Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Federer17

Re: Grand Slam

Post Postao/la Federer17 » 14 jul 2017, 23:23

Jakobsen91 je napisao/la:Ma kapa dole Federeru za dugovjecnost, konstantnost i sve ovo sto ima, niko sigurno u njegovim godinama nece ovako igrati, nema se tu sta pricati. Ali kad se vec spominje slabasna Novakova konkurencija, jednostavno ne moze a da ne bode u oci ova statistika da Federer poslije 2007. ima samo jednu titulu u finalu slema protiv Nadala/Djokovica i to ovaj AO 2017. :lol:
Niko ne kaze da je konkurencija bila slaba, vec da nije ni blizu jaka kakvom je mnogi hoce predstaviti. Isto kao sto ni Rogerova u tih 7 Slamova nije losa kakvom se predstavlja.

Sto se tice statistike, provjeri malo meceve prije finala, nemoguce je da se svaki put sretnu u finalu. Takodjer, nije on kriv sto su pomenuti gubili prije finala, pa je tu dolazio Andy ili ko vec. Pricamo o konkurenciji i rezultatima pomenutog trojca u vremenu kada su sva trojica igrali, da kazem, dobro, a jok o finalnim mecevima. Rekoh vec da je nemoguce bilo sta uporedjivati iz razloga sto nisu istih godina, sve se svodi na pretpostavke.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 14 jul 2017, 23:26

Ide Marin po titulu u najjačoj eri ikad :bih: :bih: :bih: :bih:

Jakobsen91
Kontakt:

Post Postao/la Jakobsen91 » 14 jul 2017, 23:42

Federer17 je napisao/la:
Niko ne kaze da je konkurencija bila slaba, vec da nije ni blizu jaka kakvom je mnogi hoce predstaviti. Isto kao sto ni Rogerova u tih 7 Slamova nije losa kakvom se predstavlja.

Sto se tice statistike, provjeri malo meceve prije finala, nemoguce je da se svaki put sretnu u finalu. Takodjer, nije on kriv sto su pomenuti gubili prije finala, pa je tu dolazio Andy ili ko vec. Pricamo o konkurenciji i rezultatima pomenutog trojca u vremenu kada su sva trojica igrali, da kazem, dobro, a jok o finalnim mecevima. Rekoh vec da je nemoguce bilo sta uporedjivati iz razloga sto nisu istih godina, sve se svodi na pretpostavke.
Kako ne kaze kad Kawhi rece da Novaku nikad nije bila slabija konkurencija, a ti umjesto da takav post ispravis, ako se vec ne slazes, nadovezujes se i kazes da u njegovom periodu nije bio ni igraca poput Thiema, Zvereva ili Kyrgiosa. Ili si nesto u tom kontekstu pisao. Sad opet, niko i ne pise da je DJokovic imao aman neku konkurenciju, samo je malo smijesno kad to Federerovi navijaci kazu.

Za ovo da nije on kriv sto su ovi gubili prije finala - Pa nije kriv sto oni nisu dolazili, problem je sto kad su dolazili on nije osvajao, kontas?
Od njih najvise gotivim Djokovica, ali da i on i Federer uzmu po 25 slemova, nista mi ne moze promjeniti taj utisak da je Rafa bio najbolji u tim najvecim mecevima, kad su oba igraca igrala vrhunski tenis na velikoj sceni. :beba:

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 14 jul 2017, 23:45

Jakobsen91 je napisao/la:nista mi ne moze promjeniti taj utisak da je Rafa bio najbolji u tim najvecim mecevima, kad su oba igraca igrala vrhunski tenis na velikoj sceni. :beba:
pametno zboriš :)
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 14 jul 2017, 23:51

Zgadiše mi ovaj osjećaj da Federer igra svoje novo Grand Slam finale :D

I ja se bavim nebitnim stvarima, babuka je u novom finalu Grand Slama, to je najbitnije zasada, da se radujemo i u nedjelju aBd.

Nisam stvarno mislio da će Federer igrati 2 GS finala u 2017-toj, kada je osvojio 2012. godine Wimbledon, najveće šanse sam mislio da su Wimbledon 2014. kada je bezveze izgubio u petom setu gdje je imao BP, a nakon toga godinu poslije i na Wimbledonu i na US Openu, stvarno nisam mislio da ću ga gledati na najvećoj svjetskoj sceni još jednom i to u finalima AO i Wimbledona, još jednom.

