Miami Heat

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

lbj06miami
Kontakt:

Re: Miami Heat

Post Postao/la lbj06miami » 03 maj 2011, 18:20

D1n0 je napisao/la:Wade Game Winners: 11
LeBron Game Winners: 12
E toliko o velikom poznavaocu kosarke sa nadimkom dema:
PostPostao/la dema dana 03 maj 2011, 16:27

Ammare je napisao/la:I ja mislim da je Wade bolji kosarkas od Jamesa! ;)

takodje ne mrzim nikog ali mislim da je Wade bolji zato jer moze pogodit zadnji sut a to odlucuje pobjednika,to je Jordana ucinilo najvecim itd.On ima statse ali to ne donosi titule,vec ih donosi taj zadnji sut oba u imala po 1 finale Wade uzeo ,James nije

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 03 maj 2011, 18:24

lbj06miami je napisao/la:

takodje ne mrzim nikog ali mislim da je Wade bolji zato jer moze pogodit zadnji sut a to odlucuje pobjednika,to je Jordana ucinilo najvecim itd.On ima statse ali to ne donosi titule,vec ih donosi taj zadnji sut oba u imala po 1 finale Wade uzeo ,James nije
Lebron je MVP lige vec 3 god i bit ce mozda jos 2-3 sigurno , ali u playoff-u kada se igra druga kosarka onda nije MVP svoje ekipe , gdje glavni Wade , sto se pokazalo u playoff-u , kao i kod kljucne pobjede nad lakersima , od koje su poceli igrati mnogo bolje ;)

lbj06miami
Kontakt:

Post Postao/la lbj06miami » 03 maj 2011, 18:28

Kobe Bryant je napisao/la:
lbj06miami je napisao/la:

Lebron je MVP lige vec 3 god i bit ce mozda jos 2-3 sigurno , ali u playoff-u kada se igra druga kosarka onda nije MVP svoje ekipe , gdje glavni Wade , sto se pokazalo u playoff-u , kao i kod kljucne pobjede nad lakersima , od koje su poceli igrati mnogo bolje ;)
Dobro da rezimiramo onda:
LeBron kada pogodi gamewiner to nije isto kao kad uradi kobe ili wade ili bilo ko drugi LeBron kada pogodi sut u posljednjoj sekundi protiv orlanda to se ne broji kao kad bi kobe pogodio takav ili Wadde ili neko drugi LeBron kada ima i u playoffu i u regularnom dijelu sezone bolje igre, tj. daje vise poena vise asistrija i vise skace od kobe wadea ili bilo koga drugog to se ne broji. LeBron treba da ima posebne arsine jer on je najnadmocniji igrac u ligi i zato se ne broji ono sto on radi vec to sto rade neki drugi je puno vaznije. Pa nemam ti sta pisati uzmi pogledaj KINGove proisjeke u playoffu a uzmi bilo cije druge ukljucujuci Jordana ali naravno to ne vazi jer on je fizicki jaci od drugih i to nije pravedno.

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 03 maj 2011, 18:47

Ono ti bas zaljubljen u KINGA pa zavro :roll:
Eto 99% ljudi koji prate NBA tvrde , da je Miami puno ubojiti kada Wade ima loptu u 4/4 e ne Lebron , a ti sad hoces nas vecinu da ubjedis da nije tako ? Nekontam :roll:
Priznao sam ti Lebron je igracina , cudo prirode .... , ali nece da radi na sebi , da trenira pola kao Kobe bio bolji od njega . nece da igra ledjima , ost igra mu je slaba , skok sut eto iznad prosjeka , slobodna bacanja prosjecna, sudije mu svaku tekmu oproste makar 2-3x korake i sl.
Nevidim na Lebronu da je napredovao evo 3 god ??? , a ima prostora i te kako :roll: , misli sto je dominantan fizicki da ce to trajati ... , vidjet ce mo ga poslije tridesete :roll:

lbj06miami
Kontakt:

