FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Rokoko87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Rokoko87 » 11 nov 2016, 18:13

LjoZee je napisao/la:Treba samo sa juniorima do kraja igrati. Kosoric i 10 juniora.
Dje Kosorića iskopa :rol:
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la LjoZee » 11 nov 2016, 18:14

Rokoko87 je napisao/la:
LjoZee je napisao/la:Treba samo sa juniorima do kraja igrati. Kosoric i 10 juniora.
On je nas "najbolji" igrac. Spasio je 5 cistih golova cak nam je i zabio jedan. Dusa nasa.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

TikTak
Kontakt:

Post Postao/la TikTak » 11 nov 2016, 18:15

warrior je napisao/la:Ja nemogu da vjerujem da uprava ( Miske ) govori da je cilj postat vodeci segment u regionu ?! Pa ljudi bozji klub nema ni uslova za igranje kadetskih ekipa u evropi a kamoli nesto vise ! Kako zalosno procitat da se neko raduje izgradnji neke tamo tribine u 21 vjeku i sa tim uprava kupuje navijace a prikriva ogromne slabosti i neznanje za sportski neuspjeh
Radujemo se iz vise razloga. Posebo smo vezani za stadion i ne treba umanjivati znacaj tog projekta i spinovati da je infrastruktura vaznija od rezultata a drugu godinu obecavas titulu. Ivica je dobro kazao nece istok pobjedjivati.

Rokoko87
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la Rokoko87 » 11 nov 2016, 18:15

LjoZee je napisao/la:
Rokoko87 je napisao/la:
On je nas "najbolji" igrac. Spasio je 5 cistih golova cak nam je i zabio jedan. Dusa nasa.
Lutka. :urnebes:

Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.

warrior
Kontakt:

Post Postao/la warrior » 11 nov 2016, 18:20

sekula je napisao/la:
warrior je napisao/la:
amazon je napisao/la:Pravljenje tribine je velik stvar. Ostat ce Zelji u buducnosti. Al tribina nece vratiti 5 miliona duga, tribina nece donijetii titulu na Grbavicu a nece ni Evropu. Mi ako ne budemo osvajali titule i ono sto navijaci traze, niko na stadion nece dolazit zbog Istoka.
Napravis Istok, dovodis kao sad Hervasa, Husica, Bevaba i ostale vedete, budes pet na tabeli, stadion ce biti prazan.

Mamic je prvo ulozio u igracki kadar, borio se za trofeje i evropu, pa tek poslije renovirao Maksimir da moze igrati grupnu fazu. Al je on to uradio kad je izborio Ligu Prvaka.
Podpisujem !

Hajd ti prvo završi školu pa dođi da komentarišeš.....Čuj "poDpisujem".... :rol:
a kako je pravilno ?

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 11 nov 2016, 18:21

amazon je napisao/la: Svako ima pravo na svoje vidjenje oko Dinama. Medjutim ovdje govorim o tome da je bitnije napraviti dobar tim za evrope a onda renovirat stadion.
Fino je Ivica rekao da ljudi vjeruju u bajke, tako i vi isto. Nista nije pogrijesio, ne mislim ma tebe, tebe sam samo citirao.
Ma Dinamo na stranu, ali sve ima svoje prednosti. Zeljo moze napraviti tim koji ce biti konkurentan u BiH, koji ce svake sezone uzeti po jedan trofej, ali nije realno da Zeljo napravi tim koji ce tako brzo biti konkurentan u Europi i s kojim ce zaraditi pare koje je npr. zaradio taj Dinamo ili koje je zaradio BATE Borisov koji je stadion napravio od UEFA nagrada. Taj BATE je pravi primjer, ali de ti u BiH sastavi tim koji ce uci u grupe LP i donijeti novce za stadion. Toga su svjesni i u upravi i Zeljeznicara pa se onda sad radi na infrastrukturi, jer infrastruktura ostaje, traje, a uspjeh dodje ove godine i sljedece je samo slovo na papiru i trofej u vitrini, ne budi ti neku veliku srecu. Zato je bolje malo se strpiti oko tih rezultata i dobiti nesto sto ostaje, dobiti stadion, a rezultati ce doci kasnije, a i proci ce.

warrior
Kontakt:

Post Postao/la warrior » 11 nov 2016, 18:26

Signore je napisao/la:
amazon je napisao/la: Svako ima pravo na svoje vidjenje oko Dinama. Medjutim ovdje govorim o tome da je bitnije napraviti dobar tim za evrope a onda renovirat stadion.
Fino je Ivica rekao da ljudi vjeruju u bajke, tako i vi isto. Nista nije pogrijesio, ne mislim ma tebe, tebe sam samo citirao.
Ma Dinamo na stranu, ali sve ima svoje prednosti. Zeljo moze napraviti tim koji ce biti konkurentan u BiH, koji ce svake sezone uzeti po jedan trofej, ali nije realno da Zeljo napravi tim koji ce tako brzo biti konkurentan u Europi i s kojim ce zaraditi pare koje je npr. zaradio taj Dinamo ili koje je zaradio BATE Borisov koji je stadion napravio od UEFA nagrada. Taj BATE je pravi primjer, ali de ti u BiH sastavi tim koji ce uci u grupe LP i donijeti novce za stadion. Toga su svjesni i u upravi i Zeljeznicara pa se onda sad radi na infrastrukturi, jer infrastruktura ostaje, traje, a uspjeh dodje ove godine i sljedece je samo slovo na papiru i trofej u vitrini, ne budi ti neku veliku srecu. Zato je bolje malo se strpiti oko tih rezultata i dobiti nesto sto ostaje, dobiti stadion, a rezultati ce doci kasnije, a i proci ce.
Da ali onda mora se rijesit skupih igraca i stranaca oslonit se na domace igrace i novac preusmjerit u izgradnju infrastrukture a ne preko nesretnog slovenca obecat titulu

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 11 nov 2016, 18:53

Signore je napisao/la:
To je u teoriji sve lagano kako ti pricas. Ovdje je stvar sto njima stadion nije bio prioritet kako ti kazes. Oni su sve ucinili da naprave dobar tim, nisu namjerno isli u greske i ja to nisam nikad rekao, ali oni ne znaju. Oni blage nemaju o sportu, a mi smo fudbalski tim. Nije ovdje problem ni tribini, napravit ce je, problem je sto oni svoj nerad prikrivaju nekom tribinom a ni nju jos nisu poceli praviti. I kad je naprave ako ne izborimo evropu dzaba sve. To se potencira ovdje, al ljudi su ograniceni da to shvate izgleda.

Oni od pocetka se nesto hvale, Mi ovo, Mi ono, Mi smo najposteniji, a ustvari pojma nemaju o fudbalu. Samo pogledas nas skor, gol razliku, ko nas pobjeduje i od koga strepimo.

Ovdje je fazon samo da pises za upravu a sto je Zeljo 5, ma bice dobro polako, 2019 god.

Udji na nasu fb stranicu nema 400 lajk na pricu oko istoka. Raja popusila tu pricu. Ima uvijek jedan dio raje koji ce biti za al opcenitno je mnogo drugacije. Ima ljudi koji ne citaju forume, zato protiv Slobode prihod od karata 10.000KM, a pogledaj na pocetku sezone koliko je bilo. Raja popusila pricu i tu je kraj.
Zadnja izmjena: amazon, dana/u 11 nov 2016, 19:20, ukupno mijenjano 1 put.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 11 nov 2016, 19:19

amazon je napisao/la:
To je u teoriji sve lagano kako ti pricas. Ovdje je stvar sto njima stadion nije bio prioritet kako ti kazes. Oni su sve ucinili da naprave dobar tim, nisu namjerno isli u greske i ja to nisam nikad rekao, ali oni ne znaju. Oni blage nemaju o sportu, a mi smo fudbalski tim. Nije ovdje problem ni tribini, napravit ce je, problem je sto oni svoj nerad prikrivaju nekom tribinom a ni nju jos nisu poceli praviti. I kad je naprave ako ne izborimo evropu dzaba sve. To se potencira ovdje, al ljudi su ograniceni da to shvate izgleda.

Oni od pocetka se nesto hvale, Mi ovo, Mi ono, Mi smo najposteniji, a ustvari pojma nemaju o fudbalu. Samo pogledas nas skor, gol razliku, ko nas pobjeduje i od koga strepimo.

Ovdje je fazon samo da pises za upravu a sto je Zeljo 5, ma bice dobro polako, 2019 god.
A to je sad vec druga stvar sto su oni za (mozda) manje novaca mogli sloziti jednak tim koji ce biti peti i onda taj visak uloziti u stadion. Kazem mozda jer ne znam kolike cu place i koliko je uopce ulozeno u ovaj tim, ali po imenima igraca sigurno nije malo. Ja sam samo zelio reci da nema smisla pljuvati stadion, tu akciju treba podrzati, ali vjerujem da se na sportskom planu moglo malo drugacije i pametnije.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 11 nov 2016, 19:25

Budala je ko misli da neko psuje projekat istoka. Pa to nama ostaje i to je dobro, al nije spektakl neki aman zaman.
Daj igrace, titule, dobar tim, a stadion ide uz to. A ne da nam dodje Vitez podere nas i mi onda promjenimo 5 igraca.

Slobodu nismo pobjedili druga godina sad ce.

Zrinjski nam bjezi 13 bodova. Visimo gore i dole. Mozemo vrlo lahko biti u ligi za opstanak, a to bi bio propast. Sramota, bruka. Koga ce tad istok zanimati? Ovih 400 sto su lajk na fb a pola ih ne ide na utakmice.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 11 nov 2016, 19:44

Meni nije zao sto su dovedeni ovi neki kvazi fudbaleri. Vise mi je zao sto je neka Uprava dozvolila da Zeljkovic,Colic,Tomic,Djelmic.. odu,a mogli su ostati. To su istinski promasaji. Sad mozemo gledati samo kako nas ti isti igraci "ubijaju" kad igramo protiv njih. Kokot nas unisti na Grbavici,Tomic isto tako,Zeba nas udalji od titule i to na onaj dan pa nas izbaci iz kupa,a sad kofol prica neke price. Baca suplju sto bi se reklo,ali dzaba kad nam ta pozicija skripi pa moras trpiti. To je tuga.

