Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

barbarez
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la barbarez » 08 dec 2011, 14:48

Svasta covjek moze procitati ovdije.Evo recimo komentar,kako na bluemonu se po komentarima vidi da ljudi ne vjeruju puno Dzeki,onda se dolazi do zakljucka da Edin ili ne igra za City ,ili bluemon je portal na kojem nisu navijaci Citya.Pa evo nadjite mi samo jednog igraca cije ime vise skandiraju od Edinovog.Znaci da je covjek ljubimac navijaca.Sinoc je covjek uradio 2 konkretne stvari ,ali cini mi se da bi vise cijenili da je dao neki mrljavi gol ,nego 2 asistencije.Edin je pod velikim pritiskom.Ima konkurenciju u Agueru i Baloteliju,koji je ljubimac Manchinija.U par navrata sinoc mu nisu dali lopte ,nego su trazili druga rijesenja.Da je Edin fulio,ono sto je fulio Aguero,odmah bi pricali kako je kloc ili slicno.Ociglednoje da se ne igra bas tako,kako bi se Edin iskoristio na najbolji nacin.2 puta kad su to uradili bile su 2 ostavljenje lopte za 2 gola.Sinoc mi je kod Edina malo zasmetalo ,lose kretanje,medjutim kad god se dobro kretao i ubacivao,oni su jednostavno ili driblali ili ostavljali povratne lopte,tako da me ni ne cudi sto nekad odustane.Mada je po meni kljucna stvar ta sto je veliki pritisak na Edinu,sto zna ako ne zabije gol do 55 minute,da 100 % izlazi napolje,bez obzira sto zna 10 puta odigrati bolje od Aguera.Baloteliju se posrecilo par puta kad je usao,da je dao neke mrljave golove,sto je dodatno Edinu pogorsavalo status.Mada sam ja prezadovoljan Edinovim ucinkom,obzirom koliko puta ga je ostavljao na klupi i tako ga izbacivao iz ritma i golgeterske forme.Manchini je iskljucivi krivac , za oscilacije u igri,kod pojedinih igraca.Mada se mora priznati da je u par zadnjih utakmica,davao prednost Edinu,on je po meni igrao dosta dobro,izostali su golovi samo,ali ocito je da se samo oni cijene.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

SomeBody7
Kontakt:

Post Postao/la SomeBody7 » 08 dec 2011, 14:53

Ja City volim al bilo bi pozeljno kad bi pojedini igraci prestali igrat samo za sebe a poceli igrat kao tim ;)

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 08 dec 2011, 14:54

da bi bio vidljiv njegov dobar rad mora poraditi i malo na drugim stvarima sto se ne tice igre..
mada on nije od toga posla ..milioner je **** daj buraz malo frizura malo sminka malo zajebancija malo sa navijacima citija i daj nabaci kakvu poznatu engleskinju i tako , sve odlicno ali monotono .
7 puta bolji od balotelija na terenu a ovaj opet vise primjecen i vise fanova ima. to je ta prica .
**** kad je odgojen kako treba(ovo treba biti prednost a ja vidim njemu to kao manu) .
Samo naprijed VELIKI MAJSTORE !
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 08 dec 2011, 15:16

SomeBody7 je napisao/la:Ja City volim al bilo bi pozeljno kad bi pojedini igraci prestali igrat samo za sebe a poceli igrat kao tim ;)
O tome ja pricam cijelo vrijeme ali uzaludno ovo se pod hitno treba promjenit znaci kolektivna igra bi dovela i do mnogo boljih rezultata.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 08 dec 2011, 15:31

vidim da ima nekih nedoumica oko sinocnje utakmice, zato da kazem da su u Guardianu Silva, Dzeko i Yaya (tim redoslijedom) najbolje ocjenjeni igraci juce

Skysport mu je dao 6 kao i vecini ekipe

na ESPN je Dzeko dobio 8,5

The Bosnian was pretty handy in combining most of City's attacking moves and could have registered his name on the score sheet too. Great awareness to flick the ball through for Toure to score City's second.

