Zvjezdan Misimović

Zdena04
Kontakt:

Re: Zvjezdan Misimović

Post Postao/la Zdena04 » 26 avg 2010, 01:58

MinistaR je napisao/la:Baš me zanima, da li će Magath igrati sa dva playmakera u timu, odnosno Rakitićem i Misimovićem, ili će jedan grijati klupu.

Bojim se da će prednost imati Hrvat.
Rakitić, u međuvremenu, kod nas igra na poziciji zadnjeg veznog ili lijevo.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 26 avg 2010, 01:59

MinistaR je napisao/la:Baš me zanima, da li će Magath igrati sa dva playmakera u timu, odnosno Rakitićem i Misimovićem, ili će jedan grijati klupu.

Bojim se da će prednost imati Hrvat.
Ne vjerujem da ce Rakitic,jer koliko sam procitao negdje,Rakitic se digao protiv Magatha zato sto je navijace Schalkea nazvao malom skupinom,ili tako nesh,ne sjecam se dobro,po meni Miske ce biti ispred Rakitica,jer ga poznaje iz Wolfsburga i zna o kakvom se igracu radi .
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

SeŁŁmir
Kontakt:

Post Postao/la SeŁŁmir » 26 avg 2010, 02:05

pa nebi magat djabe dovodio misketa...da mu grije klupu...pa valjda se moze naci mjesta za obojicu..a ako ne zao mi je ivana :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nigdje ljepšeg kraja nema,nego što je moj...NOVI TRAVNIK,Vitez,Bila u dolini Lašvanskoj...
----------------------------------------SAVEZ NAPOLJE---------------------------------------------------

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 26 avg 2010, 11:34

Miske care sve najboljeee i aBd. dabogda pojeo WOLFSBURG na njihovom terenu..hebem ti glupaneee.pa propast c pa vidjelo se protiv bajerna nemogu ljudi akcije da sastave kad miske udjee pffff pojeli su bajernn..zalosno..DZEKO BJEZI IZ TE VUKOJEBINEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

Jaydoo82
Kontakt:

Post Postao/la Jaydoo82 » 26 avg 2010, 21:13

Ma kakav raketic, leti on odmah ako Miske dodze, cuj raketic??? Miske je Zvjezda Bundeslige, a raketic samo prosjecan igrac...
BLUE NATION.

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 27 avg 2010, 10:46

Diego i službeno u Wolfsburgu, očekujemo rasplet situacije sa Misketom...
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Jaydoo82
Kontakt:

Post Postao/la Jaydoo82 » 27 avg 2010, 10:49

nedo bog da ode u galatasaray, tu bi i nestao zauvjek... Drzi se Bundesa kao minimalno, a moze Spanija/ENG/ITA samo ne Turska..
BLUE NATION.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 27 avg 2010, 10:54

A ništa. Možda ih onaj šašavi Englez ipak spoji zajedno. Ako se to desi, onda sasvim sigurno Zianija nećemo nikada vidjeti u zelenom dresu. Naravno, i Cicero bi bio pod upitnikom, da se razumijemo. No, ja sam i dalje mišljenja da je odlazak iz kluba najbolje rješenje za Zvjezdana. Nešto mi ovo sve miriše da će ipak više sjediti na klupi negoli igrati.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 27 avg 2010, 10:56

Ovaj dolazak Diega u WOlfe bi mogao biti nesto najgore sto se moglo desiti Misimovicu u ovom trentutku...

Poznavajuci politiku Wolfa, oni ga i pored Diega nece htjeti dati jeftino a klubovi koji ga hoce nemaju ili ne daju te pare za njega koje traze. S druge strane, Diego igra de facto na poziciji Misketa i pase navodno bolje u sistem Mclarenove igre. Pored toga, on je najskuplje pojacanje i samim time ce skoro pa morati da igra.
Cisto sumnjam da ce Mclaren pustiti obojicu u prvu postavu, to bi bilo ravno cudu... Iako Miske poznaje u dusu tim i klub TRENUTNO ima vise od njega na terenu, vjerujem da ce se ovaj drugi forsirati jer u Misketu ne vide buducnost u klubu.

