2013-14 NBA Season
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
- tuzlak1987
- Kontakt:
Re: 2013 NBA Pre-Season
Pa et da je neki skauting i nije, kakvih je sve nidje veze igraca iz Evrope igralo, a neki koji rasturaju godinam po Euroligi nisu.
A i u zadnjih 10 godina sto pratim ove draftove je bilo svakakvih glupih pickova, a i ove godine je. Sto se tice Amera, kakvih je sve njihovih promasaja bilo sa collegea, za te igrace su neki iz Euroleague doktori
A i u zadnjih 10 godina sto pratim ove draftove je bilo svakakvih glupih pickova, a i ove godine je. Sto se tice Amera, kakvih je sve njihovih promasaja bilo sa collegea, za te igrace su neki iz Euroleague doktori
Novi dresovi Miamia

"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Pa promasaju su normalni, to je sastavni dio svih Americkih sportova.tuzlak1987 je napisao/la:Pa et da je neki skauting i nije, kakvih je sve nidje veze igraca iz Evrope igralo, a neki koji rasturaju godinam po Euroligi nisu.
Promasaj je I Bogut kao prvi pick, a nije Amerikanac.
onda nisu dovoljno bili dobri za NBA, X Americkih igraca koji nisu uspjeli u NBA su I Europi itkekako imali jake karijere, dok x Europljana koji su tamo bili jaki, su u NBA izgledali nemocni, dok se nisu prilagodili, neki nikad I nisu. Ti ako mislis da postoji kosarkas u Europi ili negdje na svijetu koji bi u NBA cisto sad dominirao, onda ok, ja u to cisto sumnjam, jer je prosto.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Pa dobro poenta je da oni uzimaju sad internacionalne igrace sa collegea americkih, a ti igraci nisu nesto posebno. vec steknu povjerenje u njih jer igraju u Americi, a u ove sto van Amerike igraju nece da steknu povjerenje.alemsa je napisao/la:Pa promasaju su normalni, to je sastavni dio svih Americkih sportova.tuzlak1987 je napisao/la:Pa et da je neki skauting i nije, kakvih je sve nidje veze igraca iz Evrope igralo, a neki koji rasturaju godinam po Euroligi nisu.
Promasaj je I Bogut kao prvi pick, a nije Amerikanac.
onda nisu dovoljno bili dobri za NBA, X Americkih igraca koji nisu uspjeli u NBA su I Europi itkekako imali jake karijere, dok x Europljana koji su tamo bili jaki, su u NBA izgledali nemocni, dok se nisu prilagodili, neki nikad I nisu. Ti ako mislis da postoji kosarkas u Europi ili negdje na svijetu koji bi u NBA cisto sad dominirao, onda ok, ja u to cisto sumnjam, jer je prosto.
Pa evo Bogut je promasaj, promasaj je i Kanter, promasaj ce biti i Len. Ja sam uvjeren da od tog Lena u Evropi ima sad dosta boljih igraca.
Poenta je sto ja pricam da u Evropi postoji igraca koji mogu postenije odraditi 20 minuta u igri, a ne da mogu biti sad dominantni toliko. Za manje pare ce odraditi bolje neke utakmice od nekih Amera koji dobiju ugovore na 3-4-5 godina, a totalno su neozbiljni sto se tice sporta i zanimaju ih neke druge stvari.
Eto neka vrate ovog Zazu Pachuliu sto ima sad 15 mil u Evropu nece biti nista bolji od ostalih igraca u Euroligi tj biti ce boljih od njega.
nek se prijave na draft I nek pokusaju.tuzlak1987 je napisao/la:
Pa dobro poenta je da oni uzimaju sad internacionalne igrace sa collegea americkih, a ti igraci nisu nesto posebno. vec steknu povjerenje u njih jer igraju u Americi, a u ove sto van Amerike igraju nece da steknu povjerenje.
Pa evo Bogut je promasaj, promasaj je i Kanter, promasaj ce biti i Len. Ja sam uvjeren da od tog Lena u Evropi ima sad dosta boljih igraca.
