Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Oxygen
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la Oxygen » 04 apr 2012, 16:51

Džaba nam iluzije,Suarez neće napuštati Liverpool,drugo je što Tuttosport i ostale novine pišu nebuloze,a navijači se primaju pa kasnije plaču i krive Marottu što ih nije doveo,a nisu ni u planu bili.

Kao što sam već rekao,interes postoji,ali će na tome ostati,ko imalo poznaje situaciju na Anfieldu zna da nema šanse da on ode jer bi Liverpool propao totalno,a navijači bi ih rastrgali.

Mi smo imali svoje šanse,davno se govorilo o njemu kada je bio član Ajaxa,ali mi uvijek čekamo da drugi kupe pa da shvatimo da je kvalitet,a dok je igrao u Ajaxu na Juventusovim forumima se pisalo da je precijenjen kao Huntelaar.

Pustite taj rasizam,kvalitet je bitan,naši navijači (mala grupa) su rasisti i svako drugo kolo smo novčano kažnjeni,tako da..

Ostaju realne mete koje smo naveli,Higuain je još nepoznanica jer je prekvalitetan igrač da bi ga mourinho pustio,Džeko opet će čekati razvoj situacije u Cityu i nije isključeno da balotelli i tevez napuste,a on i Aguero ostanu (to je po meni i vrlo vjerovatno).

Najbitnije je dovesti ovo što možemo,Jovetić je mlad i fantastičan igrač,Rossi iako je povrijeđen,on nije zaboravio igrati i bio bi fenomenalan na desnom krilu,da ne govorim Giovinco.

Pa to su igrači koji bi višestruko podigli kvalitet tima,ne bi se znalo odakle vreba opasnost za gol.
Ja kao i obično Vučinića ne želim u prvoj postavi iduće sezone,ali Conte vjerovatno misli drugačije,moja želja je:

Giovinco-------Džeko--------Rossi

Mada je realnije da ćemo dovesti 2 napadača,ali mislim da 3 trebaju,tj jedna prva špica i dva krilna napadača.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 04 apr 2012, 16:59

Vučka smo kupili ovo ljeto...Quaqliarelli produžen ugovor...Matriju produžen ugovor...to je trojica napadača...

treba nam desni krilni napadač umjesto Pepea i treba nam neko umjesto Matrija...
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 04 apr 2012, 17:09

Jasno je meni to,ovo su moje želje, Matri po meni može bez problema zabiti 20 golova sa kvalitetnijim krilnim igračima jer ove godine nema hemije i kombinatorike u tercetu Vučinić-Matri-Pepe,malo kvalitetnija kombinacija sljedeće sezone će biti pakao za protivnike.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 04 apr 2012, 17:20

Ja bih najvise volio da dovedu nekog pokretnog napadaca koji moze aktivnije da ucestvuje u napadima, to bi bilo mrak...

Ovako napadaci tipa Matri ili Borriello u ovom sistemu cim dobiju pas koji nije gol sansa ili prodaju loptu ili je uopste ne uspiju ni primiti...tj sjebu nekih 80% napada :)

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 04 apr 2012, 17:57

slika

De Ceglie could be forgiven for harbouring hopes of a call up to Cesare Prandelli’s Italy squad for this summer’s European Championships in Poland and Ukraine. He would undoubtedly be competing for a place against Angelo Ogbonna (Torino) and Domenico Criscito (Zenit) as a reserve to the stand out Azzurri left-back, Palermo’s Federico Balzaretti.

slika

Comparing him to other Serie A left-backs, he ranks first in pass completion percentage (87.7, good enough for 13th across the league as a whole) while his 1.1 clearances per game rank behind only Manuel Pasqual of Fiorentina. Drawing a direct parallel between him and Prandelli’s preferred starter Balzaretti makes an interesting comparison, with De Ceglie trailing slightly on tackles per game (2.3 to 1.8), interceptions (2.2 to 1.5) and clearances, the Juve man has the edge in cross completion (28.1% over 23.3%) and what is a key stat for their position; he has been beaten by a dribbling opponent just eight times all season compared to Balzaretti’s 21.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 04 apr 2012, 17:58

@Dominquez

Vidim stari si clan, ali nisi pisao na topicu Juventusa, pa ako zelis da postujes tradiciju Juventina na ovom forumu, stavi ovo u potpis :mrgreen:

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Ja bi volio da Jovetić dođe, jeste ima problem sa tim povredama, ali nadam se da bi se to promijenilo u Juventusu, pored njega mogao bi i Rossi doći, koji će biti jeftinije mnogo. Siguran sam da dolazi i jedan napadač tipa Borriella, je Konte voli takve igrače, samo se nadam da neće biti neki polovnjak, a i Marotta je najavio igrača u svakoj liniji, mislim da će i lijevi bek doći, kao i jedan vezni, iako mislim da tu ne treba mnogo trošiti, jer imamo i 3 mlada igrača na toj poziciji, kojima treba dati šansu.

