Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

tuzlak1987
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la tuzlak1987 » 19 feb 2014, 16:09

Ma dobro je ovo samo ne mora poderati sve u prva 3 dana u sedmici.

Evo npr:

Pon: Biceps i ledja (odraditi maksimalno kvalitetno)
Uto: Prsa i triceps (odraditi maksimalno kvalitetno)
Sri: odmor
Cet: Ramena i noge (ako ne zelis raditi noge, tj ne osjecas potrebu nemoj, ali korisno je)
Pet: ponoviti nesto od pon ili utorka, odraditi posteno
Subota: ponoviti nesto od pon ili utorka i npr ubaciti trbusne jer su bitni za ljepotu. A nije ih toliko tesko odraditi
Nedjelja: odmor

Ovako ja radim..

I ko krece neka nadje nekog sebi u teretani da mu pokaze prvih par puta i neka upamti vjezbe, ja sam imao srecu da sam naletio na jednog momka pa mi je pomogao, cisto da se ne gubim po teretani.

Isto mislim da se prsa moraju najkvalitetnije raditi, tu nema bjezanja. Prvih dana koliko god da dizes nema stida i zafrkancija sa nekim vjezbama uz bucice. Fino derati na bendzu da ti neko pomaze, usput tamo poderati leptira. A i triceps uz to fino odraditi, posebno nikad ne izbjegavati spustanje na celo

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 19 feb 2014, 16:53

Čuj ne izbjegavat, ja kreno jednom radit, a rame syebano, kronično nešto, pa nikad ni poželio nisam više da to radim :mrgreen:
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 19 feb 2014, 16:54

Po meni je ovo iznad kontraproduktivno. Znaci ti bi radio 5 dana intenzivnog treninga i samo 2 dana za odmor?
Nisam strucnjak zaista, ali moralo bi jednostavno dovoljno odmora biti uz taj trening, znaci 4 dana max nekog pravog opterecenja. Znam ljude koji su ogromni i vrlo jaki, a idu 3 dana tjedno, nekad i 2. Ali uradi se maksimalno ozbiljno i odmara, te hrani se kvalitetno. Ja osobno idem 3 puta tjedno, maksimalno bih isao jos na 4 dana da si rasteretim pojedine dane.
Sve iznad toga i tijelo zaista nema kad se oporaviti, sto u prevodu znaci ne moze ni rasti, jer, kao sto svi valjda znamo, misici rastu tijekom odmora i uz kvalitetnu prehranu i suplementaciju, a ne tijekom samog treninga, tako da je po meni kontraproduktivno se ovoliko opteretiti.
...Život za Široki...

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 19 feb 2014, 16:57

Evolution87 je napisao/la:
IlPrincipe je napisao/la:Sve je ok sto si mu rekao samo ne slazem se s ta prva dva dana. Biceps i triceps se MORAJU skupa raditi !

Budala je ko radi odvojeno, ali eto :)
:roll:
znas sta kaze stara skola? Biceps i triceps obavezno odvojiti i nikada ih ne raditi zajedno ;) ja samo staroj skoli vjerujem.

I da... Kad sam trenirao 6 dana sedmicno bio sam najveci... Ruke su mi stvarno bile prevelike, jedino mi je to smetalo, ostalo je sve bilo na mjestu :)
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 19 feb 2014, 17:14

IlPrincipe je napisao/la:Sve je ok sto si mu rekao samo ne slazem se s ta prva dva dana. Biceps i triceps se MORAJU skupa raditi !

