Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

RuleHz
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la RuleHz » 23 avg 2015, 01:18

Ajzea je napisao/la:Eh eto Manijaci kao grupa funkcionišu uz pomoć uprave, sve radimo nakon dogovora sa njima, plaćaju nam gostovanja.. Naš najveći problem je druge prirode, problem sličan onom pred kojim se vaša grupa našla iako dosta veći..
Ne razumijes sta hocu da kazem. Ne govorim da se manijaci kao grupa finansiraju od strane uprave. Vec da ste koliko toliko u kontaktu sa upravom pa znate kad i.sta trebate raditi. Znam ja vrlo dobro kqkve.je.prirode problem na jugu.

Ja kazem da nasi ne jebu nikog ni 5%, pa tako ni ne pomazu klubu, baklje su tu svaku utakmicu. Vrlo jednostavno vise odmazu nego sto pomazu. Zivim za dan da svaka stolica ima svoju kameru.
Osnovala partija , podrzala CARSIJA !

DoeTz
Kontakt:

Post Postao/la DoeTz » 23 avg 2015, 01:18

Gledam nesto svugdje sranja i murija udara gostujuce navijace, samo ovi nasi degeni uvijek nas napadnu :lol:
Znam te glumce jer mi smo kaskaderi.

Sloboda Tuzla !

⚒ WHU ! COYI !

AFCA !

Viper
Kontakt:

Post Postao/la Viper » 23 avg 2015, 01:19

Ostalo piratica od bajrama.. sacuvajte to djeco za sljedeci bajram, bezveze ste nasjeli kao majmuni u Zenici.. koja navlakusa ispade na kraju :clap:
SAMO ČELIK !

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 23 avg 2015, 01:20

RuleHz je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:A yebiga druže, na svakoj tifo tribini je maltene tako. Uvijek mora biti ona doza normalnih navijača koji će poderati grlo svaku tekmu al' mora biti i malo onih "naelektrisanijih" koje svaka grupa treba imati. Sad je totalno druga stvar što na utakmicu Čelik-Sarajevo dođe prosječni isfrustrirani Zeničanin (i obrnuto) koji mrzi Sarajevo i Sarajlije (i obrnuto) i radi takvih zaplati čitava ekipa navijača. I radi takvih danas, sutra kad neki normalan građanin ova dva grada ode u drugi grad imat će problem.

U suštini, sve što ne mogu uraditi kada nije utakmica dođu na utakmicu da to urade, e to je srž problema i kada se to riješi biće nam svima bolje, kako će se to riješiti stvarno ne znam, prestao sam ići na Jug ima sigurno dvije godine, i ne žalim ni sekunde. Nadam se da će se sve to iskorijeniti sa tribine al' za to treba puno puno truda i napora.
Znam ja vrlo dobro o cemu ti pricas. Ja sam generacija koja bila na zapadu jos protiv Marshakloka. Generacija koja se ganjala sa Ultrasima ispred Zetre, pa kasnije pili pive zajedno poslije belaja, generacija koja se izborila da sjever bude navijacka tribina a ne agentura, generacija koja je isla u Genk i u Belgiju autom jer nas niko nije htio voziti tamo i na crno bez pasosa I vize. Znam sve kako funkcionise. Ali ovo u Zenici, ma ne znam kako opisati. Djevojci su uspjeli skinuti majicu FK Sarajevo sat vremena prije tekme i izvrijedjali je i nazivali Sarajevskom droljom. Ne znam, ne razumijem. Imali smo i mi belaja sa robijom na Ciglanama kada im je zastava pala, pa ih nismo udarali dok su lezali na podu.

Nije ovo vise za mene. Klub je tu da bi mu se pomoglo a ne odmoglo. Mi danas zabijemo gol i trebamo u naletu da budemo. Nasi prave bakljadu i belaj nastaje. I vec tu se mogao naslutiti konacan rezultat. Mahh... Doce pravo vrijeme. :-)
Stara si garda znači :D

Ma ja sam prestao ići na jug kada mnogi počinju. Ja sam na jugu bio prije 2009-te kada niko nije htio. Samo kada se sjetim Željo-Posušje lije kiša nas jedno 50ak na jugu i parola "Ostalo je samo ime", oni parmaci na terenu uz pomoć sudije uguraše gol u 90+, dobro se sjećam Daka Rovčanin ga zabi, a čitava Grbavica se ori "Sudija lopove" a onaj trener Posušja Boris Gavran nam plješće :lol: :)