Post Postao/la lbj06miami » 03 maj 2011, 20:06

Kobe Bryant je napisao/la:Ono ti bas zaljubljen u KINGA pa zavro :roll:
Eto 99% ljudi koji prate NBA tvrde , da je Miami puno ubojiti kada Wade ima loptu u 4/4 e ne Lebron , a ti sad hoces nas vecinu da ubjedis da nije tako ? Nekontam :roll:
Priznao sam ti Lebron je igracina , cudo prirode .... , ali nece da radi na sebi , da trenira pola kao Kobe bio bolji od njega . nece da igra ledjima , ost igra mu je slaba , skok sut eto iznad prosjeka , slobodna bacanja prosjecna, sudije mu svaku tekmu oproste makar 2-3x korake i sl.
Nevidim na Lebronu da je napredovao evo 3 god ??? , a ima prostora i te kako :roll: , misli sto je dominantan fizicki da ce to trajati ... , vidjet ce mo ga poslije tridesete :roll:
ozda se i ne moze napredovati od 50-12-12 ili u prosjeku 30-7-7

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 03 maj 2011, 20:10

lbj06miami je napisao/la: ozda se i ne moze napredovati od 50-12-12 ili u prosjeku 30-7-7

Mozda napredovanje i nema toliko veze sa statistikom?

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 03 maj 2011, 20:25

adnan24 je napisao/la:
lbj06miami je napisao/la: ozda se i ne moze napredovati od 50-12-12 ili u prosjeku 30-7-7

Mozda napredovanje i nema toliko veze sa statistikom?
Sigurno da radi na šutu i bacanjima mogao bi i više zabijat no to i nije bitno i ovako ima odličnu statistiku,ali puno se troši i to je glavni problem pogotovo kada dođe u veteranske godine
Da ima bolji šut ne bi morao svaki napad vodit loptu da sebi izgradi poziciju samo izađe iz bloka ostane sam i koš to bi zahtijevalo manje energije.Pa igra leđima svojom fizičkom konstitucijom bi trebao da je dominantan u tome u odnosu na sve ostale SF-ove osim možda KD-a,ali Durant je priča za sebe.Šta kad dođe jednog dana u situaciju da ne može da preskoči cijelu odbranu protivničke ekipe :?
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Begonja
Kontakt:

Post Postao/la Begonja » 03 maj 2011, 21:43

Kobe Bryant je napisao/la: Priznao sam ti Lebron je igracina , cudo prirode .... , ali nece da radi na sebi , da trenira pola kao Kobe bio bolji od njega
Kobe bolji od Jamesa?

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 03 maj 2011, 23:00

Begonja je napisao/la:
Kobe Bryant je napisao/la: Priznao sam ti Lebron je igracina , cudo prirode .... , ali nece da radi na sebi , da trenira pola kao Kobe bio bolji od njega
Kobe bolji od Jamesa?
Ako vec repliciras , onda malo udji u srz. Kobe je miljama daleko od Lebrona, koje je sve rezulatate ostavrio i koju karijeru , a jos nije zavrsio, Kobe vise nije u najboljim godinama sad ce 33 , Lebron je sad puno spremniji igrac i jaci , a jos uvjek ga Kobe moze uzeti 1 na 1 sa svojim "skil-om". Ako Lebron nastavi ovim putem i malo vise bude trenirao i osvoji +6 naslova onda ce stici i prestici bryanta a mozda i Jordana , ali sve prilike pokazuju da nece. Vjerovatno ce biti 2 strijelac svih vremena , iimat ce impresivne statistike , poeni + ass + sk i to ce biti to , ali mozda me demantira , ima potencijala , ali treba RADITI .
Mike samo reci prenjet cu svoj talent na Floridu . I umjesto plaza i barova ljeti malo vise znoja i treninga ....
Mislim steta tolikog potencijala , jer ako je ovako najbolji igrac lige onda je stah covjeka i pomisliti sta moze da bude , ali ....

