sve pobjede do kraja su sigurneno rules je napisao/la:... 2 pobjede kod kuće i 2 porazaRK Gradačac - RK Derventa
RK Gračanica - RK Gradačac
RK Gradačac - RK Krivaja
RK Sloga - RK Gradačac
RK Gradacac
Re: RK Gradacac
Grdačac sretno do lige šest Sloga,Goražde,Gradačac....
- gradacac10
- Kontakt:
Pobjeda protiv Dervente, moze se reci i rutinska, Derventa solidna ekipa koja zauzima mjesto kojem i pripada... Oko 10 razlike za Gradacac, nisam siguran u tacan rezultat.
32-24...cestitke domacinima...mi ostajemo u ligi...prvi dio, jesen je bio uspjesniji, sa 2 pobjede kuci, Leotar i Visocka BosnA SOLIDAN PLASMAN...gradacac10 je napisao/la:Pobjeda protiv Dervente, moze se reci i rutinska, Derventa solidna ekipa koja zauzima mjesto kojem i pripada... Oko 10 razlike za Gradacac, nisam siguran u tacan rezultat.
13.kolo-10.12.11. RK Gradačac - RK Sloga 29:23
14.kolo-16.12.11. RK Gradačac - RK Čelik 38:31
15.kolo-22.02.12. RK Gradačac - RK Goražde 24:23
16.kolo-25.02.12. RK Leotar - RK Gradačac 20:21
17.kolo-29.02.12. RK Gradačac - RK Konjuh 26:20
18.kolo-03.03.12. RK Bosna Prevent - RK Gradačac 29:34
19.kolo-07.03.12. RK Gradačac - RK Vogošća 37:37
20.kolo-10.03.12. RK Prijedor - RK Gradačac 21:35
21.kolo-17.03.12. RK Gradačac - RK Maglaj 37:27
22.kolo-21.03.12. RK Zrinjski - RK Gradačac 22:22
23.kolo-24.03.12. RK Gradačac - RK Derventa 34:26
24.kolo-31.03.12. RK Gračanica - RK Gradačac ?? : ??
SVAKA ČAST !!!
14.kolo-16.12.11. RK Gradačac - RK Čelik 38:31
15.kolo-22.02.12. RK Gradačac - RK Goražde 24:23
16.kolo-25.02.12. RK Leotar - RK Gradačac 20:21
17.kolo-29.02.12. RK Gradačac - RK Konjuh 26:20
18.kolo-03.03.12. RK Bosna Prevent - RK Gradačac 29:34
19.kolo-07.03.12. RK Gradačac - RK Vogošća 37:37
20.kolo-10.03.12. RK Prijedor - RK Gradačac 21:35
21.kolo-17.03.12. RK Gradačac - RK Maglaj 37:27
22.kolo-21.03.12. RK Zrinjski - RK Gradačac 22:22
23.kolo-24.03.12. RK Gradačac - RK Derventa 34:26
24.kolo-31.03.12. RK Gračanica - RK Gradačac ?? : ??
SVAKA ČAST !!!
Zatvorena vrata Dvorane za rukometaše Gradačca
Rukometaši Gradačca nemalo su ostali zatečeni kada su vraćeni na ulazu Sportske dvorane Gradačačkog sajma, gdje su trebali odraditi trening pred važnu utakmicu četvrtfinala Kupa BiH protiv Izviđača.
Rukometni klub Gradačac jedna je od svjetlijih tačaka u bh. sportu, te na najbolji način predstavlja svoj grad. Poznato je da su sportski kolektivi u Gradačcu dosta uspješni posljednjih godina (OK Kula, NK Zvijezda, RK Gradačac...), te su, nema sumnje, članovi pomenutih klubova ponos svih ljudi u gradu Zmaja od Bosne.
Iako iza sebe imaju niz od 12 utakmica bez poraza, iskustvo igranja evropskih utakmica, nekoliko dobrih sezona u Premijer ligi, rukometaši Gradačca, odnosno njihov rad, tako se barem u prvi mah čini, ne cijeni se dovoljno.
Današnji trening, dva dana uoči utakmice četvrtfinala Kupa BiH protiv Izviđača iz Ljubuškog, nije održan. Igrače Gradačca dočekala su zatvorena vrata Sportske dvorane. Tek im je objašnjeno da ne mogu trenirati jer nisu izmirena dugovanja. Dugovanja nije izmirila Općina Gradačac, koja za 2012. godinu plaća rukometašima najam Dvorane. Nema novca, nema treninga.
Zanimljivo, ovo nije prvi put da rukometaši ne mogu trenirati u svom "dvorištu". I ranije su znali svoje treninge obavljati u susjednom Srebreniku, Modriči, Pelagićevu... I ko zna dokad će se trajati ovakvo stanje. U Gradačcu posljednjih godina sport cvjeta, ali nažalost ovakve stvari ga nazaduju i otežavaju njegov razvoj.
