Finska - BiH / Italija - BiH (08.06 & 11.06.2019)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Koliko cemo bodova osvojiti u ove dvije utakmice?

0 bodova
84
27%
1 bod
55
18%
2 boda
3
1%
3 boda
69
22%
4 boda
75
24%
6 bodova
24
8%

Ukupno glasova: 310

soko
Kontakt:

Re: Finska - BiH / Italija - BiH (08.06 & 11.06.2019)

Post Postao/la soko » 20 maj 2019, 20:41

emir79 je napisao/la:
soko je napisao/la:
Mujakic se mora pokazati u CL ili u EL slijedece sezone, vidjecemo dokle ce nasi timovi dogurati. Sasvim normalno, ako se pokaze protiv kvalitetni timova da je to dokaz kvaliteta.
Zukanovic, Bicakcic, Sunjic, Mimisevic i sad jos DIlaver. Dilaver je standardan u najboljem timu HNL i odlicno se pokazao u EL. Mujakic trenutno nema sta traziti u A repci. Pogotovo sad da debituje protiv Finske ili Italije..
Nema se on sta kome dokazivati, vec je. Ako kod njeg ne primjecujete kvalitet, onda stvarno nemam rjeci.

A ako cemo postavljati takve standarede, onda od svakog traziti da se dokaze u CL i EL.
Itekako se ima dokazivati. Normalno da se treba dokazati u CL i EL ili boljoj ligi.

Imas igrace koji igraju u ozbiljnim ligama ispred njega. Nema mjesta za stopera. Da je lijevo krilo hajde i nekako ali stoper pored Zukanovica, Bice, Sunjica, Memisevica i sad Dilavera nema sta traziti u repci.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 20 maj 2019, 20:43

Možda kada bi BiH ekipe u Evropi bili nešto osim kante za nabijanje onda bi igrači i dobili pozive u reprezentaciju.

Pa imamo jednog Arslanagića koji igra fantastično u belgijskoj ligi i to u mnogo boljem klubu od Kortrijka i on nije ni blizu reprezentacije trenutno.
Zadnja izmjena: Vucevich, dana/u 20 maj 2019, 20:48, ukupno mijenjano 1 put.

Miske01
Kontakt:

Post Postao/la Miske01 » 20 maj 2019, 20:44

Miske01 je napisao/la:
DrFilgud je napisao/la:
JavierBosnia je napisao/la:Spisak bolji ne moze biti

Miske samo za Torino ide, skupa Finska do Boga Allaha
Pa kako ce se prebaciti te baklave u finsku?
Haj Italija, tamo ima slatkog. Vjrovatno je i Lulic nesto spremio.
Ima @Amarenko ce ici za Tampere pa cemo po njemu poslat hehe
BHF

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 20 maj 2019, 20:48

Vucevich je napisao/la:Možda kada bi BiH ekipe u Evropi bili nešto osim kante za nabijanje onda bi igrači i dobili pozive u reprezentaciju.

Pa imamo jednog Arslanagića koji igra fantastično u belgijskoj ligi i to u mnogo boljem klubu od Mouscrona i on nije ni blizu reprezentacije trenutno.
Ne daju mu roditelji.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 20 maj 2019, 22:36

emir79 je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la: Ti moj Emire ocito nista ne razumijes. Nisam ja pisao da je Vladan los vec da nikad ne bi branio da mu prethodnik nije pokazao srednji prst "vama" navijacima Sarajeva. Mali je zasluzio poziciju 3-eg golmana jer ima stofa u njemu. Usput sigurno nece braniti pa ovaj poziv samo njemu i Sarajevu moze pomoci.
Mujakic je nedokazan stoper kao sto sam ti i napisao par dana prije. Pokusaj razumjeti da ja ne mrzim Sarajevo i da mi je drago sto ste uzeli prvenstvo. Niko sretniji od mene da svake godine proizvedete 5 reprezentativaca. To jos uvijek nije slucaj. Upravo kao sto je i Robi danas rekao.
Razumijem ja vrlodobro i tvoje dvostruke arsine i tvoj odnos prema selektorima, kao i pozivima igraca. Kako si se ponasao prema Mesi, kako Susicu, a kako prema Prosineckom. Nemoj da ti vadim komentare. Promjenio si plocu prema Kovacevicu zato sto ga je pozvao Prosinecki, jer da su to uradili Mesa ili Susic ti bi ovdje bio najglasniji.
Ne valja to paša.
To su vec niski udarci, nema potrebe da se prica prebacuje na taj teren.
Bolje je onda i ne diskutovati. :thumbdown:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 20 maj 2019, 23:17

Dobar spisak, mjera.

Nek' je pozvao Vladana, zaslužio je to momak, mada lično ne mislim da ja neki pretjerani kvalitet, Pirić mi je iskreno dosta bolji golman al' nejse.

