FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

High

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la High » 11 jun 2017, 01:42

emir18 je napisao/la:Recimo mali Gljiva koji je reprezentativac,Murga koji ce biti strasan igrac,Plakalo, Dino Hrustemovic ( momak koje bas dobro poznajem isli zajedno u razred igra stopera),pa u mladjim kategroijama da ne nabrajam.
Sad sam u pretraživačko polje foruma ukucao Hrustemović i evo ko ga je i kad prvi put spomenuo. :lol: :lol: Napisano je 2013. godine!
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 11 jun 2017, 01:57

Abdulah Ibrakovic se opet poceo petljati oko FKS , narocito oko momaka iz akademije . ovaj Hadzic treba da se dokazuje a ne trazi lovu ako nece da potpise odma ga pustiti . Igraci su prolazni FK Sarajevo zivi vjecno .

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 11 jun 2017, 02:02

kinosvra je napisao/la:
PitarBordo je napisao/la:
kinosvra je napisao/la: Sam si napisao kad je Sabrina dosla i kad je Valentin dosao, a Said, Balic i svi ostali su dosli u julu.

I nisam ja ovdje da glumim advokata valentinovog, sabrininog ili bilo koga.
Prenesem vam informaciju kako i ja saznam jer smo svi ovdje da bi diskutovali o.Sarajevu a ti se pravis pametan.

Sta sam ja to pisao?

Jel ono sto sam govorio u januaru i februaru da trebamo podrzati Calu i ovu ekipu, da je sigurno i bez pojacanja mozda najbolja u ligi, i da im ne treba dodatni teret stavljati na ledja.
Jel to?
Haj ne rise sviju ti, svakodnevno si ovdje režao, raji prijetio i psovao po PP ovdje ne tako davno? Ili kad si recimo meni k'o iz topa mater 'psovnuo' javno?

Prozivao sve koji su rekli kako će sezone završiti, moderator te morao zamoliti da koristiš pojam "glup"... Na kraju profulao si svaku stavku i opet imao obraza da se upišeš ovdje. Dramica.
Sa svima sam mogao i mogu normalno diskutovati, osim tebe i zagorskog zbog nekih lazi i provokacija.
Misli sta hoces, necu uopste da raspravljam s tobom.

Postove zagorskog vise ne vidim, sad i ti ides u nepozeljne.
Sretno i prijatno.
Psujes preko pp i onda glumis nevinasce.
Dalje,vise puta si kontradiktoran u svojim stavovima ovdje i raja je to skuzila,ali mnogi sute jer se nadaju kojoj insajderskoj od tebe jer je vecina ovdje skontala da si na platnom spisku kluba.
Onda prije dva dana ovdje pljujes ihtijarevica i sabrinu,a danas vec branis iste.
Uglavnom kontradiktoran si i nekulturan a jos pored toga i tastaturni kabadahija!

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 11 jun 2017, 02:03

Cuj tastaturni kabadahijA. :lol:

Primorac
Kontakt:

Post Postao/la Primorac » 11 jun 2017, 02:07

bordobijeli je napisao/la:Abdulah Ibrakovic se opet poceo petljati oko FKS , narocito oko momaka iz akademije . ovaj Hadzic treba da se dokazuje a ne trazi lovu ako nece da potpise odma ga pustiti . Igraci su prolazni FK Sarajevo zivi vjecno .
Za momka stigla ponuda iz Benfike, proglasen među 100najbplji na svijetu od strane relevantnih a u 170 oj ligi svijeta se mora dokazivati. Jesil ti zdrave glave...

