Juventus FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: Juventus F.C.
King!
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
E ona ovako sklopili smo ekipu:
ramiral@
GaetanoScirea
mdss
Nadam se da se ostali neće ljutiti, jer je ramiral kapiten, igrac-trener
, jer kako sam rekao ovoj ekipi treba čvrsta ruka. E sad imamo sjednicu saveza, pa šta se odluči ja ću vam prenijeti ovdje i napisati vam instrukcije za dalje
Forza La Vecchia Signora
Vaš Platini
ramiral@
GaetanoScirea
mdss
Nadam se da se ostali neće ljutiti, jer je ramiral kapiten, igrac-trener
Forza La Vecchia Signora
Vaš Platini
1992-1995 nikad zaboraviti...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
Digli se iz pepela kao 100 x do sada...Forza Juve! 
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
The Old Lady is back on TOP...
calciopoli IIViking je napisao/la:Digli se iz pepela kao 100 x do sada...Forza Juve!
ko preživi jedan, preživjeti će i drugi
Sve one glasine da Nesta dolazi na kraju ove sezone od večeras treba da budu samo to - glasine... čast svemu ali neka njega negdje drugo peMzija dočeka
29 ... a do maja 2012 - 30 ...
[youtube][/youtube]
Danas sam postavljao slike,čuje se dovoljno,a i preveli su,kaže,sada gledamo ko je ispred,žele osvojiti scudetto,pljuvat će krv da to urade,ali mi moramo imati pristup kao i do sada,nema opuštanja.
Malo sam karikirao,ali to je to,kakav motivator,strašan je!

Danas sam postavljao slike,čuje se dovoljno,a i preveli su,kaže,sada gledamo ko je ispred,žele osvojiti scudetto,pljuvat će krv da to urade,ali mi moramo imati pristup kao i do sada,nema opuštanja.
Malo sam karikirao,ali to je to,kakav motivator,strašan je!

Zadnja izmjena: Oxygen, dana/u 04 apr 2012, 00:56, ukupno mijenjano 1 put.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
- GaetanoScirea
- Kontakt:
Ovo večerašnje ispadanje bi moglo mnogo psihološli uticati na igrače Milana, a i sigurno je na njima veliki pritisak, zbog ta dva razloga zaočekivati je da kiksaju protiv Fiorentine ili Chieva, samo se nadam da će obje te ekipe igrati sa 120 % svojih mogućnosti kao što bi igrale protiv nas.
Na nama je samo da odradimo svoj posao i nastavimo pobjeđivati, a oni će kiksati kad-tad.
Ja mislim niko od nas nije ni svjestan kakav je igrač ovaj Vidal i koliki je njegov potencijal, uz Contea definitivno ima predispozicije da za par godina postane jedan od najboljih veznjaka na svijetu, u Serie A već to sada jeste.
Na nama je samo da odradimo svoj posao i nastavimo pobjeđivati, a oni će kiksati kad-tad.
Ja mislim niko od nas nije ni svjestan kakav je igrač ovaj Vidal i koliki je njegov potencijal, uz Contea definitivno ima predispozicije da za par godina postane jedan od najboljih veznjaka na svijetu, u Serie A već to sada jeste.
Volim te, Željo!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Pozz novom članu @GaetanoScirea dobar nick brate
A što Conte tersuna na treningu braćo draga, samo tako i treba, do kraja je 8 finala... svako se mora pobijediti, mjesta za kiks nema (teško da ne kiksamo), ali ne treba se predati
FINO ALLA FINE
FORZA JUVE!
A što Conte tersuna na treningu braćo draga, samo tako i treba, do kraja je 8 finala... svako se mora pobijediti, mjesta za kiks nema (teško da ne kiksamo), ali ne treba se predati
FINO ALLA FINE
FORZA JUVE!
Antonio Conte je sinoć bio akter prvog Juventus Member video chata održanog u Juve Storeu. Menadžer Juventusa je dočekan toplo od strane ogromnog broja navijača i odmah po dolasku je pisao autograme, slikao se sa navijačima i rukovao, prije nego što je intervjuisan.
"Došao sam u Juventus 1991. Došao sam iz Leccea i uspio sam da ostanem u klubu 13 godina, u međuvremenu postajući i kapiten ekipe. Juventus me je naučio pobjeđivati i to je jedini način da se uhvati pravi mentalitet i prenese se. Jer, jednom kada počneš da pobjeđuješ, nikada ne želiš da prestaneš..."
A Juventus bi uskoro i mogao da ponovo osjeti ukus osvajanja trofeja...
"Uspjeli da vratimo ponos našim navijačima i time uskratimo našim protivnicima radost. Zasluga ide igračima koji igraju izuzetnu sezonu i jer su pokazali veliku posvećenost od prvog dana."
Među mnogima koji ove sezone impresioniraju sve koji prate Juventus, Conte posebno izdvaja Vidala.
"Pojačanje u vidu Artura je bilo veoma značajno. Došao je tačno po završetku pred-sezone, nakon igranja na Coppa Americi. Jedna stvar je gledati igrača na snimcima, a potpuno druga vidjeti ga uživo, iz bliza..."
"On je bio pojačanje koje me je natjeralo da isprobam nove ideje, jer bi stavljanje na klupu jednog od Marchisia, Pirla i Vidala bilo previše. Potom smo radili na više taktika i automatski smo bili svjesni kvaliteta i intenziteta koje je Arturo uspio da nam unese."
Conte je intervju završio obraćenjem pažnje na uticaj navijača.
"Navijači koji iz velike blizine posmatraju svaku akciju znači da su oni zaista naš dvanaesti igrač na terenu. Izaći iz tunela i čuti ih kako pjevaju našu himnu je izuzetan osjećaj, a vidjeti ih kako srećni idu kući poslije utakmice nas čini ponosnim."
Rekao čovo sve... idemo dalje, maznuti rosanere...
FORZA JUVE!
"Došao sam u Juventus 1991. Došao sam iz Leccea i uspio sam da ostanem u klubu 13 godina, u međuvremenu postajući i kapiten ekipe. Juventus me je naučio pobjeđivati i to je jedini način da se uhvati pravi mentalitet i prenese se. Jer, jednom kada počneš da pobjeđuješ, nikada ne želiš da prestaneš..."
A Juventus bi uskoro i mogao da ponovo osjeti ukus osvajanja trofeja...
"Uspjeli da vratimo ponos našim navijačima i time uskratimo našim protivnicima radost. Zasluga ide igračima koji igraju izuzetnu sezonu i jer su pokazali veliku posvećenost od prvog dana."
Među mnogima koji ove sezone impresioniraju sve koji prate Juventus, Conte posebno izdvaja Vidala.
"Pojačanje u vidu Artura je bilo veoma značajno. Došao je tačno po završetku pred-sezone, nakon igranja na Coppa Americi. Jedna stvar je gledati igrača na snimcima, a potpuno druga vidjeti ga uživo, iz bliza..."
"On je bio pojačanje koje me je natjeralo da isprobam nove ideje, jer bi stavljanje na klupu jednog od Marchisia, Pirla i Vidala bilo previše. Potom smo radili na više taktika i automatski smo bili svjesni kvaliteta i intenziteta koje je Arturo uspio da nam unese."
Conte je intervju završio obraćenjem pažnje na uticaj navijača.
"Navijači koji iz velike blizine posmatraju svaku akciju znači da su oni zaista naš dvanaesti igrač na terenu. Izaći iz tunela i čuti ih kako pjevaju našu himnu je izuzetan osjećaj, a vidjeti ih kako srećni idu kući poslije utakmice nas čini ponosnim."
FORZA JUVE!
I kad kaže Conte ''Ima da se krv lije ako treba''
Šta li tek na treninzima ''lije'' Borriello ... great mustaće

Šta li tek na treninzima ''lije'' Borriello ... great mustaće
Pročitah zanimljiv intervju našeg bivšeg igrača Michele Paoluccia,pohvalio je igre De Cegliea i Marchisia sa kojima je i odrastao u Juventusu.