Mujakić će biti zvijer od igrača aBd samo da ga povrede zaobiđu i da se ustali u Kortrijku odmah. On da nastupa u Srbiji ili Hrvatskoj garantujem da bi u milionskom transferu otišao u lige petice. Mislim da odavno, odavno nismo imali ovakav potencijal na stoperskoj poziciji, stvarno je dobar igrač :)
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 20 maj 2019, 23:28

emir79 je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la: Ti moj Emire ocito nista ne razumijes. Nisam ja pisao da je Vladan los vec da nikad ne bi branio da mu prethodnik nije pokazao srednji prst "vama" navijacima Sarajeva. Mali je zasluzio poziciju 3-eg golmana jer ima stofa u njemu. Usput sigurno nece braniti pa ovaj poziv samo njemu i Sarajevu moze pomoci.
Mujakic je nedokazan stoper kao sto sam ti i napisao par dana prije. Pokusaj razumjeti da ja ne mrzim Sarajevo i da mi je drago sto ste uzeli prvenstvo. Niko sretniji od mene da svake godine proizvedete 5 reprezentativaca. To jos uvijek nije slucaj. Upravo kao sto je i Robi danas rekao.
Razumijem ja vrlodobro i tvoje dvostruke arsine i tvoj odnos prema selektorima, kao i pozivima igraca. Kako si se ponasao prema Mesi, kako Susicu, a kako prema Prosineckom. Nemoj da ti vadim komentare. Promjenio si plocu prema Kovacevicu zato sto ga je pozvao Prosinecki, jer da su to uradili Mesa ili Susic ti bi ovdje bio najglasniji.
Ne valja to paša.
Kod Susica je treci golman bio Avdukic. Ali ajde nije ni vazno da ne duljim. Susic i Bazdarevic su strucnjaci bas po tvom standardu i neka su. Uzivaj.
Sto se ovog malog tice potpuno je nevazan za reprezentaciju u ovom momentu. Poziv je za nasu buducnost a vasu(navijaca Sarajeva) sadasnjost.Tako da nemam nista protiv poziva. Mujakic je potpuno druga prica.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 21 maj 2019, 02:07

Iz nekog razloga ignorise Hajrovica iako je ovaj put do skora bio odsutan dva mjesecea haman...ali i kao takav je najbolja opcija s klupe zadnjih 15-ak minuta.
Za Vrancica, Loncara +
Mogao bi mozda Loncar biti iznenadjenje u Finskoj, vidjet cemo.
Meni je licno zao sto Prcic ispasta, smatram da zbog dobrih predstava u Francuskoj zasluzuje da se nadje medju 23 igraca.
Samo da akoBogda svi budu zdravi.

U konacnici sam ipak zadovoljan spiskom, jedini veci minus je Hajrovic, te forsiranje Milosevica i Zakarica...
Sto se tice Mujakica, veliki borac i jako okretan...ali jos je prerano za reprezentacije.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 21 maj 2019, 02:51

Da, uz sve ovo što sam napisao za Mujakića, smatram da mu je prerano da dobije poziv, hajde eto da je u izlogu i da već nije napravio transfer pa ok al' ovako nije bilo neke potrebe da ga se zovne za ove dvije tekme koje će biti prekretnice za nastavak naših kvalifikacija.

Hajrovića nikako ne gotivi, ima tu nešto u pozadini, jer svakog drugog igrača koji je ovdje spomenut je on zvao, od Begovića preko Memiševića, Prcića, pa evo sada i Vrančića, svi su oni dobili poziv za neko od okupljanja od kako je Robi selektor, al' Hajrović nikada. Šta je fazon, stvarno ne kontam, mada u suštini u prilog mu ide to što je Hajrović imao bezveze čitavu drugu polusezonu koja je najviše bila obilježena povredama i neigranjem, al' za Ligu Nacija ga je morao zvati, tada je bio u strašnoj formi.

A i ovako ako je zdrav trebao bi biti tu, jer nam donosi drugačiju dimenziju u odnosu na sve ostale krilne igrače. Nemam ideju šta je razlog, možda mu se jednostavno ne uklapa u taktičke varijante al' mi ne ide u glavu da ne može uletiti među 23 igrača jer je realno Hajrović igrač poteza, poslije Džeke i Pjanića vjerovatno nešto najbolje što imamo u toj varijanti a da nosi naš pasoš, pa mi sa te strane nije jasno da ne želi imati neku drugu opciju i drugačiju vrstu igrača barem sa klupe.

Biće zanimljivo ko će biti zamjena Pjaniću, pretpostavljam da su za obje tekme sigurni Sarić i Bešić, protiv Finske bih očekivao Krunića kao trećeg veznjaka, a protiv Italije bih očekivao Cimirota. A pošto su obojica povrijeđena i upitno je hoće li biti spremni za ovaj dvomeč, svašta je moguće očekivati, jer praktično koga god da stavi biće potpuno novi igrač u njegovoj postavi, Gojak, Lončar ili Vrančić.