Na goal.com ocjena 6,5

The big Bosnian striker can claim two assists after his clever flick for Silva and a classy pass for Toure to score. Offered a strong target with his back to goal and created room for Aguero when he dropped deep

Manchester evening news: 7

big improvement on his Munich showing, and his cushioned pass for Yaya's goal was one of the highlights of the night. Had a great tussle with ex-City man Jerome Boateng, with honours finishing just about even.

Sve u svemu solidna utakmica ali posto su ispali nema se smisla previse zadrzavati na njoj nego treba gledati naprijed.

malta071
Kontakt:

Post Postao/la malta071 » 08 dec 2011, 15:38

sanji je napisao/la:Eh sto bi volio da te nadjem na ulici da ti samarcinu jednu zveknem.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Trolinjo, svaki pravi navijac bilo kojeg kluba u svijetu vise voli da bilo koji igrac njegovog tima zabije gol nego da neki pojedinac pokusa i usere pa makar lopta bila skinuta sa same gol linije.Drugacije razmislja samo neko kome je pojedinac ispred kluba.Toliko o tom blumunovcu i njegovom komentaru.
A sto se tice tebe, ja sam samo citirao jednu od tvojih glupih izjava (jer mi se stvarno ne da da te pratim i objasnjavam ti neke stvari poslije svake tvoje gluposti a bilo ih je puno) jer je ocigledno da ti ili trolas ili si retardiran.Realan nisi da bi sebe nazivao nekakvim kriticarem nego samo pricas gluposti valjda da bi bio zapazen.
I nemoj me vise citirati da me nebi mozda i prebio ako me sretnes negdje na ulici.
Samo je jedan, grijeha je vrijedan.

sanji
Kontakt:

Post Postao/la sanji » 08 dec 2011, 17:03

malta071 je napisao/la:
sanji je napisao/la:Eh sto bi volio da te nadjem na ulici da ti samarcinu jednu zveknem.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Trolinjo, svaki pravi navijac bilo kojeg kluba u svijetu vise voli da bilo koji igrac njegovog tima zabije gol nego da neki pojedinac pokusa i usere pa makar lopta bila skinuta sa same gol linije.Drugacije razmislja samo neko kome je pojedinac ispred kluba.Toliko o tom blumunovcu i njegovom komentaru.
A sto se tice tebe, ja sam samo citirao jednu od tvojih glupih izjava (jer mi se stvarno ne da da te pratim i objasnjavam ti neke stvari poslije svake tvoje gluposti a bilo ih je puno) jer je ocigledno da ti ili trolas ili si retardiran.Realan nisi da bi sebe nazivao nekakvim kriticarem nego samo pricas gluposti valjda da bi bio zapazen.
I nemoj me vise citirati da me nebi mozda i prebio ako me sretnes negdje na ulici.
Naravno ako se nesto kaze protiv Edina odmah je to glupa izjava hahahahah. Pa ti si pravi retard, ali ozbiljno sad koliko imas godina 12? Smjesan si lik, uopste nemas argumenata, mislis da si pametan( ali si daleko od toga sine), napadaci se mjere po golovima, to su cinjenice, a Edin je bio daleko od toga da sinoc postigne pogodak,to je sve sto sam ja izjavio, tebi se ne svidja izjava, tvoj problem. Smaras u p.m. Ali eto idem nakon dva kola, Edin ce me izbaciti sa foruma.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 08 dec 2011, 17:11

Dobro je @sanji dosta i tebe vala. Napadaci se mjere po golovima,ako imaju ''Samo'' svaku drugu tekmu po asistenciju dvije odmah im uruciti otkaz jelde.
U Njemackoj je u dvije sezone zabio skoro 50 golova u BL iz razloga sto je Magath a znao iskoristiti Dzeku do maximuma.Isto tako bi bilo dobro pranje ako bi se neki zayebavali i pokusavali sami solo prodore a da im recimo Dzeko sam stoji na suprotnoj strani,to kod Mancinija nema.
Fudbal je timska igra,a potezi mogu da odluce utakmicu.Ovo sto Dzeko radi je bas timska igra,plus sto njegovi potezi bas i odlucuju tekme.
Kome to nije jasno,nek osnuje curling klub.
I da, TRECI strelac u premier ligi je sta mislis ko?
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

sanji
Kontakt:

Post Postao/la sanji » 08 dec 2011, 17:26

I da, TRECI strelac u premier ligi je sta mislis ko?[/quote]

"Edin Dzekooooooooooo ooohhhhhhhhhhhhhhh Edin Dzekoooooooooooooooooo" :D
Pa i meni je drag momak nigjde veze, zelio bih da bude PRVI strelac lige.