On je dobrano narusio svoj ugled "napuhanim" ponasanjem i tamo uglavnom nosi epitet "Dive - ljencuge". Navijaci ga ne gotive radi nezalaganja na terenu a u zadnje vrijeme je kontraverznim izjavama dosta porusio svoj status.
Znaci, apsolutno nista ne ide u njegovu korist i buduci da ne ocekujem da ce preci u nekakvu Tursku ligu, ocekujem da bi za ovu polusezonu vec mogao rezervisati mjesto na rezervnoj klupi sa najboljim pogledom...

Nadam se da grijesim, ali sve ide ka tome.. A reprezentacija od ovoga ima najmanje naravno... :(
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 27 avg 2010, 10:58

Bože sačuvaj Wolfsburga, gori su od Reala. Para haman ko blata, pa im nije bitno koliko troše, koliko ko nudi, oni imaju neku svoju furku. Pa kud baš da ovi naše zaglave kod njih...

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 27 avg 2010, 11:06

NoName je napisao/la:Bože sačuvaj Wolfsburga, gori su od Reala. Para haman ko blata, pa im nije bitno koliko troše, koliko ko nudi, oni imaju neku svoju furku. Pa kud baš da ovi naše zaglave kod njih...
ma osilili se... da vidis izjava navijaca ba.. kao, eto miske im vise ne treba, tu je diego i nema to sad jel nikakve veze sto je sezonu proslu bio los, sto ne zna tim.. kao da ce titula s diegom sama doci ponovo... Inace sam od prvog dana misljenja da Dzeko i Miske igraju u najgorem mogucem klubu kada su u pitanju transferi...Klub nema reputaciju i do sada je tesko dovodio igrace, a imaju para ko blata i ne moraju nikoga da puste, a pogotovo nece da puste one igrace koje je tesko zamijeniti... A svejedno je to svabo, tezak, mrcvari i je sve "Geschäft - posao".

Pa koji to klub iz Bundseslige ne bi prodao Dzeksona za 30-35 miliona? pa samo oni i bayern, ovo ostalo ti naspram njih dodje ko gola sirotinja...

Mozda, ali mozda se Misketu posreci pa ga sad puste jer ce sigurno u ovo malo dana neki klubovi poslati nove ponude... A ako ne ode, ne gine mu klupa, osim ako se opet nekim cudom ne nadje s Diegom u prvih 11.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 27 avg 2010, 11:12

Moram priznati da ne znam kako ga navijači (ne)gotive, tako da...Ukoliko je istina da ga ne mogu, onda je logično da će se kola slomiti na njemu. Dolazak Diega koji je mlađi od Misketa znači da su ga se spremni riješiti. No, da se ne zavaravamo, neće ga prodati tek tako. Vidjeli smo da su izlevatili diva kakav je Juventus, a da ne uspiju to uraditi sa nekim, uslovno rečeno, manjim klubovima.

Schalke ga je tražio(ili ga i dalje traži), a Wolfsburgovci žele Farfana. Dakle, odmah su dali do znanja da će se Misketa teško odreći(barem kada je u pitanju neki klub iz Bundeslige). Možemo ga očekivati u Turskoj, gdje bi ipak igrao pod palicom Rijkaarda. Da li je to pametno ili nije, ne znam.

Ja bih najviše volio da ode ili u Fiorentinu ili u Atletico. Samo, pitanje je koliko su oni zagrijani za Misketa. Da li su ono bile medijske bombe ili...?
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 27 avg 2010, 11:22

Monolog je napisao/la:Moram priznati da ne znam kako ga navijači (ne)gotive, tako da...Ukoliko je istina da ga ne mogu, onda je logično da će se kola slomiti na njemu. Dolazak Diega koji je mlađi od Misketa znači da su ga se spremni riješiti. No, da se ne zavaravamo, neće ga prodati tek tako. Vidjeli smo da su izlevatili diva kakav je Juventus, a da ne uspiju to uraditi sa nekim, uslovno rečeno, manjim klubovima.

