Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

leorey
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la leorey » 15 jul 2017, 01:42

KingJamesMVP je napisao/la:Na kojem Grand slamu je Federer dobio Novaka u finalu
Zar je bilo potrebe da ga dobije u finalu, kad ga je pocistio u polufinalu Wimbla 2012 ?

@bodi i @delinjo

Nisam znao da je ova tema samo za velike strucnjake a ne i za nas laike :rol: izvinite molim vas...ja samo ne znam kako to onda vecina od vas nije neki trener ili profesionalni teniser , a ne yebeni anonimus na forumu koji raspravljaju u pola 2 ujutru :urnebes:

A najgori su jos i ovi koji...kad im se ne slozis s misljenjem spustaju sa smajlovima misleci da ce tako ispasti veci strucnjaci :urnebes:
27.10.2020

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 15 jul 2017, 01:45

KingJamesMVP je napisao/la:Na kojem Grand slamu je Federer dobio Novaka u finalu
prije tačno 10 godina, tada kao klinju Djokovića, Federer je dobio u finalu US Opena

Novak je odigrao strašan meč, imao ga ali je uspio prosuti svaki set
Zadnja izmjena: bodi123, dana/u 15 jul 2017, 01:47, ukupno mijenjano 1 put.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 15 jul 2017, 01:46

Epidaurus je napisao/la:Pa sta onda treba uzet u obzir samo onaj period dok je Nole bio balavac, a Fed na vrhuncu u njihovom omjeru ? Nisi objektivan nikako, niti je ista stvar poredit tu dvojicu sto ti poredis jer je medju njima razlika 15 godina, a medju Fedom i Noletom 6. Sav njihov omjer se iznivelise i kaze nam da je Nole bolji u medjusobnim duelima, cinjenica.

Nadal na GSovima ima 9-3 protiv Rogera i jedino gdje je Roger u prednsoti je Wimbly (2-1). Na otvorenom hardu i zemlji je Nadal bolji sveukupno dok je Fed bolji na zatvorenom hardu i travi. Uglavnom na ovim najvecim mecevima Nadal je u osjetnoj prednosti i to nista ne moze ponistit. Zato i kazem da u slucaju jednakog broja GS titula na kraju karijere, Nadal jednsotavno mora biti iznad Rogera, bar ako se posmatra objektivno.
Taj primjer sam bezveze uzeo, s obzirom da 6 godina u tenisu itekako znaci, sto i nije bas slucaj s kosarkom (za koju je sigurno potrebna veca razlika). Pitam se samo sta bi ovdje pricao da je omjer 22-22, a jok ta jedna pobjeda na strani Novaka. Kao da je 10 :lol:

S obzirom da na NBA temama konstantno pricate o primeu igraca, uporedjujete igrace istih pozicija i uvijek je igrac koji je u primeu u prednosti u odnosu na drugog koji ga je prosao. Otkud sada ovdje drugaciji stavovi? Federerov prime je prosao prije vise od 5 godina, kada je Djokovic bio na samom vrhuncu.

S druge strane, svakako mozes porediti Kumpa (koji jos nije usao u svoj prime) sa Durentom koji je u primeu (Djokovic-Federer sa 22-28 npr.), dok je vrlo tesko porediti Durenta sa bilo kojim AS SF-om koji je izasao iz svog primea.

Ako je tebi isti broj GS-ova, a pri tome neko uzme gotovo sve na sljaci u prednosti u odnosu na nekoga ko je uzimao podjednako na AO, USO i WB, onda svaka cast.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 15 jul 2017, 01:48

Ma dovoljno je pogledati slow-motion facu prilikom BH Rafe i Rogera, sve ce biti jasno. Ovaj sav izvracen, dok babuki mirno lice...suha umjetnost...svi oni su trenirali, a on se rodio za ovo :kafa:
27.10.2020

KingJamesMVP
Kontakt:

Post Postao/la KingJamesMVP » 15 jul 2017, 01:51

bodi123 je napisao/la:
prije tačno 10 godina, tada kao klinju Djokovića, Federer je dobio u finalu US Opena

Novak je odigrao strašan meč, imao ga ali je uspio prosuti svaki set
Hvala. Nisam tada detaljno pratio
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP

DINAMO ZAGREB - Iznad svih

Jakobsen91
Kontakt:

Post Postao/la Jakobsen91 » 15 jul 2017, 01:55

Leorey hvala ovo za Phillipoussisa uljepsao si mi noc. Imas smisla za humor. :thumbup:

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 15 jul 2017, 02:05

arelinho je napisao/la:Ovdje umjesto da se piše o finalu WB vi uzeli pisati koja je ljepša tacna koju posjeduje španski konobar.
svaki ali bas svaki GS ovako zavrsi :rol:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 15 jul 2017, 02:11

miki_92 je napisao/la: svaki ali bas svaki GS ovako zavrsi :rol:
Ma nije tako bilo kad je Nadal razbio sve na RG-u, niti dok na WB-u jos nije bio ispao. Medjutim, kako Federer pobjedjuje i blizi se novoj tituli, odmah se namece ta tema. Rafini navijaci ocigledno nemaju mira.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 15 jul 2017, 02:19

Babuka bi trebao nastimat 100 20 i otici u penziju, da mu i titule elegantno izgovaramo bez prelamanja jezikom, kakav je i on sam igrac.

Neka sta vam je nek se jos malo pise o Rafi dok je frisko, sad ce brzi hard onda cemo odbrojavat mjesece od sljake, a ovi ce cekat 2018. sto kralj Effe rece i medjedi manje spavaju :lol:

Al vrhunac je kad polazes nade u jednog Marina Cilica :lol: pjenite pjenite :lol:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 15 jul 2017, 03:28

bodi123 je napisao/la:Delinjo očekujem tvoju stručnu analizu sutrašnjeg finala, kojim to segmentima Marin može nauditi Federeru, kakvu bi mu ti taktiku poželio a kakvu Federeru, jel naučio šta Roger iz onog prošlogodišnjeg četvrtfinala i onog finala US Opena

rado cu ti odgovoriti prijatelju ....ti si brat za tebe uvijek imam vremena nije frka ....

ovako Marin moze nauditi Federeru u sljedecim uslovima: 1.Da Federer dobije u subotu preko dana vertigo(vrtoglavica latinski izraz) , i ne bude mogao stajati na nogama jer ga jednostavno "nosa" ....
2.Da Federer ne daj Boze slomi nogu i ruku kad krene sa Mirkom na rucak subotu poslije podne pu pu ...(kazem ruku i nogu iu kombinaciji ne daj Boze zato sto kad bi samo noga bila slomljena i to bi bilo dovoljno da dobije Cilica )
3.Da Federer izgubi pamcenje i zaboravi da je teniser i da je igrao tenis (ne daj Boze takodjer pu pu ) pa bi ga kao morali usmjeriti na glavni teren i upaliti mu navigaciju i objasniti zasto je zapravo tu ...
4.Marin takodjer moze nauditi Federeru da ubaci 87 as udaraca, a Federer da ima procenat prvog servisa 0,43 % .

eh prvi dio sam ti objasnio i elaborirao pa cu rado preci na drugi dio tj drugo tvoje pitanje ...kakvu bi taktiku pozelio Marinu ..ovako :

Taktika koja Marinu moze donijet i uspijeh je ta da koliko je cim se probudi,zovne te sto utjeruju ili istjeriju magiju,bacaju kletve i to ...i da mu pokusa neke sihire staviti ,i onda da Boga moli da Federeru se desi neka gore navedena stavka ,jednostavno jedina taktika koja mu moze koristiti je ta da zamoli Boga da Federer sve zivo zakuca u mrezu ili izbaci u aut ...i tako ce ako nista osvojiti neki set...(neces vjerovati prvi koji bi najveci svih vremena izgubio na WB...zvuci impresivno a ? ...

eh tvoja zadnja stavka ...jel Roger nesto naucio ....pa koliko se sjecam Marin je od povrijedjenog i covjeka,koji je u tom periodu bio vise za kolica nazalost a ne za tenisa, uspio izgubiti neces vjerovati..ledja koljeno u kombinaciji(pogledati kombinacije gore ) ...sto se tice finala US OPENA....pa @bodi dragi ti bar navijas za manji sarajevski klub....znas kako je kad ZELJO osvoji 5 titula pa Sarajevo jednu i sve tako u krug....i kako ne mozes titule Sarajeva nazvati kontinuitetom i rezultatom vec nekim ekscesom i izuzetkom,tako mozes i Marinovu pobjedu nad babukom(jednu od milion) takodjer smatrati izuzetkom a ne pravilom....

