Jes se zakuhalo...
Ovako, mislim da ovoj upravi (sabrina, valentin) treba dati ovu sezonu da vidimo sta znaju. Realno, kako su dosli, vise su morali ispravljati nego sto su radili. Ima tu promasaja (zimski prelazni rok),ima i dosta finih stvari, da se ne lazemo...
Duljevic je na terenu i sa kapitenskom samo i samo zbog Čale koji je trazio da i pored nepotpisivanja ugovora ostane u prvih 11, iako neki drugi nisu bili za to, prva ja mislim da bi zarvsili isa njim i bez njega ovdje gdje jesmo, treci - bez trofeja. E sada, druga je stvar sto je postojala neka dosta nerealna nada u to sve da ce se desiti,ali Boze moj, covjek se uci na greskama , posebno neiskusan kao sto su sabrina i valentin (na ovim pozicijama). Nikako ne dozvoliti da trener dovodi igrace, nego da trener kaze treba mi klasan spic, klasan veznjak i klasan defanzivac... a onda oni kazu ovo mozemo dovesti, ovo i ovo... zasto? Sutra kad dodje drugi, bit ce opet Jovo na novo .... a to se ne radi tako....
Sto se tice drugih ugovora, ono sto provjereno znam je da uprava ima velike probleme sa igracima oko novca. Ne samo igracima koji dolaze nego i koji su u klubu... I realno, zasto jedan Mihojevic ne bi rekao, kako Ćetković moze imati 13 milja a ja .... e to je ostalo od one nase uprave vrle koja da je osala jos godinu bi nas do bankrota dovela kako su krenuli. Sada se to pegla polahko ali tu nastaju problemi... ali i to ce proci i drago mi je zbog toga, jer je vroo bitno da svako dobije koliko zaradi. Mali Hadzic je vanserijski talenat, a ovdje je mnogo price rekla-kazala... Momku ao stvarno nudee milju mjeecno, a on nezadovoljan, daj mu 1500... i reci to je to...
Najbolji oblik ugovora bi bio da mu raste iz godine u godinu shodno njegovim rezultatima i igrama... no uz to i da se ubaci koliko mora odigrati utakmica pa da i on bude siguran da nece presjediti mladost kao drugi igraci koji su bili zamjena "Murgama". Sto se drugih tice ,, kada bude zvanicno da nece produziti, tada ce se nesto i o tim momcima napisati, sada je najbitnije da se sklopo dobra ekipa, sa spojem mladostii iskustva, kvaliteta i potencijala, da se ne pravi negativna atmosfera jer je ovaj rekao ovo , onaj ono...
Skauting nam je uzasan, jer na probu ne bi smio niko dolaziti iz Bosne, jer valjda imamo skaute koj prate lige i znaju kako ko igra... proble treba da prolaze igraci iz srbije, argentine, brazila, hrbvatske, za koje se nema informacija kako sta....
Nakon ove sezone, u koliko ne osvojimo zacrtano (a to je titula),lijepo se oprosttiti od onih koji vode klub jer njihove mogucnosti i ambicije ne podudaraju se sa klupskim. I na stvvari treba tako gledati i nikako drugacije. Bilo bi lijepo da se stvori pozitivna atmosfera u i oko kluba.
Nadam se da shvataju da Nedim Hadzic je ogroman potencijal koji treba jako puno da radi da bi postigao ono sto svi ocekuju da ce postici. Isto tako je marko Mihojevic postigao ono sto je upitno da li ce Hadzic postici... i to je ta razzlika izmedju njih dvojice i odnosa uprave.... Svest sve igrace na isti nivo i samo po zasluzi... jedini ispravan put.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli