Cesce mlatili, a Novak ima 23-22 protiv njega? S tim da, u zadnjih 10 meceva (znaci Roger sa 34-35 godina naspram 28-29 Novakovih) Novak ima 7-3. Hebote, gdje je Novicki sada u odnosu na npr. Davisa iz NOP-a, sto nema brojke poput njega (jos je u pitanju ekipni sport)? Je li ti sada jasno zasto ih ja ne mogu staviti u istu recenicu?Epidaurus je napisao/la:Ne kontam ove Rodjine fanove, sta vam tacno smeta ? Smetaju vam cinjenice da su Rafa i Nole cesce mlatili Rodju otkako igraju tenis nego on njih ? Smetaju vam cinjenice da je do pojave Nadala Rodjo imao prilicno smijesnu konkurenciju, recimo apsolutno neuporedivu s ovom danasnjom. Ja sam Roddicka bas bas gotivio al realno on je prilicno tanak igrac vazda bio. Rodji je glupo sporit status GOATa zbog brojke od 18 GS naslova al ovo ismijavanje ljudi koji postavljaju ciste cinjenice je jako glupo. Ako se npr desi da do kraja karijere Rafa ili Nole preteknu Rogera po broju GS titula (sto ne znam bas koliko je realno), onda Rodjo vise nece biti GOAT jer bi imao i manje GS titula od njih i losiji medjusobni omjer.
Protiv Nadala ima takav omjer ponajvise zbog sljake, na kojoj je izgubio vjerovatno 90% meceva od njega. Ne godi mu ta podloga, ili bolje receno, Nadal je tu toliko superioran da mu niko ne moze prici. Nije to samo protiv Federera, nego protiv svakog drugog tenisera.
Pobrojali smo i te GS titule dolaskom Nadala (citaj, opasne konkurencije) i dosli do zakljucka da Federer ima 11, Djokovic 12, Nadal 15 (RG 10x) GS titula, apsolvirali sve pobjede/poraze, slozili se cak u nekim stvarima. I, ja se ponovo vracam na tu dobnu razliku i opet kazem da ih je upravo iz tog razloga nemoguce u potpunosti uporedjivati. Ako Novak/Rafa nakon Federerovog penzionisanja nastave sa dobrim igrama, pa ko ce se naci da omalovazava njihove eventualne titule, kao sto se omalovazavaju Fedove prije dolaska pomenutog dvojca?
@Jakobsen91, ti se, druze, previse sluzis djecijim fazonima. Ako nemas sta pametno za reci, okani se ismijavanja i pokusavanja da tim forama ispadnes zanimljiv. Mozda bi ti to proslo negdje drugdje, ovdje je jedan Rafa dovoljan. Ocigledno je da nisi za ozbiljnu diskusiju.