"Večeras je u toku noći sastanak Upravnog odbora RK Gradačac i oni (čanovi Uprave, op.a) će iznijeti stav glede ovog problema sa zatvaranjem dvorane", govori trener RK Gradačac, Mehmed Doborac, za SportSport.ba, te nastavlja:
"Mogu reći da utakmica četvrtfinala Kupa protiv Izviđača, bez planirana tri treninga, neće ponuditi isti kvalitet. Žao mi je što se to dešava i ovo nije prvi put da smo vraćeni. To je nekakav odnos neriješen između Općine i Sportske dvorane, odnosno njenih vlasnika".
"Nema, stvarno, nikakvog smisla. Odigrali smo 12 utakmica bez poraza i odigrali bi dobro sigurno i ovu utakmicu protiv Izviđača u Kupu, ali to će biti puno teže u ovakvim okolnostima. Nekorektno prema nama. Nama za 2012. godinu Općina plaća dvoranu, ali... Ipak, volio bih, kao što sam rekao, da se ove stvari riješe i da klub nastavi sa radom, da i dalje u jednom dobrom svjetlu predstavlja naš grad", za kraj će vidno razočarani Doborac, jedna od istinskih sportskih legendi Gradačca.
AJMO SE NARODE GRADAČCA SAKUPIT I ISTJERAT OVU BAGRU IZ OPĆINE I DVORANE
Rukometaši Gradačca nemalo su ostali zatečeni kada su vraćeni na ulazu Sportske dvorane Gradačačkog sajma, gdje su trebali odraditi trening pred važnu utakmicu četvrtfinala Kupa BiH protiv Izviđača.
Rukometni klub Gradačac jedna je od svjetlijih tačaka u bh. sportu, te na najbolji način predstavlja svoj grad. Poznato je da su sportski kolektivi u Gradačcu dosta uspješni posljednjih godina (OK Kula, NK Zvijezda, RK Gradačac...), te su, nema sumnje, članovi pomenutih klubova ponos svih ljudi u gradu Zmaja od Bosne.
Iako iza sebe imaju niz od 12 utakmica bez poraza, iskustvo igranja evropskih utakmica, nekoliko dobrih sezona u Premijer ligi, rukometaši Gradačca, odnosno njihov rad, tako se barem u prvi mah čini, ne cijeni se dovoljno.
Današnji trening, dva dana uoči utakmice četvrtfinala Kupa BiH protiv Izviđača iz Ljubuškog, nije održan. Igrače Gradačca dočekala su zatvorena vrata Sportske dvorane. Tek im je objašnjeno da ne mogu trenirati jer nisu izmirena dugovanja. Dugovanja nije izmirila Općina Gradačac, koja za 2012. godinu plaća rukometašima najam Dvorane. Nema novca, nema treninga.
Zanimljivo, ovo nije prvi put da rukometaši ne mogu trenirati u svom "dvorištu". I ranije su znali svoje treninge obavljati u susjednom Srebreniku, Modriči, Pelagićevu... I ko zna dokad će se trajati ovakvo stanje. U Gradačcu posljednjih godina sport cvjeta, ali nažalost ovakve stvari ga nazaduju i otežavaju njegov razvoj.
"Večeras je u toku noći sastanak Upravnog odbora RK Gradačac i oni (čanovi Uprave, op.a) će iznijeti stav glede ovog problema sa zatvaranjem dvorane", govori trener RK Gradačac, Mehmed Doborac, za SportSport.ba, te nastavlja:
"Mogu reći da utakmica četvrtfinala Kupa protiv Izviđača, bez planirana tri treninga, neće ponuditi isti kvalitet. Žao mi je što se to dešava i ovo nije prvi put da smo vraćeni. To je nekakav odnos neriješen između Općine i Sportske dvorane, odnosno njenih vlasnika".
"Nema, stvarno, nikakvog smisla. Odigrali smo 12 utakmica bez poraza i odigrali bi dobro sigurno i ovu utakmicu protiv Izviđača u Kupu, ali to će biti puno teže u ovakvim okolnostima. Nekorektno prema nama. Nama za 2012. godinu Općina plaća dvoranu, ali... Ipak, volio bih, kao što sam rekao, da se ove stvari riješe i da klub nastavi sa radom, da i dalje u jednom dobrom svjetlu predstavlja naš grad", za kraj će vidno razočarani Doborac, jedna od istinskih sportskih legendi Gradačca.
AJMO SE NARODE GRADAČCA SAKUPIT I ISTJERAT OVU BAGRU IZ OPĆINE I DVORANE
nevjerovatno da se tako opstina odnosi prema svojim sportistima... sramota stvarno!!!