:bow:

Nitro
Kontakt:

Post Postao/la Nitro » 14 jul 2017, 23:55

Trener Rafaela Nadala, Tony Nadal, izjavio je nedavno da je Federer najbolji teniser svih vremena. I sad, dođeš na ss.ba forum i čitaš nebuloze kojim se omalovažavaju uspjesi Rogera Federera. Tu diskusija ne bi trebala postojati, Roger je najbolji ikad bez ikakve konkurencije, bez ikakve dileme, što zbog broja Grand Slam titula, što zbog načina na koji igra tenis, on je tenis. Uživajte dok još igra, kad on ode, ništa neće biti isto.
Going on up to a spirit in the sky...
It's where I'm gonna go when I die...
And when I die and they lay me to rest...
I'm gonna go on the piss with Georgie Best!!

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 14 jul 2017, 23:57

nije Tony nego Toni, lažeš
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 14 jul 2017, 23:57

Jakobsen91 je napisao/la: Kako ne kaze kad Kawhi rece da Novaku nikad nije bila slabija konkurencija, a ti umjesto da takav post ispravis, ako se vec ne slazes, nadovezujes se i kazes da u njegovom periodu nije bio ni igraca poput Thiema, Zvereva ili Kyrgiosa. Ili si nesto u tom kontekstu pisao. Sad opet, niko i ne pise da je DJokovic imao aman neku konkurenciju, samo je malo smijesno kad to Federerovi navijaci kazu.

Za ovo da nije on kriv sto su ovi gubili prije finala - Pa nije kriv sto oni nisu dolazili, problem je sto kad su dolazili on nije osvajao, kontas?
Od njih najvise gotivim Djokovica, ali da i on i Federer uzmu po 25 slemova, nista mi ne moze promjeniti taj utisak da je Rafa bio najbolji u tim najvecim mecevima, kad su oba igraca igrala vrhunski tenis na velikoj sceni. :beba:
Vecina mojih postova (tj. dijelovi istih) na tu temu (Novakove lose konkurencije) su bili sarkasticni, upravo iz razloga sto se Federerovi trofeji omalovazavaju zbog te neke 'lose' konkurencije koju je imao. To sto ti, i pored mojih jasnih naznaka, nisi sposoban da to shvatis, nije do mene.

Slikovitije ne moze:
Ma nebitno to koliko trofeja bi uzeo da je bila jaca konkurencija, osvojio bi on veliku vecinu toga. Ono sto sam ja pisao je bila ista retorika onih koji prosipaju pricu da je Federer osvojio ovoliki broj GS-ova samo iz razloga sto mu je konkurencija bio Roddick, Safin, Nalbandian i ostali
Federer od Djokovica izgubio 3 finala (2 pomenuta WB-a i 1 UO), dobio jedno na UO. Protiv Nadala, ako ne racunamo RG gdje je besprijekoran, izgubio 2x (AO i WB - u 5 setova), a dobio ga 3x (2x WB i 1x AO). Tvoji postovi i pokusaji uzdizanje jednog u odnosu na drugog oslikavaju razliku od najmanje 5 izgubljenih finala.

Evo koliko je Rafa i bio najbolji u tim najbitnijim mecevima. Ako uzmemo samo finala sa RG-a, svakako se slazem.

Nitro
Kontakt:

Post Postao/la Nitro » 14 jul 2017, 23:59

bodi123 je napisao/la:nije Tony nego Toni, lažeš
Puca mi qrac je li Tony ili Toni :)
Going on up to a spirit in the sky...
It's where I'm gonna go when I die...
And when I die and they lay me to rest...
I'm gonna go on the piss with Georgie Best!!

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 15 jul 2017, 00:01

Nitro je napisao/la:
bodi123 je napisao/la:nije Tony nego Toni, lažeš
Puca mi qrac je li Tony ili Toni :)
Kad već pokušavaš napisati post koji će imati smisla iako u njemu su upitne mnoge stvari, napiši ga gramatički ispravno, pa ga možda neko i shvati ozbiljno :)

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 15 jul 2017, 00:06

S3lva je napisao/la:Fakat. Zasto se prica o igracu koji je ispao prije 5 dana ? :kafa:
:rol: Ni meni to nije jasno... Samo da babuka zavrsi ovo u nedjelju kako dolikuje, sve ostalo je nebitno. Ne znam koja svrha je vrtiti istu pricu godinama, krivu Drinu niko nikad nije ispravio. Opustite se i uzivajte u pobjedama najveceg! :salut:
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

S3lva
Kontakt:

Post Postao/la S3lva » 15 jul 2017, 00:14

Treba napraviti posebnu temu za ove koji hoce da razgovaraju o neaktuelnim stvarima i igracima koji ne mogu proci Milera (ispravi me @bodi, vjerovatno mu nisam ime pravilno napisao,ti to najbolje znas,ipak se izurinirao po tvom ljubimcu :kafa: )

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 15 jul 2017, 00:18

shminka je napisao/la:Ide Marin po titulu u najjačoj eri ikad :bih: :bih: :bih: :bih:
Vec je uzeo jednu. :bih: :bih: :bih:
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

Corruptio optimi cuiusque pessima.

