Pantelija je napisao/la:zagorski je napisao/la:Meni je ovo malo cudno kad pojedini ovdje za Nedima kazu 'treba da se dokaze'! Pa decko je 3-4 godine u mladim kategorijama,nadavao se golova,oborio rekorde,dakle dokazao i pokazao vanserijski talenat koji sada treba da potvrdi u seniorskoj ekipi. Uostalom valjda ga je i nasa struka pratila i valjda znaju vrijedi li ili ne vrijedi...valjda.
I mislim da je stvorio sebi nekakav pedigre da moze traziti uslove koji su bar u rangu prosjecnih primanja ostalih prvotimaca. Ako je Ahmetovic imao 5-6 milja ili Amer 3,sto ne bi on dobio bar 2 milje!? Mislim da je to realno. A nekakvim stavkama u ugovoru se ograditi i klub i on pa ako bude dobar dobije povisicu,ako zakaze nema povisice i sl.
vec je receno, imao bi sansu da je zimus umejsto lutanja po svijetu bio na pripreama sa prvim timom ... isto radi i sad ... jbg do njega je
nije ni svjestan da njegovih vrsnjaka ima koji vec kidaju u prvim timovima i odskacu i da je najbitnije da igra
Ybg ko mu je dopustio da luta po svijetu? Dopustili mu iz kluba jer su se ponadali da ce uzeti lovu za njega,nije mali sigurno na svoju ruku otisao.
Ja mislim da je kljucni detalj u svemu ovome to da iz struke 1. tima ne racunaju ozbiljno na Nedima i da nemaju bas neko dobro misljenje o njemu. Jer da nije tako vec zimus bi on bio sa ekipom i ne bi mu se dozvolilo da ide po probama. Ovako su mu sada ponudili neke minimalne uvjete reda radi pa ako prihvati,prihvati.
Ja mislim da ce napraviti gresku,a vrijeme ce najbolje pokazati.
A inace mi se kod Cale ne svida to da ne vjeruje mladim igracima i da ce im tesko ukazati sansu,on fura taj svoj neki fazon gdje vrti 13-14 igraca maksimalno i mislim kada bi imao ne znam kakve alternative u timu u vidu 20-ak igraca podjednake kvalitete da bi opet isto bilo.