RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

MostaracVelezovac
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la MostaracVelezovac » 29 avg 2013, 20:54

anel81m je napisao/la:
vfcmostar je napisao/la:Velez ima dobre igrace ali nazalost veoma loseg trenera ili trenera kome se naredi ko mora igrati.Drugog objasnjenja nema za potez da Ramovic i Jusubasic sjede na klupi i nikada ne igraju zajedno,a tako su najkorisniji.
Iskreno, nisu ništa pokazali od kad su došli u Velež, ni jedan ni drugi.Pružena im je prilika u pripremnim i prva 3 kola i bili su loši skroz.Nama fali još po jedan dobar igrač u svakoj liniji da bi se borili za Evropu a najviše dobra desteka, tipa Misimović. ;)

Amele, ja bi se ovdje ipak slozio sa VfcMostarom. Malo je cudno kako to da Jusufbasic i Ramovic, koji glase za provjerena imena u PLBiHu, ne igraju zajedno. Zar stvarno Okic i Cemalovic mogu igrati pored njih dvojice - ali realno? To sto su oni igrali skupa par puta po 15-20 minuta u pripremnim tekmama (gdje je bilo 20 izmjena) nemoze biti mjerilo niti je dovoljno vremena nit da se uigraju a niti da pokazu kako igraju zajedno.

Ja se iskreno nadam da ce Ramovic i Jusufbasic poceti igrat zajedno bar 4-5 utakmica, da vidimo na cemu smo s njima. Ako se to ne desi, onda cemu ona prica o "velikim pojacanjima" ljetos - ako ne igraju ta pojacanja, onda se Velez nije pojacao, nego nastavio igrati sa propalim igrackim kadrom samo troseci novac na igrace koji sjede na klupi.

Po meni su i jedan i drugi za prvih 11, i nije mi jasno kad bilo ko igra umjesto njih dvojice.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 29 avg 2013, 21:22

MV dobro za Mirzu ali gdje ces napisat kako Okic igra umjesto Jusuf bega i Ramovica. Sevko je do sada najbolji Velezov igrac
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 29 avg 2013, 21:36

O čemu pričaš MV ? Okić neće biti žrtvovan niti za jednog od ta 2 igrača. Na svakom susretu daje maksimum, i vidi se njegovo na terenu. Ramović kad je god ušao na teren k'o izmjena, izgledao je više k'o da nije trenirao mjesec dana, a ne prošao čitave pripreme, samo se vuče po terenu. Da ne govorim o ubrzanju i brzini.

Jusuf je zaslužio da igra u prvih 11, sad ga je izbacio u zadnjem kolu Rašević kojeg sam ja prozivao par stranica nazad.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 29 avg 2013, 21:47

zizu1991 je napisao/la:O čemu pričaš MV ? Okić neće biti žrtvovan niti za jednog od ta 2 igrača. Na svakom susretu daje maksimum, i vidi se njegovo na terenu. Ramović kad je god ušao na teren k'o izmjena, izgledao je više k'o da nije trenirao mjesec dana, a ne prošao čitave pripreme, samo se vuče po terenu. Da ne govorim o ubrzanju i brzini.

Jusuf je zaslužio da igra u prvih 11, sad ga je izbacio u zadnjem kolu Rašević kojeg sam ja prozivao par stranica nazad.
Ramovic zulja klupu jer smo radi njega mogli imat i 2 boda i 2 gola vise na kontu. Nemam nista protiv momka ali ga gurat ispred Sevkije je suludo. Zizu za Jusufbega se slazem. Momak je za prve postave a i zasluzio je
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

ammarc
Kontakt:

