sacu da vam kazem par cinjenica o sarajlijama:
1.ti ljudi i ne dolaze na utakmice reprezentacije, vole vise zeljeznicar i sarajevo od reprezentacije...vidim vec najavljuju da ce razvalit reprezentaciju bih na grbavici kada bude prijateljska...
2.sve govore sarajevo ovo sarajevo ono...a ustvari kad su trebali sarajevu svi pobjegli, tako da kada dodjem u sarajevo npr jedan dan da prosetam imam osjecaj da sam u novom pazaru
3.sarajlije samo koriste bosnu...nit imate fabrika niti imate zeljezara niti imate termoelektrane, niti imate bilo sta sto steti vasem gradu i opet se zalite na ostatak bosne, dok ostatak bosne fakticki radi za sarajevo, dobiju ljudi struju jeftiniju do tuzlaka, a mi i i zenicani imamo najzagadjeniji zrak u bosni i onda dodju u carsiju u zenicu pred utakmicu sa luksemburgom i pjevaju:smrdi vam carsija ili kada tribine uzvikuju bosna je sampion oni sarajevo sampion...to ako mogu shvatit onda...i onda izadje prosjek plata po kantonima i vidi ko je prvi ubjedljivo, srajevski sa 300 maraka iznad prosjeka
4.trazite da se igra na kosevu a igralo se 10 godina i tamo nismo nista uradili, cim smo presli na bilino polje popravila se atmosfera, navijaci se povezali vise sa igracima i to je dovelo do toga da smo poceli da pravimo i neke zapazenije uspjehe
5.samo trava trava, trava na tv-u ne izgleda isto kao trava uzivo, nek ste vi gledali na eurosportu highlights ljubi vas majka...ono uopste nije onako izgledalo
6. neki se zale na zenicu ne valja to kako je na utakmicama, pa eto ovu zadnju da vam napomenem, padalo je po meni 3 sata i pokiso sam ko picka i smrzo se al opet meni je bilo odlicno, mozda zato sto nisam navikao na bolje, mozda zato sto mi je reprezentacija dosla jednom u grad u zadnjih 5 godina i to ona kosarkaska kad je ostalo 3000 napolju pa se nije niko zalio...mozda zato jer mi je reprezentacija ispred vasih raspalih klubova
7.bude vise ljudi iz odzaka i šipova nego iz sarajeva...i onda se zalite nesto, pa to je sramota za grad koji ima 500 000 ljudi
8.upamtite vec jedno bosna samo sarajevo, vi koji mislite da je bosna samo sarajevska carsija varate se
9.i nemojte izigravat ko neke patriote kad vas ljudi napadnu...patriote ste na televiziji, a to sto ste se popisali na spomenik poginuloj tuzlanskoj djeci, to vam necu nikad zaboravit...patriotski nema sta, gadite mi se
10.sve dok ima bilinog polja oni ce se zaliti...jer jbg sarajevo je to, moramo sve njima dati, a ostatak bosne nek cucla motku
pozdrav svim zenicanima i nadam se da ce u sljedecih par godina i konacno postati sportski centar bih jer to i zasluzuju