Kad se iz tako nekih situacija izdigne grupa/e, mogu vala i iz današnjih da yebe rak raka :)))
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

HNKBranitelj
Kontakt:

Post Postao/la HNKBranitelj » 23 avg 2015, 01:22

RuleHz je napisao/la: Znam ja vrlo dobro o cemu ti pricas. Ja sam generacija koja bila na zapadu jos protiv Marshakloka. Generacija koja se ganjala sa Ultrasima ispred Zetre, pa kasnije pili pive zajedno poslije belaja, generacija koja se izborila da sjever bude navijacka tribina a ne agentura, generacija koja je isla u Genk i u Belgiju autom jer nas niko nije htio voziti tamo i na crno bez pasosa I vize. Znam sve kako funkcionise. Ali ovo u Zenici, ma ne znam kako opisati. Djevojci su uspjeli skinuti majicu FK Sarajevo sat vremena prije tekme i izvrijedjali je i nazivali Sarajevskom droljom. Ne znam, ne razumijem. Imali smo i mi belaja sa robijom na Ciglanama kada im je zastava pala, pa ih nismo udarali dok su lezali na podu.

Nije ovo vise za mene. Klub je tu da bi mu se pomoglo a ne odmoglo. Mi danas zabijemo gol i trebamo u naletu da budemo. Nasi prave bakljadu i belaj nastaje. I vec tu se mogao naslutiti konacan rezultat. Mahh... Doce pravo vrijeme. :-)
Uh fin je obracun bio,mislim razbili ste ih,bili ste brojcano nadmocniji dosta,ali su oni pokazali muda dosli su i zvali vas :thumbup:
HNK Branitelj Mostar 1992

RuleHz
Kontakt:

Post Postao/la RuleHz » 23 avg 2015, 01:24

FaraonTM je napisao/la:
RuleHz je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:A yebiga druže, na svakoj tifo tribini je maltene tako. Uvijek mora biti ona doza normalnih navijača koji će poderati grlo svaku tekmu al' mora biti i malo onih "naelektrisanijih" koje svaka grupa treba imati. Sad je totalno druga stvar što na utakmicu Čelik-Sarajevo dođe prosječni isfrustrirani Zeničanin (i obrnuto) koji mrzi Sarajevo i Sarajlije (i obrnuto) i radi takvih zaplati čitava ekipa navijača. I radi takvih danas, sutra kad neki normalan građanin ova dva grada ode u drugi grad imat će problem.

U suštini, sve što ne mogu uraditi kada nije utakmica dođu na utakmicu da to urade, e to je srž problema i kada se to riješi biće nam svima bolje, kako će se to riješiti stvarno ne znam, prestao sam ići na Jug ima sigurno dvije godine, i ne žalim ni sekunde. Nadam se da će se sve to iskorijeniti sa tribine al' za to treba puno puno truda i napora.
Znam ja vrlo dobro o cemu ti pricas. Ja sam generacija koja bila na zapadu jos protiv Marshakloka. Generacija koja se ganjala sa Ultrasima ispred Zetre, pa kasnije pili pive zajedno poslije belaja, generacija koja se izborila da sjever bude navijacka tribina a ne agentura, generacija koja je isla u Genk i u Belgiju autom jer nas niko nije htio voziti tamo i na crno bez pasosa I vize. Znam sve kako funkcionise. Ali ovo u Zenici, ma ne znam kako opisati. Djevojci su uspjeli skinuti majicu FK Sarajevo sat vremena prije tekme i izvrijedjali je i nazivali Sarajevskom droljom. Ne znam, ne razumijem. Imali smo i mi belaja sa robijom na Ciglanama kada im je zastava pala, pa ih nismo udarali dok su lezali na podu.