Post Postao/la ammarc » 29 avg 2013, 22:02

Ramovic ima potencijal da bude ta desetka koja nam fali, igrac zadnjeg pasa. Na pripremnim utakmicama se vidjelo da ima slifa za lopte, pa i protiv Celika je pokazao da zna, samo mu fali samopouzdanja. Mislim da je ispravno sto je trenutno na klupi, zna Ibro da ga treba polahko uvoditi sa klupe dok ne stekne malo rutine, a onda bi trebao da pokaze ono sto zna 8-) ... Jusuf beg Basagic je igrac koji izgleda lijen na terenu, ponekad sebican, ali sa odlicnim njuhom za go. Cak i ako igra lose, naci ce se na pravom mjestu kad treba, tako da mislim da on treba da igra prvu postavu umjesto Rasevica, koji do sad nije skoro nista pokazao.

aBd 3 boda iz Bijeljine 8-)
"If you can't support us when we lose, don't support us when we win."
VFC & MUFC

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 29 avg 2013, 22:10

ZIvili smo 20 godina sa raznoraznim anomalijama. Puno vecih razmjera. Ovo sada je zlatno.

Sve je to u pet deka. Sigurno ce Ibro dati svakom sansu do kraja.

BTW. Oko i Dino najbolji pojedinci i za mene neupitni.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 29 avg 2013, 22:19

MostaracVelezovac je napisao/la:
anel81m je napisao/la:
vfcmostar je napisao/la:Velez ima dobre igrace ali nazalost veoma loseg trenera ili trenera kome se naredi ko mora igrati.Drugog objasnjenja nema za potez da Ramovic i Jusubasic sjede na klupi i nikada ne igraju zajedno,a tako su najkorisniji.
Iskreno, nisu ništa pokazali od kad su došli u Velež, ni jedan ni drugi.Pružena im je prilika u pripremnim i prva 3 kola i bili su loši skroz.Nama fali još po jedan dobar igrač u svakoj liniji da bi se borili za Evropu a najviše dobra desteka, tipa Misimović. ;)

Amele, ja bi se ovdje ipak slozio sa VfcMostarom. Malo je cudno kako to da Jusufbasic i Ramovic, koji glase za provjerena imena u PLBiHu, ne igraju zajedno. Zar stvarno Okic i Cemalovic mogu igrati pored njih dvojice - ali realno? To sto su oni igrali skupa par puta po 15-20 minuta u pripremnim tekmama (gdje je bilo 20 izmjena) nemoze biti mjerilo niti je dovoljno vremena nit da se uigraju a niti da pokazu kako igraju zajedno.

Ja se iskreno nadam da ce Ramovic i Jusufbasic poceti igrat zajedno bar 4-5 utakmica, da vidimo na cemu smo s njima. Ako se to ne desi, onda cemu ona prica o "velikim pojacanjima" ljetos - ako ne igraju ta pojacanja, onda se Velez nije pojacao, nego nastavio igrati sa propalim igrackim kadrom samo troseci novac na igrace koji sjede na klupi.

Po meni su i jedan i drugi za prvih 11, i nije mi jasno kad bilo ko igra umjesto njih dvojice.
Ili negledaš tekme ili si neznalica. :D
Sa Ševkom se nemogu nosit, možda sa Mirzom, a to da su provjereni igrači, neznam šta bi ti reko, igrali u Gošku koji je ispao i u prvoj federalnoj.Ja sam od Jusufbašića malo više očekivao, ali nije mi to to.MOžda se popravi, ali pojačanje sad za sad nije, više je popunio kvotu.

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 29 avg 2013, 22:48

Valjda Ibro zna zašto su na klupi?Mnogo je važnije da su igrači pokazali zavidnu borbenost u zadnje dvije utakmice,sada što bi mi navijači mijenjali igrače iz prvog sastava to je druga stvar.Sa ovakvom igrom možemo se nositi sa svim ekipama iz vrha PL,za nešto više trebaju nam još bar dva eksrta igrača (barem za našu
PL).Vidi se da nam treba vezni igrač pod hitno,jer nemamo taj zadnji pas u igri i imamo problema kada nam protivnik igra presing.Ali opet kažem sa ovakvom borbenošću igrača i uz malo sreće mogli bi se nadati tom svetom cilju koji svi želimo a to je izlazak u Evropu.Nema smisla sada pisati kako nam je trener loš,a jesenas nam je bio bolji i od Murinja :lol: ,sumnjam da neko od nas želi bolje Veležu od Ibre.Pustimo čovjeka nek radi,jer bez kontinuteta nikada nećemo imati rezultate kave svi želimo.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 29 avg 2013, 22:53