Schalke ga je tražio(ili ga i dalje traži), a Wolfsburgovci žele Farfana. Dakle, odmah su dali do znanja da će se Misketa teško odreći(barem kada je u pitanju neki klub iz Bundeslige). Možemo ga očekivati u Turskoj, gdje bi ipak igrao pod palicom Rijkaarda. Da li je to pametno ili nije, ne znam.

Ja bih najviše volio da ode ili u Fiorentinu ili u Atletico. Samo, pitanje je koliko su oni zagrijani za Misketa. Da li su ono bile medijske bombe ili...?
Ma ja, Firenza ili Madrid, ne bi bilo lose, cak sta vise... Promjena koja bi dala pozitivni sok i kod njega... No, ne vjerujem ni ja u neki od tih transfera iz prostog razloga sto je 5 do 12 i sto se mnogo mnogo toga mora posloziti da negdje predje.

Ne gotive ga jos od proljeca, zamjeraju mu sto malo trci, sto ne obavlja defanzivne zadatke i sto kao nije 100% lojalan klubu u svojim izjavama itd.
Mislim, presmijesna stvar. Dzeko je recimo mnogo vise unio nemira u ekipu, a oni ga nagrade kapitenskom trakom, da ga nekako privole i oraspoloze. Ko da to ne vide ostali igraci.. Nigdje veze. Tanka je ta linija izmedju heroja i papka... A jos je smjesnije kad vidis kako ljudi za jednu te istu stvar imaju potpuno razlicite kriterije. Lojalnost je ono kao svetinja, no kad je Dzeko u pitanju, onda se moze zazmiriti. A na misketu se radi iste stvari trenira strogoca... Goli interes, a zaklinju se u principe i moralnost.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 27 avg 2010, 14:48

Na pres konferenciji pred utakmicu sa Mainzom McClaren je izjavio: Da je Misimovic naravno kandidat za prvih 11 u subotu, jer je on jos uvjek igrac Wolfsburga i jedan bitan igrac. Ima dobar mentalitet, danas je dobro trenirao, i to je to. Hoeneß je izjavio: Mi Misimovica necemo definitivno prodavati, dok ne budemo nasli adekvatnu zamjenu za njegovu poziciju.

Zamjenu za njegovu poziciju? Pa sta je onda Diego?
Ili sebi u Wolfsburgu zamisljaju nekakav sistem gdje ce obadvojica igrati.

Dakle zasada izgleda, da ce Misimovic ostati u Wolfsburgu, jer Wolfsburg nije jos uvjek dobio interesantnu ponudu za njega. A kada bi ga dali Schalke bili bi veoma naivni, jer su im oni direktni konkurent za CL mjesta i time bi sami sebi postavljali nogu. Wolfsburg ima dovoljno novca, da ovdje pokaze misice, zadrzi Misketa i ne ojaca jednog konkurenta. Mislim da je to realisticno.

Sto se tice Misketa, navijaca etc. mislim da to sve nije jednostavno. Bilo je gresaka i na jednoj i na drugoj strani, dakle Misimovic ovdje nije zrtva necega. Ja ga licno ne razumjem, tako na silu da hoce bjezati iz Wolfsburga, ne kontam. Posebno kada je poce da se zali zasto Wolfsburg hoce dovodi Ballacka, a njegova pozicija uopste nije bila ugrozena, totalno nepotrebno. Sto se tice Wolfsburga, jedino glupo sto im se sad Friedrich povrijedio, ali inace je to jedna superjaka momcad, koja ce kada bude uigrana, biti veoma jaka.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 27 avg 2010, 15:18

Nisam baš previše pratio Diega do sada, da li je stvarno uopšte moguće da on i Miske igraju zajedno? Koliko sam uspio shvatiti iz sve ove priče to bi nešto izgledalo kao Miske i Pjanić zajedno na terenu :D Ko zna, možda se ovo mogne i ukomponovati a to bi bilo dobro za reprezentaciju, Sušić bi mogao prepisati od McLarena...

chancho
Kontakt:

Post Postao/la chancho » 27 avg 2010, 15:26

Monolog je napisao/la:A ništa. Možda ih onaj šašavi Englez ipak spoji zajedno. Ako se to desi, onda sasvim sigurno Zianija nećemo nikada vidjeti u zelenom dresu. Naravno, i Cicero bi bio pod upitnikom, da se razumijemo. No, ja sam i dalje mišljenja da je odlazak iz kluba najbolje rješenje za Zvjezdana. Nešto mi ovo sve miriše da će ipak više sjediti na klupi negoli igrati.
Zar ti nisi prest'o pratit' fudbal????? :-)
Mi u BiH bi trebali djeci davati imena po uzoru na ove naše tablice na autima, valjda bi tada bilo svejedno KO SE KAKO ZOVE!
Miriše hljeb što Salčin sprema..

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 27 avg 2010, 15:27

NoName je napisao/la:Nisam baš previše pratio Diega do sada, da li je stvarno uopšte moguće da on i Miske igraju zajedno? Koliko sam uspio shvatiti iz sve ove priče to bi nešto izgledalo kao Miske i Pjanić zajedno na terenu :D Ko zna, možda se ovo mogne i ukomponovati a to bi bilo dobro za reprezentaciju, Sušić bi mogao prepisati od McLarena...
Pa kad je Mc Chicken ga stavljao na klupu i to protiv Bajerna bez Diega,sta mislis kakve su sanse sa njim :roll:
Posto jos tu ima onaj Josua Brazilac,defanzivni veznjak.Jedan od njih mora ispasti.
Ovo je debeli crveni krmak,definitivno zasro' motku do kraja.
Njemacki Real iliti gomilanje igraca a na pojedinim pozicijama rupcage. :shock:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 27 avg 2010, 15:29

Principatus je napisao/la: Sto se tice Misketa, navijaca etc. mislim da to sve nije jednostavno. Bilo je gresaka i na jednoj i na drugoj strani, dakle Misimovic ovdje nije zrtva necega. Ja ga licno ne razumjem, tako na silu da hoce bjezati iz Wolfsburga, ne kontam. Posebno kada je poce da se zali zasto Wolfsburg hoce dovodi Ballacka, a njegova pozicija uopste nije bila ugrozena, totalno nepotrebno.
Što se tiče tih njihovih navijača, svi odreda zamjeraju Misketu što je od početka godine nešto nezadovoljan, da nije dovoljno zreo, da se razmazio...
Kažu (ovi sa TM-a, gdje i ti vjerovatno čitaš) da Miske nije ništa lošiji od Diega, ali ne onaj pubertetski Zvjezdan, kakav se u zadnje vrijeme predstavlja. Ističu još da je bolji "spielmacher" od Diega, koji opet ima veće individualne sposobnosti.
Ne znam, meni izgleda kao da je očekivao Džekin odlazak, pa se i on nahorozio da ide. Kada su počeli tražiti zamjenu za njega (u vidu Ballacka ili Diega sada) njegov ego je još više stradao. Razumnjivo, kada se zna kolike su njegove zasluge za zadnje uspjehe Wolfsburga.
Vom Jäger zum Gejagten

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 27 avg 2010, 15:30

Ma kontam da bi mogao Diego na krilo :D Ne znam stvarno, kažem, nisam nikada tog Diega upratio nešto. Znam da igra playa ali ima mnogo igrača koji bi mogli igrati na više pozicija, e sad da li je on jedan od tih, stvarno ne znam.

Ako je Mandžukić igrao krilnog napadača, mogao bi i Diego :?

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 27 avg 2010, 15:31

NoName je napisao/la:Ma kontam da bi mogao Diego na krilo :D Ne znam stvarno, kažem, nisam nikada tog Diega upratio nešto. Znam da igra playa ali ima mnogo igrača koji bi mogli igrati na više pozicija, e sad da li je on jedan od tih, stvarno ne znam.

Ako je Mandžukić igrao krilnog napadača, mogao bi i Diego :?
Mandžukić je brz i prodoran, a Diego je tehničar. Sumnjam da će Diego na krilo..
...što je više lome to je volim jače...

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.