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 03 maj 2011, 23:02

Daj mi statisticki podatak kolko je ko profulao koseva u kljucnim momentima. Ja mislim da James ubjedljivo vodi.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 03 maj 2011, 23:13

Ma i oni ESPN-ovci i truehoops-ovci inace ne gotive Bryanta a gotive neke glupe statistike kada se govori o top 5 cuch igraca prica se uglavnom :

Kobe Bryant - iako mozda nema veliki % u zadnjim sutevima , ubjedljivo vodi kod svih jer cluch sutevi nisu samo u posljednjoj sekundi nego 2-3 min do kraja kad aje rez u egalu.
P.Pirce i D.Nowitzky isto su u vrhu
C.Antony je kod vecine drugi kandinat , on ima cak najvece % u cluch situacijama , ali on je skoro redovito ispadao u prvim rundama playoff-a pa mu je to najveca mana
D.Wade svi spominju to njegovo cuveno finale 2006 gdje je sam pobjedio Dallas , ali necu sad da ulazim jel bilo posteno
C.Paul kao on nije toliko suterski ali najveci % efikasnosti zavrsetka akcija kada je lopta kod njega jer je i asistencija cluch potez
Lebrona niko nazalost ne spominje , mozda zbog toga sto na isti fazon zavrsava , izolacija i visoki pick i onda se sjuri prema kosu , pa ako iznudi faul dobro je ako ne onda valja pogoditi, ono sto je pogodio protiv Orlanda je cista sreca svaki kosarkas ce to potvrditi nek se ponovi ono od 10 situacija ako 1 pogodi...
Prolazilo mu je ptije dok ga nisu smatrali za previse ozbiljno , ako se neko sjeca one nevjerovatne partije protiv Detroita , ali nema nesta novo da nam ponudi , zbog toga mora na ljeto malo da radi na sebi

Begonja
Kontakt:

Post Postao/la Begonja » 03 maj 2011, 23:20

Kobe Bryant je napisao/la:
Begonja je napisao/la:
Kobe bolji od Jamesa?
Ako vec repliciras , onda malo udji u srz. Kobe je miljama daleko od Lebrona, koje je sve rezulatate ostavrio i koju karijeru , a jos nije zavrsio, Kobe vise nije u najboljim godinama sad ce 33 , Lebron je sad puno spremniji igrac i jaci , a jos uvjek ga Kobe moze uzeti 1 na 1 sa svojim "skil-om". Ako Lebron nastavi ovim putem i malo vise bude trenirao i osvoji +6 naslova onda ce stici i prestici bryanta a mozda i Jordana , ali sve prilike pokazuju da nece. Vjerovatno ce biti 2 strijelac svih vremena , iimat ce impresivne statistike , poeni + ass + sk i to ce biti to , ali mozda me demantira , ima potencijala , ali treba RADITI .
Mike samo reci prenjet cu svoj talent na Floridu . I umjesto plaza i barova ljeti malo vise znoja i treninga ....
Mislim steta tolikog potencijala , jer ako je ovako najbolji igrac lige onda je stah covjeka i pomisliti sta moze da bude , ali ....
Kobe bi dobio LeBrona 1 na 1? Žao mi je, ali takav igrač ne postoji na svijetu. Naslovi nisu relevatni jer je košarka prije svega timska igra. Ako porediš dva pojedinca, onda posmatraš njihovu statistiku, a tu Kobe mnogo zaostaje.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 03 maj 2011, 23:22

Begonja je napisao/la: Kobe bi dobio LeBrona 1 na 1? Žao mi je, ali takav igrač ne postoji na svijetu. Naslovi nisu relevatni jer je košarka prije svega timska igra. Ako porediš dva pojedinca, onda posmatraš njihovu statistiku, a tu Kobe mnogo zaostaje.
Skoro ga je neki basketas raznio 1 na 1, a i ona blamaza sa konobarom je takodje smijesna, kad je pobjedio na onoj masini sa kosevima. :lol:
Ja se kladim da bi Kobe ulozio citavu imovinu da ce pobjedit Jamesa 1 vs 1. ;)
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 03 maj 2011, 23:24