Gledao sam sve utakmice Veleza do sada u ovoj novoj sezoni i plus 3 pripremne.Mislim da Ramovic ima potencijala,zna dati zadnji pas,i zna sa loptom,ali treba mu dati malo vise vremena da krene.Sto se tice Jusufa,i on zna lopte,ima njuh za gol ali sam malo vise ocekivao od njega,mozda treba i njemu malo vremena da proradi.Posto smo ih platili i doveli kao pojacanje onda im se mora davati vise sanse(posebno Ramovicu).Mirzu bi bilo dobro dati negdje na posudbu (mozda na pola godine)da igra svaku utakmici,pa kad stekne dobru formu vratiti ga nazad,jer ako ovako nastavi bojim se da ce propasti.

Idemo u tu Obarsku po bodove,nema kalkulacija,imamo solidan tim i siguran sam da to mi mozemo napraviti(ne samo u Obarskoj vec i na drugim terenima)

FORZA RODJENI
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 29 avg 2013, 23:26

ma sve ide svojim tokom...u veležu je nekada bilo kao u cirkusu :lol: , a danas sušta suprotnost. 8-)

kerzen
Kontakt:

Post Postao/la kerzen » 30 avg 2013, 00:41

volim ćemalovićevo i hajdarovićevo **** nego ramovića i jusfbašića. šta je velež njima dvojici? ništa! odskočna daska. za velež srcem igraju samo veležovi klinci. zato i jesmo dotakli dno što svi vi i ovdje i oni koji dolazite na stadion u zvijezde okivate igrače koji su ponikli u goraždu, bugojnu i sličnim sredinama.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 30 avg 2013, 00:46

Jesmo li mi možda krivi što je omladinski pogon u qrcu i što je ostala politika kluba da samo rijetki iz već pomenutog pogona dođu do prvog tima te se tu i zadrže ?

Naravno da će se prije primjetiti igrač sa strane, nego ovaj, jer ih je više kvantitetom, a i raja prepozna borbenost te istu cijeni. Svi smo mi na ovoj stranici samo forumaši, i nemam kome da se pravdam, al nemali broj puta sam pomenuo Hajdarevića kao simbol i ruku vodilju kako treba da se odnose igrači prema dresu.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 30 avg 2013, 02:50

kerzen je napisao/la:volim ćemalovićevo i hajdarovićevo **** nego ramovića i jusfbašića. šta je velež njima dvojici? ništa! odskočna daska. za velež srcem igraju samo veležovi klinci. zato i jesmo dotakli dno što svi vi i ovdje i oni koji dolazite na stadion u zvijezde okivate igrače koji su ponikli u goraždu, bugojnu i sličnim sredinama.
drug,grijesis ;) .Zalibo me taki ko je i odakle je,samo me interesuje ko ce dati veci doprinos za "sveti" klub,dakle klub je u prvom planu.Druga je stvar sto si ti mozda dobar se nekim od igraca pa natezes za njih.Meni da sin igra i da nema kvalitet za Velez ja bi ga mrsno u 100 PM :evil: sto dalje od Veleza a ne nekog poznanika.I jos jedna je greska staviti trenutno Dinu i Mirzu u isti kos.Dino trenutno pruza solidne partije i izgara za sveti dres (i niko Ramovica nije stavio ispred Dine)dok se za Mirzu to ne moze reci(a ima potencijal).Velez nije humanitarno drustvo ,Velez je profesionalni klub gdje svaki igrac mora opravdati ukazano povjerenje,i cim to ne radi kako treba zna mu se sudbina

P.S.Nije tacno da za Velez igraju srcem samo Velezova djeca :roll: Bilo je igraca sa strane koliko god hoces koji su davali sve od sebe na terenu za crveni tim kao sto su Hadzidjulbic,Nikolic,Stokic,Majkic,Ognjenovic...,pa sada recimo Ostrakovic,Letic,Maletic(ovo su samo neki od njih da ih sve ne nabrajam)

FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 30 avg 2013, 03:23

rodjak je napisao/la:
kerzen je napisao/la:volim ćemalovićevo i hajdarovićevo **** nego ramovića i jusfbašića. šta je velež njima dvojici? ništa! odskočna daska. za velež srcem igraju samo veležovi klinci. zato i jesmo dotakli dno što svi vi i ovdje i oni koji dolazite na stadion u zvijezde okivate igrače koji su ponikli u goraždu, bugojnu i sličnim sredinama.
drug,grijesis ;) .Zalibo me taki ko je i odakle je,samo me interesuje ko ce dati veci doprinos za "sveti" klub,dakle klub je u prvom planu.Druga je stvar sto si ti mozda dobar se nekim od igraca pa natezes za njih.Meni da sin igra i da nema kvalitet za Velez ja bi ga mrsno u 100 PM :evil: sto dalje od Veleza a ne nekog poznanika.I jos jedna je greska staviti trenutno Dinu i Mirzu u isti kos.Dino trenutno pruza solidne partije i izgara za sveti dres (i niko Ramovica nije stavio ispred Dine)dok se za Mirzu to ne moze reci(a ima potencijal).Velez nije humanitarno drustvo ,Velez je profesionalni klub gdje svaki igrac mora opravdati ukazano povjerenje,i cim to ne radi kako treba zna mu se sudbina

P.S.Nije tacno da za Velez igraju srcem samo Velezova djeca :roll: Bilo je igraca sa strane koliko god hoces koji su davali sve od sebe na terenu za crveni tim kao sto su Hadzidjulbic,Nikolic,Stokic,Majkic,Ognjenovic...,pa sada recimo Ostrakovic,Letic,Maletic(ovo su samo neki od njih da ih sve ne nabrajam)

Hvala rodjo sto mi postedi prste, odgovor na mjestu kakav onakve konstatacije poznatog nam kerzena i zasluzuje.
FORZA VELEZ
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 30 avg 2013, 08:00

Ma raja stipu to. Ibrahim aga zna najbolje kako postaviti formaciju zavisno protiv koga igramo i ko ce ciniti tu formaciju a ko ce ostati na klupi. MVO mora pasti i ja se nadam osvajanju 3 boda. FORZA VELEZ
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

vfcmostar
Kontakt:

Post Postao/la vfcmostar » 30 avg 2013, 11:56

Do sada je bilo puno nelogicnih Ibrinih poteza, tipa izjava da nema igraca na sredini terena koji zna da plasira zavrsni pas, a takvi igraci sjede na klupi. Onda potezi tipa, igrac dadne gol pa ga odmah stavlja na klupu itd. Nadam se da ce Ibro demantovati u sljedecim utakmicama ali nisam bas siguran da mu igraju igraci koji bi trebali da igraju i da mu neko ne CRTA ko ce da igra?! Takodjer, Ibrina je greska i povlacenje igraca nakon sto se postigne gol pa onda primanje gola itd. Velez ima solidan tim za plasman u prvih pet ali bojim se da nemamo kvalitetnog trenera ili da se nazalost tom treneru diktira ko ce igrati. Ako je ovo drugo, onda je problem mnogo veci nego u samom treneru. Tako su i Odovicu pokusavali neki da crtaju ko ce igrati pa se covjek gospodski pokupio iz kluba.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 30 avg 2013, 16:09

Takav igrač, kojeg vi, pojedinci, stalno markirate kao takvog, da zna dati zadnji pas, pokazao je svoje svaki put kad je ušao u igru, odnosno, ako se ne varam, nije pokazao. S obzirom na prošlosezonsku situaciju u Veležu, ova situacija je za " prst u uho ".