Poenta je sto ja pricam da u Evropi postoji igraca koji mogu postenije odraditi 20 minuta u igri, a ne da mogu biti sad dominantni toliko. Za manje pare ce odraditi bolje neke utakmice od nekih Amera koji dobiju ugovore na 3-4-5 godina, a totalno su neozbiljni sto se tice sporta i zanimaju ih neke druge stvari.
Igrac iz Europe I ostatka svijeta postoje u NBA, dosta stranaca je itkekako ostavilo traga, sto I rade I dan danas. Culo se za Yao Minga u Kini, lik bio prvi pick, opravdao hajku, bio po mnogim I najbolji C lige neko vrijeme, sto znaci da ko ima taj talent igrat ce. Rocketsi imaju prava od Sergio Lull-a, ne znam kakav je, ali da neko u managmentu misli da je bolji od Lina doveli bi ga.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Iz Reala mogu igrati Mirotic, Rudy, Sergio Rodriguez i Llull samo ih treba znati iskoristiti na pravi način. Problem tih NBA trenera je sto dosta igraca ne znaju da iskoriste kako treba i naći im pravu ekipu
Rodriguez se patio veci dio vremena dok je bio, nije trebao otici u tim godinama. Rudyja su donekle iskoristili kako treba. Mirotic ce igrati neku bitnu ulogu kad tad tamo..
Rodriguez se patio veci dio vremena dok je bio, nije trebao otici u tim godinama. Rudyja su donekle iskoristili kako treba. Mirotic ce igrati neku bitnu ulogu kad tad tamo..
- Donnie Darko
- Kontakt:
Zdrav Bogut je ne tako davno bio drugi centar lige. Brzo zaboravljate. Povrede su krive sto nije ispunio ocekivanja.
Po alemsinoj logici ispade da su panjine poput Fab Mela, kojih ima koliko hoces, u NBA zato sto zasluzuju, dok velemajstor poput Bo McCaleba nije dovoljno dobar. A covjek realno nije nesto osjetno losiji od recimo Ty Lawsona koji je odlican igrac. Puno je tu faktora, nije sve tako crno bijelo.
I da se razumijemo, ne govorim da bi europske ekipe uspjele u NBA, jer ne bi, ne sa 82 utakmice u pola godine. Ali sam ubjedjen da najjaci europski klubovi mogu pobjedit Sixerse u direktnom obracunu, na seriju od 3, ili 5, ili cak 7 utakmica, kad bi malo rasirili raspored.
Po alemsinoj logici ispade da su panjine poput Fab Mela, kojih ima koliko hoces, u NBA zato sto zasluzuju, dok velemajstor poput Bo McCaleba nije dovoljno dobar. A covjek realno nije nesto osjetno losiji od recimo Ty Lawsona koji je odlican igrac. Puno je tu faktora, nije sve tako crno bijelo.
I da se razumijemo, ne govorim da bi europske ekipe uspjele u NBA, jer ne bi, ne sa 82 utakmice u pola godine. Ali sam ubjedjen da najjaci europski klubovi mogu pobjedit Sixerse u direktnom obracunu, na seriju od 3, ili 5, ili cak 7 utakmica, kad bi malo rasirili raspored.
Pa nek se vrati, vratio se I Beverly I dobio sansu, I tu je.Donnie Darko je napisao/la:Zdrav Bogut je ne tako davno bio drugi centar lige. Brzo zaboravljate. Povrede su krive sto nije ispunio ocekivanja.
Bo nije igrao na ovom levelu da bi ti mogao reci da je losiji ili bolji od Lawsona, a sigurno da je losiji
Da nea Parkera, Nowitzkog, Rubia, Hakeema, Yao, Divca, Petrovica, Kukoca, Denga, Subonisa, Ginobilija, Scole, obojice Gasola, Mutomboa, Detlefa itd. Mogu bi se I slozit ili nebi ni ulazio u diskusiju, ali ti igraci postoje/postojali, ti igraci su dobri, tako da svako ima sansu. Panjevi ce postojat I postoje, ali ne dugo, prosjecna NBA karijera je 5 godina cini mi se. Tako da nea ifs n buts nego je tako, posebno u ovom prostom faktoru od teme.