Na pitanje novinara da li ovom Juventusu fali igrač tipa Trezeguet,on kaže ne jer Conte traži mnogo više žrtvovanja od strane napadača,mnogo trčanja,izvlačenja,presinga na stopere i kaže da Trezeguet nije taj tip igrača i da bi gubio mnogo energije.
Složit ću se apsolutno sa ovim razmišljanjem,Matri i Boriello jesu igrači tipa Trezeguet,Matri malo odudara jer se bolje izvlači,ali suština je da Conte traži takvu igru naših napadača te je to i razlog manjeg broja golova napadača.
Nije to ni loše,statični napadači teško prolaze danas,to je praktično igranje sa igračem manje,a to se ne smije dopuštati.
Zato Conte traži određeni tip napadača,Džeko nije klasični sidraš,Higuain pogotovo i to je to što nam treba.
Na pitanje novinara da li ovom Juventusu fali igrač tipa Trezeguet,on kaže ne jer Conte traži mnogo više žrtvovanja od strane napadača,mnogo trčanja,izvlačenja,presinga na stopere i kaže da Trezeguet nije taj tip igrača i da bi gubio mnogo energije.
Složit ću se apsolutno sa ovim razmišljanjem,Matri i Boriello jesu igrači tipa Trezeguet,Matri malo odudara jer se bolje izvlači,ali suština je da Conte traži takvu igru naših napadača te je to i razlog manjeg broja golova napadača.
Nije to ni loše,statični napadači teško prolaze danas,to je praktično igranje sa igračem manje,a to se ne smije dopuštati.
Zato Conte traži određeni tip napadača,Džeko nije klasični sidraš,Higuain pogotovo i to je to što nam treba.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Zasluzio je priliku da pocne od prve minute, samo je pitanje u kojoj ce formaciji zaigrati. Mogao bi Fabio odluciti tekmu nekim ludim golom, dok od Boriella nema nikakve koristi. Matri je izgleda najvise zapostavljen, ne svidja mi se to...Fabio Quagliarella is being tipped to win a place in the Juventus first team this weekend after his goal against Napoli.
The Italian international came off the bench on Sunday to net in the 3-0 victory against his former club.
According to various newspapers on Wednesday, the forward could now be offered a chance from the start against Palermo.
Quagliarella, who missed the first six months of 2011 with knee ligament damage, has scored three goals in 18 League games this term.
However, Quagliarella has only started five League games under Antonio Conte so far.
It’s unclear at the moment whether Juve will field a 3-5-2 or a 4-3-3 at the Stadio Barbera on Saturday.
Budan: 'Juve not world class'
Kako vidim Juve ozbiljno zagrizao za Suareza iz Liverpula,vjerujem da ce ga oni na kraju i pustiti za tih 20 miliona kolika je njegova cjena,on bi na desnoj strani zario i palio!.. i jos jedan napadac kao npr Dzeko cija je cjena vjerovatno oko 25 miliona,i eto ga top tim! da samo ta dva igraca dovedu za narednu sezonu dosta,mada je svima jasno da bi itekako dobro dosao i lijevi bek,ali Juve ima igraca koji tu poziciju mogu zakrpit... Ipak ce Juve igrati LP a to je dovoljan mamac za vrhunske igrace kao sto su Suarez itd..sto se Dzeke tice,City ce igrati svakako LP,ali njemu bi Italija mnogo vise odgovarala nego Engleska! ponavljam opet,slicnu sudbinu je imao Ibrahimovic u Barci gdje je postigao nekih 16 golova,ali to nije to,njemu taj stil igre nije odgovarao i vratio se u Italiju gdje igra kao prepoorodjen! slicno ocekujem od Dzeke ako predje u Italiju,bilo u Juve ili Inter...Oxygen je napisao/la:Pročitah zanimljiv intervju našeg bivšeg igrača Michele Paoluccia,pohvalio je igre De Cegliea i Marchisia sa kojima je i odrastao u Juventusu.
