Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

tuzlak1987
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la tuzlak1987 » 22 mar 2019, 22:37

Moggi je napisao/la:
harden je napisao/la:
Moggi je napisao/la:najjaci su mi ljudi koji svjesno upisu nesto sto znaju da nece nikad nac posla i onda pljuju drzavu
Filozofski :rol:
da, jaran iso na bosanski i prebaci se na engleski reko odlican napredak, iz necu nac poso nikad do mozda cu nac nekad ali ne u skoli kao takvoj , makar ce mu sve povezano sa engleskim bit u struci ajd..

sto se filozofskog tice jedino je umene njemacki dobra investicija, ne radi bukvalno samo ko nece, skoro pricam sa direktoricom jednog kursa trazila ljude na birovu jer ne moze vise nafatat studenata da rade, ima troje ljudi na birou koje je zvala i odbili je svi jer nisu zainteresovani da predaju vec rade nesto drugo neprijavljeni garant :urnebes:

cak i u njemackoj je deficitarno zanimanje :mrgreen: a sad dokad ce trajat ,vidjet cemo
Dobra je investicija sada jezik, nije lose ni engleski jer ima niz ovih firmi koji traze radnike u HR-u. Recimo u Tuzli ako je firma koja razvija softvere ne znaci da ce samo programere traziti, imaju tu 20-30% uvijek radnika koji su im potrebni sa engleskim za druge poslove, onda isto one firme koje traze call agente.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 22 mar 2019, 22:40

I engleski odlazi u zaborav poput ruskog :lol:
® GONGASHI POWERHOUSE ®

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 22 mar 2019, 22:44

Moj je savjet programiranje ako ko misli učiti ili već nešto studirati. Za par godina možeš naučiti da se hladno zaposliš u nekoj firmi, to je sad traženo, a plate su dobre. Nije potrebna neka specijalna sposobnost da to naučiš kao što nije ni za šta drugo. Tu je do sve tebe, ako naučiš i ako si dobar onda nema problema. Svakako uz to ide i engleski, prije svega stručni što i nije teško naučiti ako si u tome. Ako ćeš se zajebavati onda nemoj studirati, uzgajaj paprike, traži kakve štele i slično.

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 22 mar 2019, 22:45

tuzlak1987 je napisao/la:
Dobra je investicija sada jezik, nije lose ni engleski jer ima niz ovih firmi koji traze radnike u HR-u. Recimo u Tuzli ako je firma koja razvija softvere ne znaci da ce samo programere traziti, imaju tu 20-30% uvijek radnika koji su im potrebni sa engleskim za druge poslove, onda isto one firme koje traze call agente.
ma da, ali ti tu nije potrebno vjerovatno da studiras 4 godine knjizevnost,gramatike,sintakse kako bi dokazao ljudima da to znas, buduci da danas ko ne zna engleski se maltene smatra zaostalim i obicno ko je programer ima engleski u malom prstu ebiga
Zarathustra

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 22 mar 2019, 22:53

sljivo je napisao/la:Moj je savjet programiranje ako ko misli učiti ili već nešto studirati. Za par godina možeš naučiti da se hladno zaposliš u nekoj firmi, to je sad traženo, a plate su dobre. Nije potrebna neka specijalna sposobnost da to naučiš kao što nije ni za šta drugo. Tu je do sve tebe, ako naučiš i ako si dobar onda nema problema. Svakako uz to ide i engleski, prije svega stručni što i nije teško naučiti ako si u tome. Ako ćeš se zajebavati onda nemoj studirati, uzgajaj paprike, traži kakve štele i slično.
Mora biti spreman na konstantno učenje, istraživanje, nije lagano ali nije ni preteško uz jedan pravi pristup i učenje može se savladati. Posao se može naći sigurno, nema pogramera koji zna to a da nema posla.