Sent from my GT-I9060I using Tapatalk

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 11 nov 2016, 20:54

Salihovic ;)

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 11 nov 2016, 20:56

Diskutujući sa @Virtom došao sam do toga da malo izanaliziram sve igrače i većinom promašaje u prethodne dvije godine..

Jedini igrači koji su se zadržali duže i koji su opravdali koliko toliko svoje ugovore su Blagojević i Kosorić.
I danas žalim zašto nismo zadržali Djelmića jer nam je, između ostalog, upravo onakvo krilo potrebno u današnjem rosteru.

Naravno, ovdje nisam stavljao našu djecu nego igrače koji su došli i ubrzo završili svoju avanturu kod nas.
Mnogo turbulentan period i veliko lutanje oko ovoga, stvarno previše ovoga je bilo i nadam se da neće biti nI blizu ovoga u godinama koje dolaze.
Naravno, Lendrić, Stevanovići su rijetki sa kojima smo pogodili i stvarno je teško biti pametan nakon ovoga

Diatta - fizički jak igrač, došao nakon dobre utakmice protiv nas i općenito dobre sezone u Zvijezdi, jedino što je dobro uradio bio je onaj frljavi šut protiv Ferenca.
Nije se mogao iskazati ni protiv nižerazrednih ekipa.
PROMAŠAJ. ( mada nije ni dočekan na velika vrata )

Mladenović - jednostavno je došao u nevrijeme i bilo je jako teško zatvarati stranu sa sporim Kokotom.
Defanziva okej, u napadu obje lijeve noge.
On je početak agonije nakon odlaska Kvesića.

Ivan Livaja - :mrgreen:
Neki su čak i od njega očekivali da bude pojačanje što je na kraju završilo kako je završilo..

Joco Stokić - E ovo je fakat tužno bilo za gledati..
Nas redovno trpao, svi smo očekivali da dostojno zamjeni Baju, ali on nije mislio tako.
Najjači su njegovi slobodnjaci.. :mrgreen:

Tiago - jedan od rijetkih koji je ušao na mala vrata i za kijeg se ne može reći da je promašaj.
Čak smo i od sunarodnjaka Mailsona očekivali neke bravure, ali on je otišao prije nego što je došao.
Mrlja na Tiagovu epizodu je njegova odbrana i igranje ns kartu da se vraća u Brazil..

Djermanović, Zolotić, Zahirović, Halvadžić, Kramarić su igrači koji su u sljedećoj turi bili promašaji..
Djermanović je kao nešto i pokazao, Kramarić je ostao nedorečen zbog manjka prilika, ali se vidjelo da ni on nije kalibar Kvese.
Halvadžić se nije mogao nametnuti ni kod jednog trenera, a ušao je na velika vrata jer je stvarno obećavao.
Zahirović i Zolotić su oni koji su velika imena za naš fudbal, ali nisu pokazali ništa što bi ih izdiglo iznad ostalih iako su za to dovedeni.

Pozder, Toskas, Hervas, Husić, Bevab, Šećerović, Lazić, Jahić, Boccaccini pa i Bekrić su možda i najveći udar na naš apetit oko igrača i napomena da ne letimo pred rudu više nikada.
Što je najgore, svaki od njih je dočekan kao pojačanje i znamo kako ih je većina završila i znamo da ovi što si ostali ne pružaju ni blizu partije kakve smo očekivali.

Stop yt igračima! :cool:

Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 11 nov 2016, 21:20

Mi smo od zime pogodili sa Sinisom,Miroslavom,Lendricem. Od prije sa Blagojevicem,a sad u zadnjem mozda sa Ugljesom( ali kad hoce da igra cini mi se nekad mu mrsko disati,a nekad ore teren ), i donekle sa Boccacinijem. Ostalo nista. Treba nama dobar lijevi bek,krilo,stoper i golman. 4 pojacanja taman.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 11 nov 2016, 21:27

Treba otjerat Kosorica, najgori je!

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 11 nov 2016, 21:28

Slažem se.

Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 11 nov 2016, 21:40

Neka ga treba mu dati vremena dok nam ne zabije jos jedan gol. Poslije moze ici. Sa suzama cemo ga ispratiti.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 11 nov 2016, 21:41

Kosoric heroj, a ne zlocinac!

Ma najbolje opet jedno 10 igraca otjerat. Otici na lobotomiju da naprave spisak igraca i zdrao dzaci
Zadnja izmjena: amazon, dana/u 11 nov 2016, 21:45, ukupno mijenjano 1 put.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 11 nov 2016, 21:45

Pa naravno da je heroj, vječni vođa!

Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.

TikTak
Kontakt:

Post Postao/la TikTak » 11 nov 2016, 21:48

Bacili smo se na pravu temu, ali hrabrosti jos nema kod pojedinaca. Neko je nabrojane igrace i trenere koji su izostavljeni doveo. Fudbalske neznalice koje se peru tjerajuci i dovodeci nove igrace i trenere. Tako srljamo u jos vece probleme.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.