Serie A

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Ko će biti prvak Italije za sezonu 2023/2024?

Anketa je završila: 23 dec 2023, 07:43.

1. Napoli
7
9%
2. Inter
21
26%
3. Milan
26
32%
4. Juventus
17
21%
5. Roma
8
10%
6. Lazio
2
2%
7. neko drugi
1
1%

Ukupno glasova: 82

ronaldo99
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la ronaldo99 » 18 dec 2021, 23:03

A hajd ti meni reci kako ti to znas? Objasni ti sad to?

Hajd objasni sta je max od Simonea Inzaghia?

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 18 dec 2021, 23:17

Pioli je sad već, što bi se reklo, stari trener. Iako nije star po godinama, može se desit kao Raineriju da osvoji nešto u 70-oj ali u principu to je to, sve smo vidjeli od njega, i kao trener Lazia i Intera je imao sjajne neke nizove ali na kraju ćorak... a što se tiče Inzaghija on je mladi talentovani trener, vidjet ćemo hoće li ispuniti potencijal, zasad dosta obećava. Ako ove godine osvoji scudetto odmah je više postigao nego Pioli, Spalletti i Mazzari zajedno a tek je na početku karijere.
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 18 dec 2021, 23:23

Nikakve argumente nisi dao,sve nesto u prazno pricas,ako,ako ako,bla bla bla.

Vama svaki vas bivsi trener ne valja,nije to do trenera vec do igraca koji su igrali kod vas,a isto tako i kod nas unazad 10 godina.

Pioli itekako ima slifa i smisla za napraviti velike stvari u svojoj karijeri. Uz dva,tri prava pojacanja Pioli se moze vec ove godine potuci sa vama za titulu. Inzaghi je dobio priliku zivota,dobio je da vodi najbolju ekipu u ligi i svaki rezultat osim titule ce biti veliki neuspjeh

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 18 dec 2021, 23:28

Inzaghi, Pioli, Spaletti, Sarri, sve je to minimalna razlika. Svi imaju svoje kvalitete i mane. Inzaghi je po godinama tu najmlađi, ali već 6 godina je u Serie A.

Pioli radi odličan posao sa Milanom i to mu niko ne može osporiti. Izuzetno mlada ekipa koja na njegovu žalost ima dosta problema sa povredama, ali onaj je taj koji bi trebao rješiti i taj problem.

Lično, meni je drago što nije klasični zatucani Italijan čija ekipa ne želi igrati fudbal. Već teži ka ofanzivnom fudbalu. On je trenutno najbolji izbor koji Milan može priuštiti. Ne može se nakon 8 godina agonije za nepune 2 godine potpuno oporaviti od svega. Ali, korak po korak i ide to u pravom smjeru. Volio bih da Milan ove sezone bude u pravoj borbi za skudeto. Kapacitet imaju, tu je to. No ako i završe sa plasmanom u LPa, opet odličan posao. Konstanta je najvažnija.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 18 dec 2021, 23:35

Najvažnije da ste vi zadovoljni s njime, ako vama valja onda šta vas briga šta jedan Interist misli o njemu. Mi bi ionako najviše voljeli da vas vodi Delio Rossi :mrgreen:
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 18 dec 2021, 23:54

Pa i Ancelotti je stari trener, on je taj koji je udario temelje superiornom Realu..svaka cast Zidaneu ali, on je dosao u napravljen tim..evo ga i danas dominira..uzeo jednu CL, u pohodu na finale u drugoj godini ga je zaustavio superiorni Juventus.. :mrgreen:
Carlo doveo dosta kvalitetnih igraca i uklopio u sistem..Zidane je poslije nanizao jos tri..

Pioli je stvorio ovaj Milan...ima odlicne rezultate kada pogledas roster..dosao je u raspalu druzinu i podigao klub na veci level..jos je tim jako mlad..mora se biti strpljiv...puno stvari se promjenilo u Milanu njegovim dolaskom..zasigurno na bolje...nema nista preko noci..

Svaka cast Inzaghiju, ali ovaj Inter je "usavrsio" Conte..isto tako je udario jake temelje u Juventusu..prije nego sto ode u bolji restoran :mrgreen: ..i dodje nam Max, koji je fenomenalno to iskoristio..

Mi Pirlu iskreno nismo ni dali neku sansu..prosle sezone nesretno/nespretno smo gubili neke bodove, covid nas iskasapio, igraci zacudno dobivali crvene kartone, povrede. pa i sudije su bile cudne u nekim utakmicama..opet da ponovim, talijani VAR ne znaju koristiti, samo jos vecu dramu naprave, bilo je situacija.. :crazy: ...sve se nekako poklopilo naopako protiv nas...a mlad i perspektivan trener..to ja mislim..

Pa i ovaj Gasperini koji je star...jako dobar trener..njegov tim igra moderan i dobar fudbal...lako je biti "boss" u vecim klubovima..sa 5-10 puta vecim budgetom..
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 19 dec 2021, 00:03

Dzaba ti to sve pises kad oni dodju i samo kazu to je Piolijev maksimum,a ne znaju reci zasto misle da je tako.

