Napapijri je napisao/la: ↑08 feb 2023, 15:24
Idemo dalje sa kolonom rumors
Nurkic i Hart za THJ, Wooda i pick 2 runde.
@Dirkules, da cujem?
Po meni, apsolutno da. Gubimo ofanzivno (sto ne bi trebao biti problem obzirom na ostatak ekipe), a puno vise dobijamo defanzivno.
Prije svega mi nemamo 2nd roundera za tradeati, 2 idu u Sac, to je iz tradea odakle je Hardy draftan ('24, '28), 2 idu Netsima iz Irving tradea ('27, '29), dva su u tradeu James Johnson-Wright, Jackson ('23, '26). '25 ne možemo tradeati jer je dio KP deala, ukoliko Knicksi ne dobiju '23 1st round (1-10 zaštićen) ili '24 1st round (1-10 zaštićen) onda bi dobili taj '25 2nd rounder. Prilike su da će Knicksi dobiti taj '23 1st rounder i onda ćemo imati tog '25 2nd roundera na raspolaganju.
Hart je ove sezone se totalno podredio ekipi u Portlandu, prošle sezone je bio i ofanzivno odličan, ove je u pola smanjio volumen i iz igre i iz vana. Skače, igra odbranu, no problem je što on nije rješenje na krilu defanzivno, barem meni. Svako krilo je veće od njega makar za 5 cm, jest da ima primjera manjih defendera koji odlično čuvaju ta krila kao što je Holiday, Smart ili Dort, oni su liga za sebe.
Nurkić ima pored ove još tri sezone ugovora sa rastom u svakoj, što je negativno. Naš je sve to stoji, no meni te njegove "buhe" idu toliko na živce, prosječan je u završavanju na obruču nešto što sam se nadao da će dovesti na bolji nivo. Odbranu čas igra čas ne igra, noge djeluju sporo, tromo. Nikako da "odraste" u košarkaškom smislu, djeluje kao nezavršen produkt i sa ovim ne malim iskustvom u ligi. Da se razumijemo njegova uloga se ne bi promjenila ni kod nas, sve bi otprilike bilo isto kao i u Portlandu. Hart da, Nurk nažalost ne.