High

Post Postao/la High » 11 jun 2017, 02:08

Sarajlijica1946 je napisao/la:Cuj tastaturni kabadahijA. :lol:
:urnebes:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 11 jun 2017, 02:10

Sarajlijica1946 je napisao/la:Cuj tastaturni kabadahijA. :lol:
Kreativno, lajk! :lol:
Bahati, bahati Željkan!
1946

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 11 jun 2017, 02:10

Primorac je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:Abdulah Ibrakovic se opet poceo petljati oko FKS , narocito oko momaka iz akademije . ovaj Hadzic treba da se dokazuje a ne trazi lovu ako nece da potpise odma ga pustiti . Igraci su prolazni FK Sarajevo zivi vjecno .
Za momka stigla ponuda iz Benfike, proglasen među 100najbplji na svijetu od strane relevantnih a u 170 oj ligi svijeta se mora dokazivati. Jesil ti zdrave glave...
Tako ti je to moj primorac. Pa nasi strucnjaci su jednom Ibrahimovicu rekli da ima takvih milion u Bosni pa ne iznenadjuje to sto Hadzic mora da nabija kile i dokazuje se u, kako ti kazes zadnjoj ligi europe.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 11 jun 2017, 02:16

Ja se nadam da ce nas kone zayebati jos jednom, te pokupiti ovog Gohana ispred nosa. Ikande, Stepanov, isti davo kao i njih dvojica, birajte koji vam je drazi. :mrgreen:
Ako je istina da je dolazio na pregovore. Yebem ti zeno majko, pogledaj SD u dva najveca kluba Cenan i Ihtijarevic. :urnebes:

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 11 jun 2017, 02:18

Ma neka ide u Barcelonu nemam protiv malog nista . on ako je tako extra kako se predstavlja tu je 2 god maksimalno i odlazi vani to je tako . nama ostaje nase Sarajvo . Primorac ocito je imas neku vezu s hadzicem i on ti je samo bitan u svakoj prici . mene FKS interesuje i nista drugo .

Primorac
Kontakt:

Post Postao/la Primorac » 11 jun 2017, 02:27

bordobijeli je napisao/la:Ma neka ide u Barcelonu nemam protiv malog nista . on ako je tako extra kako se predstavlja tu je 2 god maksimalno i odlazi vani to je tako . nama ostaje nase Sarajvo . Primorac ocito je imas neku vezu s hadzicem i on ti je samo bitan u svakoj prici . mene FKS interesuje i nista drugo .
Druze vidi ovo da smo davali više prilike malcu da je igrao imali smo bar 10 penala u sezoni da je sutao i zabio recimo 3 i uradio još nesto dao recimo još 2 u klub bi došla cifra ko za cimirota + momak iz akademije super prica reklamira se sarajevo super za malca i njegove iz akademije. Jel kontas poentu. Nama su draži leziljebovici iz pizde materine nego promovisanje naših momaka.kraj price sad će ti i on i veladzic otici uz smjesna obestecenja možda i dzabe plus megativna priča o klubu i upravi. I za kraj mi reci za kojeg igrača iz 18 nasih možemo uzeti slicne pare? Nema tu ljubavi i privrzenosti u poslu meni je bitno da se imena nase djece spominju po europi pasa moj i naši klubovi, da danas sutra možemo reci e on je kod nas na butmiru i kosevu stasao. Jel kontas i da i ti momci imaju lijepa sjećanja i riječi hvale za nas klub puno to znaci....pozz

zlo87
Kontakt:

Post Postao/la zlo87 » 11 jun 2017, 02:32

Vodi ga u Mančesta
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..

High

Post Postao/la High » 11 jun 2017, 02:35

Režemo dugove i rashode, ali i šanse za trofeje!

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 11 jun 2017, 02:41

High je napisao/la:Režemo dugove i rashode, ali i šanse za trofeje!
Srezali smo i Željezničar. :kafa:
SRETAN BROJ - 1725

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 11 jun 2017, 02:44

Primorac je napisao/la:mene FKS interesuje i nista drugo .
ti shvatas da smo bez proizvodnje svojih igraca donji? koji qurac onda i imamo tu akademiju ako cemo najtalentovanije pustati u bescijenje (Catakovic) ili praviti probleme zbog 500 km (Hadzic)?
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 11 jun 2017, 02:51

Jes se zakuhalo...

