BiH klubovi u UEFA takmičenjima 2016/17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Signore
Kontakt:

Re: BiH klubovi u UEFA takmičenjima 2016/17

Post Postao/la Signore » 03 maj 2016, 13:56

Ove nece. Nije ni Gibraltar odmah. Vidis, nisam ni razmisljao da ovi danas razmatraju, ti mi prvi donese vijest, cak sam prvo procitao Kosevo pa gledam koji k* pitas :lol: :lol:

Liga mora postojati 3 godine ako se ne varam, a oni igraju i duze. U sljedecom sezoni 16/17 nece nastupiti jer bi poremetili drugim savezima obecana mjesta, tj. onaj acces list. Eh sad, u sezoni 17/18 bi trebali igrati i 100% nece biti u mogucnosti da igraju sa klubovima iz Srbije, to se vec spominjalo.

Takodjer, vidim sad da ce igrati kvalifikacije za SP18 ukoliko ih FIFA primi. To ce se odrediti za deset dana, a ako ih prime bit ce u grupi s Hrvatskom, Turskom, Finskom, Islandom i Ukrajinom. Imam neki osjecaj da ce ih primiti i da im je ovo sudbina odredila s obzirom da su htjeli prvu povijesnu utakmicu igrati s Hrvatskom u KM.

Vidim da je 28 clanica bilo ZA, 24 PROTIV i 2 suzdrzana. Bas me zanima tko je kako glasao, mada sam ja neki dan ovdje na forumu pisao da ce oni biti primljeni sto posto jer je vise od pola drzava ciji su savezi u UEFA-i priznalo Kosovo kao drzavu pa mi je bilo logicno da isti podrze i nogometni savez Kosova.

EDIT: Ipak me Svicarska sje*ala trazivsi tajno glasanje :cry:

DoeTz
Kontakt:

Post Postao/la DoeTz » 03 maj 2016, 15:13

Signore je napisao/la:
DoeTz je napisao/la:Signore brajto pa sto i za Slobodu ne stavi :cry:
Ma sta cu stavljat, vi cete svakako past, necete uzet ni kup, kakvi vi i Europa :mrgreen: :mrgreen:

Salim se, sta te zanima?? Potencijalni protivnici?
Nemoj me ba plasit u ovakvim vremenima, ionako strepim :mrgreen:

Da, protivnici me zanimaju :mrgreen:
Znam te glumce jer mi smo kaskaderi.

Sloboda Tuzla !

⚒ WHU ! COYI !

AFCA !

virtuoz
Kontakt:

Post Postao/la virtuoz » 03 maj 2016, 15:15

Vrlo moguce da ce dogodine kosovski klubovi igrati kvalifikacije za CL/EL sto znaci da su ulaskom Kosova u UEFA-u BiH klubovi dobili jos nekoliko neugodnih protivnika :lol:

virtuoz
Kontakt:

Post Postao/la virtuoz » 03 maj 2016, 15:22

Ne znam zasto svi pitaju za protivnike,pogotovo jer prvenstva jos nisu gotova. Imate u drugom postu ove teme link, ne moze biti bolje objasnjeno a uz to se i link "updejta" svako malo.

Tko ne zna da takva tablica postoji,odmah u bookmarke sa njom,a tko ne zna iscitati moguce protivnike iz nje onda ima poteskoce u razvoju :lol:

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 03 maj 2016, 15:27

ma bice Slobodi yebeni protivnici odmah da znate, trebat ce vam mnogo srece, a bgm i nama u 2.pretkolu iako smo nosioci pravo yebenih ekipa ima, kad vidim onaj Kairat zaplakao bih :D...eh sad jedino ako ne izborimo evropu onda ce nam biti lakse,necemo morati brinuti oko toga ko ce nam doci :lol: :lol:
Pyro is not a crime !