I sad se ti bori za play off,kome???po'marke je napisao/la:nevjerovatno da se tako opstina odnosi prema svojim sportistima... sramota stvarno!!!
ovo stvarno vise nema nikakvog smisla... bez obzira o čemu se radilo, ovo je postalo veliki bezobrazluk.... ekipa koja jako uspješno predstavlja naš grad i državu u evropi je izbačena iz svog doma... najbolje bi bilo da skenderije naprave kafanu jer ovakvim odnosom naš grada ne zaslužuje ove sprtiste...
kao da nekome smetaju uspjesi igraca i ovog kluba! steta, jedan nas narod sa ovim politicarima...lifebook je napisao/la:I sad se ti bori za play off,kome???po'marke je napisao/la:nevjerovatno da se tako opstina odnosi prema svojim sportistima... sramota stvarno!!!
Gradačačani stid vas i sram bilo.Kad su rukometaši igrali međunarodne utakmice svi su se dičili a sad ko vas j..e.
baska gradacacani, jednog, eventualno dvojice, treba da bude stid i oni to koce, cuj gradacacani 

Closed mouths don't get fed on this boulevard.
Lafe znaš na koje gradačačane mislim,imam i ja korjena iz gradačca iako živim u Goraždu zato vam držim fige da se plasirate u ligu šest.
1/4 FINALE KUPA BIH U RUKOMETU
Dvorana Gradačački sajam
Srijeda,28.03.2012 u 19 sati
RK GRADAČAC -HRK IZVIĐAČ LJubuški
Dvorana Gradačački sajam
Srijeda,28.03.2012 u 19 sati
RK GRADAČAC -HRK IZVIĐAČ LJubuški
- gradacac10
- Kontakt:
Gradacac-Izvidjac 26-27
Ništa ovaj Izviđač ,nije me ni po čemu impresionirao.Mi da nismo izgubili 10 lopti,koje smo im dali u ruke(i iz toga sve bile kontre) ni blizu ne bi bio ovaj rezultat.Al šta ćeš...idemo dalje...gradacac10 je napisao/la:Gradacac-Izvidjac 26-27
- gradacac10
- Kontakt:
Srijeda, 11.4. U 19 h igra se utakmica protiv Krivaje. Dodjite i podrzite nase momke, jer ovo vrlo lako moze bit posljednja domaca utakmica ove povijesne sezone, sto znaci i oprostaj nekolicine igraca od naseg kluba koji ga napustaju na kraju sezone,u domacoj dvorani.
Ko to napušta klub,ja kako znam samo Adi i Halil idu na fakultet,a ostali (ako se dogovore sa klubom )ostaju...gradacac10 je napisao/la:Srijeda, 11.4. U 19 h igra se utakmica protiv Krivaje. Dodjite i podrzite nase momke, jer ovo vrlo lako moze bit posljednja domaca utakmica ove povijesne sezone, sto znaci i oprostaj nekolicine igraca od naseg kluba koji ga napustaju na kraju sezone,u domacoj dvorani.
- gradacac10
- Kontakt:
Osim Adija i Halila koji sigurno idu, upitno je jos par veoma bitnih igraca ove sezone, jer vecina ih ima ugovor do kraja ove sezone... A svi znamo da prosle godine nam Cacu umalo nije oteo Izvidjac..lifebook je napisao/la:Ko to napušta klub,ja kako znam samo Adi i Halil idu na fakultet,a ostali (ako se dogovore sa klubom )ostaju...gradacac10 je napisao/la:Srijeda, 11.4. U 19 h igra se utakmica protiv Krivaje. Dodjite i podrzite nase momke, jer ovo vrlo lako moze bit posljednja domaca utakmica ove povijesne sezone, sto znaci i oprostaj nekolicine igraca od naseg kluba koji ga napustaju na kraju sezone,u domacoj dvorani.
Ma care moj mi i imamo 7 igrača koji iznesu 95 % utakmice,ovo ostalo su sve djeca...Ja sam čuo da će se pokušati dogovoriti sa svim igračima da ostanu,a sad ti kažem sve zavisi od uslova koje im ponudi RK Gradačac,ali mislim da ni u jednom klubu u BiH ne cvjetaju ruže,zato i ako bi koji od njih želio ići bolje bi im bilo da idu izvan BiH...gradacac10 je napisao/la:Osim Adija i Halila koji sigurno idu, upitno je jos par veoma bitnih igraca ove sezone, jer vecina ih ima ugovor do kraja ove sezone... A svi znamo da prosle godine nam Cacu umalo nije oteo Izvidjac..lifebook je napisao/la:Ko to napušta klub,ja kako znam samo Adi i Halil idu na fakultet,a ostali (ako se dogovore sa klubom )ostaju...gradacac10 je napisao/la:Srijeda, 11.4. U 19 h igra se utakmica protiv Krivaje. Dodjite i podrzite nase momke, jer ovo vrlo lako moze bit posljednja domaca utakmica ove povijesne sezone, sto znaci i oprostaj nekolicine igraca od naseg kluba koji ga napustaju na kraju sezone,u domacoj dvorani.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.