nadam se da sam koliko toliko uspio da ti docaram neke stvari,izvinjavam se drugima sto moraju citati ovo ali sta cu sa tobom ne moze drugacije prijatelju pa sam morao korak po korak ,opsirno da shvatis...ipak si ti pitar :P :P

i salim se naravno i pitari su ljudi ima ih finih i normalnih :D
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 15 jul 2017, 03:30

bodi123 je napisao/la: Rafa 15 GS titula, od toga 6X Federer, 4X Novak u finalu, 10/15 s njima dvojicom = 66,6 %
Novak 12 GS titula, od toga 3X Nadal, 3X Federer u finalu, 6/12 s njima dvojicom = 50 %
Roger 18 GS titula, od toga 3X Nadal, 1X Novak u finalu, 4/18 s njima dvojicom = 22,2 %

Čovjek u 22% svojih GS titula u finalu imao za protivnika Rafu odnosno Novaka ili ti ga od 18 finala samo 4 a ostalih 14 je uzeo preko drugih protivnika koji nisu ni blizu rang ove dvojice.

A u pm, kakve veze ovo ima sa bilo cim?! Je li on sad treba otkazati ovo finale, samo zato sto Nadal ili Djokovic nece biti preko puta mreze? Ko je kriv sto su ih izbacili solidni/prosjecni teniseri (doduse, eto Djokovic je morao predati, mozda i ne bi izgubio od Ceha)? Je li Novaku 2012. u polufinalu istog ovog turnira trebao reci: 'izvini, jarane, ali ja tebe moram pobijediti samo u finalu, kako bi to strucnjaci ss.ba foruma uvazili', ili je trebao recimo 2010. odustati u QF na AO, kada su Nadal i Djokovic ispali (ovako je morao igrati protiv slabasnog Murraya u finalu)? Fazon je sto je Federer od 2004. godine do danas na svim GS turnirima isao do kraja, ne znam da je vise od 7-8 puta ispadao prije SF. On je takve rezultate pravio i kad je bio na svom vrhuncu, i kad je objektivno bio treci teniser svijeta po kvaliteti (otud i negativan omjer sa njima dvojicom u finalima), ali i kad mu je karijera uveliko isla silaznom putanjom. Bez obzira na sve okolnosti, uvijek je, uglavnom bez problema, dobijao sve tenisere osim njih dvojice. S druge strane, Nadal je recimo od 2009. godine (uzeo sam tu godinu, jer je i Federer '04. imao 23g.) vise puta ispadao u prvim rundama (sve prije SF), negoli je isao do kraja GS turnira. Kad god je bio van forme, nije ni isao do kraja i samim tim nije ni mogao biti porazen od Federera (jer je ovaj, logicno, redovno isao u zavrsnice). Hocemo li njega kriviti sto je igrao finale US Opena 2015., a Nadal ispao u 3. kolu, pa nije bilo teoretske sanse da ga uzme u finalu? Sve ovo navodim, cisto da uzmemo u obzir i drugu stranu i da se vidi koliko je besmislena ova statistika koju si gore prikazao. Za mene ce Federer uvijek biti najbolji u historiji ovog sporta (kad se sve uzme u obzir), ali necu imati problema da kazem da je postojao neko ko je bio uspjesniji od njega, tj. ko je uzeo vise GS turnira (kad se samo rezultati uzmu u obzir). Pod uslovom da jedan od njih dvojice to postigne, tek tad ce se moci povlaciti paralele sa Federerom u smislu onoga sto je svaki od njih u karijeri postigao. Dotad je sve to besmisleno.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 15 jul 2017, 03:46

kobe24 je napisao/la:
bodi123 je napisao/la: Rafa 15 GS titula, od toga 6X Federer, 4X Novak u finalu, 10/15 s njima dvojicom = 66,6 %
Novak 12 GS titula, od toga 3X Nadal, 3X Federer u finalu, 6/12 s njima dvojicom = 50 %
Roger 18 GS titula, od toga 3X Nadal, 1X Novak u finalu, 4/18 s njima dvojicom = 22,2 %

Čovjek u 22% svojih GS titula u finalu imao za protivnika Rafu odnosno Novaka ili ti ga od 18 finala samo 4 a ostalih 14 je uzeo preko drugih protivnika koji nisu ni blizu rang ove dvojice.