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 03 maj 2016, 15:29

THEC je napisao/la:ma bice Slobodi yebeni protivnici odmah da znate, trebat ce vam mnogo srece, a bgm i nama u 2.pretkolu iako smo nosioci pravo yebenih ekipa ima, kad vidim onaj Kairat zaplakao bih :D...eh sad jedino ako ne izborimo evropu onda ce nam biti lakse,necemo morati brinuti oko toga ko ce nam doci :lol: :lol:
**** Kazahstanci, mogu izbaciti nekoga iz lige 5 a jos nisu nosioci :lol: ali dobro, tek su poceli ulagati u fudbal.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 03 maj 2016, 15:30

Mokes je napisao/la:
marconato je napisao/la:
Nama je sad' il' nikad' :mrgreen: Bice ono: il' pukovnik il' pokojnik :lol:
Lester je zadnju euro-tekmu igrao protiv Zvezde. Ko zna, mozda se opet sretnete :mrgreen:
Ubili smo brasno tada u njima, neka se istorija ponovi :mrgreen:
[youtube][/youtube]
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

DoeTz
Kontakt:

Post Postao/la DoeTz » 03 maj 2016, 15:31

THEC je napisao/la:ma bice Slobodi yebeni protivnici odmah da znate, trebat ce vam mnogo srece, a bgm i nama u 2.pretkolu iako smo nosioci pravo yebenih ekipa ima, kad vidim onaj Kairat zaplakao bih :D...eh sad jedino ako ne izborimo evropu onda ce nam biti lakse,necemo morati brinuti oko toga ko ce nam doci :lol: :lol:
slika

Zavrti mi se od prvog reda :lol:

Sloboda Tuzla !

⚒ WHU ! COYI !

AFCA !

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 03 maj 2016, 15:34

MortemHz je napisao/la:
**** Kazahstanci, mogu izbaciti nekoga iz lige 5 a jos nisu nosioci :lol: ali dobro, tek su poceli ulagati u fudbal.
ma krivo mi sto nisu nosioci, majku im, bio sam siguran da ce biti barem u 2.pretkolu nosioci :D...sinoc gledam trece pretkolo i kontam joj daj Boze da izborimo evropu, nosioci smo u prva dva i trebali bi proci a u trecem ima barem 10 ekipa sa kojima bi se dalo igrati i da se mozes nadati nekoj senzaciji, no vratim se na drugo pretkolo, kad vidjeh ko je sve trenutno medju nenosiocima zamanta mi se :lol: ako budemo igrali EL trebat ce nam dosta srece u 2. pretkolu

@DoeTz recimo vec sa tim timovima iz 2. reda bi se dalo igrati, ne treba vas plasiti ni Hearts, Skoti nisu ni blizu onog sto su nekad bili, tacnije iz te grupe bi se trebalo bojati samo Aktobea
Pyro is not a crime !

virtuoz
Kontakt:

Post Postao/la virtuoz » 03 maj 2016, 16:14

Protiv svakoga se moze igrati, gluposti su da ne moze,pogotovo s obzirom da dosta ekipa iz vecih liga ne smatra natjecanje kao EL ozbiljnim i prioritet im je domaca liga,tako da nerijetko izadu sa izmijesanim sastavom,pogotovo u pretkolima.

Najvaznije od svega je tretirati svakog protivnika kao da je Bayern,Real ili Barcelona. Vidjeli smo da kad BiH klubovi ozbiljno shvate protivnika i udu sa 120% u utakmicu onda pruze i dobru predstavu,kao npr. protiv Ferencvarosa ili Borussije na Kosevu.
Isto tako smo vidjeli sta se dogada kad se protivnici potcijene, Poljaci koji nisu nista posebno (jaci jesu,ali se sa njima moglo igrati) su lagano izbacili Sarajevo, a sramocenja necu spominjati.

Ne vrijedi to samo za BiH predstavnike nego i za sve klubove u regionu. Rijeka je igrala odlicno u EL dvije sezone upravo zato sto su bili nabrijani, slava im je udarila u glavu pa su podcijenili Abeerden i puf, 0:3 na Kantridi. Hajduk vec godinama podcjenjuje protivnike pa se tako provlaci (ili cak ispada) protiv klubova iz Estonije,Makedonije,Slovenije ali zato dobro namuci jace protivnike (Dnipro,Stoke,Deportivo,Fulham,Roma su ih jedva izbacili) a nekad zna i pobijediti (2:0 protiv Intera u Milanu, 1:0 protiv Anderlechta na Poljudu).
Zvezda ista stvar kao i Hajduk, pobijedili Romu, namucili Milan, Rangers, Bordeaux a ispadali od Kazahstanaca, mucili se protiv Estonaca...

Poanta je da se svakoga treba ozbiljno shvatiti i to automatski daje velike sanse za prolaz. Cim se kaze "lako cemo" to je poziv za probleme.

KapitenK
Kontakt:

Post Postao/la KapitenK » 03 maj 2016, 16:28

Hoce li Željezničar biti nositelj u 2. pretkolu EL ?