Stara si garda znači :D

Ma ja sam prestao ići na jug kada mnogi počinju. Ja sam na jugu bio prije 2009-te kada niko nije htio. Samo kada se sjetim Željo-Posušje lije kiša nas jedno 50ak na jugu i parola "Ostalo je samo ime", oni parmaci na terenu uz pomoć sudije uguraše gol u 90+, dobro se sjećam Daka Rovčanin ga zabi, a čitava Grbavica se ori "Sudija lopove" a onaj trener Posušja Boris Gavran nam plješće :lol: :)

Kad se iz tako nekih situacija izdigne grupa/e, mogu vala i iz današnjih da yebe rak raka :)))
Sta kakis, tad vam je ekipa bila strasna. Mozda i bolja nego sto sad imate. Haha... Jel to generacija sa Bubom, Stilom itd itd.

titi14oldschool
Kontakt:

Post Postao/la titi14oldschool » 23 avg 2015, 01:27

Past ce sex definitivno

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 23 avg 2015, 01:28

RuleHz je napisao/la:
Sta kakis, tad vam je ekipa bila strasna. Mozda i bolja nego sto sad imate. Haha... Jel to generacija sa Bubom, Stilom itd itd.
Pa Buba već nije igrao, Štila je tad nekad otišao. Al' otprilike to je ta generacija. Ma oni su sigurno bili najpotentnija generacija (do ove sad ipak) koju ja pamtim (a to ti je nekad od 2004, 2005-e) al' su zbog nekih drugi stvari (zna se kojih) izgledali kao prosječni igrači.

Hoću da ti kažem, u kakvoj je Željo tada bio situaciji a jug bio koliko-toliko dobar, čak je bilo i vrhunskih izdanja.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 23 avg 2015, 01:32

RuleHz je napisao/la: Jel to generacija sa Bubom, Stilom itd itd.
Buba, Štila, Joldić, Kerla, Mulalić, Pelak, Jamak, Šehić, Bekrić... mislim da je tada i onaj Wood igrao za nas :mrgreen:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

RuleHz
Kontakt:

Post Postao/la RuleHz » 23 avg 2015, 01:32

HNKBranitelj je napisao/la:
RuleHz je napisao/la: Znam ja vrlo dobro o cemu ti pricas. Ja sam generacija koja bila na zapadu jos protiv Marshakloka. Generacija koja se ganjala sa Ultrasima ispred Zetre, pa kasnije pili pive zajedno poslije belaja, generacija koja se izborila da sjever bude navijacka tribina a ne agentura, generacija koja je isla u Genk i u Belgiju autom jer nas niko nije htio voziti tamo i na crno bez pasosa I vize. Znam sve kako funkcionise. Ali ovo u Zenici, ma ne znam kako opisati. Djevojci su uspjeli skinuti majicu FK Sarajevo sat vremena prije tekme i izvrijedjali je i nazivali Sarajevskom droljom. Ne znam, ne razumijem. Imali smo i mi belaja sa robijom na Ciglanama kada im je zastava pala, pa ih nismo udarali dok su lezali na podu.

Uh fin je obracun bio,mislim razbili ste ih,bili ste brojcano nadmocniji dosta,ali su oni pokazali muda dosli su i zvali vas :thumbup:
Haha... Ma tad su Horde bile na vrhunc. Ustvari ne tada, period od pola godine prije Vedranove smrti je bio najbolji u povijesti grupe.

A taj belaj je strasan bio, dok smo preskakali ogradu, svaki od nas je pao u blato i izgledali smo svi.kao zeljni krvi dok smo isli na njih, svi nikakvi, blatnjavi. Ali to je bilo dobro vrijeme. Zavrsio se belaj, dosla murija i sledeca subota u Konjicu smo pili zajedno i jeli, cak i.do kasno sjedili. **** ga, neki novi klinci su tu. Bez pravog mentaliteta, sa svake strane.

Btw, cinilo vam se da nas ima puno, ako nas je bilo 40 pljuni me usta. Ali bilo je zajednistvo, drugarstvo, svi za jednog, jedan za sve. A jebote svi klinci tad bili, mozda 5 osoba iz ekipe imalo preko 20 godina. Sta ces,vrijeme leti :D

RuleHz
Kontakt:

Post Postao/la RuleHz » 23 avg 2015, 01:35

Virtu4l je napisao/la:
Buba, Štila, Joldić, Kerla, Mulalić, Pelak, Jamak, Šehić, Bekrić... mislim da je tada i onaj Wood igrao za nas :mrgreen:
Hahaha... Covjece, kakva ekipica.
Al hajd, da ne duljimo. Receno je sve sto se treba reci.

