Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Asteriks
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Asteriks » 18 mar 2019, 09:21

Sultanova ahdnama, onda Jevreji kao sluzbenici u Kordovskom kalifatu za vrijeme kada su masovno progonjeni u ostatku Evrope... Dalje, 400 godina vlasti Osmanlija bez bilo kakve prisile, pa dzamije, crkve i sinagoga u Sarajevu...

Suzivot po islamu je jedan visoki stepen tolerancije, samo sto svakakva interpretacija napisanog te po neki extremni ogranak kvari taj balans.

Realno, nisam neki praktikant svoje vjere, cak znam, zargonski receno cesto i zalomiti, ali cinjenice ne smijemo iskrivljavati.

Najveci problem bh drustva je manjak znanja te crpljene informacija preko nekakvih portala, wikipedija isl. Forum je samo odraz takvog stanja. Smijem u dva auta da vecina nije procitala jednu ebenu knjigu, vezanu bilo za prirodne il drustvene nauke. Kad kazem citanje naravno msm na ono s razumijevanjem.

Takvi ljudi su tupi a najglasniji.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 18 mar 2019, 09:48

Asteriks je napisao/la:
Najveci problem bh drustva je manjak znanja te crpljene informacija preko nekakvih portala, wikipedija isl. Forum je samo odraz takvog stanja.

Smijem u dva auta da vecina nije procitala jednu ebenu knjigu, vezanu bilo za prirodne il drustvene nauke. Kad kazem citanje naravno msm na ono s razumijevanjem.
Ma danas je glavni izvor informacija fejsbuk, nažalost, kakve knjige, šta ti je to, ljudima teško skinuti sa neta i pročitati a kamoli otići do biblioteke, ili čak knjižare/sajma pa uzeti nešto i kući kad dođeš umjesto mobitela u ruci uzeti knjigu i uz kaficu lagano ili pred spavanje. Kad kažeš da čiotaš gledaju te kao da si neki čudak, kaže ko još ima vremena za to, lakše naslov članka sa fejsa pročitati i misliti da si pokupio sve znanje ovog svijeta. :oops:

Evo ja sad čitam od Priča o ljubavi i tmini i to od jednog Amos Oza, jedan Jevrej, vrhunsko štivo za razumijevanje tog društva, čovjek piše o svom životu i kroz to daje sliku čitavog jevrejskog društva, fantastični opisi Jeruzalema, ljudi, historije :clap:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 18 mar 2019, 09:52

Tjt.

I onda mi tupan dodje soliti pamet, lafo on nesto zna. Ja bi takve prvo psihicki pa onda fizicki zlostavljao...

Kakvo bola vrhunsko stivo, bolje je prelistati klix, eventualno bliknuti malo njihov forum da bi se naorzuao za naredne diskusije.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 18 mar 2019, 09:56, ukupno mijenjano 1 put.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 18 mar 2019, 09:56

Wikipedija je poprilično referentna. Onaj ko želi tražiti neko specijalno znanje koje ne postoji takav bježi od wikipedije.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 18 mar 2019, 10:03

sljivo je napisao/la:Wikipedija je poprilično referentna. Onaj ko želi tražiti neko specijalno znanje koje ne postoji takav bježi od wikipedije.
Wikipedija je smece, ali na forumima se moze dosta toga zanimljivog procitati. Nekad davno kad je tema o Siriji tek u zacetku bila, par likova iznosilo informacije koje samo nebesa znaju, a koje su se ispostavile tacnim. Ne znam koliko si pratio.
Inace, generalno je tema cisto zlo postala.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 18 mar 2019, 10:32

Osim13 je napisao/la:.
Pade Pewds zamalo... Maloprije 3 suba razlike bilo :crazy: :lol:

EDIT:

Pao je yebem im majku!! Vode halaši za 1000
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 18 mar 2019, 10:42

Asteriks je napisao/la:Tjt.

I onda mi tupan dodje soliti pamet, lafo on nesto zna. Ja bi takve prvo psihicki pa onda fizicki zlostavljao...

Kakvo bola vrhunsko stivo, bolje je prelistati klix, eventualno bliknuti malo njihov forum da bi se naorzuao za naredne diskusije.
nw trebaju mi vasi casovi historije jer znam poprilicno sta je bilo prije stotine godina, pricam o danasnjici, onome sto je jedino bitno
Zarathustra

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 18 mar 2019, 10:52

BoixosNois1899 je napisao/la:

EDIT:

ma gotovo je to, pogotovo zbog onog na nz
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 18 mar 2019, 10:59

Moggi je napisao/la:

nw trebaju mi vasi casovi historije jer znam poprilicno sta je bilo prije stotine godina, pricam o danasnjici, onome sto je jedino bitno
Znaš bolje od čovjeka koji je završio historiju i predaje je u školi :hmmmmm:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 18 mar 2019, 11:04

rio_Ferdy88 je napisao/la:
Moggi je napisao/la:

Znaš bolje od čovjeka koji je završio historiju i predaje je u školi :hmmmmm:
O sadasnjici?

