljujte po njima, jer ovako ispadate smijesni. Uzivajte ljudi, nalazimo se pred vratima baraza, da nam je neko ovo rekao prije pocetka kvalifikacija proglasili bi ga ludim (ja prvi).
Imamo pet pobjeda i sada su i zvanicno ovo najuspjesnije kvalifikacije naseg tima, nikada tri kola prije kraja nismo imali 15 bodova na nasem kontu, a dva boda nam nedostaju da nam ovo bude i zvanicno najuspjesniji ciklus kvalifikacija. Sasvim sigurno da je ovo najteza kvalifikaciona grupa u kojoj smo bili, Spanija, Turska i Belgija su godinama bili ispred nas, a prve dvije ekipe nizu uspjeh za uspjehom i spadaju u sami vrh svjetskog fudbala.
Sto se tice baraza, ne treba se uopste brinuti o tome mozemo li biti najlosija drugoplasirana ekipa, sanse za to su nam veoma male, mizerne, jer je u drugim grupama prava ludnica, a mi se (uz Rusiju) nalazimo u najboljoj situaciji da dva kola prije kraja obezbijedimo drugu poziciju. Velik rezultat, ogroman.
Turci su pokazali dosta slabosti, ne vidim zasto bi ih se bojali. Nalaze se u ocajnoj situaciji, nemaju nikakav izbor osim da napadnu, bas me zanima kako ce se provesti tim koji nas napadne svim silama, a kod nas u timu Misimovic, Ibricic, Dzeko i Ibisevic, opasni da opasniji ne mogu biti. Odbrana ce biti na mukama, tako da ce svi osim Dzeke i Ibisevica imati dosta defanzivnih zadataka. Volio bih da u ekipi imamo igraca kao sto je Mladen Bartolovic, ultra brz igrac koji zna povuci ubojit kontra napad, ali na zalost, takvog nemamo. Iz prekida mozemo puno toga napraviti i siguran sam da cemo bar jednom pogoditi iz prekida.
Bitno je da ne izgubimo, pobjeda bi rijesila sve dileme, ali poraz bi nas vratio na pocetak kvalifikacija, dok bi nam remi dao veoma realne sanse da se nadjemo u barazu.
Okanite se diskusija o sastavu, ovaj bi trebao ovo, onaj bi trebao ono, jasno je kao dan da ce igrati i Supic i Ibricic, jer su ljudi zasluzili. Nemojte ih odmah na vjesala, a nije im ni sudjeno, sacekajte losu partiju pa onda pljujte po njima, jer ovako ispadate smijesni. Uzivajte ljudi, nalazimo se pred vratima baraza, da nam je neko ovo rekao prije pocetka kvalifikacija proglasili bi ga ludim (ja prvi).
Imamo pet pobjeda i sada su i zvanicno ovo najuspjesnije kvalifikacije naseg tima, nikada tri kola prije kraja nismo imali 15 bodova na nasem kontu, a dva boda nam nedostaju da nam ovo bude i zvanicno najuspjesniji ciklus kvalifikacija. Sasvim sigurno da je ovo najteza kvalifikaciona grupa u kojoj smo bili, Spanija, Turska i Belgija su godinama bili ispred nas, a prve dvije ekipe nizu uspjeh za uspjehom i spadaju u sami vrh svjetskog fudbala.
Sto se tice baraza, ne treba se uopste brinuti o tome mozemo li biti najlosija drugoplasirana ekipa, sanse za to su nam veoma male, mizerne, jer je u drugim grupama prava ludnica, a mi se (uz Rusiju) nalazimo u najboljoj situaciji da dva kola prije kraja obezbijedimo drugu poziciju. Velik rezultat, ogroman.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- samir_tm87
- Kontakt:
Re: BiH-Turska
fabio je napisao/la:Tursku treba na kulturan nacin ugostit,nece njima smetat nase zvizdanje njihovoj himnoj ,a to netreba nikako ni nama,na teren kad se izadje treba da zvoni sve kad imaju loptu,,,,ipak se bojim veliki su oni ratnici,oni ce krv da dadnu u srijedu,daj boze da rano povedemosakho je napisao/la:he kralju morali su ti oduzet transparent kada si ga donio minut prd pocetak tekme a to tako neide kod njeihElddar je napisao/la:Ne trebamo zaboraviti sta su oni nama uradili u Istanbulu.