A u pm, kakve veze ovo ima sa bilo cim?! Je li on sad treba otkazati ovo finale, samo zato sto Nadal ili Djokovic nece biti preko puta mreze? Ko je kriv sto su ih izbacili solidni/prosjecni teniseri (doduse, eto Djokovic je morao predati, mozda i ne bi izgubio od Ceha)? Je li Novaku 2012. u polufinalu istog ovog turnira trebao reci: 'izvini, jarane, ali ja tebe moram pobijediti samo u finalu, kako bi to strucnjaci ss.ba foruma uvazili', ili je trebao recimo 2010. odustati u QF na AO, kada su Nadal i Djokovic ispali (ovako je morao igrati protiv slabasnog Murraya u finalu)? Fazon je sto je Federer od 2004. godine do danas na svim GS turnirima isao do kraja, ne znam da je vise od 7-8 puta ispadao prije SF. On je takve rezultate pravio i kad je bio na svom vrhuncu, i kad je objektivno bio treci teniser svijeta po kvaliteti (otud i negativan omjer sa njima dvojicom u finalima), ali i kad mu je karijera uveliko isla silaznom putanjom. Bez obzira na sve okolnosti, uvijek je, uglavnom bez problema, dobijao sve tenisere osim njih dvojice. S druge strane, Nadal je recimo od 2009. godine (uzeo sam tu godinu, jer je i Federer '04. imao 23g.) vise puta ispadao u prvim rundama (sve prije SF), negoli je isao do kraja GS turnira. Kad god je bio van forme, nije ni isao do kraja i samim tim nije ni mogao biti porazen od Federera (jer je ovaj, logicno, redovno isao u zavrsnice). Hocemo li njega kriviti sto je igrao finale US Opena 2015., a Nadal ispao u 3. kolu, pa nije bilo teoretske sanse da ga uzme u finalu? Sve ovo navodim, cisto da uzmemo u obzir i drugu stranu i da se vidi koliko je besmislena ova statistika koju si gore prikazao. Za mene ce Federer uvijek biti najbolji u historiji ovog sporta (kad se sve uzme u obzir), ali necu imati problema da kazem da je postojao neko ko je bio uspjesniji od njega, tj. ko je uzeo vise GS turnira (kad se samo rezultati uzmu u obzir). Pod uslovom da jedan od njih dvojice to postigne, tek tad ce se moci povlaciti paralele sa Federerom u smislu onoga sto je svaki od njih u karijeri postigao. Dotad je sve to besmisleno.
Ovo očigledno nema nikakve veze s tvojim postom, omašio si totalno poentu, kao što vidiš u mom postu se nalazi jedna obična statistička činjenica, ništa više i ništa manje od toga, ti si na to nadovezao hrpu ovih nekakvih rečenica, totalno bespotrebnih, jer ova iznad statistika govori da je Federer u finalima GS imao dosta lakše rivale nego li Djoković i Nadal, i to su suhe brojke, nema se šta diskutovati dalje

@delinjo

dobra analiza nema šta, samo mi još kaži kad si već kod tih godina i titula Sarajeva i Želje, koja će ovo bit godina za redom da titula neće ići na Grbavicu? 1,2,3,4,5...
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 15 jul 2017, 05:23

bodi123 je napisao/la:
kobe24 je napisao/la:

Ovo očigledno nema nikakve veze s tvojim postom, omašio si totalno poentu, kao što vidiš u mom postu se nalazi jedna obična statistička činjenica, ništa više i ništa manje od toga, ti si na to nadovezao hrpu ovih nekakvih rečenica, totalno bespotrebnih, jer ova iznad statistika govori da je Federer u finalima GS imao dosta lakše rivale nego li Djoković i Nadal, i to su suhe brojke, nema se šta diskutovati dalje

@delinjo

dobra analiza nema šta, samo mi još kaži kad si već kod tih godina i titula Sarajeva i Želje, koja će ovo bit godina za redom da titula neće ići na Grbavicu? 1,2,3,4,5...
To nisu suhe brojke, ne mozes brojati to tako. Nadal i Djokovic su mladji od Rogera i u finale su dolazili teniseri koji su u tom trenutku igrali ponajbolji tenis. Nije Roger kriv sto u vrijeme njegovog Prime-a Nadal nije stizao do finala UO i AO, tek 2009 prvi put je dosao tu a tad je bio kraj Rogerovog prime-a. Da je Nadal tada stizao u finale na tvrdim podlogama - Roger bi ga glatko dobijao ali nije bio u stanju ni do finala da dodje, tako da ti je besmisleno to uporedjivati :) mozes da brojis titule i to je sve :)