Dzaba govoriti da je isti taj Pioli dosao kad je i ovaj sad Milan bio na rubu provalije pa ih je on digao i doveo do toga da su tu gdje jesu sad,u borbi za sami vrh. Kazem sa dva,tri prava pojacanja ovaj tim se moze potuci ravnopravno sa Interom za titulu vec ove sezone

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 19 dec 2021, 00:11

ronaldo99 je napisao/la:
19 dec 2021, 00:03
Dzaba ti to sve pises kad oni dodju i samo kazu to je Piolijev maksimum,a ne znaju reci zasto misle da je tako.

Dzaba govoriti da je isti taj Pioli dosao kad je i ovaj sad Milan bio na rubu provalije pa ih je on digao i doveo do toga da su tu gdje jesu sad,u borbi za sami vrh. Kazem sa dva,tri prava pojacanja ovaj tim se moze potuci ravnopravno sa Interom za titulu vec ove sezone
Da li zelis reci da Pioli ima kapacitet da vodi jedan Real ,Bajern , PSG, ManU itd.?
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 19 dec 2021, 00:20

ronaldo99 je napisao/la:

Zar nismo i mi to isto govorili po dolasku u Milan, o njegovim famoznim nizovima i kasnijem padu? Pokusavali smo to opravdati izostancima igraca, ali je cinjenica da zna napraviti neke glupe i nelogicne poteze, rotacije u ekipi i mijesati tim cesto kad nema potrebe za tim.
Evo i ove sezone ista stvar, odlicno krene i onda neke rokade, bespotrebne akrobacije sa Krunicem, Florenziem, Bakayokom, a imas dostupne kvalitetnije igrace na klupi od njih. Proslu utakmicu on konkretnog Messiasa baca lijevo/sredinu da bi Samu bauljao desno, pa u LP gura Kessia kad su Tonali i Benacer odlicno odigrali u prvenstvu i ovaj dobija crveni karton, i tako dalje... silnim rokadama i izmjenama je napravio disbalans ekipe, pokusavajuci svakome davati minutazu i ganjati formu.

Daleko je Pioli od vrhunskog trenera, on odlicno sljaka sa ovim Milanom, svaka mu cast na tome, ali samo svojom krivicom nema jos par bodova u ligi, da Evropu i zanemarimo sad.
Slicno misljenje imam i za Inzaghia, nista bolji, vidili smo to u Laziu kad je najpotrebnije bilo, od pretprosle sezone i onog pada nakon Covid pauze, pa preko one utakmice protiv nas kad izvodi najbolje igrace kad se lomi rezultat i tako dalje... sad je dosao na gotovo, vidicemo ga za par godina kad krene se prodajom i stvaranjem novog tima, ako se zadrzi do tad.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 19 dec 2021, 02:16

GG3 je napisao/la:
19 dec 2021, 00:11
ronaldo99 je napisao/la:

Da li zelis reci da Pioli ima kapacitet da vodi jedan Real ,Bajern , PSG, ManU itd.?
Ne, ne zeli. Citaj kako pise.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Mago
Kontakt:

Post Postao/la Mago » 19 dec 2021, 07:53

Ovo je jako da je Simone došao na gotovo. A ovdje svi otpisali Inter nakon odlaska 2 najbolja igrača ljetos. Za sada radi bolje nego Conte koji je btw pobjegao iz ovog istog Intera.I opet to ne znači da je nešto uspio napravit. Tek na kraju sezone kad doda drugu zvjezdicu na dres aBd,možemo reći da je nešto napravio. Svakako je pokazao da je vrhunski trenerski potencijal.

Ovo što Pioli radi sa Milanom je nevjerovatno. Ekipa ko ekipa od kako je on tu sigurno nije bila za ove rezultate koje imaju, al ima nešto i u njemu čim evo haman pa 2 godine Milan igra stvarno dobro i što je najvažnije uzima bobe. A i većina igrača je napredovala pod njegovim vodstvom. I to drastično. I pored ovog svega,ja bih volio da on ostane trener Milana još dugo, možda griješim ali za mene jednostavno nije trener za neka veća dostignuća.
Ognuno ha la propria storia, noi abbiamo la nostra e ne siamo orgogliosi.

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 19 dec 2021, 08:32

Mago je napisao/la:
19 dec 2021, 07:53
Ovo je jako da je Simone došao na gotovo. A ovdje svi otpisali Inter nakon odlaska 2 najbolja igrača ljetos. Za sada radi bolje nego Conte koji je btw pobjegao iz ovog istog Intera.I opet to ne znači da je nešto uspio napravit. Tek na kraju sezone kad doda drugu zvjezdicu na dres aBd,možemo reći da je nešto napravio. Svakako je pokazao da je vrhunski trenerski potencijal.