Lično bih protiv Finaca stavio Vrančića, a onda bih protiv Italije razmislio o Lončaru osim ako Vrančić ne bi baš dobro odigrao protiv Finaca.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 21 maj 2019, 07:59

Raonffa je napisao/la: Nemam ideju šta je razlog, možda mu se jednostavno ne uklapa u taktičke varijante
Uz duzno postovanje, Prosinecki nema takticke varijante.
Ovdje se radi o kapricu ili nekim nerasciscenim racunima.
Svejedno, Hajrovic ne igra dovoljno da bi "morao" biti pozvan, iako mislim da bi i ovakav bio bolji od Zakarica i Milosevica.

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 21 maj 2019, 09:05

Zivi bili pa vidjeli ako ne osvoji samo bod u ove dvije utakmice ili ni bod , vidjet ce te kako zove Hajrovica mozda cak i Begovica , jos malo ima podrsku naroda kad tog nestane onda ce slusati mase , ovako dok je rezultat imao , mogao je komandovat ...

lol89
Kontakt:

Post Postao/la lol89 » 21 maj 2019, 10:33

HeraklitMracni je napisao/la:Zivi bili pa vidjeli ako ne osvoji samo bod u ove dvije utakmice ili ni bod , vidjet ce te kako zove Hajrovica mozda cak i Begovica , jos malo ima podrsku naroda kad tog nestane onda ce slusati mase , ovako dok je rezultat imao , mogao je komandovat ...
Kad je to masa birala igrace?

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 21 maj 2019, 12:44

HeraklitMracni je napisao/la:Zivi bili pa vidjeli ako ne osvoji samo bod u ove dvije utakmice ili ni bod , vidjet ce te kako zove Hajrovica mozda cak i Begovica , jos malo ima podrsku naroda kad tog nestane onda ce slusati mase , ovako dok je rezultat imao , mogao je komandovat ...
Ako sebe dotle dovede onda mu ni Izoni nece moc vise plaho pomoc ... :kafa:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 21 maj 2019, 13:12

Bez brige Vrancic je tu i 3 boda su sigurna, da je i Hajrovic tu bila bi 4 boda, a da su tu i Hajrovic i Prcic sa 6 bodova bi zasjeli na celo tabele :kafa:

Sreca pa nismo prokleti
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 21 maj 2019, 15:09

DrFilgud je napisao/la:
Raonffa je napisao/la: Nemam ideju šta je razlog, možda mu se jednostavno ne uklapa u taktičke varijante
Uz duzno postovanje, Prosinecki nema takticke varijante.
Ovdje se radi o kapricu ili nekim nerasciscenim racunima.
Svejedno, Hajrovic ne igra dovoljno da bi "morao" biti pozvan, iako mislim da bi i ovakav bio bolji od Zakarica i Milosevica.
Al' ne znam kakvom inatu, hajde da on ne zove nikoga koga javnost hoće pa bih ja rekao, al' je zvao barem jednom svakog igrača za koga je javnost "lobirala", jedino Hajrovića nikada.

lol89
Kontakt:

Post Postao/la lol89 » 21 maj 2019, 16:38

Jesmo ukukali ua hajrovica isto da je ronaldo ili messi

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 21 maj 2019, 16:42

Treba pozvat igrača koji je zadnji gol dao u februaru Slavenu Belupo, a 3 mjeseca poslije toga asistencija protiv Gorice. Čini mi se da neki ovdje imaju tajne želje da reprezentacija bude menadžer Izetu pa da ga progura iz hrvatske lige makar u belgijsku.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 21 maj 2019, 18:02

coelho41 je napisao/la:Treba pozvat igrača koji je zadnji gol dao u februaru Slavenu Belupo, a 3 mjeseca poslije toga asistencija protiv Gorice. Čini mi se da neki ovdje imaju tajne želje da reprezentacija bude menadžer Izetu pa da ga progura iz hrvatske lige makar u belgijsku.
Ima ih jos vise koji misle da bi reprezentacija trebala biti menadzer propaloj, najgoroj ligi u Europi.
A sto je najgore, to se i desava vec decenijama.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 21 maj 2019, 20:53

jok ba treba HNL i švicarske lige razvijat ha ja
jer šta smo ako nismo servis strejndžerima, nećemo valjda svoje igrače razvijat?
ta 1000 puta je bolje gledat našu djecu u repci srbije,hrvatske,slovenije...
to je nešto prelijepo
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 21 maj 2019, 20:55

"Taj će dečko biti Begovićev nasljednik. Zapamtite to ime. S takvim karakterom i predanošću je malo fudbalera danas", na jednom od treninga sugerisao nam je Kovačevićev imenjak Vladan Grujić, koji je i sam svojevremeno bio dio Sarajeva i reprezentacije Bosne i Hercegovine.
??

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: IgmanskiVukovi i 13 gostiju.