To, da je ova ekipa među prvih 5 u ligi, mogu samo da navedem odmah 4 ekipe koje su trenutno po objektivnom stajalištu ispred Veleža. Široki, Željo, Olimpic, Borac. Ako to možemo tako nazvati, " gužvaju " se s nama na diobi petog mjesta : Sarajevo, Zrinjski, Radnik. Sada, koliko je tačno da se gužvamo sa njima, uzevši u obzir našu formu i rezultate sa njihovim, pogotovo je poredivši sa recimo Radnikom, koji još uvijek nema poraza u novoj sezoni.

Sarajevo je dovelo kamaru novih igrača, dosta se pojačalo, sigurno je da će to biti jako neugodna ekipa. Zrinjski je opet pokazao, nakon što su se oslobodili QEL da itekako zna igrat' koliko god nam to odgovaralo ili ne.
Čelik se još uvijek čeka da se probudi, mada ga ne smatram ozbiljnim kandidatom za vrh tabele zbog nedefinisane igre.

Ove sezone je liga još ujednačenija nego prošle i teško da se možemo ocijenjivati i trpati među prvih 5.

blackmundir
Kontakt:

Post Postao/la blackmundir » 30 avg 2013, 17:22

zizu,mene samo interesuje velez i nitko drugi..postoje neke stvari koje ne stimaju,pitam se i ja sam sta je to,postoje li neki klanovi u klubu,pravi li se spisak igraca koji moraju igrati od pocetka iako nisu spremni da odigraju ni 15 minuta a kamoli 80-90 minuta?'u mojim ranijim postovima(a nisam ih imao mnogo iskren da budem)sam iznosio neke stvari sto se tice igre veleza,same taktike,itd...i opet ponavljam da to nije igra veleza kakva bi trebala biti s obzirom na igrace koje imamo trenutno...a imamo ih vjerujte,i vjerujte da velez od rata pa na ovamo nije imao jace igrace.mozda se to nece nekome svidjeti ali je tako i to je moje misljenje....postujem i cijenim ibru rahimica ali brate dragi ne moze se zatvarati nakon datoga gola i cekati ako nesto bude iz kontri,ne mogu se rotirati pojedini igraci sa jedne pozicije na drugu pa da vidimo kako bi to izgledalo...ibro brate imao si vremena prije pocetka prvenstva da vidis koji igraci mogu da igraju na vise pozicija a ne to raditi sada,sada kada je pocelo prvenstvo..

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 30 avg 2013, 17:46

Tačno je da tu griješi, nema potrebe da se povlači prilikom pozitivnog rezultata, u tome se svakako slažem.
Priče o diktiranju sastava, ovaj maloprije pominje Odovića, nije htio da ih sluša, pa je otišao. Sada Ibro sluša, pa je tu. Ne znam, teško čovjek može biti pametan na takve izjave. Naravno, ne može čovjek, realan, niti tražiti dokaze za takve stvari, pa da bi se priklonio toj tezi, al ja opet ne mogu da vjerujem mahalskim pričama, i ja ću u svemu gledati nogomet, nogometne interese, uspjeh kluba, da se sve radi kako bi se poboljšala trenutna situacija, jer ne znam drugačije.

Naravno da svako ima pravo na mišljenje, te, ovo je forum, jel, drago mi je da ima mnogo ljudi koji pišu, to znači da nam je stalo, kao što sam u diskusiji sa @Crvenaarmija par stranica nazad napisao. Živi vi meni bili, svi mi imamo nešto zajedničko, a to je da volimo Velež, i bez obzira na mimoilaženje u mišljenjima, svi mu želimo dobro.

blackmundir
Kontakt:

Post Postao/la blackmundir » 30 avg 2013, 18:06

naravno zizu drug,tako je i slazem se sa tobom ali ne trebamo zatvarati oci pred necim sto se vidi iz prilozenog,upravo suprotno od toga,moramo pokusati na neki nacin i pomoci,,nadam se da razumijes sta hocu i zelim da kazem??moze nekome biti nepravo ali se jednom za sva vremena neke stvari moraju rijesiti,moraju dok jos nije kasno..potreban je jedan pozitivni rez...trebalo bi napraviti jedan sastanak sa igracima i trenerom,obaviti jedan razgovor..

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.