P.S. Isto kao sada, ja se vise plasim ovog Cilica nego li Nadala. Volio bih da je Nadal u nedjelju na terenu - bio bih 95% uvjeren u pobjedu. Ovako Rogeru dajem 80% :)
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 15 jul 2017, 05:51

bodi123 je napisao/la:jer ova iznad statistika govori da je Federer u finalima GS imao dosta lakše rivale nego li Djoković i Nadal, i to su suhe brojke, nema se šta diskutovati dalje
Haha, e hbg bodi, dosad je bilo kako Federer nije imao neku konkurenciju, pa dodjosmo do toga da je od prvog finala s Nadalom osvojio 11 GS titula, stariji 5, odnosno 6 godina od glavnih konkurenata. Izgleda da ti to nije bilo dovoljno ubjedljivo, promasena poenta, pa si poslije posegnuo za ovom nekakvom statistikom. Cuj, sada se ide ko je kakve rivale imao u finalima :rol: :rol: Kada bi izbacio tu statistiku od 7 osvojenih GS-ova (protiv amatera, tipa Roddick, Agassi, Hewitt, itd., jer bi vjerovatno svih tih 7 finala izgubio da su se, kojim slucajem, u finalu nasli Novak ili Rafa), dakle, pricamo o istoj konkurenciji, ti bi opet rekao da u tih 11 titula nije bilo dovoljno pobjeda protiv njih dvojice. Znaci, da zakljucimo - Federer je kriv sto je u finale 3x dosao Andy, a ne Novak ili Rafa.

Covjek ima 1-3 s Novakom, od toga dva izgubljena finala WB-a koja bi izgubio svaki drugi igrac da je igrao, a on je izgubio zbog fizicke spreme i 33-34 godine na ledjima. Protiv Nadala 3-2 bez sljake.

Effe je najpametniji, definitivno.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 15 jul 2017, 09:29

Svakim minutom Marin mi je sve draži i draži. Do finala voljeću ga ko brata i tako navijati za njega. Da vas podsjetim ja sam navijao za njega i na onom USO
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 15 jul 2017, 09:43

Totalno nepotrebna rasprava, nema smisla da se o ovome bilo šta kaže.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 15 jul 2017, 10:03

Vidi Rafanovaca sto su marljivi s matematikom, haman se dobro spremaju za pitanja sutra! :rol:

Ja reko samo osnovno iz algebre da spreme sabiranje i oduzimanje i da nauce brojeve vece od 15, a oni se procenata ufatili.

Al shvatam ja toliku ambicioznost i streberluk, dosta vremena ima do proljeca jos pa dosada, al pametan nacin za utrosit vrijeme! [emoji106] Jos kad bi samo malo manje trosili vrijeme da trolaju Feda ovih dana sve bi suhe desetke bile! :rol:
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 15 jul 2017, 10:10

Jakobsen91 je napisao/la:Cuj 2014. izgubio na W od Novaka zbog fizicke spreme, kakva sprdnja lik. :lol: Nadigro ga Novak u svim elementima 2-1 u setovima 5-2 i ni choke Djokovica nije pomogao Federeru.
2015. rutinskih 3-1. :beba:
Da, pricamo o liku koji je 2017. na AO tri meca dobio poslije pet setova. Tu je fizicka sprema bila na nivou, iako stariji, iako sporija podloga. Ali zato nema Boga da se moze priznati da je izgubio jer je neko bio bolji, uvijek su godine, psiha, sam sebe ubije. :tokralju:
AO je ove godine bio brz, druga stvar kad se kaže fizička sprema ne misli se da je Federer loše fizički spreman već da je Nole zbog broja godina u boljoj fizičkoj spremi, odnos dva igrača jednakih igračkih kvaliteta.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Jakobsen91
Kontakt:

Post Postao/la Jakobsen91 » 15 jul 2017, 10:12

Ko god je gledao mec zna da je Federer jedino bio bolji igrac bas u tom petom setu.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 15 jul 2017, 10:17

Ahahah Federer jos nije ni uzeo 19. GS,a ovi vec poceli da omalovazavaju nove uspjehe Rogera Federera :lol: Saberite se ljudi,u redu je sto navijate i za Djokovica i Nadala ili za bilo koga drugog,ali ovaj covjek traje.Bio je tu prije te dvojice,za vrijeme te dvojice,a kako je krenulo bit ce tu i poslije njih dvojice tako da ta prica o raznoraznim konkurencijama ne pije vodu :mrgreen: Prosto je nevjerovatno da neko i dalje ima potrebu da osporava rezultate najveceg.Pa mi koji navijamo za Federera bar priznamo Nadalu da je najbolji igrac na sljaci svih vremena sto i jest jer je frajer 53 od 73 titule uzeo na sljaci :D

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.