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 23 avg 2015, 01:37

Virtu4l je napisao/la:
E krv ti **** kad se ovog sjetim, ova imena a meda ne da nismo mogli već nismo tegle mogli otvorit :lol:
Zadnja izmjena: Ajzea, dana/u 23 avg 2015, 01:38, ukupno mijenjano 1 put.
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 23 avg 2015, 01:37

Virtu4l je napisao/la:
Mislim da je i Cocalić bio dio te generacije... Kako su ti momci igrali na Grbavici, a na gostavanju kao druga ekipa :tokralju:

Yebote kad one jedne godine na kraju sezone uzesmo Orašje 3-1 u Orašju ja 5 dana nisam mogao vjerovati da smo dobili u gostima :rol: Čak mislim da je to zadnja gostujuća pobjeda Želje do one legendarne u Zenici kada ga je Mešanović zavalio i Željo uze titulu sa Osimom prve godine.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 23 avg 2015, 01:42

A kad smo kod toga, da se sjetim i ovoga...

[youtube][/youtube]

Jedan od boljih tekmi tih godina, a i atmosfera je bila fantastična

PS: Koliko se ja sjećam, Robijaši su jedina navijačka skupina koja je napunila zdenku (izuzev pitara naravno) od kada ja pratim Želju zadnjih 10-ak godina. I nikad niko kasnije ni blizu nije napunio zdenku a da nisu Hz. Baš bila dobra brojnost Robijaša :thumbup:

I one jedne godine Red Army je fino istok popunio.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 23 avg 2015, 01:50

FaraonTM je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
Mislim da je i Cocalić bio dio te generacije... Kako su ti momci igrali na Grbavici, a na gostavanju kao druga ekipa :tokralju:

Yebote kad one jedne godine na kraju sezone uzesmo Orašje 3-1 u Orašju ja 5 dana nisam mogao vjerovati da smo dobili u gostima :rol: Čak mislim da je to zadnja gostujuća pobjeda Želje do one legendarne u Zenici kada ga je Mešanović zavalio i Željo uze titulu sa Osimom prve godine.
[youtube][/youtube]
Konačno završeno mučilište zvano Premijer liga BiH :urnebes: :lol:
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 23 avg 2015, 01:53

rob do bagro je napisao/la:Za onog manijaka invincibles lazovcinu, nedaleko od tog terena je djecije igraliste **** te onaj siptar rahljavi.
Povrijeđeno sedam policajaca i tri mladića
Armin Mujkić, Samir Šišić

06.08.2007 20:46

ZENICA - Zeničani Pero Čolić, Damir Mlivić i još jedan mladić preksinoć su povrijeđeni kada je Jasmin Đ. (25), navijač Željezničara, vraćajući se sa utakmice iz Žepča, a prolazeći kroz Zenicu, bacio bombu na teren za mali fudbal.

Na terenu je u tom trenutku bilo dvadesetak mladića, a geleri su lakše povrijedili Čolića i Mlivića, koji su nakon ukazane pomoći u zeničkoj bolnici otpušteni na kućno liječenje, dok identitet trećeg lica, koje je takođe lakše povrijeđeno, nije poznat.

"Sve se odigralo vrlo brzo. Čuli smo zvuke auto-sirena i galamu, nešto su psovali. Bilo je više vozila, među kojim i taj bijeli golf. Shvatili smo da se radi o navijačima 'Želje', međutim nismo očekivali da će uraditi takvo što. Eksplozija se dogodila pola metra od terena. Tako da je prava sreća da više ljudi nije povrijeđeno i da se sve završilo sa lakšim povredama", kaže Senad Mušinović, koji je u trenutku eksplozije sa tribina gledao drugove kako igraju fudbal.

Bomba je bačena iz bijelog golfa (053–M-660), koji se kretao u pravcu Sarajeva i koji se na kratko zaustavio na magistralnom putu. Svjedoci tvrde da su iz vozila istrčala dva mladića, od kojih je jedan bacio bombu.

U saradnji sa kolegama iz MUP-a Srednjobosanskog kantona, zenička policija kod Kiseljaka je otkrila počinioce ovog nedjela. Potvrđeno je da se radi o navijačima sarajevskog kluba koji su išli sa utakmice Žepče - Željezničar. Uhapšeni su Emil V. (23), Jasmin Đ. (25), Mirnes T. (25), Adnan P.(52) i Kenan B. (19), svi iz Sarajeva.