Ovako, mislim da ovoj upravi (sabrina, valentin) treba dati ovu sezonu da vidimo sta znaju. Realno, kako su dosli, vise su morali ispravljati nego sto su radili. Ima tu promasaja (zimski prelazni rok),ima i dosta finih stvari, da se ne lazemo...

Duljevic je na terenu i sa kapitenskom samo i samo zbog Čale koji je trazio da i pored nepotpisivanja ugovora ostane u prvih 11, iako neki drugi nisu bili za to, prva ja mislim da bi zarvsili isa njim i bez njega ovdje gdje jesmo, treci - bez trofeja. E sada, druga je stvar sto je postojala neka dosta nerealna nada u to sve da ce se desiti,ali Boze moj, covjek se uci na greskama , posebno neiskusan kao sto su sabrina i valentin (na ovim pozicijama). Nikako ne dozvoliti da trener dovodi igrace, nego da trener kaze treba mi klasan spic, klasan veznjak i klasan defanzivac... a onda oni kazu ovo mozemo dovesti, ovo i ovo... zasto? Sutra kad dodje drugi, bit ce opet Jovo na novo .... a to se ne radi tako....

Sto se tice drugih ugovora, ono sto provjereno znam je da uprava ima velike probleme sa igracima oko novca. Ne samo igracima koji dolaze nego i koji su u klubu... I realno, zasto jedan Mihojevic ne bi rekao, kako Ćetković moze imati 13 milja a ja .... e to je ostalo od one nase uprave vrle koja da je osala jos godinu bi nas do bankrota dovela kako su krenuli. Sada se to pegla polahko ali tu nastaju problemi... ali i to ce proci i drago mi je zbog toga, jer je vroo bitno da svako dobije koliko zaradi. Mali Hadzic je vanserijski talenat, a ovdje je mnogo price rekla-kazala... Momku ao stvarno nudee milju mjeecno, a on nezadovoljan, daj mu 1500... i reci to je to...

Najbolji oblik ugovora bi bio da mu raste iz godine u godinu shodno njegovim rezultatima i igrama... no uz to i da se ubaci koliko mora odigrati utakmica pa da i on bude siguran da nece presjediti mladost kao drugi igraci koji su bili zamjena "Murgama". Sto se drugih tice ,, kada bude zvanicno da nece produziti, tada ce se nesto i o tim momcima napisati, sada je najbitnije da se sklopo dobra ekipa, sa spojem mladostii iskustva, kvaliteta i potencijala, da se ne pravi negativna atmosfera jer je ovaj rekao ovo , onaj ono...

Skauting nam je uzasan, jer na probu ne bi smio niko dolaziti iz Bosne, jer valjda imamo skaute koj prate lige i znaju kako ko igra... proble treba da prolaze igraci iz srbije, argentine, brazila, hrbvatske, za koje se nema informacija kako sta....

Nakon ove sezone, u koliko ne osvojimo zacrtano (a to je titula),lijepo se oprosttiti od onih koji vode klub jer njihove mogucnosti i ambicije ne podudaraju se sa klupskim. I na stvvari treba tako gledati i nikako drugacije. Bilo bi lijepo da se stvori pozitivna atmosfera u i oko kluba.

Nadam se da shvataju da Nedim Hadzic je ogroman potencijal koji treba jako puno da radi da bi postigao ono sto svi ocekuju da ce postici. Isto tako je marko Mihojevic postigao ono sto je upitno da li ce Hadzic postici... i to je ta razzlika izmedju njih dvojice i odnosa uprave.... Svest sve igrace na isti nivo i samo po zasluzi... jedini ispravan put.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

kinosvra
Kontakt:

Post Postao/la kinosvra » 11 jun 2017, 03:31

Stoper, lijevak, velika nada i proizvod Dinamove škole - Vinko Soldo - ovih dana svoje ime gleda na petogodišnjem ugovoru i popisu putnika za pripreme u Španjolsku. Zoran Mamić računao je na njega tako da se Soldo počeo pakirati i prije nego što je na stol dobio profesionalni ugovor. Očito ni za jednu stranu po tom pitanju spora nije bilo, a Mamić mlađi ponovno je pokazao profil pravednog učitelja.