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 15 jul 2017, 00:22

S3lva je napisao/la:Treba napraviti posebnu temu za ove koji hoce da razgovaraju o neaktuelnim stvarima i igracima koji ne mogu proci Milera (ispravi me @bodi, vjerovatno mu nisam ime pravilno napisao,ti to najbolje znas,ipak se izurinirao po tvom ljubimcu :kafa: )
Pise se Mueller.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

Corruptio optimi cuiusque pessima.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 15 jul 2017, 00:25

Nevjerovatno je to da njemu Berdih danas nije mogao ni seta uzeti. Nevjerovatno. Covjek je igrao s pola snage, rutinski da se ne umara pred finale. Kakav igrac :tokralju:
27.10.2020

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 15 jul 2017, 00:26

slika

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 15 jul 2017, 00:32

Usledilo je pitanje da li je igranje Gren slem finala protiv nekoga ko se ne zove Rafa, Novak ili Endi psihički lakše?

„Pa, definitivno je drugačije. Hvala bogu da sam u GS finalima igrao i protiv drugih igrača – kao npr. protiv Lopesa ili Bagdatisa. Sa te tačke gledišta možda bi se moglo reći da je malo opuštenije igrati protiv Marina imajući u vidu moj dobar skor sa njim, ali mnogi od tih mečeva su bili izuzetno neizvesni, ali nije kao da smo igrali 30 puta.“

:rol: :rol: :rol: :rol:

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 15 jul 2017, 00:34

bodi123 je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:Ma sve ok sto se ovog puta tice, samo mi je smijesno kako Rogerovi fanovi sad to ne spominju, a za Noletovu konkurenciju se svojevremeno pisalo da je nikakva i jadna iako su Roger i Rafa na jednoj nozi opasniji od ovih poluigraca. Murray koliko god da je tanak je takodjer dosta bolji od raznih Berdycha, Cilica i ostalih. Al dobro hajd navikao je Rodjo mlatit razne Roddicke, Raftere, Philippousise, Davidenke, Ljubicice i slicne, cim se Rafica pojavio pocesto je fasivao od njega, kao i od Noleta poslije.
Zaboravio si Safina, Hewitta, i strašnog Baghdatisa

Čovjek je svih 5 prvih poraza u GS finalima doživio od Nadala, do tada imao 7/7 a protivnici bili Filipusis, Safin, Roddick, Hewitt, Agassi i Baghdatis
Pa covjek je dominirao prvo u eri Samprasa i Agassija, pa onda u eri Safina, Roddicka, Filipusisa, Hewitta, pa sad protiv Wawrinke, Nadala, Djokovica i Murraya. To i jest jedan od glavnih argumenata koji ga cini najvecim, osim 18 i 302.
27.10.2020

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 15 jul 2017, 00:35

shminka je napisao/la:slika
:ljepota:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Jakobsen91
Kontakt:

Post Postao/la Jakobsen91 » 15 jul 2017, 00:39

@Federer17
Prvo se izvinjavam ako nisam prepoznao sarkazam, iako....
Ne znam sto ne bi racunali RG, pa nije to futures u Kiseljaku, ali evo da ti se i tu prilagodim i racunam samo ono sto ti hoces:
Nadal protiv ove dvojice u finalu van RG ima 6-6
Federer protiv ove dvojice 4-5
Znaci, Rafa je uspjesniji i kad mu izbijes ono gdje je on Bog, e o tome ti pricam.
I iz Novakove perspektive koliko god mu je Rafa bolji match-up mnogo je lakse izasao na kraj s Federerom na W, vec s Rafom na RG, iako je taj RG ciljao bas dosta godina i uvijek govorio da mu je on bio prioritet, ali Rafa svoju teritoriju nije dao. Federer mu je i tezi match-up, trava najvise smanjuje tu granicu u godinama, Federer kako vecina kaze GOAT i opet ga Novak 2x dobije, na podlozi koja Federerovom stilu igru savrseno odgovara.

Joj ovih Rogerovih pobunjenika sto svrsavaju na postove Federer goat, babo, babuka, najveci svih vremena itd. :lol: Jel vi citate kakve se ovdje svakodnevno pisu gluposti, onaj danas govori da mu zdravi Nole i Rafa ne bi set uzeli ili nesto u tom kontekstu. Ocigledno su postovi tog tipa ok. Helem nejse, uzivajte u 19. a 20. dolazi na US Openu. Ipak, zasad cestitke samo na 19. :kafa: :salut:

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.