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 03 maj 2016, 16:31

Sarajevo prosle godine nije moglo jednostavno bolje, pripreme odradjene katastrofalno kao i sama priprema pred utakmicu, i nismo bolje mogli ni ocekvati, ja sam ubijedjen da bi Lech prosli prije dvije godine da su mogli oni biti umjesto Borusije, a isto tako prosle godine da je umjesto Lecha bila neka i slabija ekipa ispali bismo jer ko sto vec rekoh same pripreme su katastrofalno odradjene tako da stoji ta tvoja konstatacija, istina moras nekad i srece imati protiv ovih jacih ali mogu se proci, s tim sto te Kazahstance i uopsteno istocni blok bi najbolje bilo izbjeci jer je takav stil fudbala da nam i ne odgovara previse a nisu ni atraktivni klubovi, s druge strane skandinavci nam odgovaraju u potpunosti, siguran sam da bi cak i Skoti nasim klubovima odgovarali, naravno mozda ne Celtic iako ni oni nisu ono sto su nekad bili, ali ovi drugi klubovi bi nam sigurno odgovarali uz uslov da se maksimalno udje u tekmu i da ti se ne bi desilo ono sto se desilo Rijeci protiv Aberdeena, sigurno su oni bili kvalitetniji no na kraju su ispali

@Kapiten po trenutnoj listi, ako bi ovako ostalo Zeljo ne bi bio nosilac u 2.pretkolu, prvi su ispod crte
Pyro is not a crime !

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 03 maj 2016, 16:32

Ispadamo svi u drugom pretkolu .
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 03 maj 2016, 16:44

KapitenK je napisao/la:Hoce li Željezničar biti nositelj u 2. pretkolu EL ?
Do neki dan je bio, vise nije. Lista se mijenja svako malo tako da se nece znati do zadnjeg kola za Zelju. Sarajevo je sigurno nositelj u drugom pretkolu EL sta god da se desi. Zrinjski nece biti nositelj u CL. Siroki ce najvjerovatnije biti nositelj u prvom ali nece u drugom pretkolu EL. Sloboda ne moze biti nositelj ni u prvom pretkolu kao ni Radnik. Ovo je ukratko o klubovima sto se bore za Europu pa da znas.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

KapitenK
Kontakt:

Post Postao/la KapitenK » 03 maj 2016, 16:48

Aha. Hvala vam. Nasao sam i ovo na prvoj stranici gdje imaju sve "liste" po pretkolima :thumbup: Nadam se nekim promjenama pa da i mi budemo nosioci u 2.pretkolu ako izborimo evropu :D

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 03 maj 2016, 18:19

DoeTz je napisao/la:
Signore je napisao/la:
DoeTz je napisao/la:Signore brajto pa sto i za Slobodu ne stavi :cry:
Ma sta cu stavljat, vi cete svakako past, necete uzet ni kup, kakvi vi i Europa :mrgreen: :mrgreen:

Salim se, sta te zanima?? Potencijalni protivnici?
Nemoj me ba plasit u ovakvim vremenima, ionako strepim :mrgreen:

Da, protivnici me zanimaju :mrgreen:
Moram malo. Svi vas je*u za ozbiljno, ja se moram bar zezat :mrgreen:

Prvo pretkolo EL
NK Maribor Slo2
Partizan Beograd Srb3
FC Midtjylland Den4
HJK Fin3
Sheriff Tiraspol Mol2
Apollon Limassol Cyp4
AaB Den3
AEK Larnaca Cyp2
AIK Swe3
Slovan Bratislava Svk2
Videoton FC Hun2
FK Aktobe Kaz3
Shakhter Soligorsk Blr3
Spartak Trnava Svk4
Debreceni VSC Hun3
IFK Göteborg Swe2
Hearts Sco3
FK Sarajevo Bos3
FK Ventspils Lat3
FC Admira Wacker Mödling Aut4
Zeljeznicar Sarajevo Bos4
Lokomotiva Zagreb Cro4
KR Isl3
Dila Gori Geo3
Aberdeen Sco2
Odds BK Nor4
FK Qabala Aze4
FC Vaduz Lie
Kairat Almaty Kaz2
FC Differdange 03 Lux3
Shamrock Rovers Irl3
St. Patrick's Athletic Irl4
Cracovia Kraków Pol3
Zaglebie Lubin Pol4
Linfield Nir2
Beitar Jerusalem Isr3
Stabæk Fotball Nor3
Kukësi Alb3
Belshina Bobruisk Blr4
Cukaricki Srb2
FC Levadia Tallinn Est2
Kalju Nõmme Est3
Pyunik Yerevan Arm3
Zimbru Chisinau Mol3
Breiðablik Isl2
Bnei Sakhnin Isr4
BST Domzale Slo3
Beroe Stara Zagora Bul3
Ordabasy Kaz4
Drugo pretkolo EL
Racing Genk Bel4 36.000
Legia Warszawa Pol2 28.000
NK Maribor Slo2 21.625
Maccabi Tel Aviv Isr2 20.225
Austria Wien Aut3 19.020
Malmö FF Swe5 18.975
Partizan Beograd Srb3 16.925
FC Sion Sui4 16.255
FC Midtjylland Den4 14.720
HJK Fin3 10.980
Hajduk Split Cro3 10.775
Sheriff Tiraspol Mol2 10.575
Apollon Limassol Cyp4 10.435
AaB Den3 10.220
Dinamo Minsk Blr2 10.000
Omonia Nicosia Cyp3 9.935
AEK Larnaca Cyp2 9.435
AIK Swe3 8.975
Slovan Bratislava Svk2 8.900
Videoton FC Hun2 8.725
FK Aktobe Kaz3 8.075
Strømsgodset IF Nor2 7.850
Shakhter Soligorsk Blr3 7.500
Spartak Trnava Svk4 7.400
Osmanlispor Tur5 6.920
Slavia Praha Cze5 6.585
Debreceni VSC Hun3 6.475
IFK Göteborg Swe2 6.475
Hearts Sco3 6.460
FK Sarajevo Bos3 6.425
FK Ventspils Lat3 6.075
FC Admira Wacker Mödling Aut4 6.020
Panionios Gre5 5.940
U slucaju da u prvom pretkolu izvucete Admiru ili nekog iznad Admire onda vas u u slucaju prolaza ceka mjesto nositelja u drugom pretkolu i tada su protivnici sljedeci
Zeljeznicar Sarajevo Bos4
Lokomotiva Zagreb Cro4
KR Isl3
Dila Gori Geo3
Aberdeen Sco2
Odds BK Nor4
FK Qabala Aze4
FC Viitorul Rom5
FC Vaduz Lie
Kairat Almaty Kaz2
FC Differdange 03 Lux3
Shamrock Rovers Irl3
St. Patrick's Athletic Irl4
Cracovia Kraków Pol3
Zaglebie Lubin Pol4
Linfield Nir2
Levski Sofia Bul2
Beitar Jerusalem Isr3
Stabæk Fotball Nor3
Kukësi Alb3
Belshina Bobruisk Blr4
Cukaricki Srb2
FC Levadia Tallinn Est2
Kalju Nõmme Est3
Pyunik Yerevan Arm3
Zimbru Chisinau Mol3
Breiðablik Isl2
Bnei Sakhnin Isr4
SønderjyskE Den2
BST Domzale Slo3
Beroe Stara Zagora Bul3
Ordabasy Kaz4
Rangers ScoII
U slucaju da budete prvaci ceka vas isto sto i Zrinjskog. Naravno, medju svim ovim datim protivnicima ima i onih protiv kojih ne mozete igrati, a to bi bili predstavnici BiH, ali mi bilo mrsko brisati. Takodjer, iz kola u kolo ovo se mijenja, ali to je to od prilike.

DoeTz
Kontakt:

Post Postao/la DoeTz » 03 maj 2016, 18:22

Bilo bi zanimljivo da mozemo dobit Zelju, da makar budem siguran u prolazak :mrgreen:

Sala mala, hvala brajto :thumbup:

Sloboda Tuzla !

⚒ WHU ! COYI !

AFCA !

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 04 maj 2016, 10:45

Anele, daj nam ruski link od onog s onedrivea :mrgreen:

Evander
Kontakt:

Re: RE: Re: BiH klubovi u UEFA takmičenjima 2016/17

Post Postao/la Evander » 05 maj 2016, 00:51

Hoce hhahahahhaahah.

Rinuka
Kontakt:

Re: RE: Re: BiH klubovi u UEFA takmičenjima 2016/17

Post Postao/la Rinuka » 05 maj 2016, 00:57

Evander je napisao/la:
Hoce hhahahahhaahah.
u cevljanovicima :lol:
slika
Ne mogu brate ja igrati za novac i slusati kako trebam igrati..Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme..
Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu!!! A.F. HASE

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.