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 09 okt 2013, 03:09, ukupno mijenjano 1 put.
a ko garantuje da zaza ne bi bio ko krstic?tuzlak1987 je napisao/la:Eto neka vrate ovog Zazu Pachuliu sto ima sad 15 mil u Evropu nece biti nista bolji od ostalih igraca u Euroligi tj biti ce boljih od njega.
prosjek u NBA, najbolji centar u euroligi?

"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
- majestic24
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
Nekom igracu vise pase NBA nego evropska kosarka , od Rubia preko drugih.KK_Bosna je napisao/la:a ko garantuje da zaza ne bi bio ko krstic?tuzlak1987 je napisao/la:Eto neka vrate ovog Zazu Pachuliu sto ima sad 15 mil u Evropu nece biti nista bolji od ostalih igraca u Euroligi tj biti ce boljih od njega.
prosjek u NBA, najbolji centar u euroligi?
Zbog sirih terena,brze igre i manje pozicionog napada.
Krstic je kud i kamo vise gotov igrac od Zaze , pa i nakon povrede
al nakon povrede je igrao u dobrim(dobroj , nije reper 20 utakmicau Bostonu) ekipi OKC gdje se razvijao Durant pa Westbrook pa Harden pa Ibaka , tako da njegove brojke nisu mogle biti vece
jer je bio peta opcija u napadu i jest bio "samo prosjecan"
u CSKA se znalo da ce se vrtit vecina akcija za njega
da ce igrati vise od 20 minuta u prosjeku
dok Zaza je obican prasinar
donosi stabilnosti,prgavosti i defanzivni skok na teren
bez da si moze ista iskreirat , a isto ne bi mogao ni u evropi
gdje bi bio vjerujem koristan igrac al ne bi pridonosio puno vise nego sto pridonosi u Atlanti.
I ova se prica uvijek poteze nakon pobjede neke evropske ekipe nad Americkom , dali se razlika smanjuje
to sto super mocni CSKA sa budjetom nekog niskog salary capa u Americi je pobjedio u pripremnoj utakmici non playoff ekipu ? ne , razlika je ista
Neki igraci mogu izgledati apsolutno prosjecno u evropskoj kosarci al da zbog svojih fizikalija mogu biti svrsishodni nekoj ekipi u Americi
dok opet jedan Navaro koji je ofanzivni Bog , nije i ne bi mogao biti pola onoga sto je u evropi
jer ga defanzivno ne mozes sakriti
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
Dobar ovaj Grk iz Milwakeea, mali je prepun potencijala, ako se bude pametno radilo sa njim za 2,3 godine all star
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ja se iskreno nadam da ce biti nesto od njega, lici na Duranta. Sinoc jedina pozitivna tacka..MickoSAS je napisao/la:Dobar ovaj Grk iz Milwakeea, mali je prepun potencijala, ako se bude pametno radilo sa njim za 2,3 godine all star
Ima 18 godina, a raste jos. Trenutno visok 6 10", a igra SF. Dobra kontrola lopte, znaci sila za tu visinu.
Sinoc 14 poena. 7-10. 4 skoka, 2 ast, 2 st, 3 bloka. Ali i 5 izgubljenih i 5 faula. Znaci mlad je jos, ima vremena

i meni isto pljunuti KDtuzlak1987 je napisao/la:Ja se iskreno nadam da ce biti nesto od njega, lici na Duranta. Sinoc jedina pozitivna tacka..MickoSAS je napisao/la:Dobar ovaj Grk iz Milwakeea, mali je prepun potencijala, ako se bude pametno radilo sa njim za 2,3 godine all star
Ima 18 godina, a raste jos. Trenutno visok 6 10", a igra SF. Dobra kontrola lopte, znaci sila za tu visinu.