Na ono što je Vinko Soldo pristao, kod Kalaice očito ne prolazi. Desetak mjeseci već pregovaraju ali uvijek priča staje kad se bace cifre na stol. Kalaica, kako doznajemo, traži "kamione i avione". S druge strane, Zoran Mamić ne želi mu dati ni kune više od ugovora koji se nudi njegovim talentiranim vršnjacima.

Argumente je trener i sportski direktor pronašao u nedavnoj odluci kluba da svi talenti na pragu punoljetnosti mogu dobiti identičan ugovor. Nećemo se lagati, naravno da postoje izuzeci, ali i talent Ante Ćorića je izuzetak...

Uostalom, što sprečava Kalaicu i Soldu da za sezonu, dvije naprave iskorak, nametnu se kao prve stoperske opcije i izbore se za nove ugovore? Ovako bi različite cifre među klincima lako mogle dovesti do narušavanja harmonije u svlačionici, ali i opasnog presedana. Ako Kalaica i dobije cifru koju traži, što sprečava nadolazeće generacije da zauzmu identičan stav u pregovorima? A to je ipak nešto što si Dinamo ipak ne smije dopustiti.

Epilog? Ili će se cifra svesti na normalne okvire ili slijedi suspenzija do isteka aktualnog ugovora a onda "kuda koji, mili moji".
Možda će primjeri Murića i Brodića obeshrabriti Kalaicu na tom putu, a opet možda se rizik isplati... Ovaj slučaj neodoljivo podsjeća na onaj Filipa Benkovića koji se dugo tvrdoglavio, a kada je potpisao ugovor, dobio je priliku i sada u CV-ju ima nastup u Ligi prvaka. Pametnom dovoljno.

A kod nas...daj Hadzicu 2 milje eura, nema veze sto mu je Benfica davala milju eura platu.
Hebo njih, Hadzic je Suarez, 'ta ce Benfica.

Epilog? Ili će se cifra svesti na normalne okvire ili slijedi suspenzija do isteka aktualnog ugovora a onda "kuda koji, mili moji".

Ovako to rade ozbiljni klubovi, a kad se ovako postavi fudbalski klub Sarajevo onda je to ucjena, bezobrazluk prema bosanskom Suarezu.
'ta ce Dinamo...
Kako Duljevic, kako Duljevic, i kako Duljevic?
Treba dati Hadzicu 2 milje eura, mozda nas vec ovo ljeto odvede u grupnu fazu Evropske lige.

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 11 jun 2017, 05:24

Sve je to lijepo, ali ti s nudjenjem velike plate Hadzicu, mozes cijelu harmoniju u ekipi narusiti i sebi problem napraviti u narednih 10 godina, sve lijepo objasnio @kinosvra s postom iznad. Smatram da trenutna uprava zna sta radi i imaju moju punu podrsku, iskreno ne ocekujem da ce osvojiti titulu ili nesto dominirati naredne 2 pa i 3 godine, prvo dok se korova rijese, pa zemlju obnove i na kraju puste finu travu da naraste, a za to treba i vremena i strpljenja!
1946~

escobarpablo
Kontakt:

Post Postao/la escobarpablo » 11 jun 2017, 08:06

Hadžiću uvesti 1.000 KM fiksno, izvagati ga, i za svaki kg koji dobije plata raste za 100 kermi. Problem solved!
FK Sarajevo 1946
Šampioni: 1967, 1985, 1999, 2007, 2015.
Osvajači kupa: 1997, 1998, 2002, 2005, 2014.
Osvajači super-kupa: 1997.

Impregnate pussys from Charity Field, and fuck their grandmothers!

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 11 jun 2017, 08:25

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Fouzi1, hazarder, miguelramos, Pena, Tatamata1946 i 23 gosta.