Tokom kriminalističke obrade policijski službenici otkrili su da je bombu bacio Jasmin Đ, a protiv kojeg će biti pokrenut krivični postupak. Među grupom mladića koji su ludom srećom prošli nepovrijeđeni je i Jasmin Duvnjak, zastupnik u parlamentu FBiH, koji nam je potvrdio da je od siline eksplozije na kontejnerima koji se nalaze uz igralište, pričinjena velika materijalna šteta.

Svoj izliv bijesa navijači Željezničara počeli su neposredno pred fudbalsku utakmicu u Žepču, gdje su uoči, kao i na kraju utakmice, lakše povrijedili četiri policajca. Policajac Mato Antunović je završio na Urgentnom odjelu Kantonalne bolnice Zenica s povredama oka. Željezničarovi "manijaci" utrčavali su na teren, jedan je udario i domaćeg golmana zbog čega je utakmica prekinuta, a na travnjak je bačen i jedan nož. I fudbaleri Željezničara su, prema policijskom saopštenju, sprečavali ovlaštene službenike u vršenju dužnosti.

Policija je saopštila, da su igrači Omer Joldić, Amir Spahić i Semir Štilić, tom prilikom povrijedili trojicu pripadnika MUP-a Zeničko-dobojskog kantona. Amir Spahić, međutim, tvrdi suprotno.

"Policajac je krenuo da me udari udari u glavu, ali me spasio saigrač Samir Bekrić. Povukao me prema sebi i umjesto u glavu, dobio sam udarac u ruku. Oni bi trebalo da love kriminalce, a ne da tuku fudbalere. Nije istina da sam udario policajca i nanio mu tjelesne povrede. To se lako može provjeriti. Kamere su snimale sve što se dešavalo na terenu i može se vidjeti ko je koga udario", decidan je Spahić, dodavši da je do gužve došlo u trenutku kada su on i saigrači zamolili policajce da navijača koji je ušao na teren vrate na tribine.

Opljačkali prodavnicu
Zenička policija imala je pune ruke posla i s pijanim navijačima Željezničara, koji su takođe pri povratku sa utakmice iz Žepča, u naselju Donja Vraca, upali u trgovačku radnju "Sena".

Oni su od prodavačice oteli veću količinu alkoholnih pića i prehrambenih artikala, nakon čega su se uputili u pravcu Zenice, odnosno Sarajeva.

"Policija je uhapsila Ernada B, Seada Č, Damira M, Damira A, Mirzu Š, Željka M, Mirsada K, Mateja P. i Mirzu M, sve iz Sarajeva", rekao je Senaid Hasić, portparol MUP-a ZDK.
:oops: :oops:
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 23 avg 2015, 01:57

Simo Krunic :lol: :lol:

Suki46
Kontakt:

Post Postao/la Suki46 » 23 avg 2015, 02:00

Kako je lijepo citati diskusiju nasu i kona ,a da nema vrijedanja,psovanja itd ,sve se moze kad se hoce.Onaj Wood je tokom citave karijere odigrao oko 50 utakmica ,pravi vezni igrac :cool: Nego ako neko zna ,iz koje drzave je najvise stranih igraca igralo za nase klubove , a da nisu Hrvatska,Srbija i Crna Gora ?
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 23 avg 2015, 02:05

Ajzea je napisao/la:
[youtube][/youtube]
Konačno završeno mučilište zvano Premijer liga BiH :urnebes: :lol:
Joj ovaj reporter je kralj, vazda je imao ove neke smiješne rečenice. Ja ne znam jel' on umro?

@cala

Simo Krunić i veliki mag Demir Hotić koji je inače vodio slavni Kaiserslautern :rol:

Kad se samo sjetim derbija u tom periodu, ne znam bi li plakao ili bi se smijao, ljudi uzimali mjesečne plate uplaćivajući x :lol:

Al' ona dva derbija u kupu nikad neću zaboraviti, prva tekma na Grbavici kad smo uzeli 3-1 pola razreda iz škole pobjeglo na derbi, na revanšu smo već bili kontra smjena moglo se komotno otići :lol:

Bilo je u tom vremenu i lijepih i ružnih stvari...

@Suki

Ne znam kako naći taj podatak, bio je Buba Senegalac, Diatta je Senegalac... Bilo je i Brazilaca dosta...

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 23 avg 2015, 02:11

Znam, to su mi bile prve utakmice na koje sam isao. Simo nas tad vodio kad smo prosli pitare u kupu. Bem te zivote ko je sve nas trenirao.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.