Danas je Primavera dobila Sienu 3:1, a strijelci su bili Bouy, De Silvestro i Spinazzola. I za vikend na pogramu je derbi :D, igra se zaostala utamica protiv Torina :D.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 04 apr 2012, 18:34

Nebi me iznenadilo da Marotta vrati nazad Amauria i dadne mu solidnu platu :mrgreen: ... A ne stvarno vrijeme je da dovedemo jednog kvalitetnog napadaca , golgetera, ubica kako hocete. A uvjeren sam da ce i biti na prodaju sad na ljeto samo treba iskoristiti priliku.

Vidim Palermo ce biti dosta oslabljen protiv nas, al nemoj te misliti da ce biti lakse.

Qua izgleda od prve min protiv Palermo!!!! To me bas obradovalo
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Buffon
Kontakt:

Post Postao/la Buffon » 04 apr 2012, 19:21

Vidim mi bi Asamoaha iz Udina, ima tu istine, iz raznih izvora stizu info da bi on mogao biti pojacanje za vezu.

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 04 apr 2012, 19:27

Buffon je napisao/la:Vidim mi bi Asamoaha iz Udina, ima tu istine, iz raznih izvora stizu info da bi on mogao biti pojacanje za vezu.
Jel to odma neka zamjena za Pazinezu? :mrgreen:

Buffon
Kontakt:

Post Postao/la Buffon » 04 apr 2012, 19:31

SoloJuve26 je napisao/la:
Buffon je napisao/la:Vidim mi bi Asamoaha iz Udina, ima tu istine, iz raznih izvora stizu info da bi on mogao biti pojacanje za vezu.
12 miliona plus Pazienza i jos Udine bi Branescua, takva je glasina, vidjecemo sta je istina i ima li u tome ikakve istine.

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 04 apr 2012, 19:31

Buffon je napisao/la:
12 miliona plus Pazienza i jos Udine bi Branescua, takva je glasina, vidjecemo sta je istina i ima li u tome ikakve istine.

Ma ja bi da mi probamo dovesti Islu, valjda mu ugovor istice sada isto na ljeto? Dobro bi nam taj doso,,

Viking
Kontakt:

Post Postao/la Viking » 04 apr 2012, 19:37

Samo Armero dolazi u obzir, takav igrac je potreban ovom Juventusu, samo sto mislim da cemo ga tesko dovesti. Asamoah je kako god okrenes bolji od Pazienze, samo 12 milion zvuci previse, taman kao sto je Vidal placen. Misljenja sam da od toga nema nista, samo suplje price...al eto vidicemo...
The Old Lady is back on TOP...

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 04 apr 2012, 19:38

Asamoah je odličan,odavno smo mi zagrizli za njega,lijevak nam treba,stamen igrač i agresivan,a zna lopte,ne sumnjam da ga Conte želi jer je prototip igrača koji nama treba,Armero naravno,ali bit će teško dovesti obojicu.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

Buffon
Kontakt:

Post Postao/la Buffon » 04 apr 2012, 19:40

Oxygen je napisao/la:Asamoah je odličan,odavno smo mi zagrizli za njega,lijevak nam treba,stamen igrač i agresivan,a zna lopte,ne sumnjam da ga Conte želi jer je prototip igrača koji nama treba,Armero naravno,ali bit će teško dovesti obojicu.
ne bi me ni to iznenadilo da obojicu dovedemo, jer citam da ovo ljeto imamo sjajan budzet i izvor vijesti je pouzdan.