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 08 dec 2011, 17:37

TALENAT+ SPOSOBNOST+ PLEMENITOST= USPJEH ;)
To je sve za Edina jednostavno ;)

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 08 dec 2011, 17:40

sanji je napisao/la:I da, TRECI strelac u premier ligi je sta mislis ko?
"Edin Dzekooooooooooo ooohhhhhhhhhhhhhhh Edin Dzekoooooooooooooooooo" :D
Pa i meni je drag momak nigjde veze, zelio bih da bude PRVI strelac lige.[/quote]
Da bi to ostvario potrebno je neko da mu asistira.A ne da izigrava budalu na terenu.Ili jedino da ko sto Pjanicu malte ne, ne kazu da uzme od golmana loptu predribla sve,zabije gol i vrati se sam.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 08 dec 2011, 18:14, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 08 dec 2011, 17:58

da Dzeko ima slobodu kao Van Persi u Arsenalu,do sada bi postigao bar 20 golova.... ali i dosadasnjih 13 golova u ovoj sezoni i nekoliko asistencija su i vise nego dobar ucinak za naseg dijamanta! Samo da hoce osvojiti prvenstvo i na ljeto Dzeko u velikom stilu moze ici iz Citya,u Juve ili Milan i tamo pokusati osvojiti titulu...u svakom slucaju Dzeko ce do ljeta sigurno biti stanovnik Mancestera,a nakon sto osvoji jos neki trofej do tada,onda mirno moze vagati ponude i odluciti sta je najbolje za njega da li ostati ili otici u neki veliki klub gdje se biti prvi napadac...

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 08 dec 2011, 18:21

http://www.edindzeko.ba/bh/index.php/co ... ru-navijaa" onclick="window.open(this.href);return false;
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

hattab
Kontakt:

Post Postao/la hattab » 08 dec 2011, 19:55

juveboy je napisao/la:Normalno da je nervozan kad mu pojedini igraci ne daju loptu, Edin Dzeko usporava napad Citya, to je sasvim evidentno, to su uocili i pojedini igraci na terenu. On je igracina, ali kao sto sam rekao i ponavljam to vec stoti put Dzeko mora u Serie A, ono je liga kao stvorena za njega. Tako bih volio da ode u Juve ili Romu, pa da sa Pjanicem tamo razara sve. Engleska liga ga je njega ucinila boljim igracem, ali sa onakvim karakteristikama on se ne moze u potpunosti Nikad prilagoditi ovog ligi. Vidjeli ste vi x puta kad Silva, Nasri i Aguero krenu kombinovati, cim dodje do Dzeke, on to uspori. Jos jednom ne sporim evidentan kvalitet Dzeke, ali ova liga, brza igra njemu ne odgovara !
slika

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 08 dec 2011, 20:03

Al nebi oni dali lopte ni ocu rodjenom ...a ne Dzeki.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 08 dec 2011, 20:14

sanji je napisao/la:ma ovi su gori od tebe. cuj nije mu je treb'o dodati :lol: :lol: :lol: izgleda da nikada nisu cestito ni pogledali utakmicu edina. dzeko je bio najbolji strijelac bundes lige, trenutno je uz aguera najbolji strijelac citya i ne vjeruju mu :lol: :lol: a ti ponovi malo pravopis ;)
Dug je tekst pasa, ne pisem diplomski rad pa da provjeravam ima li gresaka ili ne, bitno je da znam da se negacija pise odvojeno od glagola, a to mnogi ovdje ne znaju, citiraj mi greske(moje) da usavrsim svoj pravopis, hvala ti puno,ne znam sta bih bez tebe. P.S. Pocni recenicu sa velikim slovom, ako je to tesko, stavi bar veliko slovo nakon tacke. Ali nema veze, samo zapamti da se ime i prezime uvjek pisu velikim slovom. 100 gresaka u dvije recenice momak ima, toliko o pravopisu.[/quote]
vidis da inace sve pisem malim slovom. to mi je stil pisanja na forumu i na fejsu, tako da ne brkaj kruske i jabuke. nije poenta tvoj pravopis, nego je fascinantno tvoje neznanje u fudbalu. ne mogu da vjerujem da neko ne vjeruje edinu najboljem strijelcu svoje ekipe uz aguera.