Budala je ko radi odvojeno, ali eto :)

Znaci 90% likovi koji idu u teretanu su budale :)

Pa sta covjek da kombinuje s ledjima? Sta ce kombinovati s prsima?
Pa kad radis ledja npr na lat masini ti ujedno radis i biceps znaci oduhvata i biceps, fkt da ce onda kombinovati ledja+biceps, isto i za prsa vazi.
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 19 feb 2014, 17:21

ŠB_Fidelis je napisao/la:Po meni je ovo iznad kontraproduktivno. Znaci ti bi radio 5 dana intenzivnog treninga i samo 2 dana za odmor?
Nisam strucnjak zaista, ali moralo bi jednostavno dovoljno odmora biti uz taj trening, znaci 4 dana max nekog pravog opterecenja. Znam ljude koji su ogromni i vrlo jaki, a idu 3 dana tjedno, nekad i 2. Ali uradi se maksimalno ozbiljno i odmara, te hrani se kvalitetno. Ja osobno idem 3 puta tjedno, maksimalno bih isao jos na 4 dana da si rasteretim pojedine dane.
Sve iznad toga i tijelo zaista nema kad se oporaviti, sto u prevodu znaci ne moze ni rasti, jer, kao sto svi valjda znamo, misici rastu tijekom odmora i uz kvalitetnu prehranu i suplementaciju, a ne tijekom samog treninga, tako da je po meni kontraproduktivno se ovoliko opteretiti.
Pa mora se kada tek pocinjes, mora se raditi nema druge. Mora se forsirati dok se ne dobije neka podloga..

Znam i ja takve ali oni vec imaju podlogu, ljudi su zemlja. I oni su na tome radili godinu, dvije, tri ali ovako neko ko nije mora se dovesti u formu. Kod nas ima npr jedan u teretanu dodje dva puta u sedmici i odradi po pola sata ali je za mene zemlja i nikad necu biti ni petinu kao on :mrgreen:

Kad pogledas i ovaj moj program ti je 3 dana jakih vjezbi i dva manje vise..Uz jedan odmor u pola sedmice i jedan na kraju, a mozes uzeti i (cet,pet ili subotu) kao odmor. Samo se na pocetku ne smije preskakati, kasnije kad se stvori neka podloga, onda se moze i kalkulisat
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 19 feb 2014, 17:22, ukupno mijenjano 1 put.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 19 feb 2014, 17:22

Ruke radiš odvojeno kada dostigneš određeni nivo gdje je svaka promjena poželjna. Naravno u pitanju su napredniji vježbači koji idu pet puta u teretanu. Dakle prsa posebno, leđa posebno, ruke posebno, ramena posebno, te noge. Poslije toga dva dana pauza, pa opet.

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 19 feb 2014, 17:57

Neutral je napisao/la:Ruke radiš odvojeno kada dostigneš određeni nivo gdje je svaka promjena poželjna. Naravno u pitanju su napredniji vježbači koji idu pet puta u teretanu. Dakle prsa posebno, leđa posebno, ruke posebno, ramena posebno, te noge. Poslije toga dva dana pauza, pa opet.
upravo o tome govorim ..
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 19 feb 2014, 21:50

De molim te. Kakve veze ima tvoj komentar s njegovim? Tvoj se odnosi na to da je budala SVATKO tko radi ruke odvojeno, a ovdje se evidentno radi o naprednim vjezbacima u njegovom komentaru. Sad, ili ti smatras da su tu samo dvije kategorije ljudi u teretani, budale i napredni, ili se smatras naprednim pa ti svatko tko radi drugacije budala.

Sent from my GT-I9103 using Tapatalk 2
...Život za Široki...

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 19 feb 2014, 22:44

Smatram se naprednim i smatram da biceps i triceps treba da se skupa rade. Ti kad odradis ramena recimo i sad nakon njih hoces da odradis biceps ma nema šanse da ga odradiš kao da ga radiš odvojeno samog. Ti onako umoran syeban odradio ramena i sad hoces biceps, neces ga nikad uradit onako dobro kao kad ga samog radiš.

:arrow:

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 19 feb 2014, 22:49

Druze napredniji od tebe rade bicu i triceps odvojeno.

Al opet neka radi svako kako mu odgovara. Samo jezik treba biti kraci.

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 19 feb 2014, 22:52

IlPrincipe je napisao/la:Smatram se naprednim i smatram da biceps i triceps treba da se skupa rade. Ti kad odradis ramena recimo i sad nakon njih hoces da odradis biceps ma nema šanse da ga odradiš kao da ga radiš odvojeno samog. Ti onako umoran syeban odradio ramena i sad hoces biceps, neces ga nikad uradit onako dobro kao kad ga samog radiš.