BIHfan je napisao/la:
Begonja je napisao/la: Kobe bi dobio LeBrona 1 na 1? Žao mi je, ali takav igrač ne postoji na svijetu. Naslovi nisu relevatni jer je košarka prije svega timska igra. Ako porediš dva pojedinca, onda posmatraš njihovu statistiku, a tu Kobe mnogo zaostaje.
Skoro ga je neki basketas raznio 1 na 1, a i ona blamaza sa konobarom je takodje smijesna, kad je pobjedio na onoj masini sa kosevima. :lol:
Ja se kladim da bi Kobe ulozio citavu imovinu da ce pobjedit Jamesa 1 vs 1. ;)
LeBron bi bio pod velikim pritiskom,a Kobe bi bio napaljen ko da mu je borba za život
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 03 maj 2011, 23:24

Pobijedio ga na mašini od koševa? I to ti relevantan podatak
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 03 maj 2011, 23:26

hajde budi malo realan znaci 1 kos igraju basketa 1 na 1 , mislim da Bryanta nebi mogao pobjediti niko ko se pojavio u NBA zadnjih 12 god ;)
Mozda , sa velikim mozda bi ga ove godine mogao pobjediti Durant jer je visok i ima brz izbacaj , a znamo kakav je suter ali opet sa "skilom" Bryanta i radom nogu .
A ti samo gledaj statistiku , Lebron ce vjeovatno i biti statisticki najbolji igrac svoh vremena , ali realno sumnjam da ce uci u top 10 jer prstenovi prolaze , kao i njegove prime godine

Papilon20
Kontakt:

Post Postao/la Papilon20 » 03 maj 2011, 23:43

Ne mogu da vjerujem da vodite raspravu ko je bolji 1 na 1 igrac ,to su gluposti ,ja sam recimo fan Jamesa i smatram da je u ovome momentu bolji od Kobija ,ali ono sto je Kobe uradio i sto radi vec 10 tak godina svrstava ga medju najbolje ,i James mora jos puno igrati da dodje do tog nivoa ,pa onda za jedno 5-6 godina cemo moci raspravljati .Wade je po meni jedan od najboljih igraca kad dodje u playoff fazu ,i igre koje je on pokazivao kad su uzeli titulu ,iskreno sumnjam da ce James ikad moci onako nesto uraditi ,ali eto ostaje nam da vidimo .

Begonja
Kontakt:

Post Postao/la Begonja » 04 maj 2011, 00:11

dema je napisao/la:lbj ti si glup ko i ko i tvoj james,ima 0 titula,veliki luzer ,nikad nista nije osvojio osim sto puca statse,james ima oko 100 vise odigranih utakmica,losiji postotak zavrsnica a d1no nije stavio ni gdje je to nasao
Kakve veze imaju titule sa kvalitetom igrača? Ako Rose nikad ne osvoji titulu (a vjerovatno neće) da li će to značiti da je on lošiji igrač od Horryja koji ima bruku prstenova?

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 04 maj 2011, 00:13

Begonja je napisao/la:
dema je napisao/la:lbj ti si glup ko i ko i tvoj james,ima 0 titula,veliki luzer ,nikad nista nije osvojio osim sto puca statse,james ima oko 100 vise odigranih utakmica,losiji postotak zavrsnica a d1no nije stavio ni gdje je to nasao
Kakve veze imaju titule sa kvalitetom igrača? Ako Rose nikad ne osvoji titulu (a vjerovatno neće) da li će to značiti da je on lošiji igrač od Horryja koji ima bruku prstenova?
nece ali ce znacit da je losiji od Magica,Birda,Jordana,Wilta,Russela itd

Begonja
Kontakt:

Post Postao/la Begonja » 04 maj 2011, 00:15

dema je napisao/la:
Begonja je napisao/la:
nece ali ce znacit da je losiji od Magica,Birda,Jordana,Wilta,Russela itd
Po čemu? Misliš da bi Bryant ikad osvojio prsten bez dominantnog centra?

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.