Na ono što je Vinko Soldo pristao, kod Kalaice očito ne prolazi. Desetak mjeseci već pregovaraju ali uvijek priča staje kad se bace cifre na stol. Kalaica, kako doznajemo, traži "kamione i avione". S druge strane, Zoran Mamić ne želi mu dati ni kune više od ugovora koji se nudi njegovim talentiranim vršnjacima.
Argumente je trener i sportski direktor pronašao u nedavnoj odluci kluba da svi talenti na pragu punoljetnosti mogu dobiti identičan ugovor. Nećemo se lagati, naravno da postoje izuzeci, ali i talent Ante Ćorića je izuzetak...
Uostalom, što sprečava Kalaicu i Soldu da za sezonu, dvije naprave iskorak, nametnu se kao prve stoperske opcije i izbore se za nove ugovore? Ovako bi različite cifre među klincima lako mogle dovesti do narušavanja harmonije u svlačionici, ali i opasnog presedana. Ako Kalaica i dobije cifru koju traži, što sprečava nadolazeće generacije da zauzmu identičan stav u pregovorima? A to je ipak nešto što si Dinamo ipak ne smije dopustiti.
Epilog? Ili će se cifra svesti na normalne okvire ili slijedi suspenzija do isteka aktualnog ugovora a onda "kuda koji, mili moji". Možda će primjeri Murića i Brodića obeshrabriti Kalaicu na tom putu, a opet možda se rizik isplati... Ovaj slučaj neodoljivo podsjeća na onaj Filipa Benkovića koji se dugo tvrdoglavio, a kada je potpisao ugovor, dobio je priliku i sada u CV-ju ima nastup u Ligi prvaka. Pametnom dovoljno.
Klub iznad svega!
Velika je steta i za Klub i za Nedima sto ima lose savjetnike i vec druge po redu dragocjene seniorske pripreme propusta ali Boze moj, imat ce se kad kajati svi zajedno.
Ja bih volio da mi svi zajedno imamo vise razumijevanja za nase mladje igrace koji u buducnosti budu potpisivali ugovore i dobivali sansu u prvom timu.
A Nedim, **** Nedima, svaki klub ima svoje Nedime, i uvijek ce ih biti.
Smetljari potpisu 9 juniora, i dadnu im po 300-400 KM, a Nedimu malo milja....