FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

amadeus21
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la amadeus21 » 22 sep 2011, 00:14

cera1 je napisao/la:
amadeus21 je napisao/la:samo kazem...naravno da cu zapjenit kad se vazda ciganski izvucete...svaka cast na akcijama kod golova, ali sad se vidi da ste puni folera..lafo on bi penal...nidje veze...nek se rani...
al nema veze...bili smo bolji prvo poluvrijeme, vi zadnjih 20ak minuta, ja sam zadovoljan sto nismo izgubili, iako smo bili pravo blizu pobjedi...dobra tekma... :D pozz svima...
onda ti buraz neznas sta je fudbal ako ona 2 prekrsaja nisu bila za penal idi jedi pite i gledaj reala mozda te ona cura kristina zadovolji
pretjerujes prijatelju...lakse s tim rijecima malo...
AMUNT VALENCIA!
1Domenech 2Correia 3Lato 4Mangala 5Paulista 6Ferro 7Guedes 8Soler 9Gameiro 10Oliva 11Cutrone 12Diakhaby 13Cillessen 14Gaya 15Guillamon 16Blanco 17Cheryshev 18Wass 19Racic 20Lee 21Vallejo 22Maxi 23Jason 25Rivero 30Musah

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 22 sep 2011, 00:15

Boze kakva utakmica. Znaci, prvo da cestitam Valenciji na fenomenalnoj igri. Eh sad, Barca. Prvo poluvrijeme je vjerovatno jedno od najgorih poluvremena odtkad je Guardiola preuzeo kormilo. Prvo poluvrijeme me strasno podsjetilo na ono famozno gostovanje na Stamford Bridgu. Barca jalova inicijativa, a protivnik roka kontre ko iz rafala. Nadam se da je Pep shvatio da Masch ne moze igrati beka dok je Alves najistureniji igrac u timu, opet, nadam se. Covjece, kad sam vidio da Valencija sa onakvom lahkocom probija desnu stranu, a u tim trenucima Dani Alvesu svijaru dva ofsajda, znaci, nevjerovatno. Mogu zahvaliti Soldadu na poklonjenoj prilici da se izvuce barem bod, sto su na kraju katalonci i uspjeli. Drugo poluvrijeme mnogo bolje. Pep vraca Dania nazad, i odmah to bolje izgleda. Barca napokon pocinje kontrolirat utakmicu. Valencija je u tom periodu pokusavala nesto na kontru, ali je to islo mnogo teze, iako su probili po desnoj strani vise puta. Sto je vrijeme odmicalo, odbrana Valencije je postajala dekoncetrisanija, i Barca je stvarala mnogo vise sansi, i jednu su uspjeli iskoristit do kraja. Na kraju po meni najrealniji ishod utakmice. Cak bi mi bilo i zao da je Valencija ostala praznih ruku.

Sto se sudjenja tice, katafakinstrofa. Milion gresaka na obje strane. Vise gresaka je sigurno islo na stetu Valencije, ali one krucijalne su ipak isle njima u korist. Dva penala na Messiju je propustio svirat, plus bi jedan od tih penala automatski znacio igrac vise za Barcu. Zasto je Alba dobio crveni stvarno neznam, to cemo tek vidit. I onda na kraju, jedna od najidiotskijih odluka koju sam ikada vidio. Lik svira kraj 30 sekundi prije kraja nadoknade, a skoro minuta se izgubila na onaj crveni karton Albe. Wtf?!?

Moram i hailat Messija. Boze kakva vizija, i Boze kakav igrac.

Ovo sto je Valencija pokazala veceras je prototip igre kakvu ja prizeljkujem da Susic postavi protiv Francuza. Znaci, presing 24/7 na igrace Francuske, i na munjevite kontre pokusat zabiti gol.

Btw. I meni je bilo neugodno slusat svrsavanja Bahe na Messija veceras. :mrgreen:

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 22 sep 2011, 00:15

spizz je napisao/la:
ZELJO DO GROBA je napisao/la:
spizz je napisao/la: A jesi li primjetio slucajno da je Messi bio asistent kod oba gola??
To predpostavljam nisi primjetio, jelde
pa kave to ima veze sa trcanje igraca...pa Ibra je otiso izmedju ostalog i zbog nepokretljivosti...
Messi makar bio i 10x bolji od ovog danas mora da trci, posebno u situaciji kad protivnik ima loptu, jer to donosi greske u odbrani...
Jah svakako, mogao bi on svašta nešto da nema oko njega po 2-3 igraca Valensije KOJI SE IPAK NEŠTO PITAJU jer ljudi NE DAJU TEK TAKO DA MESSI PROLAZI KAD POŽELI I ZABIJA GOLOVE...ali to je malo teže skontati, izgleda.
Da može ikako da nema odbrane Valencie i da se to trpa ko u filmu.
majstore, Messi stji sam i ne trci, jer kad je lopta bila u posjedu Valencie on je bio sam...

ako moze neko naci pretrcane kilometre,molio bih

i jos nesto kad smo vec kod sebicnosti, jedna od zadnjih sansi, Messi suta skoro iz mrtvog ugla...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

pacovi_tu_ima
Kontakt:

Post Postao/la pacovi_tu_ima » 22 sep 2011, 00:16

koliko samo pique nedostaje u odbrani...