"Curva Sud"
" onclick="window.open(this.href);return false;
PS. Neko do ovih igraca mogao bi biti clan Juventusa:
Edin Dzeko
Luis Suarez
Carlos Tevez
Gonzalo Higuain
Pepito Rossi
Stevan Jovetic
" onclick="window.open(this.href);return false;
PS. Neko do ovih igraca mogao bi biti clan Juventusa:
Edin Dzeko
Luis Suarez
Carlos Tevez
Gonzalo Higuain
Pepito Rossi
Stevan Jovetic
Zadnja izmjena: Viking, dana/u 04 apr 2012, 15:43, ukupno mijenjano 1 put.
Interes sigurno postoji,ali treba biti realan,Lpoll je u teškoj situaciji,Suarez je najbolji njihov igrač i ubijeđen sam da od njegove prodaje nema ništa,a i oni ne bi imali koga dovesti jer trenutno nema mnogo takvih igrača.
I za Higuaina sam siguran da neće nigdje ići.
Ostaje nam ono što mi možemo priuštiti,a to su Giovinco,Rossi,Džeko,Jovetić,a i spominje se da ćemo najvjerovatnije dovesti jednog mladog italijanskog prospekta tipa Destro.
Giovinco je praktično naš igrač i bilo bi sjajno kada bi uspjeli dovesti još Džeku i jednog između Jojo/Rossi.
I za Higuaina sam siguran da neće nigdje ići.
Ostaje nam ono što mi možemo priuštiti,a to su Giovinco,Rossi,Džeko,Jovetić,a i spominje se da ćemo najvjerovatnije dovesti jednog mladog italijanskog prospekta tipa Destro.
Giovinco je praktično naš igrač i bilo bi sjajno kada bi uspjeli dovesti još Džeku i jednog između Jojo/Rossi.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
- GaetanoScirea
- Kontakt:
Suarez i Džeko su samo alternativa za prioritete, a prioriteti su Higuain, Tevez, Rossi i Jovetić.
Danas naši igrači trenirali po kiši u Torinu, izvjesno je da ćemo protiv Palerma igrati u 4-3-3 formaciji, Pepe i Vučinić po krilima, a ko će igrati centralnog napadača je još uvijek nepoznanica.
Ja ne želim rasiste u Juventusu, Suarez nije dobrodošao.
Danas naši igrači trenirali po kiši u Torinu, izvjesno je da ćemo protiv Palerma igrati u 4-3-3 formaciji, Pepe i Vučinić po krilima, a ko će igrati centralnog napadača je još uvijek nepoznanica.
Volim te, Željo!
Tevez i Higuain sigurno neće doćo, prvi nikada neće biti što je bio i ima problem u glavi. Higuain će zabijati onoliko golova samo u Realu i nigdje više. A Rossi je bio previše povrijeđen ove sezone ... mada mislim da će njega dovesti jer Conte preferira italijane u timu.
Volio bih da naš Edin dođe u Juve, kidao bi !
FORZA JUVE !
Volio bih da naš Edin dođe u Juve, kidao bi !
FORZA JUVE !
★★★
Juve Storia Di Un Grande Amore !!!
★★★
Juve Storia Di Un Grande Amore !!!
★★★
- IlPrincipino
- Kontakt:
mislim da je smiješna priča da je Suarez rasista...Suarez je fenomenalan igrač i volio bih ga vidjeti u dresu Juventusa..vjerujem da bi pod Conteom bio još bolji...a u Juventusu ima i Caceresa pa bi mu se bilo lako naviknuti...
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot
A nek je placenik Tevez dobrodosaoGaetanoScirea je napisao/la:Suarez i Džeko su samo alternativa za prioritete, a prioriteti su Higuain, Tevez, Rossi i Jovetić.
<3 Vječna Ljubav Čeličnog Grada <3
★ 30 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
★ 30 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
- IlPrincipino
- Kontakt:
Džeko 25 milliona i plata 5 milliona
Suarez 25-30 milliona i plata 4-5 milliona
i onda Chievo, Genova, Bologna, Siena odlaze kućama sa barem tri komada u svojim mrežama...
Vučko - Džeko - Suarez
i trpaj...
Suarez 25-30 milliona i plata 4-5 milliona
i onda Chievo, Genova, Bologna, Siena odlaze kućama sa barem tri komada u svojim mrežama...
Vučko - Džeko - Suarez
i trpaj...
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.