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 04 apr 2012, 19:41

Buffon je napisao/la:
Oxygen je napisao/la:Asamoah je odličan,odavno smo mi zagrizli za njega,lijevak nam treba,stamen igrač i agresivan,a zna lopte,ne sumnjam da ga Conte želi jer je prototip igrača koji nama treba,Armero naravno,ali bit će teško dovesti obojicu.
ne bi me ni to iznenadilo da obojicu dovedemo, jer citam da ovo ljeto imamo sjajan budzet i izvor vijesti je pouzdan.

Ako cemo imati sjajan budzet onda ocekivam jednog kvalitetnog top napadaca

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 04 apr 2012, 19:46

Bila je slika neki dan u Tuttosportu,Marottina izjava,rekao je da će biti mercato isključivo vezan za kvalitet,kvantitet je dovođen zadnja 2 prijelazna roka.

Rekao je da će Juventus biti sigurno pojačan u svim linijama,a u vezi tih tzv svjetskih klasa je rekao da ne želi obećavati ništa jer mi nemamo šeika,ali da ćemo iskoristiti šansu koja se ukaže na mercatu.

slika
Zadnja izmjena: Oxygen, dana/u 04 apr 2012, 19:48, ukupno mijenjano 1 put.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

Buffon
Kontakt:

Post Postao/la Buffon » 04 apr 2012, 19:46

Buffon je napisao/la:

Ako cemo imati sjajan budzet onda ocekivam jednog kvalitetnog top napadaca
to je vise nego sigurno, i ptice znaju da cemo nekog dovest. :)

Comunque, tra qualche settimana, occhio all'uscita di nomi clamorosi per l'attacco.
E con questo, per un bel po', non vi dico più nulla. Per tutelare la Juventus e le fonti. Ma occhio. Perché si sta lavorando anche su giocatori davvero top.

rijeci najboljeg izvora za transfere, lik je sve tacno rekao za prosli merkato, ovaj put govori da radimo na top playeru, njemu vjerujem :)

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 04 apr 2012, 19:51

Stvarno ste se raspisali od tim transferima,sve neki senzacijonalni,vrhunske zvijezde.Ali meni to barem nije to toliko privlačno,tim koji je dobar,netreba mijenjati.Imao sam prilike pročitati jedan članak u novinama Jutarnjeg Lista,hrv.novine.Pisalo je se nesto o tome kako se Juve polako vraća na stare staze slave,poslije one afere sa Call.Pisalo je se da imaju super trenera,vrlo ambicioznoga,najbolju defenzivnu liniju u svim ligama peticama,primili su tamo negdje oko 17 golova,najmanje od svih.Samo su problemi ti neodluceni rezultati,oni nas dosta sputavaju.Plus,nismo izgubili od srpnja prošle godine (mslm Chievo,1-0,ništa :mrgreen:)

Ali vratimo se mi na transfere.Bilo bi lijepo da dođe neki igrač,tipa Džeko,koji bi se,barem po mom mišljenju,mogao uklopiti u stil igranja u Serie A.Nebi imao ništa protiv toga,igrač kao Higuain,Suarez kojeg spominjete,pa čak i Tevez.Ali sad da dovodimo super zvijezde,više njih,ne bi baš volio.
Keep walking.

Juventino
Kontakt:

Post Postao/la Juventino » 04 apr 2012, 20:07

Vidim Palermo ce biti dosta oslabljen protiv nas, al nemoj te misliti da ce biti lakse.
Dok god igra Miccoli u stanju su da bilo kome postignu gol, a znamo da se posebno "naoštre" protiv Juventusa.
★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO!

I’d like to remind Mr Materazzi that nobody uses wigs anymore. You can have a hair transplant now, but, unfortunately for him, brain transplants still don’t exist - Antonio Conte, May 2002.

GaetanoScirea
Kontakt:

Post Postao/la GaetanoScirea » 04 apr 2012, 20:43

Mi smo doveli Vidala za 10 ili 12 miliona, nisam siguran, a eto on je već slobodno se može reći svjetska klasa, na ljeto će sigurno doći par igrača za tu cijenu, eto primjer je Asamoah, a Conte će se pobrinuti za to da taj igrač postane svjetska klasa.

Koliko god Marotta bio kritikovan on dobro obavlja svoj posao, samo je malo problem nas navijača što nismo bili toliko strpljivi, odmah smo htjeli rezultate, a to je bilo nemoguće, ali eto polako se stvari vraćaju u normalu, ono što je najbitnije je to da je Marotta rekao da će dovoditi igrači u dogovoru sa Conteom.
Volim te, Željo!

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.