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 18 mar 2019, 11:13

Cek, cek, sta je jedino bitno ? To da islam negira suzivot ili... Fino prikazem da od pamtivjeka nije tako. :lol:

Gdje su dokazi koje trebas priloziti na osnovu veceg uzorka, jer cemo u protivnom znati da se radi o klasicnim predrasudama.
U ovim vremenima kada se nepovjerenje širi kao glavna odrednica međuljudskih odnosa želim s Vama podijeliti poruku iskrenog prijateljstva i dobrosusjedskih odnosa kao zaloga naše bolje budućnosti. Mi Bošnjaci muslimani s vama kao i sa našim komšijama pravoslavcima dijelimo radost vašeg velikog blagdana u zajedničkoj nama domovini. Uz molitve Uzvišenom da nam podari mir i blagostanje primite moje najiskrenije čestitke ovim radosnim povodom Vama i Vašim vjernicima"
Jedan od brojnih primjera tolerancije, vrhovni poglavar IZ cestita blagdane...

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 18 mar 2019, 11:27

Sarmelino je napisao/la:
BoixosNois1899 je napisao/la:

EDIT:

ma gotovo je to, pogotovo zbog onog na nz
Neki dan su ga za 3.5k prestigli pa se opet vratio, calma :cool:

EDIT

SAD ĆE 90 MILJONA :njanjanja: :njanjanja: :njanjanja: :opaopa: :opaopa: :opaopa: :opaopa: :opaopa:
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 18 mar 2019, 11:48

ASD je napisao/la:
O sadasnjici?
O historiji logično
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 18 mar 2019, 11:49

slika
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 18 mar 2019, 12:00

ASD je napisao/la:
O sadasnjici?
O historiji logično
Pa mogi je rekao da prica o sadasnjosti.

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 18 mar 2019, 12:01

ASD je napisao/la:
O sadasnjici?
O historiji logično
pa jesam li igdje rekao da znam bolje? ja predajem njemacki i historija i civilizacija osim njemacke nije moj fah priznajem

i onda dodje onaj neki kanadski qrac kaze kako cestitanje bozica je kao da si ubio cojka, jer cestitas radjanje boga :lol:
Zarathustra

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 18 mar 2019, 12:13

Nevjerovatno..Ovdje se vidi sav antiislamski uticaj i propaganda...Da islam kao vjera,i islamski zakon,Serijet,nisu tolerantni,danas od Beca do Atine,ne bi bilo ni jednog Krscanina.Nemoze se zakljucak o takvoj temi donijeti samo pogledom na sadasnjost,historija je neizbjezna...Ko je tolerantan,a ko nije historija nas uci iz iskustava Jerusalema,Spanije,Grcke...i td..1821 u velikoj pobuni u Grckoj nije ostala ni jedna Dzamija,niti ijedan musliman ziv,tamo gdje su pobunjenici uspostavili kontrolu...Pa Spanija,...
Nejse,umjesto da se bazirate na neistine,i krizarsku propagandu,ponekada nesto i procitajte,onako neutralno,edukujte,informisite se..
Moj prijedlog vam je Muhammad Marmaduke Pickthall koji je održao osam predavanja koja su za tematiku imala nekoliko aspekata islamske civilizacije. Ovo je bila druga serija predavanja,koju ja trenutno citam. Prva serija je održana 1925. godine i to na temu "Život poslanika Muhammeda s.a.v.s.". Djelovi Pickthallovih predavanja su u različitim vremenskim etapama bili dostupni u Indiji. Sva njegova predavanja su 1961. godine objavljena pod naslovom «Kulturalna strana islama» ("The Cultural Side of Islam"), a izdavač je "Sh. Muhammad Ashraf Publishers" iz Lahorea (Pakistan). Izdanje je urađeno iz rukopisa koji je obezbijedio M.I. Jamal Moinuddin...
Nisam jos uvjek ni sam zavrsio citanje ove literature u potpunosti,ali ovo do sada,potpuno me fasciniralo.Neizbjezna je istina da tamo gdje je Islam vladao,preko svojih halifa,sultana i td,krscanski svijet,zidovski u velikoj vecini nasao je mir,i sigurnost...
To se ne bi reklo za demokratski krscanski svijet,koji od Spanije,Grcke,Srbije,svojevremeno,ni pomen na muslimane nije ostavio.
Zadnja izmjena: Brcanskamalta, dana/u 18 mar 2019, 12:17, ukupno mijenjano 1 put.
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 18 mar 2019, 12:16

Moggi je napisao/la:
ASD je napisao/la:
O sadasnjici?
O historiji logično
pa jesam li igdje rekao da znam bolje? ja predajem njemacki i historija i civilizacija osim njemacke nije moj fah priznajem
Pa tako reci :mrgreen:
Moggi je napisao/la:i onda dodje onaj neki kanadski qrac kaze kako cestitanje bozica je kao da si ubio cojka, jer cestitas radjanje boga :lol:
Joj i vi ih tražite, baš ono cherry picking, u BiH je IZ dozvolila čestitanje i to je to. :)
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 18 mar 2019, 14:31

® GONGASHI POWERHOUSE ®

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 18 mar 2019, 14:44

Al dijasporci pocastise Nunija fino sinoc :shock:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 55 gostiju.