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 22 sep 2011, 00:18

pacovi_tu_ima je napisao/la:koliko samo pique nedostaje u odbrani...
Upravo htjedoh napisati kako odbrana djeluje konfuzno bez njega . Sreca za Barcu sto Soldado nije bio bas najprisebniji veceras. Mislim da je svakom timu pripalo po poluvrijeme ,i kada se sve sagleda 2-2 najrealniji rezultat.
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

10.Skoro
Kontakt:

Post Postao/la 10.Skoro » 22 sep 2011, 00:18

spizz je napisao/la: Jah svakako, mogao bi on svašta nešto da nema oko njega po 2-3 igraca Valensije KOJI SE IPAK NEŠTO PITAJU jer ljudi NE DAJU TEK TAKO DA MESSI PROLAZI KAD POŽELI I ZABIJA GOLOVE...ali to je malo teže skontati, izgleda.
zasto ti je problem da shvatis da i ja a i zeljo kritikujemo njegovu igru bez lopte...valjda smijemo napisati svoje misljenje a da nas ne napadas kao da smo najveci laici...messi je veceras bez lopte bio ka...a...pretrcao je manje nego ibrahimovic u bilo kojoj utakmici...setkao se kao po rivi i sta je ovdje netacno???
Mi nikada odustati necemo...

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 22 sep 2011, 00:19

Pogresna postavka Pepa i nosalancija u igri su nas kostali bodova. Ne moze se igrati 3-4-3 protiv ozbiljne ekipe kakva je Valencia.
I kao sto rekoh previse nosalantnosti u igri, Cesc i Messi par puta dolaze do na nekih dvadesetak metara od gola i jednostavno nemaju kome predati loptu, ekipa se setka lagano.

I poserem se na sve Villine golove, kad mora prvo ispuniti kvotu promasenih zicera i offsidea da bi pogodio :oops:
Don't hate what you don't understand.

spizz
Kontakt:

Post Postao/la spizz » 22 sep 2011, 00:21

10.Skoro je napisao/la:
spizz je napisao/la: Jah svakako, mogao bi on svašta nešto da nema oko njega po 2-3 igraca Valensije KOJI SE IPAK NEŠTO PITAJU jer ljudi NE DAJU TEK TAKO DA MESSI PROLAZI KAD POŽELI I ZABIJA GOLOVE...ali to je malo teže skontati, izgleda.
zasto ti je problem da shvatis da i ja a i zeljo kritikujemo njegovu igru bez lopte...valjda smijemo napisati svoje misljenje a da nas ne napadas kao da smo najveci laici...messi je veceras bez lopte bio ka...a...pretrcao je manje nego ibrahimovic u bilo kojoj utakmici...setkao se kao po rivi i sta je ovdje netacno???
A kako dade dvije asistencije za dva gola, ako je igrao ko kita bez lopte - kao što tvrdite ti i Željo...kako objašnjavaš taj fenomen onda :?: e jbg više

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 22 sep 2011, 00:22

Sto se Messija tice, igrao je neuobicajeno pasivno veceras. Cesto sam imao dojam da je izmoren, da ne moze, pogotovo u onoj prilici kada je izasao pred Guaitu, tu se vidjelo da je ostao bez daha, bez snage.

Villa i Pedro su u katastrofalnoj formi, obojica. Villa mora biti istureniji u napadu, ovako na krilu djeluje preslabo. A Adriano je u ono malo minuta sto je odigrao pokazao mnogo vise od Pedra prije toga. Naravno, ako izuzmem pogodak :mrgreen:

I jbt sunce, ovaj opet pise o sebicnosti Messija, a ovak je veceras napravio dvije asistencije i Villi namjestio cist gol.

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 22 sep 2011, 00:23

spizz je napisao/la:
10.Skoro je napisao/la:
A kako dade dvije asistencije za dva gola, ako je igrao ko kita bez lopte - kao što tvrdite ti i Željo...kako objašnjavaš taj fenomen onda :?: e jbg više
igra sa loptom i igra bez lopte
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

10.Skoro
Kontakt:

Post Postao/la 10.Skoro » 22 sep 2011, 00:24

spizz je napisao/la:
10.Skoro je napisao/la:
ne mogu da vjerujem...znas li sta je igra bez lopte...da bi asistirao moras imati loptu...malo je glupo sto ti ovo objasnjavam ovdje...igra bez lopte...kretnje njegove kad drugi imaju loptu, utrcavanja u prazan prostor, vrsenje pritiska na protivnicku odbranu...tu je bio slab...kontas???

