BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

gerdmuller
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la gerdmuller » 18 avg 2019, 17:17

kraljttbvb je napisao/la: Sta ocekivati od BVB-a ove sezone :?:
I Bundesligu i Kup.Jedini nacin da vas zaustavimo je sto raniji odlazak Kovaca.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

Desperado09
Kontakt:

Post Postao/la Desperado09 » 19 avg 2019, 21:23

U kupu kući protiv BMGa.

Balerdi dobio poziv za A selekciju Argentine.

Guerreiro dobio novu poboljšanu ponudu za ugovor. Valjda produži.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 20 avg 2019, 18:30

Bivsi BVB-ovci dobri u Rusiji :thumbup:

Schurle u LE gol i asistencija za Spartak, a Philip gol u prvenstvu za Dinamo :thumbup:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 21 avg 2019, 15:24

Ako neko igra fantasy pridružite se Discord grupi :)

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 23 avg 2019, 20:25

Mislim da je Koln slabiji od Augsburga, pa je i optimizam večeras veliki ;)

Sretno Žuti :opaopa:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 23 avg 2019, 20:40

kraljttbvb je napisao/la:Mislim da je Koln slabiji od Augsburga, pa je i optimizam večeras veliki ;)

Sretno Žuti :opaopa:

Köln je imao par uspješnih pripremni utakmica, dok je Augsburg slabije prošao, mislim da je Köln spremniji za Bundesligu i da će biti teža utakmica od Augsburga. Treba biti strpljiv, važno je da odbrana stoji dobro, očekujem puno od dvojca Hummels-Akanji.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 23 avg 2019, 21:21

Tanko vala do sad. Opet beskonačno dodavanje oko protivničkog gola, a ništa konkretno...

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 23 avg 2019, 21:23

Najgore su greške i lopte koje se gube bezveze, isto kao prošle sezone, valjda se u drugom poprave.

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 23 avg 2019, 21:27

Mora se reći da Köln igra jako dobro, pogotovo pressing na zadnju liniju koji izbacuje BVB iz ritma.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 23 avg 2019, 22:15

Lijepa akcija :clap:

Sarrifufna

Post Postao/la Sarrifufna » 23 avg 2019, 22:19

Zna li ko provjereno moze li se nabaviti karta za Dortmundovu domacu tekmu, a da nije Viagogo, Stubhub? Dakle, po normalnim, a ne 3-5x vecim cijenam. Moze li se kupiti prije tekme ispred stadiona?
pocasni precjednik @ FK Formula

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 23 avg 2019, 22:28

Hakimi za Schulza space shuttle :zviz:

Julian Brandt kao playmaker :ljepota: :beba: :salut:

6 bodova, idemo dalje :bih:

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 23 avg 2019, 22:42

kraljttbvb je napisao/la:Hakimi za Schulza space shuttle :zviz:
Momak nije ništa bolje odigrao ako izuzmemo da se našao na pravom mjestu kod gola, Schulz je bio sasvim solidan.
Slatka pobjeda na kraju, Brandt bolje igra Witsela nego Axel sam sebe. :mrgreen:

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 23 avg 2019, 23:26

Brandt bi trebao dobiti i priliku da počinje od početka kod ovakvih utakmica, a zavisno od protivnika kad treba odigrati defanzivnije onda početi varijantom Weigl ili Delaney pored Witzela. Kad zamisliš da je Dahoud ulazio prošle sezone na toj poziciji ovo je upgrade i to veliki.

Ne znam šta je sa Guerreirom? Negdje pročitah da je moguće da će promjeniti sredinu i zato ga nije danas bilo, a Favre je izjavio da će biti spreman a njega ni na klupi.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 23 avg 2019, 23:47

kovacic je napisao/la:
kraljttbvb je napisao/la:Hakimi za Schulza space shuttle :zviz:
Momak nije ništa bolje odigrao ako izuzmemo da se našao na pravom mjestu kod gola, Schulz je bio sasvim solidan.
Schulz je obični teškas koji nema ni dribling ni centarsut. Nije baš neki veliki upgrade u odnosu na Smelcera.

Hakimi s druge strane lagan na nogama, i u odbrani i u napadu jako lako rješava situacije i daje jako dobre lopte. A i brzi je od Schulza...

Ja bih protiv ovih slabijih ekipa igrao sa Hakimijem desno, a Guererom lijevo. Dva moderna ofanzivna beka koji imaju snage da stalno trče gore dole ;)

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 24 avg 2019, 00:02

Schulz je verzija Schmelzera kad je bio na vrhuncu karijere.

CarlitoBrigante
Kontakt:

Post Postao/la CarlitoBrigante » 24 avg 2019, 12:46

Sančo će vjerovatno sljedeće ljeto napustiti Dortmund. Baš me zanima ima li ikakve šanse da ga zamjene Havercom, tj. bi li Kai pristao na Dortmund. :hmmmmm:

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 24 avg 2019, 16:29

CarlitoBrigante je napisao/la:Sančo će vjerovatno sljedeće ljeto napustiti Dortmund. Baš me zanima ima li ikakve šanse da ga zamjene Havercom, tj. bi li Kai pristao na Dortmund. :hmmmmm:
Kai traži napredak i promociju kroz LP (što će i dobiti ove godine u Bayeru), nema nikakav dogovor s klubom vezano za transfer, protivno onome što drugi misle, ne mislim da bi imao išta protiv ako bi Dortmund pokazao da je ozbiljan klub osvajanjem Bundesa.
Dok Sancho ima odriješene ruke da ide 2020, ali još nije donio odluku, ima neke šanse da ostane u Dortmundu, možda kad bi otišli daleko u LP i uzeli tanjir konačno. :mrgreen:

Desperado09
Kontakt:

Post Postao/la Desperado09 » 26 avg 2019, 11:59

Izgleda da će propasti pregovori s Gotzeom oko novog ugovora. Iz krugova bliskih igraču se priča da ta plata 2 mil manje po sezoni nije problem nego njegova perspektiva u klubu jer je grijač klupe, samo što se predstavlja javno da su ipak pare problem.
Šta reći, odmah prodati i dovesti napadača. Kad ne zna cijeniti sve što je klub za njega uradio i oprostio mu, odmah špic u dupe.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 26 avg 2019, 15:39

Da se mene pitalo ja ga ne bih nikada ni vracao :!:

Prije svega nacin na koji je otisao, pravi Juda :evil: . Da nije propao ko zeton, ostao bi u Bajernu. Znaci nije ni BVB-u trebao. ;)

Ovako se vratio u Dortmund za veliku platu, a nije vala bilo puno fajde od njega :thumbdown:

Ako ga se ikako moze utopiti do kraja prelaznog roka, ja bih ga pustio neka ide :wave:

Kad vidim kako onaj Dzeko igra i zabija, a Roma samo 20 milki trazila za njega, tacno mi dodje da placem :bih:

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.