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 08 dec 2011, 20:30

hattab je napisao/la:
juveboy je napisao/la:Normalno da je nervozan kad mu pojedini igraci ne daju loptu, Edin Dzeko usporava napad Citya, to je sasvim evidentno, to su uocili i pojedini igraci na terenu. On je igracina, ali kao sto sam rekao i ponavljam to vec stoti put Dzeko mora u Serie A, ono je liga kao stvorena za njega. Tako bih volio da ode u Juve ili Romu, pa da sa Pjanicem tamo razara sve. Engleska liga ga je njega ucinila boljim igracem, ali sa onakvim karakteristikama on se ne moze u potpunosti Nikad prilagoditi ovog ligi. Vidjeli ste vi x puta kad Silva, Nasri i Aguero krenu kombinovati, cim dodje do Dzeke, on to uspori. Jos jednom ne sporim evidentan kvalitet Dzeke, ali ova liga, brza igra njemu ne odgovara !
slika
Gdje ovo nadje :lol:
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

sanji
Kontakt:

Post Postao/la sanji » 08 dec 2011, 22:49

jasmin10 je napisao/la:
sanji je napisao/la:ma ovi su gori od tebe. cuj nije mu je treb'o dodati :lol: :lol: :lol: izgleda da nikada nisu cestito ni pogledali utakmicu edina. dzeko je bio najbolji strijelac bundes lige, trenutno je uz aguera najbolji strijelac citya i ne vjeruju mu :lol: :lol: a ti ponovi malo pravopis ;)
Dug je tekst pasa, ne pisem diplomski rad pa da provjeravam ima li gresaka ili ne, bitno je da znam da se negacija pise odvojeno od glagola, a to mnogi ovdje ne znaju, citiraj mi greske(moje) da usavrsim svoj pravopis, hvala ti puno,ne znam sta bih bez tebe. P.S. Pocni recenicu sa velikim slovom, ako je to tesko, stavi bar veliko slovo nakon tacke. Ali nema veze, samo zapamti da se ime i prezime uvjek pisu velikim slovom. 100 gresaka u dvije recenice momak ima, toliko o pravopisu.
vidis da inace sve pisem malim slovom. to mi je stil pisanja na forumu i na fejsu, tako da ne brkaj kruske i jabuke. nije poenta tvoj pravopis, nego je fascinantno tvoje neznanje u fudbalu. ne mogu da vjerujem da neko ne vjeruje edinu najboljem strijelcu svoje ekipe uz aguera.[/quote]

Edin je po mom misljenju jedan od najboljih napadaca evrope, samo sam rekao da je imao losu utakmicu. :roll:

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 09 dec 2011, 00:31

Dzeko spor i uspori napade :lol: :lol: :roll:

[youtube][/youtube]

potrudi se malo bolje
15.10 - 15.06 ...

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 09 dec 2011, 00:52

Pogresan komentar, na pogresnom mjestu a posebno u pogresno vrijeme.. pa jesil ti vidio 2. gol protiv Bayerna :roll:

Na stranu to sto je Dzeko visok i sporiji od pomenute trojice, ali ovo ti je bas presmijesno :D On kao krajnji napadac, nema te opcije da gurne loptu naprijed, kao sto to rade ova trojica prilikom tog kombinovanja.. A ukoliko se otvori prostor za gurnuti naprijed desi se ono obicno kao protiv Bayerna prilikom drugog gola :) Iz tvog komentara se moze zakljuciti da nema Dzeke, City bi svaku tekmu stvarao po 20-tak prilika i zabijali bi bar 10 golova, ali eto Dzeko uspori, pa ih nesto ne ide gol, ovako 5 svaku drugu tekmu je maximum :D

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: jasmin10, rishovski i 15 gostiju.