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 22 sep 2011, 00:26

Samo molite Boga da se Messi ne povrijedi !

Fraer sam igra,to je činjenica,malo Fabregas pomaže,a ostalo...
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 22 sep 2011, 00:27

Ocito su klinci frustrurani sto Messi pri rezultatu 2:1 nije oteo loptu igracima Valencie nanizao par igraca i sam zavrsio akciju. :P
Don't hate what you don't understand.

spizz
Kontakt:

Post Postao/la spizz » 22 sep 2011, 00:27

aaaa likova, ne mogu da vjerujem...pa kako ce doci do lopte ako ne trci??? samo mi to reci i ništa više... a da bi mogao asistirati mora imati loptu kod sebe?? pa ukljuci malo mozak buraz...logiku malo upotrijebi....eto on samo stajao ko kita, njemu lopta sama s neba pala i on tako asistirao dva puta za Pedra i Cesca...e yebo majku, kakav zakljucak :o :shock: nejverovatno :oops: :oops:

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 22 sep 2011, 00:29

spizz je napisao/la:aaaa likova, ne mogu da vjerujem...pa kako ce doci do lopte ako ne trci??? samo mi to reci i ništa više... a da bi mogao asistirati mora imati loptu kod sebe?? pa ukljuci malo mozak buraz...logiku malo upotrijebi....eto on samo stajao ko kita, njemu lopta sama s neba pala i on tako asistirao dva puta za Pedra i Cesca...e yebo majku, kakav zakljucak :o :shock: nejverovatno :oops: :oops:
a mozda da neko doda loptu Messiu, ili je Messi sam oteo i asistiro, a u isto vrijeme dao i gol, samo se to nije vidjelo...

stvarno se vise ne mogu truditi...
Meho Kodro
Mes Que Un Club

MARCELO
Kontakt:

Post Postao/la MARCELO » 22 sep 2011, 00:30

Messi je veci dio tekme bio vas najistureniji igrac i kao takav on je morao trcati,ganjati stopere valencie,GRISTI,ne dozvoljavati im da zapocnu napad.
Sretno zmajevi!!

10.Skoro
Kontakt:

Post Postao/la 10.Skoro » 22 sep 2011, 00:35

spizz je napisao/la:aaaa likova, ne mogu da vjerujem...pa kako ce doci do lopte ako ne trci??? samo mi to reci i ništa više... a da bi mogao asistirati mora imati loptu kod sebe?? pa ukljuci malo mozak buraz...logiku malo upotrijebi....eto on samo stajao ko kita, njemu lopta sama s neba pala i on tako asistirao dva puta za Pedra i Cesca...e yebo majku, kakav zakljucak :o :shock: nejverovatno :oops: :oops:
pa jesi gledao utakmicu ikako??? ako neko nadje statistiku meca vidjeces o cemu ti pricam...pretrcao je najmanje od svih igraca to je definitivno...ja to potenciram...
@xaviesta klinci??? znamo li se??? koliko imam godina??? ne trazi se to ali treba biti realan i reci da se setkao...to moze reci samo ko gleda utakmicu i ko se nekada bavio nogometom, a ne neki balavac zaludjen messiem...
PS messi je najbolji nogometaas na svijetu da se razumijemo ali ovo veceras je bilo cisto onako bez ikakve zelje samo na njegovo veliko majstorstvo i veliku magiju...

spizz
Kontakt:

Post Postao/la spizz » 22 sep 2011, 00:36

Meni je fascinantno kako ljudi odmah u Messiju vide krivca i njega prvo optuže za nezalaganje, a ne vide dva nenormalna kiksa Abidala naprimjer...covjek prvo sam sebi zabi gol, umjesto da pusti loptu Valdesu, zatim opet kiksa kad dade kratku loptu (srecom, neko ga ispravi na vrijeme) i onda kod drugog gola zapliva u prazno, lopta mu ode iza leđa i mat pozicija bila....ali eto, bitnije je prozvati odma Messia koji eto onako slucajno dodijelio dvije asistencije....takva furka kod nekih, valjda je to taj gloryhunterizam.
Zadnja izmjena: spizz, dana/u 22 sep 2011, 00:41, ukupno mijenjano 3 puta.

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 22 sep 2011, 00:37

Da opalimo činjenicama,znaš li ti da bi Barca izgubila 2:0 da taj isti Messi nije uposlio svoje saigrače ?
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

10.Skoro
Kontakt:

Post Postao/la 10.Skoro » 22 sep 2011, 00:38

*p!p!t@* je napisao/la:Da opalimo činjenicama,znaš li ti da bi Barca izgubila 2:0 da taj isti Messi nije uposlio svoje saigrače ?
hajde ti opali po svom djelu foruma...i za tebe info messi je proglasen igracem utakmice i to dovoljno govori ali neke stvari bodu oci...

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.