Ko to radi ramena i biceps zajedno?

Ide ti kombinacija ledja+ biceps.. eto odradi jednom ledja pa predji na biceps vidjet ces zasto se ta kombinacija radi..
Tvoj post je bio glup jer si rekao "svi su budale koji rade odvojeno biceps i triceps" postoji mnogo nacina kak da radis koji misic, i svako sebi bira kak oce i niko nije budala..Sto se mene tice ti radi i biceps i nozne prste al nemoj nekog nazivati budalOM, jel to ima neko zlatno pravilo "biceps i triceps samo skupa radite"

Al ja ti kazem da 90% ljudi radi ovo sto sam ja naveo momku i to je tako.
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 19 feb 2014, 22:52

IlPrincipe je napisao/la:Smatram se naprednim i smatram da biceps i triceps treba da se skupa rade. Ti kad odradis ramena recimo i sad nakon njih hoces da odradis biceps ma nema šanse da ga odradiš kao da ga radiš odvojeno samog. Ti onako umoran syeban odradio ramena i sad hoces biceps, neces ga nikad uradit onako dobro kao kad ga samog radiš.

mozes ti cjelo tjelo trenirati na isti dan,tako ja treniram,ali :arrow: ali ne kao pocetnik..Full body workout rade oni malo iskusniji,koji samo odrzavaju misice ;)

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 19 feb 2014, 23:09

Sve to OK, ali nazivati budalama sve ostale, od kojih sigurno ima ljudi koji idu godinama i godinama u teretanu i duplo su stariji ili iskusniji pa svejedno idu sa kombinacijom bicepsa ili tricepsa sa nekom drugom grupom misica, i provjereno im dobro ide, je bezobrazno. To jesi li ti napredan ili nisi, ne znam, slobodno treniraj kako god smatras da za tebe ima najvise smisla.
...Život za Široki...

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 19 feb 2014, 23:12

A jeste zapeli :lol: :lol:

Dobro evo izvinjavam se svima koji su se pronašli :)

Samo sam htio reći da kad radiš BICEPS sa LEĐIMA recimo, nema šanse da nakon što ti odradiš leđa da i biceps odradiš onako kako treba sa 100% snage. To je jedini razlog.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 19 feb 2014, 23:18

Kako ljecite upale ? Ruke me bas bole - trnu doslovno, nadlaktice pogotovo.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Chuckie
Kontakt:

Post Postao/la Chuckie » 19 feb 2014, 23:21

Prsa + triceps, leđa + biceps. Pogledajte koje setove vježbi radite za prsa, odnosno leđa i bit će vam jasno zašto se rade ove grupe mišića isti dan.
Zadnja izmjena: Chuckie, dana/u 19 feb 2014, 23:24, ukupno mijenjano 1 put.

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 19 feb 2014, 23:23

Elegant je napisao/la:Kako ljecite upale ? Ruke me bas bole - trnu doslovno, nadlaktice pogotovo.
Ako misliš na upale (ne na bolove) najbolje prolaze još jačim treningom ;) A i mišići najbolje rastu kad se rade pod upalama. Dodaš malo Deep relief i analgin i eto :D
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 19 feb 2014, 23:26

Mazao sam Voltarenom i pio Paracetamol, ne djeluje bas nesto.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Chuckie
Kontakt:

Post Postao/la Chuckie » 19 feb 2014, 23:28

Vedad87 je napisao/la:A i mišići najbolje rastu kad se rade pod upalama. Dodaš malo Deep relief i analgin i eto :D
Da, ako hoćeš da ti atrofiraju misici. Svasta ces cuti ovdje.

Svaki misic treba odmor nakon sto su mu vlakna pokidana. Kada se odmara treba dovesti u njega gorivo za regeneraciju i rast u vidu proteina i bcaa. Ne mozes raditi iste grupe misica trening za treningom.

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.