ronaldo99 je napisao/la: ↑29 dec 2021, 14:11
jestamaji je napisao/la: ↑27 dec 2021, 08:49
bodi123 je napisao/la: ↑20 dec 2021, 15:26
Vidjet ćemo, može on reć šta hoće ali dok ne izađe na teren pa to ne dokaze ne vjerujem ništa. Teška je to povreda, baš teška.
obzirom da je prijavio cordobu biće da je odustao od AO
Ofisl je od Thiema da nece igrati AO,ali kontam sve vise drzava hoce obaveznu vakcinaciju za sportiste,nastavili se ovako Novak il ce se vakcinisati il ce se povuci iz tenisa,ovo drugo bi bila ogromna steta jer je covjek blizu da porusi apsolutno sve rekorde koje tenis ima.
Zao mi je sto na AO necemo gledati sve najbolje igrace jer meni taj turnir bude medju boljim turnirima ako ne i najbolji za glrdanje i po zanimljivosti.meceva. nekako teniseri budu odmorni i pruze svoj max tu
australci od početka korone pretjeruju. ok, ja to još i nekako razumijem dok se mogla ganjati zero covid politika ali od pojave delte to više nije moguće i tu su onda skroz pali.
svaka zemlja ima pravo uvoditi mjere kakve hoće za strane posjetitelje ali ono što oni rade svojim građanima je režimska diktatura kakvu još samo sjeverna koreja i kuba sprovode, čak je i kina tu fleksibilnija. ja znam curu iz istre koja živi dole i koja ima državljanstvo, dali su joj na početku korone jedan termin da se vrati i kada ga je propustila morala je čekati skoro godinu dana slijedeću priliku za povratak kući…strašno.
što se tiče turnira u ostatku svijeta vidjećemo, moguće je da dosta zemalja nastavi insistirati na vakcinaciji za ulazak u zemlju ali to sigurno neće biti ovako rigorozno kao u australiji. osim toga omikron se toliko lako prenosi da polako svi uvode mjere koje idu u pravcu smanjenja trajanja karantina i pokušavaju da olabave što god mogu da se nebi desilo da pola države bude van stroja zbog previše striktnih pravila. naravno može se desiti da neko ne može na neki turnir ali ne mislim da će to predstavljati neku veliku prepreku sezoni. ekstremno ponašanje se može očekivati od australije, kine i možda još par zemalja, od zapadnih zemalja ne vjerujem. eto ameri su kofol bili uveli zabranu ulaska iz šengenske zone, a iz turske, emirata, pa i hrvatske su letjele stotine aviona u ameriku, ko je morao ili želio taj je našao načina.
mada niko ne zna šta će biti za koji mjesec, potpuno mahnita vremena