Ovo što Pioli radi sa Milanom je nevjerovatno. Ekipa ko ekipa od kako je on tu sigurno nije bila za ove rezultate koje imaju, al ima nešto i u njemu čim evo haman pa 2 godine Milan igra stvarno dobro i što je najvažnije uzima bobe. A i većina igrača je napredovala pod njegovim vodstvom. I to drastično. I pored ovog svega,ja bih volio da on ostane trener Milana još dugo, možda griješim ali za mene jednostavno nije trener za neka veća dostignuća.
4 standardna igraca su otisla.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 19 dec 2021, 08:56

Inzaghi će tek morati da se dokaže pod pritiskom. Vidjet ćemo kako će se snaći u zadnjoj trećini sezone kad se sve bude "lomilo".. Daleko je veći pritisak u Interu nego u Laziu.

Pioli je lani do 23eg ili 24og kola sve gurao odlično. Onda su ga povrede pokosile i u narednih 8 utakmica sve se raspalo. Svi smo mislili da se neće uspjeti dići iz toga, jer Milan je morao u zadnjih 5 utakmica skoro sve dobiti za siguran ulazak u LPa. A od zadnjih 5 utakmica bila su i dva gostovanja, Atalanta i Juve. Čovjek je sve dobio i to bez primljenog gola, čini mi se.

U ovom trenutku on je pravi izbor za Milan. Ali dugoročno gledajući, nije. Čak i da uzme skudeto, ostaviti ga još sljedeću sezonu, te okrenuti se nekim kvalitetnijim opcijama. Koje će Milan moći priuštiti svakako za godinu dvije.

Kao što rekoh, nakon 8 godina agonije. Treba tu makar 3 godine konstantnog plasmana u LPa za početak, uz stalno napredovanje. A onda na osnovu tih temelja krenuti još korak dva dalje. Sa većim investicijama.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 19 dec 2021, 09:18

E nek sam doživio da Roma pobijedi Atalantu, nakon 8 utakmica. Tek druga pobjeda Rome u posljednih 14 utakmica protiv tima iz Bergama.
Reklo bi se u pravom trenutku za Inter i Milan je bio taj kiks.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 19 dec 2021, 09:51

Nisam gledao bas svaku utakmicu Intera ove sezone. Da li su ikad igrali bez Brozovica i kako je to izgledalo? Imam osjećaj da bi njegovim izostankom Inter igrao 50% slabije.
Il Club più titolato al mondo!

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 19 dec 2021, 10:14

Najvažniji igrači skoro da nisu nikad im van pogona. Baš me zanima koliko su ukupno mečeva propustili Džeko, Lautaro, Hakan, Barella, Brozović i Perišić recimo?

Ali oni dobijaju sve s pola snage, a zapravo od jačih samo Napoli dobili i to spašavali bodove u zadnjih 20ak minuta. :mrgreen:

Nego pustimo naše Interiste. Fini su to momci, svi mi se nekad malo zanesemo.

Već svi kolektivno treba da budemo sretni što Serie A ide svojim tokom, a ne ko Premier liga.

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 19 dec 2021, 10:57

Mi realno imamo najsiri roster, ali opet nam je od pocetka sezone falilo uvijek 3-4 igraca. Sanchez, Vidal su bitni za rotaciju i cijelu sezone barem jedan muku muci sa nekim ozljedicama, zatim De Vrij koji je neizostavni dio prve ekipe je falio par utakmica, Correa također, Sensia ne treba ni spominjati nakon svega ali da je zdrav vjerojatno bi bio jednako vazan za vezni red kao ova trojica iz prve ekipe, Darmian je igrao mozda i najbolju sezonu karijere pa se ozljedio, srecom Dumfries je napokon odigrao nesto. Slazem se nitko od njih neizostavni dio prvih 11, i drugi igraci su bitniji od njih. Ali mi je zanimljivo recimo koliko se puta potenciralo da je Interov sastav sastavljen od starih igraca a imamo najmanje ozljeda tih bitnih igraca, Inter ima vjerojatno najbolje fizicki pripremljene igrace u ligi i to se pokazuje.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 19 dec 2021, 12:22

Tritolone je napisao/la:
19 dec 2021, 10:57
Ali mi je zanimljivo recimo koliko se puta potenciralo da je Interov sastav sastavljen od starih igraca a imamo najmanje ozljeda tih bitnih igraca
Kada smo mi sastavljali široku klupu od starih ali dobrih igrača (Alexis, Vidal, Darmian...) smijali nam se a upravo je ta klupa glavni adut za titulu. I Napoli ima klasnih 11 startera al džabe im bez klupe.

P.S: Zašto se najveća zasluga za ovaj preporod Milana daje Pioliju kad svi znamo da treba ići Ibri? Zar nije Pioli bio pred otkazom a onda je došao Ibra i odjednom su proigrali? Ili je to koincidencija

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 19 dec 2021, 13:11

Ubi Sassuolo :D
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

senadrosoner
Kontakt:

Post Postao/la senadrosoner » 19 dec 2021, 13:12

Kako igra Sassuolo, strašno! :bow:
Ac.Milan 2001-2024!

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.