Oduzeli su nam transparente, zastave, cak i transparent "SREBRENICA" im je zasmetao.
Toliko o "bratstvu"!
Treba im izvizdati himnu, docekat ih kao da dolaze u Grcku!
Toliko...![]()
svi koji su donijeli ranije transpaernt i bio je!ako mislis na ovu zadnju tekmu??
ma pobjeda ne bi smjela doc u pitanje xd

Jutro.
Evo sad sam bas pricao,sa nasim Bosancem u Turskoj(momak je nogometni menager)
kaze mi,da,Turci,kao narod,nisu nesto extra napaljeni protiv nas,oni koji dodju,zele samo da se provesele sa ''bracom'' Bosancima (e ja im nisam brat
) a tekma: ''KAKO BUDE''
mediji,pokusavaju malo da napale narod,servirajuci izjave njihovih igraca i strucnog tima.
A opet ima medija,koji tvrde,da su oni sami sebe doveli u ovakvu situaciju,prokockavsi nekoliko bodova iz dvije utakmice(vjerovatno misle na Belgiju i Estoniju) te da realno BOSNA I HERCEGOVINA je zasluzila da se nadje na SP 2010 jer je pokazala daleko vise od Turske,te da je iz Spanije najbolja repka u nasoj grupi.
Evo sad sam bas pricao,sa nasim Bosancem u Turskoj(momak je nogometni menager)
kaze mi,da,Turci,kao narod,nisu nesto extra napaljeni protiv nas,oni koji dodju,zele samo da se provesele sa ''bracom'' Bosancima (e ja im nisam brat

mediji,pokusavaju malo da napale narod,servirajuci izjave njihovih igraca i strucnog tima.
A opet ima medija,koji tvrde,da su oni sami sebe doveli u ovakvu situaciju,prokockavsi nekoliko bodova iz dvije utakmice(vjerovatno misle na Belgiju i Estoniju) te da realno BOSNA I HERCEGOVINA je zasluzila da se nadje na SP 2010 jer je pokazala daleko vise od Turske,te da je iz Spanije najbolja repka u nasoj grupi.
BB BiH
A daj Boze da je tako...Imam kolegicu koja radi s Turcima visokih pozijcija i nasoj drzavi i bome su se nafurali ...Tako da su ovdasnji Turci kojh ima na stotine itekako napaljeni...Sinoc takodje TRT analiziraju sve nase igrace...A relano je da su se stisali nakon sto smo uzeli bodove u Armeniji,ocekivali su nas kiks gore...
ma pusti turke treba uci sam smireno i ne naigravati se sa njima, jer to moze biti mac sa dvije ostrice,, gospodinu ciri nek je bog na pomoci oko sastava jer bit ce tesko napraviti sastav za tursku, jer jedna greska i mozes da gibis 0-1,,,,, ja bih licno volio da pocnemo ovako;;;;;;;;
......................................................SUPIC.............................................
................................nadarevic-.........................spahic.............................
....mozda Vlada???....................................................................jahic..........
...........................,......ibricic...................... rahimic.................................
....pjanic.................................misimovic.............................salihovic..........
...........................ibisevic...........................dzeko...................................
......................................................SUPIC.............................................
................................nadarevic-.........................spahic.............................
....mozda Vlada???....................................................................jahic..........
...........................,......ibricic...................... rahimic.................................
....pjanic.................................misimovic.............................salihovic..........
...........................ibisevic...........................dzeko...................................
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.