Da, uz sve ovo što sam napisao za Mujakića, smatram da mu je prerano da dobije poziv, hajde eto da je u izlogu i da već nije napravio transfer pa ok al' ovako nije bilo neke potrebe da ga se zovne za ove dvije tekme koje će biti prekretnice za nastavak naših kvalifikacija.
Hajrovića nikako ne gotivi, ima tu nešto u pozadini, jer svakog drugog igrača koji je ovdje spomenut je on zvao, od Begovića preko Memiševića, Prcića, pa evo sada i Vrančića, svi su oni dobili poziv za neko od okupljanja od kako je Robi selektor, al' Hajrović nikada. Šta je fazon, stvarno ne kontam, mada u suštini u prilog mu ide to što je Hajrović imao bezveze čitavu drugu polusezonu koja je najviše bila obilježena povredama i neigranjem, al' za Ligu Nacija ga je morao zvati, tada je bio u strašnoj formi.
A i ovako ako je zdrav trebao bi biti tu, jer nam donosi drugačiju dimenziju u odnosu na sve ostale krilne igrače. Nemam ideju šta je razlog, možda mu se jednostavno ne uklapa u taktičke varijante al' mi ne ide u glavu da ne može uletiti među 23 igrača jer je realno Hajrović igrač poteza, poslije Džeke i Pjanića vjerovatno nešto najbolje što imamo u toj varijanti a da nosi naš pasoš, pa mi sa te strane nije jasno da ne želi imati neku drugu opciju i drugačiju vrstu igrača barem sa klupe.
Biće zanimljivo ko će biti zamjena Pjaniću, pretpostavljam da su za obje tekme sigurni Sarić i Bešić, protiv Finske bih očekivao Krunića kao trećeg veznjaka, a protiv Italije bih očekivao Cimirota. A pošto su obojica povrijeđena i upitno je hoće li biti spremni za ovaj dvomeč, svašta je moguće očekivati, jer praktično koga god da stavi biće potpuno novi igrač u njegovoj postavi, Gojak, Lončar ili Vrančić.
Lično bih protiv Finaca stavio Vrančića, a onda bih protiv Italije razmislio o Lončaru osim ako Vrančić ne bi baš dobro odigrao protiv Finaca.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"