Engleski se mora poznavati, moj nije na najboljem nivou, ali moraš znati da se možeš s klijentom sporazumjeti, stručne termine i tako.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 22 mar 2019, 22:56

Penaltiky je napisao/la:
ko je u svom polju sposoban a nije završio palamuđenje fakultet sigurno ne predaje u školi
Ima ih da predaju u skoli, a da pritom imaju posao i van toga kao recimo nas Moggi, drugi jugobalija foruma.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 22 mar 2019, 22:56

Samo medecinska vamredno na jezeru i aufiderzen
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 22 mar 2019, 23:00

ja zavrsio medicinsku opsti smijer, predajem njemacki , znam engleski , jos samo mi fali da naucim programirat da budem ultra pozeljni radnik :mrgreen: a iskreno ti programi ,hakeri fazoni su me vazda fascinirali ,kako gdje ljudi to nauce buduci da se niko nije sa kompjuterom rodio , je li matematika mnogo vazna tu ? ako nije mogao bih ja kakvom kursu pristupiti mozda :D
Zarathustra

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 22 mar 2019, 23:02

Unofficialpage je napisao/la:Engleski se mora poznavati, moj nije na najboljem nivou, ali moraš znati da se možeš s klijentom sporazumjeti, stručne termine i tako.
Većinom je potrebno da znaš napisati i shvatiti dokumentaciju i emailove. Ostalo se može nekako progurati, nećeš držati govore. A dok dođeš do ranga da držiš seminare ili predavanja dotad ćeš naučiti.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 22 mar 2019, 23:02

Curry garant drži neke kurseve te prirode

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 22 mar 2019, 23:05

Meni dovoljna moja spahtla i moj gazija Emir Spahic
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 22 mar 2019, 23:05

Moggi je napisao/la:ja zavrsio medicinsku opsti smijer, predajem njemacki , znam engleski , jos samo mi fali da naucim programirat da budem ultra pozeljni radnik :mrgreen: a iskreno ti programi ,hakeri fazoni su me vazda fascinirali ,kako gdje ljudi to nauce buduci da se niko nije sa kompjuterom rodio , je li matematika mnogo vazna tu ? ako nije mogao bih ja kakvom kursu pristupiti mozda :D
Nije ni tu sve cisto inzinjerstvo i ima raznih departmenta. Ti bi mogao npr. raditi u salesu jer znas njemacki i engleski, trebalo bi ti samo od firme vremena da naucis nesto programiranja i o specifikacijama stvari koje prodaju i bio bi idealan za toga.
Ili rad sa klijentima, marketing, HR.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 22 mar 2019, 23:07

Neki japanski bodybuilder

"Tražim mjesto za življenje jer sam promijenio religiju. Već neko vrijeme sam musliman. Protekle tri godine tražim mjesto za život. Probao sam u Kazanju u Rusiji, ali nije bilo dobro, najviše zbog toga što ljudi ne poštuju bodybuildere. Potom sam probao u Litvaniji i Poljskoj te na kraju u Mađarskoj. Imao sam tu mnogo prijatelja, ali nije bilo dobro za jednog muslimana. Nakon svega sam stigao u Sarajevo",
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 22 mar 2019, 23:07

Sarmelino je napisao/la:Meni dovoljna moja spahtla i moj gazija Emir Spahic
Šta si to špahtle počeo jesti

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 22 mar 2019, 23:09

Zadovoljan sam svojim zanimanjem još samo da se uhljebim.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 22 mar 2019, 23:11

Osim13 je napisao/la:
Sarmelino je napisao/la:Meni dovoljna moja spahtla i moj gazija Emir Spahic
Šta si to špahtle počeo jesti
Oso nazad u selo svoje, unjeo kalorija za 20 min ko za 7 dana u Tz
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 22 mar 2019, 23:26

Firmi Buroj International Group (Sarajevo) potrebni:

– Higijeničarka (Office Lady)
– Sekretarica
– Računovođa
– Arhitekt
– Građevinski Inženjer

Za sve pozicije engleski jezik OBAVEZAN
Radno iskustvo poželjno

Sve prijave (CV) slati na email: [email protected]
Kontakt telefon 033-223-333
Adresa: Pijačna 14.K Stup Sarajevo
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 23 mar 2019, 00:04

Office lady

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 23 mar 2019, 00:06

Osim13 je napisao/la:Office lady
Ruska sobarica
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Azpi
Kontakt:

Post Postao/la Azpi » 23 mar 2019, 00:13

harden je napisao/la:
Azpi je napisao/la:
viewtopic.php?f=52&t=14132&p=6945851#p6945851
Zahvaljujem na redovnoj napomeni :mrgreen:

Hajmo do promocije, treba 2 zavrsiti na kraju :kafa:
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.