Sinoc 14 poena. 7-10. 4 skoka, 2 ast, 2 st, 3 bloka. Ali i 5 izgubljenih i 5 faula. Znaci mlad je jos, ima vremena

- BernardBarnjak
- Kontakt:
Kuzmic protiv Jazz-a 4 skoka i 2 blokade za 9 min.
Nedovic protiv Jazz-a 5 poena i 2 asstencije za 7 min.
Nedovic protiv Jazz-a 5 poena i 2 asstencije za 7 min.
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
tuzlak1987 je napisao/la:mnogi dobri igraci nisu zaigrali u NBA nikad..alemsa je napisao/la:Pa eto mozda bi I dobili sad Philu a I to cisto sumnjam.Donnie Darko je napisao/la: Ima sanse itekako. Ova Phila je vjerovatno najslabiji NBA tim u zadnjih pitaj boga koliko godina, sigurno otkad ja pratim NBA. Znali su i slabiji timovi mozda biti na parketu, ali zbog povreda i slicno. 100% sam siguran da bi najjaci timovi pobjedili Philu u seriji od 3, ili 5 utakmica, nebitno. I oni kriminalni Netsi od prije par godina su bili jaci.
Bukvalno ce im glavni igrac biti rookie Michael Carter-Williams, koji ionako nije neki ekstra igrac.
Ups, Turnera sam totalno zaboravio iz nekog razloga, ali on nije neki faktor svejedno. Barem ne u Phili.
@miki, sunsi su losi, nema sumnje, ali nisu losi kao Sixersi nema teorije.
Ti igraci da su dobri za nivo NBA, igrali bi u NBA, kao sto igraju oni sto jesu, ne bitno odakle su.
Svake godine ovi timovi iz MLS-a, igraju sa Citijem, Chelsea, Real Madrid, Valencia itd. pa nekad odigraju nerijeseno ili dobiju, a to naravno ne znaci nista, jer su te lige I timovi 28 puta bolji od MLS.
Kao sto i svaka NBA ekipa ima svoje prednosti imaju i EU ekipe svoje. Prvo sto bi EU ekipe bile vise nezgodne Amerima, oni se tesko prilagodjavaju na taj stil, pa ovo svjetsko zadnje da je bilo oni bi pukli da nije bilo velike trojke koja ih je vodila. Ostali su se gubili po terenu vecinu vremena...
Znaci mislim da ima jedno 5 ekipa u Evropi sto bi tamo imalo 20-25 pobjeda. Pa mnogi evropski odroni su zaigrali u NBA samo zbog neke karizme sa sad ih nema ni na mapi dok su desetine pametnih i uspjesnih kosarkasa ostali u Evropi. Evo primjera radi Diamantidis je za dobar dio Evroplajnina sto su tamo doktor
tačno,bodiroga i diamantidis su prvi primjeri,sigurno bi obojica imali bitnu ulogu u bilo kojem timu u nba
tuzlak1987 je napisao/la:Ja se iskreno nadam da ce biti nesto od njega, lici na Duranta. Sinoc jedina pozitivna tacka..MickoSAS je napisao/la:Dobar ovaj Grk iz Milwakeea, mali je prepun potencijala, ako se bude pametno radilo sa njim za 2,3 godine all star
a navodno je čak i playa znao igrati
James Harden (18 points) & his new teammate, Dwight Howard, led the Houston Rockets to a 116-86 victory over the Indiana Pacers in the first ever NBA game in the Philippines!
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
http://ca.sports.yahoo.com/blogs/eh-gam ... 30230.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Jebote... Kakva smo baksuz ekipa, i maskota nam se povrijedila...The Toronto Raptors must move forward this season without the services of one of their most consistent and durable components.
The team confirmed the fan base's fear Wednesday, announcing that The Raptor would be sidelined for the entire 2013-2014 season due to a torn Achilles suffered while the Raptors were in Halifax for training camp.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.